BezpiecznaCiaza112023

Marcówki 2014

10 lata 8 miesiąc temu #866191 przez MamaMikołaja
hej dziewczyny, ja znowu na szybko

dzis od 6 pobudka i teraz dopiero mi zasnął. ale męczy go ból przez sen, bo strasznie niespokojnie spi,wiec zaraz się pewnie obudzi. wczoraj cały dzień była masakra. spał może łącznie ze 3 godz. ja już powoli wymiękam... czekam na ten lek jak na zbawienie. już tydzień czasu idzie :angry:

Czytam Was na bieżąco, ale nie dam rady każdej odpisać

Loca, Gratuluję, Mikołaj się postaral i zdążyl w marcu :)

Baska, u Ciebie też będzie z zaskoczenia, zobaczysz. kibicujemy Wam wszyscy :)

Anita, na ulewanie lekarz polecił mi ustawic łóżeczko pod kątem-włożyć pod materacyk poduszkę lub pod nogi książki. poza tym po jedzeniu nie brac do odbicia od razu na wprost, tylko najpierw pod kątem. ja jeszcze nie przebieram go po jedzeniu (chyba, że już muszę),bo jak biorę nóżki do góry to też jest chlust. Te metody się trochę sprawdzają, bo ulewa raczej mnie

Niestety musze kończyć. Bardzo bym chciała być z Wami częsciej, ale niestety czasu brak :( mam nadzieję, że w końcu doczekam chwil, kiedy mały już nie będzie cierpiał i więcej pośpi...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 8 miesiąc temu #866205 przez Loca
Hej, mi noc minela na drzemaniu. Mikolajek byl grzeczny budzilam go co 3 h na papu i zmiane pieluszki...gdzie to male dziecko tyle kupy pomiescilo to ja nie wiem.
Kolezanka z pokoju ma bardzo krzykliwa mala i przez to nie spalam, jak ta mala krzyczy to Mikolaj robi mine "babo ciszej ja tu spie"
Teraz sobie znow pojadl i mnie tu reka odpycha przz sen :P
Boje sie go przebiera i przewijac ze cos z pepuszkiem zrobie albo kregoslupem....

W ogole nikt nie mowil ze jak macicia sie obkurcza to tak boli ze czlowiek na paracetamolu jedzie i to 2 tabletkach...

Tez zastanawiam sie co u Claudii no i Kasztanowa ;)

Baska, dzis 31 marzec jak sytuacja u Ciebie?

Dziekuje za gratulacje :)

10 lata 8 miesiąc temu - 10 lata 8 miesiąc temu #866227 przez baska007 2
Witam.

U mnie nadal cisza :P
No może brzuch się bardziej stawia, albo już sobie wkręcam :P
Jade dziś na KTG i wrazie czego zabieram torbę bo się łudzę że wyjdą jakieś spore skurcze, wezmą mnie na badanie a tam już coś będzie sie działo i zostanę rodzić :silly:

Damianek chyba chce być jedynym marcowym z kwietnia :P Kilka marcowych lutówek jest, a z kwietnia tylko On będzie :P

A orientujecie sie czy jest taka opcja że po KTG wezmą na badanie? Czy to raczej taka rutynowa kontrola to KTG, a rodzic to dopiero jak samo coś się nagle zacznie dziać?

10 lata 8 miesiąc temu #866229 przez ete21
ROMA kobieto ty jeszcze nie byłaś z noga u lekarza? Z zakrzepica nie można czekać! Wiesz przecież czym to grozi! Mnie też boli sutek u jednej piersi jak mały je...niby Igi ma tyle, ale czasem też nie wiem o co mu chodzi, nasycony, sucho, wyspany i beczy a tu okazuje się ze chce do pionu i się potulic!
MM mam nadzieje ze w końcu dojdzie do was ten lek!
LOCA taką mała dupcia potrafi naprawdę dużo kuuuupy pomieścić! To jest najgorsze jak twoje dziecię śpi a inne płaczą! Odpoczywajcie!

10 lata 8 miesiąc temu - 10 lata 8 miesiąc temu #866318 przez agnesss
Witam się poniedziałkowo :)

My dziś z Milenką zostałyśmy pierwszy raz same, bo tatuś musiał iść już niestety do pracy. Bardzo się bałam ,ale jak na razie nie jest źle. Wyrobiłam się ze wszystkim, więc nawet mogę sobie pozwolić by tutaj zajrzeć i do Was napisać:)
Położna była dziś ostatni raz u nas. Pochwaliła małą, że śliczna, dużo urosła i waży 3565 :) Tak więc jesteśmy kilogram do przodu.

Jeśli chodzi o karmienie, to przystawiam ją do cycka, potem zjada 100 lub 60 mm z butelki. Ode mnie ciągnie, mleko jest, bo nawet mi wycieka dość sporo, ale skoro potem jeszcze zjada taką ilość mm, to śmiem twierdzić ,że mam najlichsze mleko jakie może być :/ Nie wiem co to będzie dalej.

Położna poopowiadała dziś o szczepionkach. Pneumokoki mamy za darmo ze względu na wcześniactwo Milci, ale rotawirusy już niestety nie. Takie drogie są te szczepionki ,że aż się płakać chce :/ Chyba będziemy musieli z tych rota zrezygnować niestety.

Jeśli chodzi o inne przypadłości, to dzięki Bogu nie ma kolek, nie ulewa, w nocy budzi się tylko raz. Bardzo się cieszę z tego faktu! Zuch dziewczynka, pokazała ,że wcześniak nie zawsze znaczy gorszy :)

Darmag, Porto - a jak u Was? Doczytałam ,że też dziś zostajecie pierwszy raz same?

Annulu ,Ty pytałaś o krwawienie? Ja już tydzień nic nie krwawiłam, a dziś zaczęłam plamić krwią. No i tez się zastanawiam dlaczego? 8go kończy mi się połóg, więc myślę, że chyba jeszcze ma prawo coś z nas lecieć? Nie wiem...

Roma, ja Ci bardzo współczuję tej nogi :/ Ani nie chcę myśleć jak się czujesz źle. Nie dość ,że organizm wymęczony porodem, to jeszcze teraz noga...Trzymam kciuki by szybko przeszło!

Gratuluję wszystkim mamusią ,które się w ostatnim czasie rozpakowały - Roma, Domi, Loca, Anita, nie wiem kto jeszcze...Baśka ,za Ciebie trzymam kciuki! Obyś się szybko doczekała :)

Czy dzidziuś którejś z Was też tak ciśnie kupkę jak moja mała? Przy każdej kupie, ciśnie i ciśnie, aż jest czerwona. A kupki normalne, prawidłowe i częste ?

Uciekam umyć włosy póki moje Serduszko śpi :)

Ps. Baśka ,Twój suwaczek przepowiada poród na dziś! Oby jego słowa okazały się prorocze :P

10 lata 8 miesiąc temu #866385 przez baska007 2
Ja już po KTG :p
Skurcze powychodziły na wykresie, ale nie regularne, no i nie są raczej bolesne :/ Także u nas cisza nadal :P
Kolejne KTG mam na piątek i wtedy już prawdopodobnie mnie zostawia w szpitalu, tak powiedziała lekarka, a później spotkałam jeszcze ordynatora to powiedział że jak do tego czasu samo nic się nie ruszy to do konca tygodnia to sfinalizujemy :silly:

Także jak nic samo nie zacznie się dziać to do końca tygodnia czekanie :( No i pewnie jak w piątek mnie zatrzymają już to przez weekend i tak pewnie nic nie zrobią :(
No nic zobaczymy jak to będzie.

Agness dobrze że malutka przybiera na wadze i jest grzeczna :) Oby tak dalej :) A może Twój pokarm nie jest taki zły tylko mała to taki głodomorek ;) A nawet gdyby to zawsze jakieś przeciwciała czy coś dostaje, także chyba warto przystawiać ;)

10 lata 8 miesiąc temu #866421 przez majeczka22
Oto Mikołajek - Loca

10 lata 8 miesiąc temu #866430 przez Ani-ta
Witam mamusie

Loca gratulacje sliczny synek.

MM dzieki za rady. Z tym przewijaniem za raz po jedzeniu to wlasnie problem bo zawsze w trakcie jedzenia robi kupe.

Dzis u nas byla polozna i tak oczyscila malemu pepek ze juz sie go pozbylismy bardzo sie z tego powodu ciesze.
Ma przyjechac za tydzien znowu i wtedy go zwazy.
Ogolnie nie podobala jej sie zoltaczka malego i kazala dawac wode i jak mowilam ze niechetnie chce pic to kazala dosladzac glukoza, a jak czytalam to niby nie zaleca sie dzieciom karmionym piersia dawac wody a juz tym bardziej slodkiej. Nie wiem co tetaz robic?
Roma a u Marcelka jaki byl poziom birubiny? Dostalas jakies dodatkowe zalecenia? Czy nie ma juz zoltaczki wogole?

Baska do polnocy masz jeszcze czas aby sie rozpakowac. Jest sporo przypadkow ktore nic nie czuja A przychodzi godz ze czliwieka zwala z nog i zaczyna sie akcja. Tak jak u mnie. Powodzenia

10 lata 8 miesiąc temu #866570 przez roma4
Anita moj miał 28.03 na wypisie 9,8 TBIL , ale jest jeszcze żółtawy i jest po fototerapi musze iść obowiązkowo na badanie wzroku bo takie są przepisy, moja położna też przyjdzie za tydzien i nic nowego nie mówiła kikut jeszcze mammy a wy?

Loca śliczny mały podobny na zdjęciu do mojego he he , a twoj spi 3 godz a mój 1godz

Ete byłm u ginekologa mam zastrzyki z heparyny 2 razy dziennie przez 10 dni , martwi mnie to bo zwiększa krwawienie a ja jeszcze mam więc chyba wogóle sie z domu nie bedę ruszac

Agness super że mala przybiera na wadze

Baśka mam nadzieję ,że do piątku sama urodzisz i nie bedzie potrzebne wspomaganie

10 lata 8 miesiąc temu #866572 przez roma4
Anita co do tego picia wody to każda połozna ma swoje zdanie niestety odmienne...u mnie jedna mówi ,ze mam małego wystawiać na słońce bo zażółócony, a druga ,że nie mozna oszaleć nie wiadomo kogo słuchać

10 lata 8 miesiąc temu - 10 lata 8 miesiąc temu #866631 przez Loca
Agness, super ze trafila wam sie taka silna dziewczyna :) i ladnie wagi nabiera.

Roma, widac co kraj to obyczaj,podobnie z karmieniem, jedni mowia zeby co 3 h budzic na papu a inni ze dziecko samo sie obudzi jak glodne bedzie, ja poki co pobudzam laktacje.

Maly sie fajnie przystawia do cycka, ale raz dziennie chyba musi byc histeria pt. Chce cyca w tej chwilii ale zaciagnac nie umiem. Az sie zanosi ze zlosci.

Anita, ja na ten pepek z przerazeniem patrze i czekam az wyschnie i odpadnie...

Mialyscie zakwasy po porodzie? :unsure:

Baska, jest szansa na taki ekspres jak byl u mnie? Mnie zmobilizowal maz, stwierdzil "jak dzisiaj urodzisz to kupie Ci pierscionek" :P cholera ale ze mnie materiakistka :evil:

MM, to mamy dwoch marcowych Mikolajkow :D

Ete, fakt kupki nie smierdza.....ale baczki daja po nosie :P

10 lata 8 miesiąc temu #866658 przez ete21
LOCA mikołaj przeslodki! Ja miałam zakwasy po porodzie!
ROMA uf ze byłaś u lekarza, może dzięki rozrzedzonej krwi szybciej się oczyscisz?
AGNESS super ze mała tak zdrowo rośnie!
A IGI dziś, znów ma dzień chlustania, ani nie chce jeść z cyca ani z butli, tylko tarnosi suta, albo smoczek...od butelki...eh

10 lata 8 miesiąc temu #866669 przez annlu
Hej dziewczyny ! :)

Ja tylko na chwile : moj Mateusz mi sie OŚWIADCZYŁ !

Jutro Was nadrobie :)

10 lata 8 miesiąc temu #866672 przez moni91
Hej mamusie my dzis noc mamy na mm bo zjadłam cos co spowodowało u malej niesamowity bol kolkowy:(:(:( prawie z nią płakałam juz druga porcje mleka z cycków ściągam i wylewam nio a rano dam jej juz cyca. Juz wiem co wy czujecie kochane mamusie bo moja niunia pierwszy raz tak miała masakra zobaczymy co bendzie rano . Jutro mamy bioderka na 10.30. Moze jakoś wstaniemy buziaki kochane:-*:-*

10 lata 8 miesiąc temu - 10 lata 8 miesiąc temu #866716 przez pietruszka
Hej mamuski.

Loca, nie miałam okazji ci pogratulować. Słodki Mikolajek. No i poród ekspresowy!
Ja zakwasow nie miałam.

Annlu, jakie wieści. Gratuluję.

Moni, współczuję tych kolek.

Ete, no to Igi ma dzień marudzenia.

My dalej walczymy z buzka małej. Byłam z nią u innej lekarki. Diagnoza: trądzik niemowlęcy. Mam nawilzac i dostała też masc. I zwazyla ją dr, w 6 dni 260 przybrała. Więc jest ok. Ale co się dziwić, jak na cycku tylko wisi.
Piszecie o niesmierdzacych kupach, mojej smierdza strasznie. A bąki wali jak stary!
Zosiek mi powyrastal z najmniejszych ciuszkow.
A, i dziś była na spacerze tylko z tatem. Ja w tym czasie poprasowalam jej ciuszki, a potem się przespalam.

alt="Suwaczek z babyboom.pl" border="0"/></a>

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka