- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Kwietniówki 2014
Kwietniówki 2014
- Joasia03.05
- Wylogowany
- gaworzenie
Ja na wszystkie bolączki biorę paracetamol lub no spe forte. Gin mi tak kazala. Do tej pory pomagało.
Ja w sumie o spacerach mogę narazie zapomniec bo mam zakaz chodzenia ale mam o tyle dobrze, że mog zawsze posiedzieć sobie w ogrodzie na słoneczku. Nie sądziłam, że mieszkanie na wsi mi sie spodoba (przeprowadziliśmy się w grudniu).
W czwartek mam wizytę domową położnej. Jednak się zdecydowałam. Dla niewtajemniczonych to każda może skorzystać z takiej oferty już od 21 tc. Położna będzie przychodzila do mnie co tydzien i sprawdzała czy wszystko ok. Badanie tętna dziecka, moje ciśnienie, podstawowe badanie miczu cukru itp. Dodatkowo mogę do niej zawsze dzwonic jeśli mam jakieś pytania. To taka domowa szkoła rodzenia.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- igamon
- Wylogowany
- pierwsze słowa
niestety zupelnie nie po mojej mysli, maly ulozony glowkowo, ale glowa bardzo nisko i uciska. Szyjka skrocona, miekka, rozwarcie ujscia zewn sie robi.... nadal mam lezec i brac leki. Zalamka. Wrocilam do domu i sie poryczalam...ma 1600g co daje 32+2tc i porod kilka dni wczesnisj niz ten wyliczony z ostatniej miesiaczki, ale jak tak dalej pojdzie, to moze byc znacznie szybciej....
synek nadal niedoslyszy wiec dodatkowo sie podlamalam. Z tej niemocy zjadlam pol czekolady, ale to i tak nie pomoglo... piekna pogoda, a mi sie tylko ryczec chce....
Przynajmniej zamowienie z apteki wreszcie odebralam...
ach, nie mam weny..
Z tymi odwiedzinami dzieci to ogolnie dzieciaki chodzace do przedszkola tez bym trzymala z daleka, a tak to bez przesady. Nie wiem czy jest jakis db termin na odwiedziny przez 2,3latki. Ja bym tylko takiemu dziecko pokazala i wlaczyla bajke zeby sie zainteresowal i do malenstwa nie zblizal, alevto i tak po miesiacu, jak juz noworodek zalapie troche domowych bakterii, zaliczy kilka spacerow itd. Noworodkiem jest przez28 dni i dla mnie to wystarczajacy okres ograniczania kontaktow zarowno z dziecmi jak i doroslymi- wiadomo dziadki musza nas odwiedzic, ale kolezanki to ten miesiac wytrzymaja.
- Ewelkaa
- Wylogowany
- rozmowna
Ja miałam dla młodego karuzelę z maskotkami, raz na jakiś czas wrzucałam je do pralki na 60st. i było ok.
Qrcze cały czas zastanawiam się nad tym szczepieniem przeciw gruźlicy. Mój młody miał ją dopiero w 9 miesiącu, jak wróciliśmy na stałe z Anglii, bo tam w ogóle na to nie szczepią....
igamon artykuł o odwiedzinach noworodka rewelacja, muszę podesłać link do mojej mamy, nałogowego palacza. Pewnie się obrazi jak jej powiem, żeby śmierdząca się nie pchała do dziecka
Kochana trzymaj się!!! Staraj się dużo odpoczywać, wiem że łatwo się mówi, a z tym słuchem starszaka, to też jakaś masakra, ale z tego co pamiętam jutro masz laryngologa, to się wszystko wyjaśni, a może podjedźcie z nim do ambulatorium przyszpitalnego, macie coś takiego? Tam odrazu sprawa się wyjaśni i będziesz spokojniejsza chociaż o to.
mamutek ja torbę zamierzam zacząć pakować w poniedziałek takie pakowanie torby oznacza, że to już tuż tuż.... ale jestem podekscytowana
Ja już po fryzjerze Nie wiem kiedy następnym razem uda mi się z małą przy cycku wybrać
Salonka trzymam kciuki za wizytę, strasznie jestem ciekawa podejścia dr.
megi23 mam nadzieję, że już Ci lepiej. A jak nie to lepiej do lekarza pędź!
Asia K będzie dobrze
tolad662 tak mi się chce ciaaaaaaaaaaasta że zaraz biorę się za pieczenie, żeby na podwieczorek mój zdążyło się upiec
Renata Anna u mnie jeszcze ze 3 mikołaje stoją, nikt ich ie chce nigdy jeść, ale ja pewnie bym je zjadła wszystkie, gdybym tylko mogła Mój Adaś też jest taki uczuciowy, zawsze jak się do mnie przytula i mówi kocham Cię, to potem dodaje do brzuszka, ciebie też kocham Zośka też mnie to wzrusza bardzo.
Już drugą noc bardzo słabo śpię Moje łóżko jest jednak najwygodniejsze.... A poza tym jutro tłusty czwartek.....ale bym zjadła z 5 pączków
- mila
- Wylogowany
- pierwsze słowa
ja też słabo śpie ostatnio mecze się strasznie już czhe kwiecień widze ze większość nas ma większe dzieciaczki niż ustawa przewiduje czyli może na początku kwietnia da się urodzic oby...ale się nie nakręcam bo okaze się ze nic z tego nie wyjdzie
a ja od wczoraj zajadam się pączkami teście maja piekarnie wiec zaczęła od wczoraj ostatkowac az do jutra a co później przez pól roku nic ani jednego to trzeba teraz póki mogę
wybaczcie mi słodki mamusie ze te pączki
- Aga77
- Wylogowany
- budujemy zdania
igamon mój syn w wieku 3 lat miał to samo zauważyliśmy że nie dosłyszał i okazało się że ma wysiękowe zapalenie uszu ( czyli woda w uszach ) spowodowane było to przyrośniętym trzecim migdałem w chwili obecnej jest 4 lata po zabiegu i nie choruje wcale ale woda czasem wraca dlatego bierze leki i dmucha balony nosem ale to jest taka jego natura (znaczy się jego trąbek słuchowych ). A jeśli uszka są zatkane przez woskowinę bo przez to też może słabiej słyszeć można przepłukać uszy wodą utlenioną (tylko żeby ona była zagrzana do temperatury pokojowej) ja często tak robię mojemu synowi. Jeśli jutro masz wizytę na pewno dowiesz się co jest przyczyną.Będzie dobrze trzymam kciuki Kochana wypoczywaj i wytrzymaj jeszcze parę tygodni
Ja dopiero zorganizowałam sobie torę ale póki co stoi pusta
Mój synuś często przytula się do brzuszka i rozmawia z bratem uwielbiam ten widok. Dziś znalazł 2 zł więc powiedziałam żeby wrzucił do skarbonki a on że zostawi dla brata a ja że brat jeszcze nie mam skarbonki a on że kupi jemu za swoje pieniążki strasznie mnie to wzruszyło
megi daj znać czy u Ciebie już lepiej
u mnie dziś pracowity dzień pranie, sprzątanie, gotowanie, prasowanie a później jadę oglądać wózek mam nadzieję że wszystko będzie ok i go kupię
- tolad662
- Wylogowany
- gadatliwa
Jestem w szoku, zjadłam 2 kawałki ciasta i do tego Inka z mlekiem a cukier 124 może z pączkami będzie podobnie
Joasia a jak załatwiłaś żeby ona przychodziła?
Igamon współczuje, sama teraz marze o tym żeby pozwoliła mi wychodzić więc wiem co czujesz czujesz jakiś ucisk na krocze? Bo ja tak i nie wiem co myślec ;/
mila jak ja bym chciała żeby ktoś w rodzinie piekarzem był albo chociaż cukiernikiem
Megi jak tam z Tobą?
- Joasia03.05
- Wylogowany
- gaworzenie
- Asia K
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 35
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Pamietam ze któras z was mówila o tym ze kupila łóżeczko z IKEI - niepamietam która , ale powiedz prosze czy to łóżeczko ma wyciagane szczebelki?
- mila
- Wylogowany
- pierwsze słowa
no to czekamy na wieści od Salonki jeszcze
- Ewelkaa
- Wylogowany
- rozmowna
tolad ciasto najlepsze jakie w życiu jadłam!! Za godzinę zobaczę jaki cukier. Dałam połowę cukru z przepisu, a i tak wyszło słodkie.
- tolad662
- Wylogowany
- gadatliwa
Ewelka ja dziś zaszalalam i dałam do połowy ciasta kakao gorzkie, wyszło takie łaciate
- Ewelkaa
- Wylogowany
- rozmowna
- [email protected]
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Igamon już niedługo, jeszcze trochę musisz wytrzymać. Bądź silna. Jak będziesz się przejmowała to mały lub mała będzie z Tobą przeżywał/a. To już końcówka. Trzymaj się.
Jestem ciekawa co z Salonką.
Anulka odezwij się.
- Salonka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Ktg, usg pomyślne Mały rozwija się super, waży 2300, jest główką w dół, szyjka macicy długa zamknięta więc jak na 33 tydz jest wszystko w normie.
Co do porodu... Nie będę się stawiać na żadne sterydy do szpitala, następną wizytę mam 26.03 i jeżeli do tej pory nic się nie będzie działo lekarz wykona badanie, jak on to powiedział- takie żebym do 5-6 kwietnia urodziła, żeby dziecko nie było znów za duże i żebym się nie namęczyła. Oczywiście w razie "W" jeżeli będzie już taki czas że dziecko będzie mega to wykonają cc,ale powiedział że lepiej żebym urodziła zaraz w 38 tyg przez sn niż 42 przez cc. Generalnie jestem bardzo zadowolona i ulżyło mi!
Aha, odebrałam wyniki z GBS i jest ujemny - jestem w szoku, bo myślałam że jak w pierwszej ciąży miałam to wykryte to teraz też dziadostwo będzie a okazuje się że nie ma tego więc jestem spokojniejsza razy 2 bo nie będę musiała mieć podawanych antybiotyków w czasie porodu i mały nie będzie musiał być na obserwacji.
Jezu dziewczyny tak się cieszę że wszystko jest dobrze, aż po wyjściu z gabinetu tak się zamotałam że sama w szoku byłam. Poszłam do auta, wsiadłam, odpaliłam, włączyłam radio, wyciągnęłam okulary przeciwsłoneczne, podłączyłam fona, i grzebie dalej w torebce, już nerw, ciśnienie bo kluczyka znaleść nie mogę.. Szukam, szperam, już sobie myślę wrócę do gabinetu poszukam, zapytam, i doszło do mnie - ale nie za szybko że przecież otwierałam samochód, za jakieś kilka sekund że odpalałam.. ehhh blondynka... powyzywałam na siebie i pojechałam zamotana
Teraz na luzaka rozplanować weekend, rozłożyć łóżeczko, przygotować, spakować torbę i czekać.
Powiem Wam jedno.. po tej wizycie dotarło do mnie że za jakieś 5 tyg będę rozpakowana ... CZAD!!!!
No to tyle dziewczynki u mnie.. teraz 4 tyg do kolejnej wizyty..
- tolad662
- Wylogowany
- gadatliwa
Ewelka jejku jaka szkoda myslałam że nie podniesie Ci aż tak ;/ chociaż chłopaki będą się zajadać
Megi co się tam dzieje z Tobą?