- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Kwietniówki 2014
Kwietniówki 2014
- Salonka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- GabiSBB
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Przyszła szczęśliwa mama
Salonka bardzo się cieszę, że się uspokoiłaś i że trafiłaś na lekarza który rozumie Twoje obawy. To jest niesamowicie podbudowujace Masaż krocza również zamierzam zacząć robić regularnie, do tej pory robilam raz za czas, ale na szkole roszenia mówili żeby od 34 tyg robić regularnie aż do porodu. Podobno już 2 tyg masażu daje niesamowite efekty - pisałam już kiedyś o tym.
A co do palących babć to u mnie jest ten sam problem! Oby dwie jarają jak smoki, przy czym moja mama jest taka, że jak jej coś powiem to się obrazi. Więc już jestem chora na samą myśl, że będę musiała jej jakoś dac do zrozumienia, że przed przyjazdem do mnie i w trakcie musi sobie odpuścić jaranie...Oj będzie ciężko
Moja sesja udała się super! Oczywiście dostałyśmy takiej weny, że skończyło sie na 3 różnych stylizacjach i zdjęciach z lewitującymi skarpetkami i rodzeniem misia-pieska Głupawka na maxa, a efekt za jakieś 2 tygodnie dostanę. Jestem bardzo zadowolona, bo nie spodziewałam się, że pozowanie aż tak mi się spodoba, zawsze byłam anty takim akcjom, a tu proszę, czułam się jak ryba w wodzie
Dobrej nocy babeczki :*
- igamon
- Wylogowany
- pierwsze słowa
tu tez o masach, chyba bardziej przejrzyste.
100krootka, promieniuje mi na pachwiny ale to juz mam dluzszy czas, moja gin mowila ze to od ucisku maludy.
a serial calkiem sympatyczny, polknelam 3 odc dzisiaj i pewnie byloby tego wiecej, ale chlopaki wrocili i musialam przerwac:)
- Ewelkaa
- Wylogowany
- rozmowna
- Aga77
- Wylogowany
- budujemy zdania
Ewelka ty to bidulka jesteś z tym cukrem Współczuję Ci
Nie forsuj się tak bardzo
Jednak wózek mi się spodobał i kupiliśmy go także kamień z serca za wszystko wyszło 600zł spoko cena zadowolona na maxa
igamon trzymaj się kochana i oczywiście daj znać co u laryngologa bo bardzo jestem ciekawa co jest przyczyną
Miłej i spokojnej nocki
- monis90
- Wylogowany
- pierwsze słowa
www.mamazone.pl/tv/film,24679,masaz-krocza-przed-porodem.aspx tutaj filmik o masażu krocza, mam zamiar zacząć od dzis bo 34 tydzien mi pyknął. bylam dzis u gina i mój Fifi ma 2300 i jest wszystko w porządku także bardzo mnie to cieszy.
ale od niedzieli nie mialam łatwo. obudzilam sie bardzo rześka i stwierdzilam ze na basen warto by pojsc poplywac. a pozniej sie zaczelo. mialam gorączke, bole miesni i biegunke ktora trwala do dzis , wczoraj to na toalecie bylam chyba z 20 razy wiec renia nie martw sie jak bylas 3 gin sprawdzil i jestem pozamykana także moje cialo w ten sposob nie oczyszczalo sie przed porodem. ale mialam tez nieprzyjemne skurcze (okazalo sie ze jelit) ktore tez mi schiz narobily.
ciekawe co z megi sie dzieje nic nie napisala...
bylam dzis na ostatnich zajeciach ze szkoly rodzenia. dali dokladny wykaz co zabrac do szpitala dla siebie i dziecka i wyprawke. nie czytalam jeszcze ale pozniej porownam ze swoja czy sie pokrywa czy moze o czyms zapomnialam.
odezwe sie jutro bo ide spac juz
buzka
- pomelo
- Wylogowany
- pierwsze słowa
AsiaK ja kupiłam to najtańsze z ikei łóżeczko za 89,90 i ten model niestety nie ma wyciąganych szczebelków :/ Stwierdziłam, że wytniemy jak będzie taka potrzeba Albo kupimy nowe, może do tego czasu znajdzie się jakiś pieniążek. Te droższe modele już mają wyciągane szczebelki albo nawet demontowane boki.
Cieszę się strasznie, że u Twojej córci wszystko ok. Rośnie jak na drożdżach
Ja ogólnie postawiłam na materac i właśnie dziś go zakupiliśmy. Z udanych zakupów melduję również, że dziadek kupił wnukowi pierwszą furę Wózek na pokładzie!
Po całodniowym poszukiwaniu postawiłam na polską firmę baby design model lupo comfort 2 w 1 i do tego fotelik do auta maxi cosi z adapterem. Wstawiam zdjęcie z internetu. Wydaję mi się to dobrym wyborem. Wrzuciłam wczoraj na fb temat do swoich znajomych i oczywiście każdy sugerował inną firmę ale wzięłam pod uwagę (tylko) wszystkie rady dot. samego wózka i postawiłam na ten. Jestem zadowolona
Przez te zakupy widzę, że moje szczęście coraz bliżej i im więcej dzieje się w domu z jego powodu tym większą mam radochę
Salonka kamień z serca! Wszystkie się strasznie o Ciebie martwiłyśmy.
Widzicie jakoś się wszystko układa, każda ma stracha a potem okazuje się że jest ok. Wniosek - nie schozować na zapas Co prawda w ciąży jesteśmy w tym mistrzyniami
Oby tylko Megi się szybko odezwała co tam u niej.
- Asia K
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 35
Gabi czekamy na efekty sesji
Aga – wózek kupiony czyli kolejny problem z głowy
Pomelo - widze ze i ty wózek zakupiłas super
- tolad662
- Wylogowany
- gadatliwa
Monis jak cos ciekawego na tej liście wyhaczysz to daj znać
Pomelo fajny ten wózeczek, podoba mi się My mamy mieć łóżeczko od znajomych i ono też nie ma wyjmowanych szczebelków. Oni dla swojego syna je wycieli tak więc my teraz je sobie doklejać będziemy i tą strone póki co ustawimy pod ścianą.
Tłuuuusty czwaaaartek!!! wczoraj NieMąż ugadywał się z brzuszkiem ile pączków ma dostarczyć i staneło na 3 Śmiesznie to wyglądało bo naprawdę kopał jak zadawał pytanie, na 4 pączkach nie dawał znaku więc powrót do pytania o 3 i znów kopniak. Tym o to sposobem załapałam się na 3 pączki, cukrzyco schowaj sie dziś do nory!
- mamutek
- Wylogowany
- gaworzenie
Gabi czekamy na wyniki ciężkiej pracy modelki..też mnie kusi zrobienie sesji, ale widok aparatu jakoś mnie oniesmiela
Ewelka może znajdź chłopca na posylki, czemu ty tak po schodach biegasz? Odpoczywaj kobieto!
A co do cukrzycy to mi diabetolog powiedziała żebym cukrami do 140 za bardzo się nie przyjmowała, bo one nie są niebezpieczne, co nie znaczy że lepiej ich unikać..
Może zjedz paczka z dziurką, on na pewno mniej cukier podnosi niż ten pełen.
Igamon trzymam kciuki za wytrwałość i dzisiejsza wizytę! A nie chcieli ci pesara założyć?
Salonka jak miło czytać dobre wieści! Widać że uskrzydlila cię ta wizyta
Tolad dobrze powiedziane! na dzisiaj glukometr mi się zapodzial poszukam go jutro
Dobrego dnia wszystkim
- GabiSBB
- Wylogowany
- budujemy zdania
Ja pierwszego pączka pochłonę dopiero jak mąż wróci z pracy. Chyba zacznę odliczać...
Faktycznie od soboty możemy mówić, ze został nam tylko 1 miesiąc! Trochę mnie to przeraża, bo wyjdzie na to, że do porodu nie wstanę od kompa, tyle mam pracy! Mam tylko nadzieję, że ze wszystkim zdążę. Cały przyszły tydzień siedzę w domu i z nikim sie na nic nie umawiam! Muszę nadgonić trochę robotę, bo czuję mega zacisk!
Jutro wizyta u gin, pewnie dostanę skierowanie na morfo, mocz i paciorkowce. Jeszcze ani razu nie miałam KTG, więc może też mnie podłączy no i może sprawdzi czy mały się obrócił w końcu.
No a w sobotę wesele...Już się martwię jak wytrzymam od 13:00 do nocy...Mam zamiar wszystko jutro ogarnąć, a w sobotę pospać jak najdłużej, nic nie robić w sensie żadnych już zakupów, załatwień, tylko wstać, zrobić się na bóstwo i jechać prosto do USC. W ogóle zapytam się jutro p. dr czy są jakieś przeciwskazania, żebym poszła na wesele, ale nie sądzę, bo czuję się naprawdę super. Mam tylko jedno zmartwienie (typowo babskie) - zamówiłam sobie na Allegro getry ciążowe które mam zamiar ubrać na wesele do tuniki, i nadal mi nie przyszły! Jeśli dziś nie przyjdą to mam mega lipę, bo jutro nie ma mnie cały dzień więc nawet jak listonosz zostawi awizo to nie będę miala jak go odebrać Eh...babskie problemy
Miłego dnia :*
P.S. Jolanta w DDTVN zawsze mnie rozwala swoimi głupimi pytaniami i komentarzami! Ja nie wiem skąd oni ją wzięli!! Oglądacie teraz, jak leje z ludzi o nazwisku Pączek? Subtelność to nie jest jej drugie imię
- Asia K
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- GabiSBB
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Renata Anna
- Wylogowany
- rozmowna
Zaczynam 37 tydzień co oznacza, że został mi miesiąc do terminu z ostatniej miesiączki
mamutek idę z Tobą łeb w łeb Ile waży i mierzy Twoja córcia? Tak dla porównania z Boryskiem pytam. I kiedy miałaś ostatnią miesiączkę? Hm
Salonka bardzo się cieszę z tak dobrych wieści. Na pewno Ci ulżyło co. Ach! Wszystkie teraz się stresujemy. Każdej coś dolega... taki urok końcówki ciąży.
megi gdzie jesteś. Dlaj znać co się dzieje, bo się tu zwycajnie martwimy o Was
igamon jestem z Tobą. Wszystko jakoś się poukłada. Trzeba myśleć pozytywnie. Dasz radę! Aaaa i dzisiaj idziecie do lekarza. Daj znać co ze starszakiem.
Gabi mnie Pieńkowska też strasznie irytuje. Dama taka, że szok, a zero taktu jakiegokolwiek. Nie wiem co ona jeszcze robi w tej telewizji śniadaniowej. Jest nudna, irytująca i mdła. Za to Wellman mogłabym oglądac non stop. To jest pozytywna postać.
pomelo też mamy czerwony wózeczek
tolad ja wczoraj zrobiłam pierwsze pączki w życiu. Wyszły mi super pyszne i duże i w ogóle jestem och i ach. Pękam z dumy Rodzina zadowolona. Mąż do pracy zabrał cztery. Ja zjadłam już z rana jednego i.... pół po Celinie No i wysłałam mamie fotkę, to mojemu tacie ślinka podobno pociekła i chyba mu dziś kilka zawiozę.
Ooooo fotkę Wam wrzucę.
- Asia K
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Dawaj przepisa , bo moje to zawsze takie niekształne wychodzą