BezpiecznaCiaza112023

Marcówki 2014

11 lata 5 dni temu #809650 przez moni91
Nio mamusię zakupy strasznie poprawiają humor:):)
Teraz poprosiłam mamę żeby mi wyprane ubranka dla malutkiej zdjęła i se je posegregowałam i ułożyłam w szafie a mama się zdeklarowała do prasowania bo ja z moim kręgosłupem nie dała bym rady ale to tez mi sie humorek poprawił:):):) takie małe ciuszki są słodkie:) buziaki
Locia uważaj tam na siebie :)
Faza ja święta w gronie Rodzinnym tu na miejscu :) na pewno pierwszy dzień świąt a dalej nie wiem:)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 5 dni temu #809652 przez kojka-waw
Loca to super że już w domku i że wszystko ok.
A jak długa jest szyjka ?

11 lata 5 dni temu #809653 przez Porto1987
Pietruszka, ja dziś się nie przemęczam :) Poszłam z mężem na szybkie zakupki po coś na obiad i sobie leżę :) :)

Pala, to będzie miała babcia przeżycie, jak zobaczy prawnuczkę na usg :) :) Daj znać później co powie lekarz i jaka będzie reakcja babci :S dobrze, że z brzuszkiem dziś lepiej :) Oby tak dalej :) A co do paznokci, to manicure hybrydowy jest fajny :P nie mówię o żadnych akrylach, ale zobacz sobie właśnie tego shillaca :)

Domi, uśmiechnij się, dobrze, że z Wami wszystko w porządku, to najważniejsze :) Mama przyjedzie na wiosnę do Ciebie i do maluszka, a pewnie na następne święta będziecie sobie we 3 w Polsce :) A co do kasy, to jednoczę się z Tobą w bólu :dry: u nas to samo :dry: :dry: Ale kasa rzecz nabyta, najważniejsze teraz żeby z Tobą i Maleństwem było wsio ok :) :)

Pietruszka, no to Twoja grzechotka przejechała się po Polsce B) Ważne, że przyszła :)

Roma, na obgryzanie paznokci polecam przekonać się, że jak obgryzasz, to do maluszka dostaje się dużo zarazków. Mi pomogło :) :) A co do brzuszka, no to ma prawo rosnąć sobie teraz. Musi być taki, żeby maluchowi było w nim wygodnie :S

Agnes, śliczny brzuszek :) :)

Kasztanowa, a te zakupy robiłaś w sklepie stacjonarnym czy przez internet?

Moni, ale się już obkupiłaś :P Ja nie mam nic :) Ale ostatnio dowiedziałam się, że dostanę wanienkę ze stojakiem po moim chrześniaku i jego bracie :) Z tego co pamiętam, to ona jest taka profilowana, najpierw do leżenia a później do siedzenia :) W sumie wszystko co dostanę będzie po nich :S A od ich mamy dostałam ostatnio kilka sukienek :) i teraz mogę sobie chodzić :D :D i mam się w co ubrać na Święta i może nawet na sylwestra B) B)

Pala, ja już dawno porzuciłam malowanie paznokci u nóg, bo to zakrawa o jogę :S

Co do obwodu, to ja się nie wypowiem, bo nie mierzę :P :P i wolę nie wiedzieć :S

Faza, my Święta w Lublinie spędzamy, bo mamy tu całą rodzinę :D A mam teraz dwa przepisy na ciasto, które muszę wypróbować i jeden, to chyba teraz na weekend zrobię :) A polecam stronę Moje Wypieki. Znalazłam tam dziś przepis na chlebek i planuję go upiec jutro :D

Darmag, to zostaje Ci bidulko tylko leżenie :(

Loca, świetnie, że jesteś już w domku, no i że obyło się bez krążka. Silny organizm masz :S no i że macie tam w szpitalu taki świetny personel to zazdroszczę, chociaż ja jeszcze nie wiem gdzie będę rodziła, to i tak zazdroszczę :P ;)

Ale się rozpisałam :P Sorki Laski :kiss:

11 lata 5 dni temu - 11 lata 5 dni temu #809677 przez agnesss
Ja już po wizycie. Luteina nie pomogła za bardzo, bo szyjka znowu się minimalnie skróciła.
Lekarka powiedziała,że wszystko wskazuje na to ,że urodzę wcześniej! Mam przyjść nie za miesiąc, ale za dwa tygodnie do niej i wtedy zobaczymy. Jeśli dalej się będzie skracała, to powiedziała,że pójdę do szpitala na sterydy, aby przyspieszyć malutkiej rozwój płuc.
Dostałam duphaston, scopolan, dalej luteinę ,magnez i leżeć. No i zobaczymy.
Malutka rozwija się prawidłowo, ułożona jest główką w dół i waży 850 gram. A ja mam już 10kg na plusie.

11 lata 5 dni temu #809684 przez Porto1987
Agnes, nic się nie martw, ważne że lekarka ma wszystko pod kontrolą. Trzeba być dobrej myśli, że wszystko będzie dobrze, szyjka się wydłuży po lekach i leżeniu i wtedy sterydy nie będą potrzebne dla malutkiej :) Czyli Agnes witamy wśród odpoczywających na leżąco :)

ja troszeczkę zaczęłam się oszczędzać i z brzuszkiem jest lepiej :) Rzadziej twardnieje, czyli mam mniej skurczy. Zdarza się, że jak przekręcam lub wstaje, to wtedy łapie skurcz, ale to zaraz przechodzi. No i łykam tą nospę dwa razy dziennie. Zobaczymy później, może wystarczy, że będę łykała tylko wtedy kiedy będę czuła, że coś się dzieje. No zobaczymy.

Dziewczyny musimy być dobrej myśli :kiss:

11 lata 5 dni temu #809688 przez pietruszka
Agnes, a ile ma twoja szyjka? U mnie jest równo 3cm, ale cały czas się skraca.

Loca, fajnie że już w domu.

alt="Suwaczek z babyboom.pl" border="0"/></a>

11 lata 5 dni temu #809693 przez Loca
Kojka, szyjke ma 41 mm, podobno wg usg to jest dlugosc prawidlowa, ale lekarze mieli sastrzezenia wiec dalej musze brac luteine.

Agness, to nie dobrze ze sie skrocila ta szyjka, u nas w szpitalu byla dziewczyna w 32 tyg ciazy i dostawala sterydy przez cala noc, wiec plumkalo mi to przy glowie.

Moj maluchtez juz glowkowo jest ulozony i oby sie juz nie obrocil, niech siedzi jak mu dobrze.

Zas mnie zaczyna zoladek bolec w taki dziwny sposob, ze promieniuje do kregoslupa, wydaje mi sie ze to przez jedzenie powodujace wzdecia, czyli chyba musze jesc lekko strawne potrawy.

11 lata 5 dni temu #809696 przez Kasztanowa
Porto1987 napisał:

Kasztanowa, a te zakupy robiłaś w sklepie stacjonarnym czy przez internet?

W stacjonarnym, bo nie umiem ciuchów przez internet kupic ;) Ale widzę, że zapłaciłam mniej więcej tyle ile internetowego z przesyłką by wyszło :)

Nasz Maluch na ostatnim usg był główką do dołu i chyba tak jest, przynajmniej nie czułam więcej takiego przekręcania mocnego. Dziś ma dzień lenia, za to wczoraj brykał jak szalony. Może wieczorem znów da pokaz :)

My wigilię spędzamy u teściów, a na święta jedziemy do moich rodziców. Dobrze, że nie muszę sama robic dla większej liczby osób :) Z teściową się umówiłam, że zrobię dwie sałatki i pomogę jej uszka lepic, także dla mnie bomba :D

11 lata 5 dni temu #809702 przez roma4
Loca dobrze ,że w domu jesteś , wszędzie dobrze ale w domu najlepiej

Agness nie martw się w razie co wiedzą ,że jest jakiś problem więc będą uważać , a może wystarczy leżenie ...jestem dobrej myśli :) dobrze że z małą wszystko ok

Porto napewno oszczędzanie pomoże

Ja wczoraj wyprałam na tkz. "kolanach " dywan w pokoju ale nic mi nie było , wprawdzie może to głupi pomysł ale jak sobie coś postanowię to tak robię

11 lata 5 dni temu #809713 przez agnesss
Tylko, że ja już od miesiąca leżę i biorę tą luteinę i scopolan rozkurczowo. Mimo wszystko się skróciła a nie powinna i brzuch nadal się stawia. Ile mierzy dokładnie to nie wiem, bo jej nie pytałam, powiedziała tylko,że się skróciła pomimo luteiny i odpoczywania.

11 lata 5 dni temu #809724 przez pala813
Witam mamusie:)

Ja już po wizycie, babcia przeszczęsliwa :laugh: dostala zdjęcia, zaraz je zabrała do torebki ja ich nawet nie widzialam :silly: czuje lekki niedosyt bo niestety wiele nie widziałam, w sumie to nic nie widziałam, monitor miałam odwrócony ale ważne, że malutka zdrowa, wszystko w porządku, wymiary ma idealne jak na ten tydzień w ktorym jesteśmy, bo my dzisiaj zaczynamy 31 tydzień :lol: "Malutka" waży ok 1500 g i jest ułożona jak banan :laugh:
Widzę, że może nie mam największego obwodu ale chyba najbardziej mi brzuszek wystaje po tych zdjęciach które wrzucałyście jeszcze kiedyś.

Ja mam znowu jakąś infekcje, dostalam leki kolejne, luteina, magnez i nospa zostaje cały czas. Szyjka jest miękka ale zamknięta więc nie jest źle.

Tych testów o których wam pisałam co mi dermatolog chciał robić stanowczo mi zabroniła. Powiedziała, że nie będziemy ogólnego znieczulenia dawać tylko ogólne w moim przypadku :)

Co do świąt to my w Wigilie jedziemy najpierw do jednej babci na chwilke, potem do tej co dzisiaj byłam z nią na wizycie i na koniec do męża, więc mniemam że się nie rusze potem. Pierwszy i drugi dzień świąt też w rozjazdach ale potem mąż ma wolne dwa tygodnie więc odpoczniemy :)

Darmag mam to samo jakoś nie mam weny nawet żeby poukładać w szafie te co dostałam bez prania bo pranie będe pod koniec stycznia robić dopiero. Współczuje kręgosłupa, wczoraj mnie też bolał tak jak pisalam miałam wrażenie jakbym jakiś niedowład miała.

Roma 160 obwód brzucha dobrze zrozumialam? :unsure: :ohmy: wow to my kruszynki przy niej :silly:

Loca odpoczywaj i dbaj o siebie i o dzieciątko :)

Porto joga to mało powiedziane :laugh: :)

Agness jak dostałaś jeszcze duphaston dodatkowo z luteiną to może akurat szyjka się wydłuży mi luteina pomogła, dużo odpoczywaj i zobaczysz, że będzie dobrze :) :laugh:

Soreczka za tasiemca dziewczynki :)

11 lata 5 dni temu #809731 przez moni91
Wiecie co ja jeszcze nie dostałam tej grzechotki z FP :((
Pala to duża dziewucha :):) nio to musimy cie dogonić:):)

11 lata 5 dni temu #809740 przez pala813
Moni Twoja malutka kilka dni temu miala 1200 okolo chyba jak pamietam wiec dodajac kolejne 3 dni co jest miedzy nami, mysle, ze duzej roznicy miedzy naszymi pannami moze juz nie byc :laugh: Dziewczyny rosnal jak na drozdzach:)
Fajnie tak zobaczyc malucha i wiedziec, ze wszystko dobrze jest:)
Ej zglodnialam cos:)

11 lata 5 dni temu #809750 przez moni91
pewnie masz racje pala :):) smacznego:)

11 lata 5 dni temu #809756 przez pala813
Moni mala napewno goni:) juz po jedzonku, jakas taka zmeczona jestem, chyba ide do drugiego pokoju, juz sie poloze, pewnie nie zasne jeszcze ale w lozku to w lozku:) moze cos poczytam. Dobranoc mamusie:)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka