- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Kwietniówki 2014
Kwietniówki 2014
- mila
- Wylogowany
- pierwsze słowa
ile my kobiety musimy przejść
nie potrafie zrozumieć znieczulicy na takim oddziale przecież tam pracują głównie babki czemu sa takie nieludzkie
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Anulka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Dziś, ona też byłą na dyżurze i gdy zapytałam dla pewności czy mogę już dzwonić po męża aby przyjeżdżał po mnie. A była tak też inna położna i ja raczej do niej kierowałam to pytanie, ta stara wiedźma wypaliła: A może mąż wcale nie chce aby Pani wracała do domu.
Ja na to : "Musiało Panią spotkać w życiu coś naprawdę bardzo okrutnego, że teraz przepełnia Panią tyle sarkazmu i złośliwości wobec innych. Moje wyrazy współczucia."
Wiedźmę normalnie zatkało, tylko oczy wyłupiła na mnie a inna położna zaczęła cicho się śmiać.
DOŁĄCZ i TESTUJ :
testmetoo.com/dolacz-do-nas/?token=f961f...39834dc9de0600db11eb
- Ewelkaa
- Wylogowany
- rozmowna
Wiecie ja od wczoraj mam nowa schize ta koncowka ciazy mnie wykonczy psychicznie teraz boje sie, ze w czasie porodu beda chcieli uzyc kleszczy albo proznociagu, podobno jest zakaz, ale nadal stosuja i ze zrobia tym malej krzywde niech mnie ktos w leb palnie, bo to zamartwianie sie mnie wykonczy juz mam dosc strasznych scenariuszy w zwiazku z cukrzyca i gbs, a tu teraz jeszcze te sredniowieczne narzedzia tortur mnie przesladuja
- Atenka85
- Wylogowany
- gaworzenie
agulka901 , Cierpliwości i Powodzenia, trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze.
Mamusiom z cukrzycom i dbającym o linie polecam pączki na parze lub pieczone, zmniejszy się ryzyko zgagi. Ja kupuje kluski drożdżowe na pare zamist pączków i dodaję sobie dżem lub z jogurtem.
Ja dziś odbyłam kolejną wizytę lekarską. Naszczęście ostatnią w tym tygodniu. Mój lekarz rehabilitacji jak usłyszał co ortopeda powiedział, to się przeraził. Stwierdził, że facet na zajęcia z położnictwa i anatomii nie chodził, albo spał. Nie ma o tym bladego pojęcia.
Napisał mi skierowanie na cc. I dodał że inne rozwiązanie ciąży w moim przypadku nie wchodzi w gre
- Anulka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
DOŁĄCZ i TESTUJ :
- 100krootka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
agulka901 trzymaj się Kochana, łączę się myślami
Anulka dobrze, że już w domku
\Ja odpoczywam po szalonym poranku, remontowych spraw c.d. ... mąż dziś o 20 wróći więc muszę zająć się czymś poza jedzeniem pączków Chyba poprzeglądam ciuszki kupiłam dziś piękną kurteczkę dla synka, malenką wiatrówkę w formie niebieskiego moro za całe 10 zł
smacznych pączków
- tolad662
- Wylogowany
- gadatliwa
Atenka taki pączuś to nie to samo ale słyszałam o takim sposobie. Zastanawiałam się tylko czy musi być to koniecznie parowar bo ja do wszelkiego gotowania na parze, a jest to głównie mięso i cała masa warzyw, używam specjalnego garnka.
- Ewelkaa
- Wylogowany
- rozmowna
Takie parowe 'paczusie' to ja uwielbiam polane sosem truskawkowo-smietanowym
- Atenka85
- Wylogowany
- gaworzenie
Moja mama tak gotuje na parze bo jeszcze specjalnego garczka nie kupiła.
Ewelkaa: Ja je odkryłam dopiero w tamtym roku, jak byłam na diecie wątrobowej. Ja je lubie na słodko i na słono do obiadu zamiast ziemniaków.
- Anulka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
DOŁĄCZ i TESTUJ :
- Atenka85
- Wylogowany
- gaworzenie
Moja siostra przy drugim dziecku wybrała porodówkę prywatną z podpisaną umową na NFZ. Tydzień po terminie poszła na KTG to ją odesłali do domu, kazali przyjść na drugi dzień bo mają dużo pacjentek rodzących. Kolejnego dnia jak poszła dostała oksytocyne i potem rodziła sn.
- Atenka85
- Wylogowany
- gaworzenie
- Asia K
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 35
Przekazuje wiadomosc od Megi :
"Hej tu megi 23 nie mam dostepu do neta , to napisz w moim imieniu.. od wczorjaj leże w szpitalu na ginekologii , mialam silne bóle i skurcze , zbadali mnie jestem pozamykana, mały wysoko, miałam kroplówki rozkurczowe i nospe, nic nie dalo, na noc mocniejsze dostalam, dzis juz lepiej, mam lezec, mało chodzic, mialam ktg, dzis ok, wczoraj byl jedenmały skurcz, rano mialam badania, morfologia, mocz, crp, dalej biore kroplówki jest lepiej , mam nadzieje, ze w sobote wyjde, pozdrów wszystkich od nas buziaki"
- majeczka22
- Wylogowany
- budujemy zdania
Mam propozycję może tak jak marcowym mamą stworzę dla was pocztę i będzie tam się znajdowała aktualna tabelka oraz stworzymy tabelkę z numerami telefonów aby każda z dziewczyn miała do każdej kontakt w razie potrzeby. Co Wy na to?
- [email protected]
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Już się przestraszyłam, że może być coś nie tak.
Ja też przeżywam nie tyle poród (bo wiem, że będzie bolało), ale traktowania w szpitalu.
Nie wiem co bym zrobiła, gdybym była na Twoim miejscu Anulka. Bym starą małpę na odchodne odstrzeliła.
Agulka trzymaj się. Będzie dobrze
Ja dziś nic nie zrobiłam. Mam dzień bezczynności. Jutro już koniec lutego. Jeszcze chwila i będziemy mamami (myślę o pierworódkach)