- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Marcówki 2014
Marcówki 2014
- moni91
- Wylogowany
- gadatliwa
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- moni91
- Wylogowany
- gadatliwa
- pala813
- Wylogowany
- rozmowna
- Jesteśmy już w komplecie :)
Ete u mnie tylko potowki:p
Darmag ja tez pytalam o to niedawno ale nie dostalam odpowiedzi.
Annlu dostalysmy kolejny specyfik pomagajacy na trawienie o zobaczymy, brzuszek dosc mocno wzdety mimo wszystkiego co dodajemy malej do mleka. W sumie to noc konkretnego sie nie dowiedzielismy. Utwierdzilam sie natomiast w tym, ze bierzemy 5w1 a nie te bezplatne. Zapytalam o nie jeszcze raz bo kilka z was pisalo ze bietze te na nfz. Annlu na Twoje pierwsze pytanie odpowiem w poniedzialek bo wtedy ide na wizyte:) Moni mnie wyreczyla:) Nie czekalam na wizyte u lekarza, kiedy poczulam sie lepiej cos zaczelismy probowac, jeszcze miesiac wtedy nie minal chyba:) Bardzo sie ciesze, ze u Ciebie i Twojego partnera coraz lepiej:)
To samo chcialam napisac, cisza jak makiem zasial:)
Pozdrawiam:)
- pietruszka
- Wylogowany
- budujemy zdania
Moje dziecko zaczęło dużo jeść, domaga się cycka strasznie często, aż potem ulewa. Nie wiem ile jest w stanie zjeść, bo z piersi ciągnie. Ale jak odciagalam, to z 90ml potrafiła wciągnąć.
Ja jakoś nie jestem przekonana co do chust.
- baska007 2
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Wszystkie maluszkami zajęte to i czasu mniej
A Loca coś się nie odzywa.. pewnie rodzi
Ja sobie pochodzę w ciązy jak słonica 2 lata Wagowo niedługo nawet dobije do wagi słonia
Nic uciekam spac. Dobranoc
- ete21
- Wylogowany
- gadatliwa
- W życiu zawsze trzeba walczyć do końca
- Otrzymane podziękowania: 10
No właśnie może Loca wzięła się do działania.
Baska grunt żeby nie urodzić słonia bo to rozerwać się można.
Pala to czekamy na info ze z Lenka lepiej!
- pietruszka
- Wylogowany
- budujemy zdania
Ete, słyszałam o tym trądziku, ale u mojej Zoski to by wychodziło że ma trąd jakiś, bo cała buzia w tym. Jestem załamana, jak ją ludziom pokazywać z czymś takim
No ciekawe, Loce wzięło na rodzenie czy smacznie śpi?
Roma, jak fajnie że już wychodzicie. Ja byłam nastawiona na trzydniowy pobyt w szpitalu, tyle też wszystkiego wzięłam, a przyszło mi 8 dni leżeć.
- Loca
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 1
Zrobiłam bagietki z masłem czosnkowym i powiem wam ze wyszły super nie były w smaku takie chemiczne jednak co sie samemu zrobi to wychodzi super.
- pietruszka
- Wylogowany
- budujemy zdania
A czosnek jedz póki możesz, bo dieta mamy karmiącej wyklucza takie bajery
- Loca
- Wylogowany
- gadatliwa
Co do wagi Mikołaja to teraz mam obawy w druga stronę, ze wyskoczy mi 4 kg szczescia, bo 2 tyg temu wazyl 3300
Pietruszka, co do krostek na buzi to moj bratanek takie mial do 3/4 ms życia i chyba samo w koncu zeszlo, musialabym bratowej jeszcze podpytac czy czegos uzywala na to. Podobno to byl trądzik niemowlęcy.
- Porto1987
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 17
Ja już sobie nie śpię trochę czasu. Zuzik leży w łóżeczku i mam nadzieję, że śpi Dostała cysia i mleczko z butelki na dobicie
Zuzia od poniedziałku ma problemy z brzuszkiem. Strasznie się spina, pręży i drze w niebo głosy a później puszcza bąka. Zanim doszłam o co chodzi, to byłam z nią u pediatry. Powiedział, że dziecko potrzebuje czułości i bliskości skoro jak ją przystawie to jej lepiej. Glupek. Stwierdziłam z mężem, że zmieniamy jej mleko i teraz zamiast Nan ma Enfamil. Zobaczymy jak to wpłynie na bączurki. Do tego mamy suchą skórę, więc zaczynamy smarowanie Emolium.
Ete jeszcze nie wiem jak te granulki, bo przestałam brać, bo myślałam, że może na Zuzika źle wpływają, ale zaczynam je znowu brać. Póki co to pokarm mam, czasami nawet cieknie, ale Zuzia lubi sobie więcej zjeść niż mama ma
I pochwalę się, że byłyśmy juz na spacerze i to dwa razy
Loca i Baska żeby do jutra się wyjaśniło z tymi Waszymi porodami
Domi gratulacje
Darmag fajnie, że masz już ogarnięty temat chrzcin. Ja to planuję koło lata i to w Lublinie
Miałam teraz od niedzieli mamę. Bardzo dużo mi pomogła. Nie wiem jak teraz dam sobie radę bez niej
A Baska odnośnie obrzęków, to nigdy w życiu nie miałam takich jak po porodzie. Wyglądały mniej więcej jak Twoje i utrzymywały się kilka dni po jeszcze. Oby Ci jak najszybciej zeszły
A to Zuzik na pierwszym spacerku
- MamaMikołaja
- Wylogowany
- pierwsze słowa
znowu zapowiada się piękny dzień
Loca, Baska, pomyślcie sobie, ze przez to, ze urodzicie ostatnie to będziecie miały z naszej strony większą pomoc. Moni urodziła pierwsza i nie mogłyśmy jej raczej nic doradzić (chyba, że mamy, które juz miały dzieci), a Wy będziecie bogatsze w nasze doświadczenia
Ete, mój na razie ma ładną buzię, chyba, że się podrapie
Porto, znam te problemy z wypróżnianiem. tez to przechodzę od początku. od wczoraj daje mu kolejne krople (Debirdat + esputicon + deliflor) i wczorajszy wieczór przespał (poprzednio się darł). zobaczymy jak dzisiaj będzie
Pietruszka, może Twojej Zosi woda nie pasuje?albo jakiś kosmetyk?
A mój mały chyba się juz wycwanił. przez ostatnie dni była moja mama, która nosiła małego jak miał bóle. i często zdarzało się, że zasypiał jej w ramionach. babcia pojechała, a mój cwaniak dziś wstał o 6, najadł się i nie chciał spać, tylko, żeby go nosić!
- Loca
- Wylogowany
- gadatliwa
Dobrze by bylo juz urodzic bo ile mozna w ciazy lazic :/
- darmag21
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Życie jest wielkim cudem
Porto moj Olo od poczatku pije Enfamil i odpukac nie mamy problemow z brzuszkiem, kupka i kolkami.
Kolezanka podawala to mleko swojej corce i tez kolek unikla. U nas tez sie sprawdza wiec moge je polecic. Porto a u jakiego pediatry bylas ?
Piertuszka takie krostki mial moj Kacper,
Jesli jeszcze moge cos podpowiedziec to mi pediatra polecila krem na sucha skore, moze byc trz do dupci. Jak dla mnie jest najlepszy, bo kazala smarowac pachwinki, po szyja gdzie skora dotyka skore. Wyglada jak wazelina. Nazywa sie Aquastop, u mnie w aptece kosztuje 15 zl, jest super i kupie kolejny jek sie skonczy.
My dzis mielismy pobutke o 5:30 Olo obudzil sie wyspany ale lezelismy sobie i patrzelismy w sufit, potem sie ogarnelismy i zasnal z powrotem.
Dzis Kacper ma wizyte u okulisty mam nadzieje ze juz okularkow nosic nie bedzie musial.
Moj jutro juz wraca do pracy no i wszystko spadnie na mnie. Mam nadzieje ze dam rade z dwojka dzieci. Teraz rozumie swoje znajome ktore juz o 19ej padaly na twarz i zasypial predzej od swoich dzieci.
Loca i Baska, trzymam kciuki za wasze rodzenie.
Milego weekendowania. Pogoda piekna to spacerowac mozna.
- pietruszka
- Wylogowany
- budujemy zdania
Widzę, że wielu maluchom doskwieraja problemy brzuszkowe. Ja polecam sab simplex, u mnie się sprawdza.
Co do buzi małej, jeśli to nie trądzik, to może być alergia na wszystko. I weź tu wpadnij co może uczulac...