- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Kwietniówki 2014
Kwietniówki 2014
- Joasia B
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- megi23
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 24.03.2011 najwiekszy Skarb Tymus
- Italia
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Asia, spokojnie, nerwy nie są dobrym sprzymierzeńcem, na pewno wszystko będzie tak jak tego chcesz, grunt to pozytywne myślenie
Ja trochę obawiam się tego tyłozgięcia, ale skoro to takie powszechne to nie ja jedyna I tak nie wiem czy nie będę miała skierowania na cesarkę, muszę mieć później konsultacje z ortopedą żeby określił ewentualne zagrożenie porodem naturalnym.
Co do spania, to ja codziennie wieczorem ok 20-21 odpływam. Ale oczywiście twardo leżę w salonie przed telewizorem, chociaż nie wiem po co jak mogłabym od razu kłaść się spać W dzień też ziewam, ale ja ogólnie jestem strasznym śpiochem. Tylko lipa bo przedwczoraj próbowałam wypić ulubioną kawę z mlekiem i zonk - mało nie zwymiotowałam
- megi23
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
ja kawy od poczatku nie pije odrzucilo z Tymciem tez tak mialam pije Anatol z mleczkime zbozowa
- Aga77
- Wylogowany
- budujemy zdania
- tweety
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Asia K
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 35
- tweety
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
tymczasem moge wam przyblizyc te prenatalne bo miala siostra. ma 37 lat. w krwi ktora sie robi wlasnie kolo 12 tygodnia wyszlo duze prawdopodobienstwo zespolu downa, no i miala przerypane pare tygodni ciazy, amniopunkcja na 15 tydzien ake nieudana bo dzidziusiowi podobalo sie usg i nie dal sie wkuc. kolejny termin2 tygodnie pozniej, 17 tydzien, no i potem 4 tygodnie czekania na wynik. masakra jakas. a jaki placz jak wyszlo wszystko dobrze. powaznie, dla mnie to badanie to jakas masakra. zwlaszcza ze te pierwsze z krwi to nie mowia orawdy tylko podaje prawdopodobieństwo co jest dla mnie śmieszne. takze trzymam za was kciuki dziewczyny jesli to robicie bo ja bym chyba psychicznie nie wyrobila. mam nadzieje ze u mnie usg genetyczne wyjdzie ok i nikt nie kaze mi tych badan robic
- megi23
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
ja jutro jade na badania 3majcie kciuki by byly ok tylko za hiv i toxo musze placic bo ten nasz NFZ nie zwraca
- Aga77
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Ewelkaa
- Wylogowany
- rozmowna
- tweety
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Asia, daj znac po usg, magi powodzenia na badaniach
ja juz mam stresa przed poniedzialkiem. maz sie pyta dlaczego przelozylamna poniedzialek bo w czwartek byla wczesniejsza godzina i bardziej mu pasowalo.mowwie mu wazne żeby zrobic badanie jak najwczesniej. mam nadzueje ze zrozumial. no i ze cos wykombinujr bo z malcem zabierac sie sama samochodem to znowu sie nadzwigam niepotrzebnie
- Italia
- Wylogowany
- pierwsze słowa
A co do badań na toxo i hiv to ja miałam na nfz więc są one refundowane tylko chyba zależy czy przychodnia ma podpisaną umowę. Mi się fartem udało zapisać do mojej ginekolog, byłam u niej wcześniej ze 3 razy i bardzo mi ona podpasowała, wcześniej chodziłam do kilku ginekologów i z każdym było jakieś ale. No i na wizycie chyba w marcu położna zapisała mnie na wizytę na nfz na wrzesień, okazało się, że akurat wtedy byłam w 6 tyg:) No i tym sposobem mam wszystkie badania na nfz i wizyt chyba 8, tylko badania muszę wykonywać u nich bo w innej przychodni byłyby już płatne.
Kurcze, mam takie bóle brzucha od 2 dni i "atrakcje", chyba jakaś grypa żołądkowa mnie dopadła ;(
Asia, czekamy na info
- Asia K
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 35
- megi23
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
rano pojechalam na badania wybralam kase myslalam ze 100 starczy mama dzwonila do szpitala po ile badani , wiec mialam czesc na skierowaniu za czesc zaplacic a babka mi wypala 121 zl dodam ze mialam 100:/ mowie do niej ze doniose jak znajde bankomat , jakos sie udalo znalezc .. wiec nzowu do laboratorium doniesc , autobusu zadnego , glodna jak cholera bo juz 10 , zachcialo mi sie nektarynki ale stragan dopiero sie otweieral , mysle w domu jest , jakis autobus pojechal , w domu rzucilam sie na nektarynke , az mama smiala ze mnie , mlody byl grzeczny na szczescie ... poszlismy na miasto iii opona mi pekla z wozka znowu , myslalam ze detka , bo ostantio poszla detka , ja zla wiec mlody od polowy miasta na nogach , a ze juz 12 i on spiacy to marudzil przez pol drogi ... polecialam do komisu zobaczyc po ile spacerowki od 150 , w tym miesiacu budzet marny , S tez mowi ze godzin malo , ale nic sprobuje naprawic jak nie mlody 3 tyg na nogach, lub rowerku bedzie jezdzil
wyniki mam miec dzis ale odbiore w poniedzialek , glukoze zrobie jeszcze m bo po 8 jechalam i chodz chcialam wytrzymac , myslalam ze zemdleje i mama kazala mi zjesc , a nie glodzic dziecka