- /
- /
- /
- /
- Kwietniówki 2014
Kwietniówki 2014
- Zuza_204
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Ewelkaa
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 0
Na temat fb nie wypowiem sie, bo nie mam tam konta i raczej nie zamierzam zkladac
igamon to dobrze, ze z malym nic powaznego, my chodzilismy na regularne wizyty do laryngologa prze 1,5 roku, az nie bylo rady i musielismy zdecydowac sie na usuniecie 3 migdala. Moje dziecko od listopada 2011 nie bralo antybiotyku, wiec w naszym przypadku byla to sluszna dexyzja.
A filmik cudowny, az mi lezka poleciala juz sie nie moge doczekac mojej Zosienki
- pomelo
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Anulka dobrze, że nic złego nie wykryli i że mogłaś wrócić do domku.
Historie mrożące krew w żyłach,daj spokój, współczuję takim dziewczynom, mam nadzieję, że ja trafię na tą "ludzką" położną A nawiasem, bardzo ładnie powiedziałaś tej jędzy, kurcze należało jej się! Takie kobiety nie powinny pracować jako położne. Mama mi opowiadała historię jak rodziła mojego brata to usłyszała, żeby się nie darła i że jak dała du.. to niech teraz cierpi. Wydawało mi się, że takie historie jak Twoją z tą babką to przeszłość, że w dzisiejszych czasach już tak nie jest. Ale koleżanka moja usłyszała dokładnie to samo od starej położnej, gdyby nie fakt że akurat rodziła to pewnie by jej dobrze dała w kość bo ogólnie charda babka jest ale nie miała siły jej odpysknąć.
Rany, trochę mi zajęło zanim to wszystko przeczytałam, dużo się dzieje na tym naszym forum idę przemieszać fasolkę po bretońsku, którą gotuję na jutro i lulu. Chodziła za mną od miesięcy i w końcu się zdecydowałam, może brzuszek to przeżyje - straszną mam na nią ochotę
- GabiSBB
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Przyszła szczęśliwa mama
ale mam masakre! Wczoraj zjadlam lacznie 6 paczkow przy czym ostatniego o 22:00! Obudzil mnie o 5 rano mega bol brzucha i lecialam do wc, a teraz leze i sie zwijam z bolu Na szczescie mam dzis wizyte wiec odrazu sprawdzi czy wszystko jest ok. Ale bol brzucha mam taki jak przy zatruciu a nie gdzies na dole wiec wydaje mi sie ze to z ciaza nie bedzie mialo nic wspolnego, byle tylko nie zaszkodzilo! Maly dokazuje jak wariatuncio, moze tez go te paczki gniota...
- tolad662
- Wylogowany
- gadatliwa
A wizytę dzis też mam, włącznie z USG u innego doktorka, ponoć specjalisty który raz na jakiś czas sie tam pokazuje i wszystkie terminy pozajmowane. Mam nadzieję, że nie kazała nam do niego iść bo coś wypatrzyła i nie powiedziała bo nie była pewna, tak chyba robić nie mogą.
Ja za to dziś cukier na czczo niski jak nigdy NieMąż sie śmieje że to zasługo pączków z czoraj hehe
Do takich filmików od razu chusteczkę biorę, zawsze ryczę oczywiście od kiedy jestem w ciaży
Tak teraz się zastanawiam, czy możemy podczas porodu poprosić o inną położną? Jeśli właśnie trafi się jakaś zołza.
I pytanie na koniec, tetrowe pieluszki prać?
- tweety
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Anulka jakie przezycia jak z horroru normalnie Najwazniejsze, ze z Wami wszystko dobrze.
Wiecie ja od wczoraj mam nowa schize ta koncowka ciazy mnie wykonczy psychicznie teraz boje sie, ze w czasie porodu beda chcieli uzyc kleszczy albo proznociagu, podobno jest zakaz, ale nadal stosuja i ze zrobia tym malej krzywde niech mnie ktos w leb palnie, bo to zamartwianie sie mnie wykonczy juz mam dosc strasznych scenariuszy w zwiazku z cukrzyca i gbs, a tu teraz jeszcze te sredniowieczne narzedzia tortur mnie przesladuja
kochana, Kacpra wyciagneli proznociagiem i ja to mam stresa czy w szpitalu maja kleszcze i proznociag bo jak porod sie zacznie, dziecko w kanale to juz nic sie nie da zrobic. a on owiniety pepowina byl. i go uralowali w ten sposob a nie krzywde zrobili. wiec bez schiz prosze
- tweety
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
tetrowe najlepiej wygotowac na poczatek, prac napewno
fasola po bretonsku? 2 razy w tej ciazy próbowałam, nawet nie jadlam tylko tak troszke i mialam mega bole brzucha. wiecej nie!!!
agulka, trzymam kciuki zeby dzidzia szybko rosla i nie trzeba bylo jej tak wczesnie wyciagac
anulka, masakryczna znieczulica, i gratuluje odwagi. ja niby jestem otwarta i wygadana, potrafie dogrysc i w ogole ale jak co do czego to w takich sytuacjach nie umiem walczyc o swoje
gabi, i co z ta chusteczka? może masz znajomych ktorzy maja suszarke do ubran? ona wszystko by zebrala.
majeczka, co ci wyslac na priv? nie bardzo rozumiem. chyba musisz nas po pokolei pozapraszac. ah to moze link do profilu tak?
- tweety
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
nabawilam się bólu korzonkow. ja piernicze jak boli, chodzic niemoge, syna na rece wziac ani nic. mieszka z nami moja ciocia ktora pomaga przy dziecku a ja wieczorami placze z bezsilności bo niemoge sie sama nim zajac. ah. reszta ok Adas ruchliwy, wizyta we wtorek bede wiec rozmawiac co jest w stanie mi zaproponować szpital z powodu tej mozliwej dziurki w sercu. wyprawka nie gotowa ale bede torby pakowac w polowie marca to dokupie czego brakuje.
pozdrowienia kochane!
- agulka901
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
Pozdrawiam dziewczyny, obym jednak nie byla pierwsza rozpakowana kwierniowka bo u mnie to jeszcze 2 msc
- Renata Anna
- Wylogowany
- rozmowna
igamon czekałam na wieści od lekarza dotyczące Twojego starszaka. Dobrze, że to da się "naprawić". Gdybym ja zobaczyła że moje dziecko niedosłyszy, albo nie daj jakiś wyciek z ucha, to chyba bym umarła. Dzielna babka z Ciebie. A z pociechą będzie dobrze. Też coś słyszałam, że wycięcie tego 3-go migdałka daje cudowne rezultaty jeśli chodzi o infekcje itp... A kwestia przedszkola mnie przeraża. Ja Celinę od września posyłam. Obawiam się, że skończy się czas mojego wiecznie zdrowego dziecka i zaczną przyplątywać się różne zarazy.
agulka moja pierwsza myśl jak napisałaś o wymiarach maleństwa też była taka, że USG nie zważy dokładnie maluszka, bo zawsze wykonany pomiar może być niedokładny (np. lekarz może się "wzdrygnąć" i opuścić 2 mm), a potem wychodzą takie kwiatki. Ja jak byłam z Celinką w ciąży to na dwóch USG, jakoś tak koło 8 m-ca (odstęp ok. 2,5 tyg.) wyszła mi różnica w wadze tylko 60g. Ale to była wina złego pomiaru. Także pamiętaj!!! Jesteśmy z Tobą. Może po prostu taką drobinkę będziesz miała. Wszystko wyjaśni się w najbliższym czasie. Jesteś teraz pod fachową opieką, więc uszka do góry i twarda bądź!
tolad wypierz wszystko co będzie miało styczność z delikatną skórą noworodka
A ja jakoś tak nieswojo się czuję. Jestem ogromna... Jak dziś spojrzałam w lustro to się nie poznałam. Jak kobieta przed 50-tką. Widać po mnie zmęczenie. Wory pod oczami,plamy na twarzy, oczy jakieś przekrwione. Wstyd się ludziom pokazać.
Chodzę tylko i narzekam. O mój mąż.... to anioł cierpliwości. Ja już bym takiej żonie powiedziała parę słów...
Źle mi...
- Asia K
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 35
Odzywaj sie jaknajczęsciej
Anulka – moze to organizm przygotowuje sie do porodu , bo dobrze ze nic nie znalexli I reszta w normie jest
Anulka , ale u was mozna sobie zazyczyc cc? U nas nie mozna rodzisz sn , albo jak wymaga tego sytuyacja cc – nie ma na zyczenie
Mila – one sa nie ludzkie (polozne) bo dla nich to chleb powszedni – dla nich kolejna baba , kolejne dziecko. Oczywisice sa takie ludzkie ale niestety jest ich baaaaaaaaaaaardzo mało, do nich zalicza sie nasz Igamon
Anulka – podziwiam cie , ja nie potrafie tak odpowiedziec nikomu – wiem ze to babsko zasłuzyło sobie , ale jakos … ja nie potrwfie
Ewelkw – ja ci strezlam pif paf Nie uzyja u ciebie bo to twój 2 poród . Mała nie bedzie duza wiec urodzisz łatwo , szybko – tego sie trzymaj
Atenka – no to przynajmniej wiesz co cie czeka
Gabi – Tolad – czekam na wiesci z wizyty
Tolad – ja wypralam I wyprasowałam tetrowe pieluszki
- 100krootka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
malec film mee ega wzruszający, slodki dzidziuś!
Renata Anna – na pewno nie jest tak źle! Głowa do góry – tulimy!!!
tweety 3maj się cieplutko,
Ależ Was trudno ponadrabiać!
Ja dzis od 6 na nogach, troszkę mam brzuch napięty... i za moment jade na badanie pod kątem GBS (paciorkowce) któraś już miała?
- 100krootka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- monis90
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Trzymamy za was kciuki :*
aaa i przypomiala mi se jeszcze jedna kolezanka ktora urodzila w terminie dzieciątko ktore wazylo 2200, także nie ma reguly
jedne dzieci maja prawie 5kg drugie 2
buzka
- tolad662
- Wylogowany
- gadatliwa
Renata nie załamuj się! Jeszcze troche, a u Ciebie to już na prawde trochę
100 krotka pare z nas już miało i już o tym szerzej pisało. Ewelka więcej Ci powie
+2kg dziś mi wyszlo na wadze Jak do końca dojdzie jeszcze ze 2 to będę bardzo zadowolona.