- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Marcówki 2014
Marcówki 2014
- pietruszka
- Wylogowany
- budujemy zdania
To powodzenia u okulisty.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- baska007 2
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Pietruszka raczej marne pocieszenie Ja wszystkie już o maluchach piszecie a ja sama z brzuchem będę to masakra Oby szybko zachciało mu się wyjść
Loca to się nic nie odzywasz Już myślałam że mnie zostawiłaś na polu walki
Porto oby Zuzi szybko przeszły brzuszkowe kłopoty
Też czytałam że mogą sie pojawić obrzęki po porodzie, ale większych już chyba mieć nie można, także mam nadzieję że mi znikną po skoro mam teraz Zreszta sobie nie wyobrażam nosić maleństwo, kąpać i w ogóle jak mam problem z chodzeniem
Mama Mikołaja no jakby nie patrzec to chociaż tyle Będziemy orientowały się już bardziej w szczepionkach, specyfikach na kolki itp
Ale i tak wolałabym już mieć maluszka
Loca współczuję, nie dość że z tymi bólami i wymiotami się męczysz to jeszcze teraz opuchlizna Ci też doszła. Oby szybko Mikołaj wyszedł Może On zmobilizuje Damianka też i obie będziemy miały z głowy
- Loca
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 1
Jestem wyrodna matka, ktora nie chce dziecka w brzuchu... lyknelam sobie olejku rycynowego, jakos obawiam sie tych koktajli... jak to mnie nie ruszy to chyba juz nic... a z drugiej strony sobie pomyslalam jak nie porod to prznajmniej zaparcie pojdzie w psia mac.
Baska, mi te dlonir i stopy tylko troche spuchly, ale wiem jak biedna musisz sie z tym meczyc bo uczucie przyjemne nie jest.
- ete21
- Wylogowany
- gadatliwa
- W życiu zawsze trzeba walczyć do końca
- Otrzymane podziękowania: 10
A my mamy kolejny problem: Ropiejące oczko...eh zawsze się oś przyplącze. Od wczoraj przemywam przy kazdej zmianie pieluszki sola fizjologiczną, ale jak nie będzie efektu, bedziemy musieli isc do pediatry - pewnie znow jakies gowno poporodowe wychodzi, ktore malemu sprzedałam, bo czytałam, ze oczko może zacząć ropieć po kilku tygodniach od porodu i ze to raczej jakas bakteria moze byc lub zatkany kanalik łzowy, co wykluczam, bo mały jak beczy, to krokodyle łzy lecą...
MY TEŻ STOSUJEMY ENFAMIL AR - od czasu do czasu (bączki sa mega, kupki jeszcze lepsze i brzuszek w dobrej kondycji).
Na kolki dobre podobno jest mleko HIPP Z PROBIOTYKAMI, NAN ACTIVE, BEBILON COMFORT na problemy z brzuszkami!
Lub z obniżona zawartością laktozy: BEBIKO OMNEO, NAN HA SENSITIVE, CZY BEBILON NISKOLAKTOZOWY
- Ani-ta
- Wylogowany
- budujemy zdania
My od wczoraj w domku już myślałam że zostaniemy w szpitalu bo Szymek zrobiła się żółty ale pobrali krew i stwierdzili że możemy iść do domu
Bartuś na brata zareagował pozytywnie ale oczy trzeba mieć dookoła głowy wczoraj bardzo chciał aby się z nim bawił a ja miałam iść spać
Udało się wywalczyć pokarm i teraz jest go naprawdę dużo
Loca i Baśka wytrwałości ja niestety musiałam czekać 8 dni po terminie na moje szczęście
Czytałam was na bieżąco ale wybaczcie nie odpisze
Pozdrawiam
- darmag21
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Życie jest wielkim cudem
Anita super ze juz w domku jestescie.
U nas dzis tatus poszedl na spacer bo my wlasnie siedzimy w poczekalni u okulisty.
- roma4
- Wylogowany
- rozmowna
Vica jak narazie zachwycona braciszkiem zobaczymy jak się o swoi
Ja też się dobrze czuje ale powiem Wam, bo nie wiem jak u was było brzuszek jeszcze wisi i nie taki mini mini, wyobrazcie sobie ,ze przez moje niedopatrzenie mały wkółko obsikuje mi ciuszki ponieważ miałam dziewczynkę nie zwraca łam uwagi jak zakładam pampresa a jednak przy chłopakach jest to ważne
Widziałam zdjęcia Waszych dzieciaczków na fb śliczne
Loca mam nadzieję,że za moment urodzisz naprawdę w szoku jestem miałaś nie donosić a tu taka niespodzianka
Baśka trzymam kciuki żeby u Ciebie też szybko poszło
Nie gniewajcie się ale nie dam rady Was nadrobić za to teraz już będę w temacie
[/url
http://www.zapytajpolozna.pl/c[img]http://www.zapytajpolozna.pl/c
- Loca
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 1
Wybaczcie mi ze tak tylko napusalam cokolwiek ale niepicieszoba jestem :/
- MamaMikołaja
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Roma, fajnie, że Was puścili do domu. Mój mały dość długo był żółty, także się nie przejmuj. Z tym siusianiem to właśnie tak jest. Mikołaj wczoraj sobie na buzie narobił
Anita, rzeczywiście długo po terminie urodziłaś, ale ważne, że mały zdrowy i już w domu. A Bartus na pewno się przyzwyczai do braciszka
Loca, bądź dzielna. napewno przyjdzie ten oczekiwany przez Ciebie moment...
Pietruszka, a to nie są potówki?
Baska, trzymam kciuki. Może rzeczywiście mały chce wyjść 1 kwietnia
Darmag, mój mały dostawał w szpitalu i z 2 razy w domu enfamil. Jak przestałam mu dawać mm to dostał tych bóli. Może rzeczywiście to mleko ma takie działanie. Mam takie chwile (jak ma bóle), że chce wrócić do tego mleka i odtsawić od cyca, bo może wtedy nie będzie cierpiał I zazdroszczę, że Twój mały może spokojnie poleżeć. Mój jak się obudzi, czyli między 5 a 6 to potrzebuje strasznie dużo uwagi, szczególnie jak go ten brzuszek boli
Pala, ja się ciągle waham z tymi szczepionkami, ale jestem bardziej za tymi 5 w 1. Daj znać, co lekarz powiedział na bóle Lenki
Annlu, super, że Ci się z facetem układa
A mój bąbel trochę marudził w ciągu dnia. Bóle ma trochę mniejsze, ale nadal czekam na te krople z niemiec. A poniżej prezentuje się w czapeczce zrobionej przez 85 letnią prababcię. do kompletu ma jeszcze sweterek, ale jest jeszcze za duży
- MamaMikołaja
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- darmag21
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Życie jest wielkim cudem
Czapeczka sliczna, ja mam wlasnoreczny komplecik robiony tez na drutach przez tesciowa i wezme go na chrzest, jak jutro dam rade to wam zrobie fotke i pokaze.
Roma to dobrze ze Vica zadowolona.
Uciekam bo chrabaszcz sie obudzil.
- ete21
- Wylogowany
- gadatliwa
- W życiu zawsze trzeba walczyć do końca
- Otrzymane podziękowania: 10
Roma, Anita super że jesteście już w domku!
Loca urodzisz prędzej czy później.
Ja pod koniec ciąży piłam mocną herbatkę z senesu (na zaparcia)i zazwyczaj ruszała mnie na drugi dzień albo wcale...
A my dziś byliśmy na spacerze godzinkę, a potem jeszcze odpoczywaliśmy w ogródku. Mały sie dotlenił ze hej i ja przy okazji tez! Idę Igiego wykąpać , bo dziś jakiś nerwowy jest. Mam wrażenie, ze ciągle jest głodny. Z piersi zje, ulewa, z butli nie chce zjeść, a nawet jeśli to zje trochę i też ulewa..eh jak nie urok to sraczka!
Miłego wieczorku!
- nati.olsztyn
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- :)
- Otrzymane podziękowania: 143
Mnie ten olejek nawet do kibelka nie poginil.... w tej ciazy to ja na zawsze zostane, nawet uczulanie i okscytocyna mnie nie ruszy :/
Wybaczcie mi ze tak tylko napusalam cokolwiek ale niepicieszoba jestem :/
Ja też stosowałam ten olejek, ale z sokiem. Zadziałał dopiero za drugim razem. A próbowałaś akupresury albo stymulcji sutkow?
- moni91
- Wylogowany
- gadatliwa
- Porto1987
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 17
My już po karmieniu najpierw było cysianie a później na dobicie butelka. Co do Enfamilu to jeszcze się nie wypowiem. My mamy mleczko Premium 1.
Mam nadzieję, że będzie lepsze i Zuzik będzie lepiej je trawiła.
Darmag jak to się dzieje, że Oli taki grzeczny? A co do pediatry, to byłam tu w Witkowie, ale z wizyty nie jestem zadowolona.
Loca i Baska jak tam po nocy?
Idę spać, bo oczy mi się same zamykają.