- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Marcówki 2014
Marcówki 2014
- roma4
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
[/url
http://www.zapytajpolozna.pl/c[img]http://www.zapytajpolozna.pl/c
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- darmag21
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Życie jest wielkim cudem
My juz po porannej toalecie.
Dzis Kacper w domu zostal bo cos brzydko kaszle, mam nadzieje ze Olo nic nie podlapie.
Dzis idziemy chrzciny ogarnac.
- Loca
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 1

Dzisiaj mam wizyte na 10 45 o 8 wstane...teraz mi sie nie chce.
Mamusie podobno od dzisiaj ma byc pieknie i cieplo wiec pewnie na spacerkach bedziecie

Darmag, wlasnie na chrzciny robisz jakis obiad zapraszasz do restauracji czy tylko kawa i ciacho?
Uwielbiam zdjecie Twojego malucha na fb

Moj suwaczek jest glupi, dzisiaj nuc sie powiekszac nie bedzie...jak juz to jutro ewentualnie.. a dobrze by bylo 31

- darmag21
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Co do chrzcin u mnie wychodzi 16 osob, zapraszam do resteuracji na obiad, kawe i jakis kolacje. Mam fajna bankieyowke bardzo tanio wychodzi, w przeluczeniu w domu sie nie oplaca e dodatku spokojnie nie posiedzisz a po za tym nie mam miejsca w domu. Gdybysmy juz byli u siebie to moze bym pomyslala o chrzcinach w domu ale dopiero w lipcu sierpniu sie wprowadzimy.
No to trzyma kciuki za wizyte.
Domi za Ciebie tez.
- Ani-ta
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Opisze wam jak mi poszlo.
O godz 22 dostalam bolesnych skurczy choc juz wczesniej cos sie dzialo ale nie chcialam zapeszac i nic nikomu nie mowilam. Wzielam prysznic i jak z podniego wyszlam to skurcze byly co 2 min poszlam do poloznych zawiozly mnie na porodowke o 23.10 tam zamiast mnie zbadac to podlaczyly do ktg i wypelnialy formalnosci, skonczyly i sobie poszly a mi w tym czasie odeszly wody zawolalam je one mnie badaja a tam pelne rozwarcie i odrazu bole parte i o 23.43 Szymek byl juz ze mna. Nawet meza nie zdazylam sciagnac.
Tak to ja moge rodzic
- baska007 2
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

ANITA GRATULUJĘ!!! Szymonek Cię przetrzymał nieźle, ale za to masz 4kg szczęścia

Domi powodzenia dziś

No Loca na to wygląda że zostałyśmy same

- ete21
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- W życiu zawsze trzeba walczyć do końca
- Otrzymane podziękowania: 10
Porto to czekam na relację, jak tam granulki się sprawdzają.
Podobno biegunka to standard u maluszków i czasem pojawia się bez powodu.
To teraz czekamy nadal na wieści od Kasztanowej, Domi – bo dziś będzie miała maluszka. No i dziewczyny Loca, Baska brac się za rodzenie. Trzymacie nas w niepewności nie ma co!
Pala a nie myślałaś żeby małej zrobić herbatki koperkowej, są takie ułatwiające trawienie od urodzenia. A bączki puszcza?
Darmag jej i Pietruszka jak dobrze pamiętam wy już chrzciny ogarniacie…. Mnie trafiają te formalności, bo czytałam na stornie swojej parafi ile papierków i tych pierdol trzeba spełnić….jakieś nauki, zaświadczenia, eh. Chyba też będę musiała to ogarnąć. Robisz jakąś imprezę. Bo ja szczerze mówiąc mam zamiar zaprosić tylko świadków i rodziców, a i tak zawsze znajdzie się ktoś niezadowolony…i może jakaś wyżerka? Nie wiem. O to duża impreza będzie.
Loca nie nastawiaj się tak, ze będziesz ostatnia, bo faktycznie będziesz….w sumie masz na to dużą szansę….Kochana, a może sprawa ma podłoże emocjonalne u ciebie? W końcu tyle czasu było walki żeby mały za szybko nie wyszedł i może Ty się zablokowałaś podświadomie?
Daj znać koniecznie co na wizycie?
A moje słoneczko dziś kończy 4 tygodnie:)
- marl3na
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

Marzec się kończy i dziewczyny ruszyło. Super!
Hania dała nam dziś pospac. Wstała o 2 a później po 7. Wczoraj miała pierwszą służbę z babcią bo my poszliśmy na warsztaty bezpieczny maluch. Polecam Wam. Odbywają się w różnych miastach i tematem jest pierwsza pomoc, karmienie i przewozenie w foteliku. Później wrzuce Wam linka.
Miłego dnia

- darmag21
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Anita ale porod marzenie, super ze tak fajnie i sprawnie poszlo.
Loka Baska wy tez urodzucie mize wlasnie wlaczyla sie blokada jak bardzo sie chce to wiecie ze d... z tego wychodzi. Tylko z drugiej strony ktora z nas bardzo nie chciala rodzic.
Ale ladna pogoda sie robi, chyba spacer nas czeka.
- domi2907
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- nadzieja umiera ostatnia :)
Ja juz w szpitalu czekam. Cesarka pewnie dopiero popoludniu. Narazie potwierdzone ze maly siedzi wiec juz na oddziale leze. Jakos dziwnie spokojna jestem. Jakby to nie ja...
Loca, baska trzymam kciuki mocno zeby sie szybko rozwiazalo.
Buziaki
- majeczka22
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Loca i Baska jeszcze jest 5 dni marca więc Wasze maluszki też będą marcowe

A ja dzisiaj byłam na wizycie u endokrynologa - hurra wszystkie wyniki badań idealne po 4 miesiącach zażywania lekarstw, ale przyczyny dalej nie ma w 100% od czego to wszystko zależy.
Nie muszę już jeść leków i tylko jeszcze zrobić mam badania za 4 miesiące i będzie porównanie czy coś się zmieniło.i w lipcu kolejna kontrola tym razem już z wynikiem rezonansu magnetycznego.
A po drodze w maju mnie czeka wesele a kilka dni po nim obrona pracy inż bo jednak zrobiłam sobie dwa miesiące wolnego i pójdę na drugi termin obrony

Słoneczko ładnie u mnie świeci a ja pod kocem z mega katarem wrrr :/
- MamaMikołaja
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Roma, GRATULACJE! Udało się w marcu. I to z zaskoczenia

Anita, GRATULACJE! Duży chłopak

Domi, powodzenia, trzymam kciuki
Marlena, zazdroszczę, że mała tyle spała. Mój dziś budził się 3 razy, a przed 6 ostateczna pobudka
Ete, ale duży chłopak. A jakie ma super buty-skarpety. A Igi waży prawie tyle, co mój, jak się urodził. Ciekawa jestem ile mój głodomorek przybrał

Baska, Loca, nie ważne kiedy się urodzi, ważne, żeby zdrowe. Czekamy na Wasze maleństwa i trzymamy kciuki do końca

Baska, na pewno Ci samej ciężko, ale uwierz, że mały doda Ci sił i energii i dasz radę. Będziesz się starac dla niego
Darmag, właśnie dobry pomysł z tymi chrzcinami w lokalu. Idziesz na gotowe i nie martwisz się niczym. I też mysle ze taniej wyjdzie
Porto, sliczna Zuzia. Jeśli chodzi o pokarm to dużo pij, min 2 litry wody, to też pobudza laktacje. A jak mała wisi na cycu to też pobudza. Ja laktatorem pobudzałam
Pala, wiem co znaczą zaparcia. Mój też to przechodzi. Za każdym razem jak idzie kupka to tak biedny cierpi. A jakie kupki robi? W piątek mamy lekarza, mam nadzieje, że coś zaradzi. A jakie czopki kupiłaś?
A Mikołaj przed 6 się obudził. Potem do 9 walka, a od 9 śpi. Wstał na 5 min karmienie i dalej spiocha. W nocy odpadł mu kikut, także cieszę się, bo myślałam, że nigdy mu nie odpadnie. A co do bólów brzuszka to mam patent, który u nas się sprawdza. Co prawda na chwilę przynosi małemu ulgę, ale zawsze to coś. Jak ma atak to podkurczam mu nóżki do brzuszka i lekko kołyszę pupę. Uspakaja się wtedy.
- MamaMikołaja
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

Dobrze, że wyniki ok i nie musisz brać leków.
- darmag21
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Dobrze ze wyniki dobre.
Domi, powodzenia i dasz rade. Pamietaj z kazdym dniem bedzie lepiej. Najwazniejsze ze juz maluszek bedzie.
MM moj robi kupki w kolrze ze tak powiem musztardowym, karmiony jest mlekiem mieszanym. Glownym pokarmem jest butla a piers ile sie da to wyssie i sie przytula i uspokaja przy przy tym.
Niestety dzis chrzcin mi sie nie udalo ogarnac bo pralata nie bylo a u nas to tylko z nim takie sakramenty. W piatek mamy byc.
Ja ide ogatnac bo moj glutek spi a pozniej pojdziemy pospacerowac.
- majeczka22
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

Ciekawa jestem czy jak wszystkie mamcie będą miały maluszki przy sobie to czy też będzie tu taki ruch w pisaniu postów. Bo np. moje listopadowe mamy z 2013 roku - które mnie mianowały mnie e-mamą chrzestną ich maluchów- wolą pisać w swojej grupie na fb bo jest szybciej i wygodniej