BezpiecznaCiaza112023

Marcówki 2014

11 lata 1 tydzień temu #862909 przez roma4
Anita gratuluje no to nasze chłopaki mają tą samą datę duży chłopak odpoczywajcie

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 1 tydzień temu #862914 przez darmag21
Wow Anita. Gratuluje, doridne chlopaczki i sliczne dziewczynki te nasze marcowe dzieci.

My juz po porannej toalecie.
Dzis Kacper w domu zostal bo cos brzydko kaszle, mam nadzieje ze Olo nic nie podlapie.
Dzis idziemy chrzciny ogarnac.

11 lata 1 tydzień temu - 11 lata 1 tydzień temu #862921 przez Loca
Bede ostatnia :P ah jak ja wam zazdroszcze ze macie maluchy przy sobie, mi sie ciagle sni ze te ciaze sobie urojilam :P

Dzisiaj mam wizyte na 10 45 o 8 wstane...teraz mi sie nie chce.

Mamusie podobno od dzisiaj ma byc pieknie i cieplo wiec pewnie na spacerkach bedziecie :) a ja jak dam rade okna w sypialni umyje :)

Darmag, wlasnie na chrzciny robisz jakis obiad zapraszasz do restauracji czy tylko kawa i ciacho?
Uwielbiam zdjecie Twojego malucha na fb :D jest przecudny!

Moj suwaczek jest glupi, dzisiaj nuc sie powiekszac nie bedzie...jak juz to jutro ewentualnie.. a dobrze by bylo 31 :P

11 lata 1 tydzień temu - 11 lata 1 tydzień temu #862931 przez darmag21
Loca tez wezmie cie z nienacka nie bedziesz wiedziala kiedy, moze lekarka dzis pomasuje szyjke i malego ruszy. Tez urodzisz na cieplr dni i bedziesz spacerowac. Dziekuje,,,ze podobaja sie tobie zdjecia Olinka.
Co do chrzcin u mnie wychodzi 16 osob, zapraszam do resteuracji na obiad, kawe i jakis kolacje. Mam fajna bankieyowke bardzo tanio wychodzi, w przeluczeniu w domu sie nie oplaca e dodatku spokojnie nie posiedzisz a po za tym nie mam miejsca w domu. Gdybysmy juz byli u siebie to moze bym pomyslala o chrzcinach w domu ale dopiero w lipcu sierpniu sie wprowadzimy.

No to trzyma kciuki za wizyte.

Domi za Ciebie tez.

11 lata 1 tydzień temu #862983 przez Ani-ta
Dzieki dziewczyny
Opisze wam jak mi poszlo.
O godz 22 dostalam bolesnych skurczy choc juz wczesniej cos sie dzialo ale nie chcialam zapeszac i nic nikomu nie mowilam. Wzielam prysznic i jak z podniego wyszlam to skurcze byly co 2 min poszlam do poloznych zawiozly mnie na porodowke o 23.10 tam zamiast mnie zbadac to podlaczyly do ktg i wypelnialy formalnosci, skonczyly i sobie poszly a mi w tym czasie odeszly wody zawolalam je one mnie badaja a tam pelne rozwarcie i odrazu bole parte i o 23.43 Szymek byl juz ze mna. Nawet meza nie zdazylam sciagnac.
Tak to ja moge rodzic

11 lata 1 tydzień temu #862986 przez baska007 2
ROMA GRATULUJĘ!!! W końcu się doczekałaś :)

ANITA GRATULUJĘ!!! Szymonek Cię przetrzymał nieźle, ale za to masz 4kg szczęścia :)

Domi powodzenia dziś :)

No Loca na to wygląda że zostałyśmy same :P Kasztanowa już pewnie urodziła skoro milczy. Teraz żeby zadna z nas nie czuła się pominięta i ostatnia musimy zgadać się i w tym samym dniu urodzic :silly:

11 lata 1 tydzień temu #862990 przez ete21
Anita gratulacje! Duży ten Twój synuś i wagowo i wzrostowo:) Zdrówka dla Was! I dużo szczęścia!
Porto to czekam na relację, jak tam granulki się sprawdzają.
Podobno biegunka to standard u maluszków i czasem pojawia się bez powodu.

To teraz czekamy nadal na wieści od Kasztanowej, Domi – bo dziś będzie miała maluszka. No i dziewczyny Loca, Baska brac się za rodzenie. Trzymacie nas w niepewności nie ma co!

Pala a nie myślałaś żeby małej zrobić herbatki koperkowej, są takie ułatwiające trawienie od urodzenia. A bączki puszcza?

Darmag jej i Pietruszka jak dobrze pamiętam wy już chrzciny ogarniacie…. Mnie trafiają te formalności, bo czytałam na stornie swojej parafi ile papierków i tych pierdol trzeba spełnić….jakieś nauki, zaświadczenia, eh. Chyba też będę musiała to ogarnąć. Robisz jakąś imprezę. Bo ja szczerze mówiąc mam zamiar zaprosić tylko świadków i rodziców, a i tak zawsze znajdzie się ktoś niezadowolony…i może jakaś wyżerka? Nie wiem. O to duża impreza będzie.

Loca nie nastawiaj się tak, ze będziesz ostatnia, bo faktycznie będziesz….w sumie masz na to dużą szansę….Kochana, a może sprawa ma podłoże emocjonalne u ciebie? W końcu tyle czasu było walki żeby mały za szybko nie wyszedł i może Ty się zablokowałaś podświadomie?
Daj znać koniecznie co na wizycie?

A moje słoneczko dziś kończy 4 tygodnie:)
Załączniki:

11 lata 1 tydzień temu #863002 przez marl3na
Anita gratulacje! Duży synuś :-) niech się zdrowo chowa

Marzec się kończy i dziewczyny ruszyło. Super!

Hania dała nam dziś pospac. Wstała o 2 a później po 7. Wczoraj miała pierwszą służbę z babcią bo my poszliśmy na warsztaty bezpieczny maluch. Polecam Wam. Odbywają się w różnych miastach i tematem jest pierwsza pomoc, karmienie i przewozenie w foteliku. Później wrzuce Wam linka.

Miłego dnia :-)

11 lata 1 tydzień temu #863068 przez darmag21
Ete my zapraszamy tylko dziadkow, chrzesnych ale moj maz ma 3 braci i kazdy juz ma zalozone rodziny wiec z tak wyszlo te 16 osob, z tym ze to jest juz ze mna ,mezem i Kacprem.

Anita ale porod marzenie, super ze tak fajnie i sprawnie poszlo.

Loka Baska wy tez urodzucie mize wlasnie wlaczyla sie blokada jak bardzo sie chce to wiecie ze d... z tego wychodzi. Tylko z drugiej strony ktora z nas bardzo nie chciala rodzic.

Ale ladna pogoda sie robi, chyba spacer nas czeka.

11 lata 1 tydzień temu #863074 przez domi2907
Hej mamusie. Roma i anita gratuluje.

Ja juz w szpitalu czekam. Cesarka pewnie dopiero popoludniu. Narazie potwierdzone ze maly siedzi wiec juz na oddziale leze. Jakos dziwnie spokojna jestem. Jakby to nie ja...

Loca, baska trzymam kciuki mocno zeby sie szybko rozwiazalo.

Buziaki

11 lata 1 tydzień temu - 11 lata 1 tydzień temu #863129 przez majeczka22
Domi trzymam kciuki

Loca i Baska jeszcze jest 5 dni marca więc Wasze maluszki też będą marcowe :)

A ja dzisiaj byłam na wizycie u endokrynologa - hurra wszystkie wyniki badań idealne po 4 miesiącach zażywania lekarstw, ale przyczyny dalej nie ma w 100% od czego to wszystko zależy.
Nie muszę już jeść leków i tylko jeszcze zrobić mam badania za 4 miesiące i będzie porównanie czy coś się zmieniło.i w lipcu kolejna kontrola tym razem już z wynikiem rezonansu magnetycznego.

A po drodze w maju mnie czeka wesele a kilka dni po nim obrona pracy inż bo jednak zrobiłam sobie dwa miesiące wolnego i pójdę na drugi termin obrony :)

Słoneczko ładnie u mnie świeci a ja pod kocem z mega katarem wrrr :/

11 lata 1 tydzień temu #863142 przez MamaMikołaja
Witajcie Mamy,
Roma, GRATULACJE! Udało się w marcu. I to z zaskoczenia :)

Anita, GRATULACJE! Duży chłopak :)

Domi, powodzenia, trzymam kciuki

Marlena, zazdroszczę, że mała tyle spała. Mój dziś budził się 3 razy, a przed 6 ostateczna pobudka

Ete, ale duży chłopak. A jakie ma super buty-skarpety. A Igi waży prawie tyle, co mój, jak się urodził. Ciekawa jestem ile mój głodomorek przybrał :)

Baska, Loca, nie ważne kiedy się urodzi, ważne, żeby zdrowe. Czekamy na Wasze maleństwa i trzymamy kciuki do końca :)

Baska, na pewno Ci samej ciężko, ale uwierz, że mały doda Ci sił i energii i dasz radę. Będziesz się starac dla niego

Darmag, właśnie dobry pomysł z tymi chrzcinami w lokalu. Idziesz na gotowe i nie martwisz się niczym. I też mysle ze taniej wyjdzie

Porto, sliczna Zuzia. Jeśli chodzi o pokarm to dużo pij, min 2 litry wody, to też pobudza laktacje. A jak mała wisi na cycu to też pobudza. Ja laktatorem pobudzałam

Pala, wiem co znaczą zaparcia. Mój też to przechodzi. Za każdym razem jak idzie kupka to tak biedny cierpi. A jakie kupki robi? W piątek mamy lekarza, mam nadzieje, że coś zaradzi. A jakie czopki kupiłaś?

A Mikołaj przed 6 się obudził. Potem do 9 walka, a od 9 śpi. Wstał na 5 min karmienie i dalej spiocha. W nocy odpadł mu kikut, także cieszę się, bo myślałam, że nigdy mu nie odpadnie. A co do bólów brzuszka to mam patent, który u nas się sprawdza. Co prawda na chwilę przynosi małemu ulgę, ale zawsze to coś. Jak ma atak to podkurczam mu nóżki do brzuszka i lekko kołyszę pupę. Uspakaja się wtedy.

11 lata 1 tydzień temu #863158 przez MamaMikołaja
Majeczka, dobrze, że trzymasz rękę na pulsie i liczysz te nasze dzieciaczki. ja to już straciłam dawno rachubę :)
Dobrze, że wyniki ok i nie musisz brać leków.

11 lata 1 tydzień temu #863171 przez darmag21
Majeczka to duzo zdrowka zebys szybko ten kocyk opuscila.
Dobrze ze wyniki dobre.

Domi, powodzenia i dasz rade. Pamietaj z kazdym dniem bedzie lepiej. Najwazniejsze ze juz maluszek bedzie.

MM moj robi kupki w kolrze ze tak powiem musztardowym, karmiony jest mlekiem mieszanym. Glownym pokarmem jest butla a piers ile sie da to wyssie i sie przytula i uspokaja przy przy tym.

Niestety dzis chrzcin mi sie nie udalo ogarnac bo pralata nie bylo a u nas to tylko z nim takie sakramenty. W piatek mamy byc.

Ja ide ogatnac bo moj glutek spi a pozniej pojdziemy pospacerowac.

11 lata 1 tydzień temu #863173 przez majeczka22
MamaMikołaja - wszystko musi być na swoim miejscu :) Jak się za coś zabieram to do końca to wykonuje.

Ciekawa jestem czy jak wszystkie mamcie będą miały maluszki przy sobie to czy też będzie tu taki ruch w pisaniu postów. Bo np. moje listopadowe mamy z 2013 roku - które mnie mianowały mnie e-mamą chrzestną ich maluchów- wolą pisać w swojej grupie na fb bo jest szybciej i wygodniej :)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka