BezpiecznaCiaza112023

Marcówki 2014

10 lata 8 miesiąc temu #863186 przez darmag21
Majeczka mysle ze ruch moze byc troche mniejszy ale wazne zeby od czasu do czasu kazda mama odezwala sie i napisala co u niej i jej malenstwa. Sama wiem jak duzo czasu pochlania maluszek i czasem nie zdolam wejsc i nawet czesc napisac, A mam jeszcze Kacpra o ktorym zapomniec nie moge.
Dobre z nas kolezanki sie zrobily wiec ja wiem ze zagladac tu bede, czytac i pisac ile sie da.

Mialam ogarniac i co i d... nie chce mi sie.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 8 miesiąc temu #863211 przez moni91
Gratuluje Anita :-*:-*:-*:-* duży chłopak:D Ja sie staram psychicznie nastawić na dzisiejsza wizyte u dentysty o 17.15:( masakra nie lubie:( ciekawe czy dostane znieczulenie i jakie :(

10 lata 8 miesiąc temu #863218 przez Loca
No to ja po wizycie, od ostatniej wizyty rozwarcie nie poszlo ani o mm, jak bylo tak jest, wymasowala mi szyjke i teraz znow wszystko bolec mnie zaczyna, okien chyba dzisiaj nie dam rady umyc...
Dostalam skierowanie do szpitala, jak do 2 nic sie nie zadzieje to musze isc, podobno pojde na pierwszy ogien bo z tak krotka szyjka i takim rozwarciem nie beda mnie trzymac ;)

10 lata 8 miesiąc temu #863226 przez ete21
LOCA to mam nadzieje ze masaż szyjki przyniesie oczekiwany efekt! A swoją droga to musiało boleć chyba co?
MAJECZKAtwoje wieści cieszą.
DOMI powodzenia.

10 lata 8 miesiąc temu - 10 lata 8 miesiąc temu #863241 przez Loca
Ete, po tych moich bolach watrobowych ten masaz to laskotki byly :P a lekarka powiedziala ze dzisiaj ja solidnie wymasowala, cyt."az mnie palce bola" :P teraz tylko brzuch mnie boli, nie chce dzisiaj rodzic :P a jak juz to moze sie zaczac ale maly ma wyjsc po polnocy.

Kufa, zaś będę się męczyć pół dnia :angry: po tym masażu mam skurcze co 15 min więc zdycham z bólu co jakiś czas, do tego zbiera mnie na wymioty, normalnie szał. Jak dzisiaj to się znowu uspokoi to chyba cholera mnie weźmie :angry: niech to się już rozkręci i młody w nocy po północy wyskakuje.
Dość już tego wewnętrznego pasożytowania na mamusi, bo mamusia już rady nie daje, a Mikołaj się bawi w kotka i myszkę :silly: moja gin poleciła mi ten koktajl, jak do soboty nie urodzę to ryzykuję i piję to....

10 lata 8 miesiąc temu #863350 przez darmag21
Loca to po masarzu moze cos sie ruszy, no i w razie co to trzymam kciuki zeby po polnocy.

Moni ja tez nie bardzo lubie stomatologa ale jak pozniej sie okazuje nie taki diabel straszny jak do maluja, wiec napewno dasz rade.

A ja dzis jestem cos spiaca choc noc byla oki. Bylam na spacerze z Olo i nawet na dworzu mnie spanie mulilo.

10 lata 8 miesiąc temu #863360 przez roma4
Domi trzymam kciuki za twojego maluszka i za ciebie . Loca moja kuwpela po tym masażu szyjki rodziła po 8godz może ty teź? . Mój mały jes do jutra pod lampami ma podwyższoną bilirubine i tak mi smutno chće spać tylko przy cycu i nie ma źamiaru spać śam

10 lata 8 miesiąc temu #863372 przez Loca
Roma, ja już 3 raz miałam robiony masaż :dry: za każdym razem, bóle, skurcze....które się po jakimś czasie uspakajały i czuję, że teraz znowu się zaczynają uspokajać :dry:

Maluch do mamusi ciągnie :) niech szybko Marcelka oddają mamusi! :)

Ja czekam na wieści od Domi, mam nadzieję że szybko do nas się odezwie :)

Baśka, a jak u Ciebie sytuacja? obrzęki trochę schodzą czy ni hu hu?

10 lata 8 miesiąc temu #863395 przez darmag21
No ciekawe czy Domi juz pooo...
Ja pamietam ze do poki mi znieczulenie nie puscilo to nie bylo mowy o ruszeniu sie, wtedy sobie pomyslalam ze juz teraz wiem jak inwalida sie czuje, chcesz sie ruszyc, nogi podniesc a nir mozna i lezysz plackiem.

Dziewczyny a mnie po ciazy tak boli kregoslup ze w ciazy to pikus. Czasem jak wstaje z lozka to wyprostowac sie nie moge. Pewnie znwu wyladuje po blokade bo ktoregos dnia nie wstane z lozka a na to pozwolic sobie nie moge.

10 lata 8 miesiąc temu #863440 przez baska007 2
Loca u mnie obrzeki jak były tak są, w sumie to w moim przypadku nie są już obrzęki tylko mega opuchlizna :( No nic.. może jak kiedyś w końcu urodzę to przejdzie :)
A już zaczynam wątpić że kiedyś urodzę :P W rodzinie wszyscy wcześniej pare dni chociaż rodzili, a ja mam termin na poniedziałek a póki co cisza :P Brzuch tylko twardnieje i od czasu do czasu skurcze jakieś, ale nic poważnego :silly:

Już z mężem jak gadałam to się śmiałam że o ile urodzę kiedys to w prima aprilis i jeszcze córkę :laugh: Wtedy zadzwonie i mi nie uwierzy :P

10 lata 8 miesiąc temu #863492 przez roma4
Loca czyli na ciebie nie działa masaż no trudno będę czekać ma twoje maleństwo. Baśka współczuje opuchłizn do poniedziałku jeszcze daleko i dużo się może zdaźyć.. Darmag mnie po victori tez bolał kręgosłup pewnie jeszcze ta cią9a dobiła. Nó ciekawe jak tam domi pewńie leży płaśko

10 lata 8 miesiąc temu #863548 przez iwonka_wwa
ROMA ANITA gratuluje Wam! W koncu macie tez maluszki przy sobie :-)

BASKA mam nadzieje ze nie dotrwasz do terminu, wspolczuje tych obrzekow.

LOCA jejku jejku Ty to sie naprzezywasz tych surczy, mam nadzieje ze jak juz sie rozkreca to pojdzie szybciej niz u mnie.

DARMAG ja tez mam masakre z kregoslupem, myslalam ze po porodzie bedzie lepiej a tu d... No ale jeszcze wczesnie moze jeszcze sie poprawi.

Kochane ja z telefonu wiec tak na szybko. Ze szpitala wypuscili mnie juz w czwartek bo i ze mna i z Karolkiem wszystko ok. Maly zasysa cyca i spi, kochany :-) Dzis bylismy u pediatry na kontroli to kazala mniej go karmic bo za duzo przybral :-P Ciesze sie bo choc biust mi sie zrobil duzy to ominal mnie nawal pokarmu i nawet wkladek laktacyjnyxh nie uzywam bo nie mam takiej potrzeby i a Karolek od cyca nie da sie odciagnac i myslalam ze malo go mam, a z niego po prostu taki glodomorek :-)
Ze mna troche gorzej, po porodzie kilka dni obkurczala mi sie ta macica i mialam takie bole brzuxha jak skurcze porodowa. Smialam sie do meza ze to kara za ten expresowy porod i musze te bole nadrobic, bylam na lekach przeciwbolowych ale one srednio pomagaly. Na szczescie z tym juz lepiej.
Tylko Michalek daje nam popalic, niby widzi karolka cieszy sie wola Dzidzia! ale nadal chce 100% naszej uwagi, rozrabia, nie slucha sie. Na razie jest maz to jakos ogarniamy, ale juz sie boje co bedzie jak wroci do pracy.

3majcie sie kochane, zdrowka dla dzieciaczkow a LOCA BASKA, za Was 3 mam kciuki zebyscie tez dolaczyly jak najszybciej do naszego grona :*

10 lata 8 miesiąc temu #863555 przez moni91
Hej piękne trzymam za was kciuki ja już po dentyście dostałam skierowanie do chirurga dentystycznego :( mam do wyrwania 2zeby:( masakra:(

10 lata 8 miesiąc temu #863604 przez baska007 2
Iwonka Michaś teraz chce zwrócić na siebie całą waszą uwagę pewnie bo jest zazdrosny ;) Dzieci tak juz maja :) Ile uwagi by nie dostał to i tak teraz będzie mało bo musi się dzielic. Oby szybko mu przeszło :)

Moni współczuję :( Ale jak trzeba to trzeba, żeby czasem więcej sie nie popsuło.

No nic ja idę się myć i spać niedługo będę się kładła. Ostatnio stale jestem zmęczona, może coś się zbliża i odsypiam na zapas :silly:

Dziś ubrałam łóżeczko i okryłam prześcieradłami żeby się nie kurzyło bo nie wiem ile jeszcze czasu będzie puste stało, mam nadzieję że nie długo ;)

Dobranoc :)

10 lata 8 miesiąc temu - 10 lata 8 miesiąc temu #863615 przez Loca
Ja juz wykapana w lozeczku sobie leze :) Korzystam poki mlody w brzuchu i sie wieczorem odprezam.
Baska ja tez zmeczona ciagle laze :)
Mieszkanie zdazylo mi sie zasyfic :P jutro znow zaczynam sprzatanie od nowa a do piatku jak mnie nie ruszy to serwuje sobie koktajl poloznych i sex, dzisiaj ze znajoma polozna rozmawialam i powiedziala ze moge jeszcze 2 tyg chodzic w ciazy to malo z krzesla nie spadlam.... ojjj nie zamierzam!

Skurcze dziady sa juz ledwo wyczuwalne, jeszcze pobolewa czasem ale generalnie uspokoily sie.... wiedzialam.... na mnie to nawet litr olejku rycynowego nie zadziala....

Moni, wyrwa zabki i bedzie dobrze ;) ja na 4 kwietnia jestem umowiona na rwanie 8 ale musze odwolac...bo nie urodzilam...

Iwonka, dzieciaczki zawsze sa troche zazdrosne, wiem po swoim bratanku jak sie Tymcio urodzil to bylo dzidzia, dzidzia a teraz Kostek jak widzi ze Tymcio placze to koniecznie uwage chce na siebie zwrocic. Ale za to pieknie sie bawia ze soba :)kostek ma 3 lata a tymcio 1,5 roku.

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka