BezpiecznaCiaza112023

Marcówki 2014

10 lata 8 miesiąc temu #864566 przez darmag21
Witam mamusie.

Pala no to ladnie ci Lenka nic przespala, co do majtek sciagajacych to planuje je kupic, widzialam w bieliznianym takie ...nie byly jakies markowe ale wydawaly sie fajne, cienkie i wydawalo mi sie ze nosily by sie fajnie, u mnie jutro mija 3 tyg po cieciu wiec poczekam az minie 6 tyg. Jeszczr krwawie, w sumie jakos dziwnie, bo dwa dni nic nie pocieknie a na kolejny dzien wkladka to za malo.

Loca moj Kacperek jest kwetniowy wiec miesiac tez piekny z tym ze obstawiam ze jednak w marcu Mikolajek sie urodzi.

A my dzis znowu uderzamy do ksiedza ogarnac te chrzciny bo ostatnio go nie bylo. Koncze bo mi dziecko niespodziewanie ulalo i jest do przebrania.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 8 miesiąc temu #864580 przez pala813
Mamy my idziemy jednak do lekarza. Nie bede czekac do szczepienia. Mala wymiotuje, nawet nie ulewa (chociaz to tez) ale czasem jak chlusnie to na 30 cm i placz, dalej ma problemy z kupa chociaz nie jest jakas zbita ani nic, herbata nic nie daje widze ze sie prezy i meczy ale sama nie daje sobie rady, dodatkowo placze jakby ja bolalo to wszystko a potem dopiero spokojnie lezy jak jak umyje. Lepiej zobaczyc co to.
Darmag wlasnie o to chodzi zeby byly cienkie i wygodne bo te sa okropnie sztywne co mam.

10 lata 8 miesiąc temu #864616 przez Loca
No zobaczmy :) kwiecien piekny miesiac :) jednak na marzec nastawiona jestem.

Napisalam wam piekba wiad. I mi net padl eh..

Pala, problemy z wymiotami masz od poczatku u malej, czy przyplatalo to sie teraz? Bedne te maluszki, po wyjsciu z brzuszkow tak biedaczki cierpia.
Daj znac po wizycie u pediatry.

Ciekawa jestem czy jest cos na te ulewania, bo widze ze to duzy problem jest.

10 lata 8 miesiąc temu #864664 przez darmag21
Pala mam nadzieje ze lekarz zaradzi cos Lence bo patrzenie na cierpienie swojego dziecka jest okropne, ja plakalam razem z Kacprem.

Chrzciny juz mamy ogarniete. 21 kwietnia w poniedzialek wielkanocny i jest to tez dzien urodzin Kacperka, wiec impreza na calego bedzie.

10 lata 8 miesiąc temu #864688 przez baska007 2
Domi gratuluję :)

Loca a Tobie życzę żebyś dziś już urodziła ;) W urodziny babci jak chciałaś :)
Chociaż wtedy sama zostanę :P No ale trudno, ja to przez cały kwiecień przenoszę i na koniec się dowiem jeszcze że to urojona ciąża :P

No mnie to strasznie dobija fakt że kwietniówki już sie rozpakowują a ja nadal w dwupaku :P

Darmag to faktycznie będzie imprezka :)

10 lata 8 miesiąc temu #864713 przez darmag21
Baska na pewno to nie ciaza urojona, heh ... mamy jeszcze kilka dni marca a jakby co to kwiecien piekny miesiac.

Dzisiaj ja jade do mista a tatus zostaje z Olkiem w domciu. Jade zawiesc Kacpra,,, podobno Pani wychowawczyni nie moze sie doczekac zeby pogratulowac :)

10 lata 8 miesiąc temu #864728 przez ete21
PALA mam nadzieje, ze lekarz coś mądrego zaleci. Mała chlusta po jedzeniu, igi to po godzinie potrafi pawia zapodac. Oby to było ulewanie duże niż jakiś cholerny wirus czy coś! Daj znać co ci powiedział pediatra!
LOCA masz jeszcze trochę czasu w tym marcu! A kwiecień jest ok, ja jestem z,15 kwietnia. p.s. Barany są mega uparte! Co już widać po Twoim synku!

10 lata 8 miesiąc temu #864733 przez MamaMikołaja
hej dziewczyny,

Domi GRATULACJE :)

ja tak na szybko. jesteśmy po wizycie u pediatry. wszystko z małym dobrze. przybrał trochę mało na wadze, ale w granicach normy. waży 4050.

Co do ulewania to pani doktor poleciła, żeby po jedzonku nie brać od razu na prosto małego, tylko najpierw pod kątem 30 stopni, a potem na prosto. i żeby w łóżeczku leżał pod kątem (podłożyć pod nóżki książki lub taką poduszkę pod główkę).

Jeśli chodzi o problemy z wypróżnianiem to kazała masować odbyt palcem lub patyczkiem nasmarowanym wazeliną lub linomagiem. to ma mu pomóc, bo maluchy mają niewykształcony odruch zwierania.

Poza tym stwierdziła, że trafił nam się płaczący egzemplarz i że może następnym razem trafi nam się nie płaczące dziecko :)

Nad pasem też sie zastanawiam, ale nie szukałam jeszcze.

Idę spać, bo mnie mały od 4 rano wymęczył. buziaki

10 lata 8 miesiąc temu - 10 lata 8 miesiąc temu #864833 przez pala813
Ete mala chlusta nawet 1,5 godziny po jedzeniu i to konkretnie:( Tez jestem baranem z 8 , potwierdzam upor jest niekiedy glupi ale co zrobic taka natura:p:)
MamaMikolaja ja moja trzymam pod katem bo ona nie lubi na prosto a masaz niestety nic nie daje probowalam juz wszystkiego palca, patyczka, termometru nic nie pomaga a mala placze bo chce a nie moze.
Darmag masz racje ja tez placze jak ja uspokajam, kiedy widze, ze ja boli tak to az mi ciezko. Wole dac ten czopek niz patrzec jak sie meczy skoro nic innego nie dziala:( Kiedy tak chlusta biedna to tez mi sie serce kraje:(
Super, ze tak wszystko zorganizowalas:) faktycznie impreza na calego bedzie:) Ja myslalam chrzciny w czerwcu zrobic dopiero jakos nie moge sie zebrac wczesniej a licze ze kolo Bozego Ciala ladna pogoda juz bedzie:)
Loca, Baska uparciuchy z tych waszych maluchow ale jak Ete mowi barany tak maja:p

Ej a ja nawet nie wiem jaki moje dziecko ma znak zodiaku:p

10 lata 8 miesiąc temu #864883 przez Loca
Pala, ja też bym nie wiedziała gdybyście mi nie powiedziały :P mówicie barany uparte są, no to już wiem czemu wyjść nie chce łobuz jeden.

Baśka, spoko póki co nie zostajesz sama :) młody chyba nie ma na dzisiaj planów opuszczenia swojego lokum, no chyba że mnie zaskoczy, w co wątpię bo wczoraj mnie męczyły skurcze po całonocnym rzyganiu :P a dzisiaj złapały mnie może z 3 razy i wszystko, tyle tylko że zauważyłam, że są boleśniejsze i jak łapią to dłużej trzymają.

W ogóle myślałam, że mi już ten czop odszedł cały, a np. w momentach kiedy mnie łapią skurcze i tak trwają trochę dłużej to ciągle coś tam mi wychodzi... i już nie wiem co to może być... czop, czy nie czop...

Swoją drogą....chyba spróbuje tego koktajlu położnych.... tylko tam szampan jest :dry:

MM, no podobno jak pierwsze dziecko to płaczliwy egzemplarz, to podobno zazwyczaj to drugie jest spokojniejsze, jakby natura chciała wynagrodzić :P choć pewnie nie ma reguły :silly:

Pala, a Twoje dziecko to nie jest czasem wodnik? mój mąż jest z 10 lutego.

10 lata 8 miesiąc temu #864892 przez roma4
Witam nie nadrobie was bo z telefonu ciężko. Domi móje gratulacje. My dzisiaj po 18 godz idziemy do dómku marcel jest zdrowy straśznie się cieśzę jak sie ogarne spróje was doczytac . Pózdrawiay mamy i te 2w( jeśzcze móment i będźiemy wśystkie z malućham4

10 lata 8 miesiąc temu #864897 przez annlu
Hej mamusie !!

Ja tak na szybko ale mam nadzieje ze zrozumiecie ;)

Pala
Jak z malutka ? Co u lekarza ?
Moj maly tez ma czasem takie noce ze nic mu sie nie podoba :D
A mam do ciebie pytanko :)
- Co robi ginekolog na tym badaniu po pologu ? Byłaś juz ?
- napisalas ze nie czekalas na zbliżenia czyli nie czekalas na kontrolę u ginekologa ? Bo sie zastanawiam... :D przepraszam jak za bardzo ingeruje w prywatne sprawy :)

Pietruszka
Oj znam ból kolek....

Baśka
Kurcze przechlapane masz z ta opuchlizna... Trzymaj sie kochana !!

Ete
No no maly ladnie ci rośnie :) a moj Dawid tez nie zna umiaru i słowa stop kiedy je :D
On potrafi z butelki wypić 100 ml ! To jest glodomor :D

Roma. Anita. Domi
Wielkie gratulacje !!!!

Darmag
Super ze z Olim wszystko dobrze :)

MM
Oj skurczenie nóżek - idealny patent :D

Loca
Masz przeżycia z tymi skurczami. Raz są potem nie... :)
Trzymaj sie kochana !!! :*

Chyba to wszystko....

10 lata 8 miesiąc temu #864900 przez annlu
A u nas :

Cudne noce naprzemian z nieprzespanymi... :)
Czasem maly w nocy marudzi bo sam nie wie co by chciał... Tak chyba dla zasady :D

Ładnie je i rośnie w oczach :)
Ma juz 5 tygodni !! :)

Oczywiście jest na etapie ze sie rozgląda, kula itp :)

A co do mojego partnera to :
Dostalam tablet - w ramach przeprosin za ostatnie wybryki... :o
Dał mi 200 zł na wydatki i jak cos to mam mowic...
Zrobil zakupy, jedzenie dla mnie, soki... Itp i ogolnie chyba widać postep :)

10 lata 8 miesiąc temu - 10 lata 8 miesiąc temu #864913 przez darmag21
Znak zodiaku mojego Olinka to rybka ... wczesniej juz patrzylam i sprawdzalam ich wady i zalety, hehe.

Ja potwierdze fakt ze drugie dziecko jest grzeczniejsze, juz mowilam to mezowi jak Olo byl w brzuszku bo noce przesypial razem ze mna i w ogole jakos zbytnio nie kwapil sie do buszowania w dzien.

Co do mleka moj wypija max 9O ml.

Mamusie a co myslicie o chustach do noszenia malenstw, ma ktos z was taki gadzet, wiecie moze jak one maja sie w praktyce ?

Roma super ze dzis wychodzisz.

10 lata 8 miesiąc temu #864945 przez ete21
DARMAG chusty są podobno fajne ale dla takich 4 miesięcznych maluchów, koleżanka ma i jej mały jest zadowolony jak w niej przybywa.
I ANNLU to Dawidek ma spust. Igi max mu daje 60ml na jedno posiedzenie, jak zje więcej to wydala buzią i noskiem.... Super ze mały rośnie.

A igi dojrzewa, bo ma krostki na buzce i głowie, jak trądzik ale bez białych dodatków, czy tam ropnych. Czytałam ze pojawia się między 5,-6 tyg. I jest związana z przejściem z mamy hormonów na swoje maluszkowe, i znika samoistnie.

CZY KTÓREŚ MAMY ZAUWAŻYŁY OWĄ WYSYPKE (podobno to są tzw. prosaki) U SWOJEGO MALEŃSTWA ?

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka