- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Kwietniówki 2014
Kwietniówki 2014
- tweety
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
dajcie znac dziewczyny jak u was.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Ewelkaa
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- tweety
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Italia
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

- Anulka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Ja też mam wizytę kolejną na 23 września, ale nie wiem czy będę miała USG czy nie. Zresztą będąc rok temu w ciąży z Juliankiem (prowadził mnie innym gin) nie miałam tego USG przezierności karkowej. I bardzo dobrze, bo dzięki temu nie zamartwiałam się niczym. Po prostu zaufanie w 100% Bogu i Julianek urodził się zdrowy i śliczny. Ja jednak wolę pewnych badań nie wykonywać, bo to i tak nic by nie zmieniło, dziecka nie usunęłabym, a tylko miałabym mega doła i ryczałabym do końca ciąży.
Dziewczyny trzymam za Was bojące się kciuki, aby wasze lęki były nie uzasadnione i badania wyszły dobre.
DOŁĄCZ i TESTUJ :
testmetoo.com/dolacz-do-nas/?token=f961f...39834dc9de0600db11eb

- tweety
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- tweety
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
musze sie jutro wypytac pani doktor o wszystko bo wariuje jak poczytalam neta
- Anulka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Urodzinki, świętowaliśmy wczoraj, były fajne, duzo gości, prezentów

Mój mąż też tak jak twój pracuję całe dnie do późna, więc nie zawsze może mi pomoc.

DOŁĄCZ i TESTUJ :
testmetoo.com/dolacz-do-nas/?token=f961f...39834dc9de0600db11eb

- tweety
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
ide sama sie teraz wykąpać poki malec spi. ciagle boli mnie brzuch. myslalam ze to normalne a teraz mam stresa. muszd jutro pania doktor wypytac. no i pewnie wroce do domu na dłużej. ..
- agnieszka_23
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

Mam pytanie, bo większość ma to za sobą ;p badanie glukozy we krwi na czczo to zwykłe pobranie krwi czy pobranie z piciem glukozy?
- Ewelkaa
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
ja już po USG, kamień z serca mi spadł i mogę w końcu zacząć cieszyć się tą ciążą. Wszystko jest ok i gin nie widzi wskazań do badań prenatalnych. Wg USG to 12 tydz 3 dzień, termin porodu na 28 marca

Agnieszka to zależy jak masz zlecone, badanie glukozy we krwi to zwykłe pobranie krwi, a test obciążenia glukozą, to pobranie krwi po uprzednim wypiciu glukozy.
- Asia K
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 35

Potwierdam to co napisałas o badaniu glukozy - z obciazeniem - picie i krew
bez obciazenia - tylko krew

Tweety - my babki to my silne jestesmy wiec dasz rade ale mysle ze to bardzo dobry pomysł bys wrócila do domu na jakis czas - dla dobra twojego i dziecka. Tak jak piszesz na męża nie masz co liczyc zabardzo bo pracuje - no wszystcy muszą pracować, a mamy prace taka jaka mamy niestety wiec skorzystaj z okazji i wracaj do domu gdzie ci pomoga na ten trudny czas

Anulka - ja tez nie wiedzialam że twój mały skonczył roczek - ucałuj go od ciotki z forum

Edit: Tweety nie czytaj neta tylko do nas zaglądaj. Ja odkąd jestem w ciąży codziennie na śniadanie jadłam pasztet - nosz kurka nic innego mi nie wchodzilo - i ostatnio wyczytałam w necie ze tego nie mozna jesc w ciązy - zeschizowalam sie ze hej wiec słuchaj sie nas i ginki a bedzie git

- megi23
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 24.03.2011 najwiekszy Skarb Tymus
tweety super wiadomosc :)no ja tez mam sie oszczedzac a moj wazy prawie 17 kilo

Anulka spopznione zyczonka urodzinowe dla synka niech rosnie zdrowo

apropo bolow mnei tez czesto boli brzuch dolem , nie przypominam sobie by tak z Tymciem bylo .. ale kazda ciaza jest inna... tesknie za mezem oby do 12 pazdziernika , wtedy przyjedzie po nas , moj pracuje znowu w firmie od 7 do 20 , ale na weekendach zajmuje sie malym caly dzien , tam u meza mam szwagierke , co prawda ma 3 swoich dzieci , ale zawsze zajmei sie Tymciem czy tesciowa i mam troche oddechu. Tu co prawda mam mame , ale ona pracuje do 15 , wiec prawie 24 na dobe z mlodym jestem

Agnieszka najpierw jest to z palca zwykla lgukoza , jak ona jest wysoka robi sie tzw tesc obciazajacy m wtedy sie robi naczczo cukier potem pije lgukoze i po godzinei nie ruszania sie sprawdza jaki jest..ale to duzooo pozniej
- Renata Anna
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Tweety uważaj na siebie i zastanów czy rzeczywiście nie poprosić kogoś o pomoc przy maluszku chociaż do tego następnego USG. Będzie dobrze. Na pewno

U mnie też nie lekko. Mąż pracuje po 12 godzin, a ja użeram się z 14-kilogramową wszędobylską 2-latką. Masakra.
Anulka ode mnie też złóż życzenia dla pociechy. 100 lat!
Agnieszka to badanie o którym piszesz, to zwykłe badanie glukozy z krwi. Bez picia tego świństwa... bllee...

Ewelka super, że wszystko jest tak jak trzeba

Ja też już po USG genetycznym. Wszystko w jak najlepszym porządku. Bałam się strasznie. Serce waliło mi jak nie wiem... Stan przedzawałowy miałam normalnie. Dziś trochę odpocznę, bo wybieram się z córką do moich rodziców...
Pozdrawiam Was wszystkie. Trzymajcie się ciepło. Papapa!
- megi23
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 24.03.2011 najwiekszy Skarb Tymus