BezpiecznaCiaza112023

Marcówki 2014

10 lata 8 miesiąc temu #864959 przez moni91
Hej mamusie ja wlasnie wróciłam ze spacerku i zaniosłam papiery na becikowe zobaczymy kiedy kasa wpłynie:) Anula co do badania gina to standart wziernikiem i sprawdza palcami czy macica sie prawidlowo skurczyła :) buziaki:-*:-*

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 8 miesiąc temu #865139 przez moni91
Ale tu cisza::D Wszystkie z maluszkami lub w oczekiwaniu:)co tam u was mamusie 2w1?

10 lata 8 miesiąc temu #865142 przez pala813
Moni nam przyszly w ciagu 3 tygodni.
Ete u mnie tylko potowki:p
Darmag ja tez pytalam o to niedawno ale nie dostalam odpowiedzi.
Annlu dostalysmy kolejny specyfik pomagajacy na trawienie o zobaczymy, brzuszek dosc mocno wzdety mimo wszystkiego co dodajemy malej do mleka. W sumie to noc konkretnego sie nie dowiedzielismy. Utwierdzilam sie natomiast w tym, ze bierzemy 5w1 a nie te bezplatne. Zapytalam o nie jeszcze raz bo kilka z was pisalo ze bietze te na nfz. Annlu na Twoje pierwsze pytanie odpowiem w poniedzialek bo wtedy ide na wizyte:) Moni mnie wyreczyla:) Nie czekalam na wizyte u lekarza, kiedy poczulam sie lepiej cos zaczelismy probowac, jeszcze miesiac wtedy nie minal chyba:) Bardzo sie ciesze, ze u Ciebie i Twojego partnera coraz lepiej:)

To samo chcialam napisac, cisza jak makiem zasial:)

Pozdrawiam:)

10 lata 8 miesiąc temu #865235 przez pietruszka
Ete, u mojej Zoski jest problem z krostami na buzi. Tyle że one są wlasnie z ropnymi czubkami. I jeszcze taki rumien ma, który znika na dworze. Już nie wiem czy jest przegrzana czy co. W domu mamy bardzo ciepło. Lekarka kazała krochmalem smarowac, ale niewiele pomaga. Przestałam karmić w silikonowych nakladkach, bo myślałam, że może być uczulona. Nie wiem już czym traktować te krosty :(
Moje dziecko zaczęło dużo jeść, domaga się cycka strasznie często, aż potem ulewa. Nie wiem ile jest w stanie zjeść, bo z piersi ciągnie. Ale jak odciagalam, to z 90ml potrafiła wciągnąć.

Ja jakoś nie jestem przekonana co do chust.

alt="Suwaczek z babyboom.pl" border="0"/></a>

10 lata 8 miesiąc temu #865242 przez baska007 2
No strasznie tu cicho ostatnio.

Wszystkie maluszkami zajęte to i czasu mniej ;)

A Loca coś się nie odzywa.. pewnie rodzi :P

Ja sobie pochodzę w ciązy jak słonica :P 2 lata :P Wagowo niedługo nawet dobije do wagi słonia :D

Nic uciekam spac. Dobranoc ;)

10 lata 8 miesiąc temu #865269 przez ete21
Pietruszka tak jak pisałam o tej wysypce to okna może przejść w trądzik niemowlęcy czyli z białymi czy żółtymi dodatkami. nie ma na to lekarstw, moja samoistnie!
No właśnie może Loca wzięła się do działania.
Baska grunt żeby nie urodzić słonia bo to rozerwać się można.
Pala to czekamy na info ze z Lenka lepiej!

10 lata 8 miesiąc temu #865273 przez pietruszka
Baśka, pomysl, jak sama zostaniesz na placu boju, to wszystkie będziemy dopingować tylko ciebie :)

Ete, słyszałam o tym trądziku, ale u mojej Zoski to by wychodziło że ma trąd jakiś, bo cała buzia w tym. Jestem załamana, jak ją ludziom pokazywać z czymś takim :(

No ciekawe, Loce wzięło na rodzenie czy smacznie śpi?

Roma, jak fajnie że już wychodzicie. Ja byłam nastawiona na trzydniowy pobyt w szpitalu, tyle też wszystkiego wzięłam, a przyszło mi 8 dni leżeć.

10 lata 8 miesiąc temu - 10 lata 8 miesiąc temu #865276 przez Loca
Znajomi byli wczoraj :) i musialam przekaski zrobic ;) Mikołaj uparciuch póki co wyjscia na świat nie zapowiada ;) byl czarowany przez koleżankę ale nawet dziewczyna go nie przekonala...

Zrobiłam bagietki z masłem czosnkowym i powiem wam ze wyszły super nie były w smaku takie chemiczne :) jednak co sie samemu zrobi to wychodzi super.

10 lata 8 miesiąc temu - 10 lata 8 miesiąc temu #865277 przez pietruszka
Loca, czyli dalej nic i maluch nie dał się wykurzyc. Ale wiesz co, przynajmniej wagę będzie miał ładna, a tak się o to martwilas.

A czosnek jedz póki możesz, bo dieta mamy karmiącej wyklucza takie bajery :P

10 lata 8 miesiąc temu #865280 przez Loca
No właśnie wiem :( no ale czego dla malucha sie nie robi :).
Co do wagi Mikołaja to teraz mam obawy w druga stronę, ze wyskoczy mi 4 kg szczescia, bo 2 tyg temu wazyl 3300 :P

Pietruszka, co do krostek na buzi to moj bratanek takie mial do 3/4 ms życia i chyba samo w koncu zeszlo, musialabym bratowej jeszcze podpytac czy czegos uzywala na to. Podobno to byl trądzik niemowlęcy.

10 lata 8 miesiąc temu #865288 przez Porto1987
Dzień dobry :)

Ja już sobie nie śpię trochę czasu. Zuzik leży w łóżeczku i mam nadzieję, że śpi :P Dostała cysia i mleczko z butelki na dobicie :) :) :)
Zuzia od poniedziałku ma problemy z brzuszkiem. Strasznie się spina, pręży i drze w niebo głosy a później puszcza bąka. Zanim doszłam o co chodzi, to byłam z nią u pediatry. Powiedział, że dziecko potrzebuje czułości i bliskości skoro jak ją przystawie to jej lepiej. Glupek. Stwierdziłam z mężem, że zmieniamy jej mleko i teraz zamiast Nan ma Enfamil. Zobaczymy jak to wpłynie na bączurki. Do tego mamy suchą skórę, więc zaczynamy smarowanie Emolium.
Ete jeszcze nie wiem jak te granulki, bo przestałam brać, bo myślałam, że może na Zuzika źle wpływają, ale zaczynam je znowu brać. Póki co to pokarm mam, czasami nawet cieknie, ale Zuzia lubi sobie więcej zjeść niż mama ma ;) ;) ;)
I pochwalę się, że byłyśmy juz na spacerze i to dwa razy :) :P
Loca i Baska żeby do jutra się wyjaśniło z tymi Waszymi porodami :)

Domi gratulacje :kiss:

Darmag fajnie, że masz już ogarnięty temat chrzcin. Ja to planuję koło lata i to w Lublinie ;) ;)

Miałam teraz od niedzieli mamę. Bardzo dużo mi pomogła. Nie wiem jak teraz dam sobie radę bez niej :( :(

A Baska odnośnie obrzęków, to nigdy w życiu nie miałam takich jak po porodzie. Wyglądały mniej więcej jak Twoje i utrzymywały się kilka dni po jeszcze. Oby Ci jak najszybciej zeszły :kiss:

A to Zuzik na pierwszym spacerku :)

10 lata 8 miesiąc temu #865314 przez MamaMikołaja
hej Mamcie,

znowu zapowiada się piękny dzień :)

Loca, Baska, pomyślcie sobie, ze przez to, ze urodzicie ostatnie to będziecie miały z naszej strony większą pomoc. Moni urodziła pierwsza i nie mogłyśmy jej raczej nic doradzić (chyba, że mamy, które juz miały dzieci), a Wy będziecie bogatsze w nasze doświadczenia :)

Ete, mój na razie ma ładną buzię, chyba, że się podrapie ;)

Porto, znam te problemy z wypróżnianiem. tez to przechodzę od początku. od wczoraj daje mu kolejne krople (Debirdat + esputicon + deliflor) i wczorajszy wieczór przespał (poprzednio się darł). zobaczymy jak dzisiaj będzie

Pietruszka, może Twojej Zosi woda nie pasuje?albo jakiś kosmetyk?

A mój mały chyba się juz wycwanił. przez ostatnie dni była moja mama, która nosiła małego jak miał bóle. i często zdarzało się, że zasypiał jej w ramionach. babcia pojechała, a mój cwaniak dziś wstał o 6, najadł się i nie chciał spać, tylko, żeby go nosić!

10 lata 8 miesiąc temu #865323 przez Loca
Pierwszy raz odkad jestem w ciazy... spuchlam :huh: stopy i dlonie mi urosly musialam obraczke sciagnac. Juz widze ze troche pochodzilam i mi opuchlizna schodzi, nie wiem czy to od ciazy czy przeziebienia bo jak chora jestem to czasem tak mi sie robi...no ale opuchlizna jest...

Dobrze by bylo juz urodzic bo ile mozna w ciazy lazic :/

10 lata 8 miesiąc temu #865328 przez darmag21
Hej mamcie.

Porto moj Olo od poczatku pije Enfamil i odpukac nie mamy problemow z brzuszkiem, kupka i kolkami.
Kolezanka podawala to mleko swojej corce i tez kolek unikla. U nas tez sie sprawdza wiec moge je polecic. Porto a u jakiego pediatry bylas ?

Piertuszka takie krostki mial moj Kacper,

Jesli jeszcze moge cos podpowiedziec to mi pediatra polecila krem na sucha skore, moze byc trz do dupci. Jak dla mnie jest najlepszy, bo kazala smarowac pachwinki, po szyja gdzie skora dotyka skore. Wyglada jak wazelina. Nazywa sie Aquastop, u mnie w aptece kosztuje 15 zl, jest super i kupie kolejny jek sie skonczy.

My dzis mielismy pobutke o 5:30 Olo obudzil sie wyspany ale lezelismy sobie i patrzelismy w sufit, potem sie ogarnelismy i zasnal z powrotem.

Dzis Kacper ma wizyte u okulisty mam nadzieje ze juz okularkow nosic nie bedzie musial.

Moj jutro juz wraca do pracy no i wszystko spadnie na mnie. Mam nadzieje ze dam rade z dwojka dzieci. Teraz rozumie swoje znajome ktore juz o 19ej padaly na twarz i zasypial predzej od swoich dzieci.

Loca i Baska, trzymam kciuki za wasze rodzenie.

Milego weekendowania. Pogoda piekna to spacerowac mozna.

10 lata 8 miesiąc temu #865330 przez pietruszka
No to na koniec dwie opuchniete mamuski nam zostają :blink:

Widzę, że wielu maluchom doskwieraja problemy brzuszkowe. Ja polecam sab simplex, u mnie się sprawdza.

Co do buzi małej, jeśli to nie trądzik, to może być alergia na wszystko. I weź tu wpadnij co może uczulac...

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka