- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Marcówki 2014
Marcówki 2014
- annlu
- Wylogowany
- pierwsze słowa
U mnie wygląda tak samo... Śniegu peeeełno ! Szkoda, że teraz a nie na wigilię...
Tu daje pioseneczkę dla mamuś, które spodziewają się dziewczynki :
MAŁA KSIĘŻNICZKA
A no i zapomniałam Wam opowiedzieć co ostatnio usłyszałam " Jej to tylko dzieci rodzić skoro ciążę tak idealnie przechodzi " :O
A potem usłyszałam " Ciąża jej służy, pasuje jej " hehe
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- annlu
- Wylogowany
- pierwsze słowa
U mnie wygląda tak samo... Śniegu peeeełno ! Szkoda, że teraz a nie na wigilię...
Tu daje pioseneczkę dla mamuś, które spodziewają się dziewczynki :
MAŁA KSIĘŻNICZKA
A no i zapomniałam Wam opowiedzieć co ostatnio usłyszałam " Jej to tylko dzieci rodzić skoro ciążę tak idealnie przechodzi " :O
A potem usłyszałam " Ciąża jej służy, pasuje jej " hehe
- baska007 2
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Ale z małym od koleżanki wszystko dobrze?
Annlu no pewnie, skoro możesz to sie ruszaj , może dzięki temu łatwiej będziesz miała:) Gdybym tylko mogła też bym latała tym bardziej jakby to miało mi poród ułatwić
No Ete te ostatnie zakupy to masakra:D Wszystkiego pełno, różne firmy i rodzaje... już sama nie wiem czego mi potrzeba a czego nie, a nie chce nakupować pełno rzeczy których nie będe używać.
Claudii to fajnie masz jak USG na kazdej wizycie:) Też bym tak chciała A Ty chodzisz prywatnie czy na kase chorych?
- darmag21
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Życie jest wielkim cudem
Cos Roma dzis nie pisala...
Ja juz leze, ciemno, tylko snieg przebija przez okno i jakos widniej. No i chyba zasnac nie moge
- ete21
- Wylogowany
- gadatliwa
- W życiu zawsze trzeba walczyć do końca
- Otrzymane podziękowania: 10
Wszystko mam poprane (ubranka, pościele), wyprasowane, posegregowane, poskładane i pochowane do szafy.
Wczoraj otrzymałam leki, które zakupiłam dla małego, środki opatrunkowe, podkłady, gaziki, kosmetyki, cała higiena też jest na swoim miejscu.
Dziś nawet pomiędzy jednym a drugim leżeniem udało mi się spakować torbę do szpitala, uszykować rzeczy, w których pojadę do porodu, w których wyjdę ze szpitala ja jak i Igor. Wszystko podpisane żeby tylko mąż mógł zabrać odpowiednią reklamówkę i wsio. Nawet spakowałam torbę tę od wózka, żeby była juz gotowa, do zabrania. Napisałam na kartce to co musze jeszcze zabrać (np. karta ciąży i dowód) do szpitala i info dla męża co będzie musiał wziąć ze soba jak będziemy wychodzić i wszytsko ładnie wisi przypięte na lodówce. Więc teraz jakby co mogę już rodzić, ale lepiej nie.
Powodzenia w zakupach, praniu, prasowaniu, pakowaniu itp itd.
A jak lekarz "puści mnie ze smyczy" to wtedy będę np. sprzątać
Mam pytanko wiecie jak to jest z wyborem lekarza dla maluszka. Czy to potrzebny jest pediatra do tych wizyt po porodzie, czy jakis lekarz rodzinny i kiedy to trzeba załatwić, przed rozwiązaniem czy jak?
- pala813
- Wylogowany
- rozmowna
- Jesteśmy już w komplecie :)
Ete dziekuje Ci za odpowiedź Już sprawdziłam teń środek co podałaś i wygląda na to ze moze bedę mogla mieć to znieczulenie, więcej sie na wizycie dowiem na jakich środkach działają w tym szpitalu, ja jestem uczulona na prokaine i anestezyne. Co do dodadawania zdjęc, wiadomo wszystko trzeba brać sposobem jak nie wiemy co i jak Właśnie któraś mamusia mówila tutaj, że dzidziuś tak ładnie specyficznie pachnie to postanowiłam, że kupie Myśle, że ta lovela to na te pierwsze prania pójdzie, rozczarowało mnie to, ze nie pachnie nic Ete mój większy brzuszek utrzymuje sie już jakiś, czas taka moja uroda że wystaje, jest taki jakby to ując szpiczasty zreszta widzialaś na zdjęciach , lekarka co wizyte mi zwraca uwage "o jak ładnie wystaje" a ja sie już ledwo tocze Dziękuje za zdjęcia, może u nas też wreszcie sypnie Hehe a z tym jedzeniem to juz tak jest czasem jak jest ochota to potem swoje cierpimy:)
Annlu wiadomo, że miło jak się cos takiego słyszy
Baśka to ciesze się, że mogłam pomóc ja koszule zamawialam tutaj allegro.pl/koszula-koszula-ciazowa-nocna...-xl-i3823285545.html i też nie wyszło drogo Z maleństwem wszystko dobrze, wczoraj wyjeli go z inkubatora i dochodzi do siebie. Co do usg to ja też mam na każdej wizycie tak samo jak badanie ginekologiczne. Chodze prywatnie.
Dobranoc mamusie
- ete21
- Wylogowany
- gadatliwa
jeszcze nie idę spać, ale mówię dobranoc!
- moni91
- Wylogowany
- gadatliwa
- baska007 2
- Wylogowany
- pierwsze słowa
To już masz wszystko z głowy Też bym tak chciała:D al;e leń mnie opętał, a nikt za mnie tego wszystkiego nie zrobi
Ale postaram się do końca przyszłego tygodnia ogarnąć ze wszystkim :d Zobaczymy jak mi to wyjdzie.
Pala ja właśnie wypiłam kakao i się kłade spać za moment
To dobrze że z malutkim dobrze
Ja jutro mojego lekarza przycisne że chcę USG, chociaż po takim czasie już chyba sam zrobi
Dobranoc
- pala813
- Wylogowany
- rozmowna
- Jesteśmy już w komplecie :)
- moni91
- Wylogowany
- gadatliwa
- pietruszka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- ete21
- Wylogowany
- gadatliwa
Nie dość, że usnęłam po 24 bo maluch musiał pobuszować trochę, to obudziłam się przed 3 .....kręciłam się, kręciłam z boku na bok w tym łóżku, oczy jak 5 zł, pełno myśli w głowie, aż w końcu stwierdziłam, że wstanę...aktualnie wciągnęłam pomarańczko i sączę kakao z kawą inką Może się zmęczę
Pietruszka taki wycisk tam Wam dali? Czy ogólnie Ci ciężkawo z chodzeniem?
- moni91
- Wylogowany
- gadatliwa
Oki do potem mamusie
- ete21
- Wylogowany
- gadatliwa
Nic nie ma w tej głupiej tv, a książki nie chce mi się czytać!