BezpiecznaCiaza112023

Kwietniówki 2014

10 lata 9 miesiąc temu #865393 przez Zuza_204
Jeszcze tylko Ewelka nie daje znać co tam u niej-ciekawe.
A ja jeszcze trochę i idę posiedzieć na działce za oknem słoneczko świeci aż chce się wyjść :) Życzę Wam spokojnej soboty

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 9 miesiąc temu #865396 przez wawa011
Tolad to tak samo jak mój :D
Ja dziś z potwornym bólem głowy, wczoraj z nadmiaru emocji po wizycie nie mogłam zasnąć.
Dziś rano jechaliśmy zobaczyć jak dokładnie dojechać do naszego szpitala i 3 min drogi od szpitala prawie mieliśmy wypadek, na szczęście jednak nic się nie stało, ale ile się nerwów najadlam myśląc co by było gdyby, to moje.

10 lata 9 miesiąc temu #865399 przez tolad662
Tak sobie myslę, że jeśli Ewelka urodziła i wszystko jest ok to powinna po weekendzie się do nas odezwać już z domu :)
Wawa mam nadzieję, że po narodzinach będzie podobnie i nic go nie zbudzi poza głodem :D

Puchy tu dziś, ja dogorywam po wczoraj ale z chęcią bym wyszła. Niestety mój w robicie a po powrocie obowiązkowo mecz... okna dalej blagaja o mycie :D

10 lata 9 miesiąc temu #865430 przez pomelo
Cześć Dziewuszki,
pogoda cudowna, słoneczko świeci aż chce się żyć :D

U mnie dziś koszmarna noc, biodra tak bolą, że szok! Spać nie mogłam, aż płakałam. Co chwila musiałam wstawać i do tego to dziwne uczucie napierania na szyjkę - czasami mam wrażenie, że zaraz mi wypadnie ten dzieciak :P Trochę zdziwił mnie ten nocny ból bo o dziwo wczoraj się wyśmienicie czułam, nałaziłam się na zakupach i nic. W sensie brak bóli brzucha czy pleców - tylko skurcze. Jak się kładłam to tez jakoś dziwnie nic mnie nie bolało, nawet mogłam leżeć dłużej niż 5 min na jednym boku co się rzadko zdarza :D Pospałam półtorej godziny i koniec. Tępy ból bioder i miednicy.

Przy tak pięknej pogodzie poszłabym na spacer ale chodzę jakbym miała kij od szczotki w d... :D Tak więc zostaje mi krzesełko na tarasie - jak starsza pani hihi

Martwię się trochę o Ewelkę, naprawdę długo się nie odzywa. Ma któraś do niej jakiś kontakt?

10 lata 9 miesiąc temu #865447 przez Asia K
No wlasnie długo sie nie odzywala - ja niestety do niej kontaktu nie mam :(

10 lata 9 miesiąc temu - 10 lata 9 miesiąc temu #865448 przez mila
a ja właśnie wróciłam od mamy ona ma taką duża działke i jest tak cudnie że wracac się do domu nie chce,
dziewczyny zauwazyłyscie jakies zmiany na twarzy a mianowicie od paru dni pojawiają mi się plamy brązowe na twarzy wystarczy ze na chwile wyjde na dwor i mam takie plamiska ze szok pojawiają się dokładnie na nosie i policzkach i czole moja mama stwierdzia ze u wielu kobiet pod koniec ciązy takie cos zaobserwowała wiec zobaczymy czy po porodzie znikną :lol:

trochę się opaliłam fajnie tak chciałabym w taką pogode fajnie się ubrać a ty nie ma w co mam kilka rzeczy które zakładam na zmiane ale nie ma sensu nic kupować na te 2-3 tyg właśnie ciekawe ile jeszcze mi zostało
mój brzuch tez się stawia a ruchy faktycznie osłabły ostatnio pomimo pobudzania mały ma nie gdzies śpi sobie w najlepsze :lol:

coraz bardziej nie mogę się doczekać jak patrze na malucha mojej siostry to az trudno określić chyba instynkt macierzyński się odzywa :lol: :laugh:

10 lata 9 miesiąc temu #865454 przez igamon
Hej Laseczki

nareszcie to zrobilam! Krążyłam wokół tej sterty rzeczy do szpitala i wreszcie upłynęłam je do torby
a wlasciwie dwóch, bo malego spakowalam osobno, do mniejszej

Troszeczkę ogarnelam chate, maly zawziecie walczy z kedkami i mam chwile, by sie odezwac :)

Pogoda u nas super, ale o spacerze moge pomarzyc,, przynajmniej tydzien musze jeszcze wytrzymac.
Junior chce mi przestawić wątrobę, boli jak cholera

oj, tak okna wypadaloby umyc... mama na swieta obiecala to zrobic :)

10 lata 9 miesiąc temu #865455 przez monis90
mila to chybaa normalne na tym etapue z tym mysleniem o dzieciaczku. ja mam tak ze siedze i mysle jak bym juz go chcialanprzytulic.i jak bardzo za nim tesknie chociazjeszczennie mialan okazzjibgo poznac. dziwne uczucir. ale jescze trocheni bedzieny tulic nasze skarby. ja sobie uswiadomilamnze jeszcze max 3 tygodnie liczac od dzis. jesli do 19 ( tydzien po terminie ) sie nic nie odezwie to musze sienstawic w szpitaalu i swieta nanoddziale... zobacxymy kiedy bedie chcial wyjsc. ;)

10 lata 9 miesiąc temu #865456 przez Italia
Angela, jeszcze raz gratulacje tutaj, Jaś jest śliczny :)
Też mnie zastanawia co u Ewelki, oby niebawem się odezwała.
Ja dziś miałam pakować torbę, ale jakoś znowu się zebrać nie mogę. Mąż mnie chyba zabije, obiecuję już chyba od 2 tygodni, że to wreszcie zrobię... Nie zdążę już dziś raczej, jadę później do chrześnicy na urodziny, chyba w poniedziałek zepnę tyłek i się ostro zabiorę bo mam akurat wolne.
Do dziewczyn rodzących w Warszawie - bierzecie dla dziecka jakieś przybory toaletowe oprócz mokrych chusteczek i kremu do pupy? Na stonie szpitala mam info, żeby zabrać ręcznik i przybory toaletowe, ale z tego co mi wiadomo, to w Warszawie nie kąpią dzieci jak się "normalnie" leży więc sama już nie wiem czy zagracać sobie tym torbę.
I jeszcze głupie pytanie, ale się pogubiłam ;) Pod pajaca lub śpiochy zakłada się body? Bo w jednym artykule spotkałam się z tym, że pajac plus body tworzą komplet, na stronie szpitala też jakoś tak dziwnie napisane, a mi się zawsze wydawało, że albo pajac, albo śpiochy i kaftan, albo body i spodenki i już zgłupiałam :/
Gabi, mój się czasem ostro pręży, plecy i pupę tak mi czasem wybija na boki, że robi mi się kwadratowy brzuch. I też czasem mi się zdaje jakby chciał podobno jest główką ułożony do dołu. Ale jeszcze niedawno był pupą i przekręcił się tak, że zupełnie nic nie czułam więc i może jeszcze Twój zrobi Ci psikusa ;) Słyszałam od położnych, że dzieci potrafią się nawet na porodówce przekręcić!

10 lata 9 miesiąc temu #865457 przez monis90
sorry za bledy pisE z tel. a paluchy jak serdelki za duze na dotykowa klawiarure ;) obraczki jznnawet niennosze. masakra

10 lata 9 miesiąc temu #865459 przez Anulka
tolad662 napisał:

Witam w sobotę :)
Pogoda piękna ale mi jakoś dziś humor nie dopisuje. Po wczorajszym chodzeniu nie mogłam się nawet przekręcić na bok w nocy, a do kibelka NieMąż pomagał wstawać...

Och Gabi jak ja Cie rozumiem! Ostatnie tygodnie to chciało by sie w spokoju po prostu posiedzieć w domu, a tu każdy cos chce i uzasadnia to tym że później nie będziemy mieli czasu ;/ Troche racji w tym jest ale bez przesady w domu na rok sie nie zamkne przecież.

A wczoraj na noc zostal u nas chory drugi wnusio z mamą... nie chcieli go ciągać chorego na drugi koniec miasta. Dziś jednak sił dostał o godzinie 6 :ohmy: i w ciuchcie się bawił! Pół nocy do tego przepłakał, Aaaa myślałam że zabije!

Cóż Toladku Kochana :) dzieci to nie zawsze spokojne aniołki :woohoo: . ALE!!! Swoje mimo że czasem dają nam popalić swoim zachowaniem, ZAWSZE w sercu tłumaczymy i baaardzo łaskawie wybaczamy prawie wszystko :) . Zresztą, ja teraz widzę, że mimo wszystko czas strasznie szybko leci i bardzo szybko dzieci wyrastają z pewnych zachowań, więc jak w tej piosence Anny Jantar: "...nic przeciez nie moze wiecznie trwać", poza tym jak się chce to się znajdzie czas dla siebie i na własne przyjemności i odpoczynek :). Najważniejsze z siebie matki- konia wyścigowego nie zrobić, odrobina egoizmu dla własnego dobrego samopoczucia jest jak najbardziej wskazana :). Szczęśliwa mama- szczęśliwe dziecko jak najbardziej ma rację bytu :).

10 lata 9 miesiąc temu #865463 przez Anulka
mila napisał:

a ja właśnie wróciłam od mamy ona ma taką duża działke i jest tak cudnie że wracac się do domu nie chce,
dziewczyny zauwazyłyscie jakies zmiany na twarzy a mianowicie od paru dni pojawiają mi się plamy brązowe na twarzy wystarczy ze na chwile wyjde na dwor i mam takie plamiska ze szok pojawiają się dokładnie na nosie i policzkach i czole moja mama stwierdzia ze u wielu kobiet pod koniec ciązy takie cos zaobserwowała wiec zobaczymy czy po porodzie znikną :lol:

trochę się opaliłam fajnie tak chciałabym w taką pogode fajnie się ubrać a ty nie ma w co mam kilka rzeczy które zakładam na zmiane ale nie ma sensu nic kupować na te 2-3 tyg właśnie ciekawe ile jeszcze mi zostało
mój brzuch tez się stawia a ruchy faktycznie osłabły ostatnio pomimo pobudzania mały ma nie gdzies śpi sobie w najlepsze :lol:

coraz bardziej nie mogę się doczekać jak patrze na malucha mojej siostry to az trudno określić chyba instynkt macierzyński się odzywa :lol: :laugh:

Mila te plamy to częsta rzecz u kobiet w ciąży gdy się przebywa na słońcu. Ja w pierwszej ciąży też miała, ponieważ ostatnie miesiące ciążowe miałam latem. Teraz nie mam ponieważ nie wychodzę na słońce. Po porodzie wtedy poszłam do kosmetyczki swej na 5 zabiegów wybielających i plamy zniknęły. Same u mnie zniknąć nie chciały po porodzie.

10 lata 9 miesiąc temu #865465 przez Anulka
Italia napisał:

Angela, jeszcze raz gratulacje tutaj, Jaś jest śliczny :)
Też mnie zastanawia co u Ewelki, oby niebawem się odezwała.
Ja dziś miałam pakować torbę, ale jakoś znowu się zebrać nie mogę. Mąż mnie chyba zabije, obiecuję już chyba od 2 tygodni, że to wreszcie zrobię... Nie zdążę już dziś raczej, jadę później do chrześnicy na urodziny, chyba w poniedziałek zepnę tyłek i się ostro zabiorę bo mam akurat wolne.
Do dziewczyn rodzących w Warszawie - bierzecie dla dziecka jakieś przybory toaletowe oprócz mokrych chusteczek i kremu do pupy? Na stonie szpitala mam info, żeby zabrać ręcznik i przybory toaletowe, ale z tego co mi wiadomo, to w Warszawie nie kąpią dzieci jak się "normalnie" leży więc sama już nie wiem czy zagracać sobie tym torbę.
I jeszcze głupie pytanie, ale się pogubiłam ;) Pod pajaca lub śpiochy zakłada się body? Bo w jednym artykule spotkałam się z tym, że pajac plus body tworzą komplet, na stronie szpitala też jakoś tak dziwnie napisane, a mi się zawsze wydawało, że albo pajac, albo śpiochy i kaftan, albo body i spodenki i już zgłupiałam :/
Gabi, mój się czasem ostro pręży, plecy i pupę tak mi czasem wybija na boki, że robi mi się kwadratowy brzuch. I też czasem mi się zdaje jakby chciał podobno jest główką ułożony do dołu. Ale jeszcze niedawno był pupą i przekręcił się tak, że zupełnie nic nie czułam więc i może jeszcze Twój zrobi Ci psikusa ;) Słyszałam od położnych, że dzieci potrafią się nawet na porodówce przekręcić!

Itala
body zakłada się pod spód zawsze, np ew. jeśli jest upał to zakłada się koszulkę z krótkim i spodenki krótkie, bo body jest całościowe i dziecku nie ma przewiewu, ale to TYLKO w upał. Ogólnie to nie przejmuj się takimi rzeczami, wszystko samo do ciebie przyjdzie instynktownie, gdy tylko będziesz miała już maluszka przy sobie :). Tym bardziej że nasze maluchy urodzą się i będą rosły gdy będzie coraz cieplej :). Wiadomo, że jak się ubierasz np. na spacer i jest troszkę wiaterku, to musisz maluszkowi założyć coś dodatkowo, bo ty się ruszasz a dziecko leży, ale też nie wskazane jest dzieci przegrzewać. W każdym razie , zobaczysz ten złoty środek pomiędzy przegrzaniem a braniem za lekko wyczujesz sama :).
Julek urodził się w połowie września, więc było jeszcze ciepło, na spacer wyszłam z nim po tygodniu i potem gdy było coraz zimniej ubierałam go cieplej i czy to deszcz czy to mróz, na spacer od 30 min do 1,5 godz. w zależności jaka była pogoda. Dziecko ani razu mi nie zachorowało na poważnie, tylko miał zapalenie uszka, ale to ma po mnie odziedziczone. I obowiązkowo codziennie tran ( do 2 roku życia nie z ryb, tylko z wodorostów) i będzie dziecina zdrowa jak rybka :).

10 lata 9 miesiąc temu #865475 przez tolad662
mila mnie przestrzegała na ostatniej wizycie moja gin abym uważała na słońcu bo w ciąży łatwo o przebarwienia, a ja podatna. Niestety bardzo często przebarwienia po porodzie zostają...

Moja cukry niby ustabilizowane i w normie a dzis tak mi spadł że nie mogłam ogarnąc co się ze mną dzieje. Dorwałam szybko kanapkę i cukierka czekoladowego, na szczęście byłam w domu...

Italia na Żelaznej moją kumpele uczyli kąpać malucha. Ja spakowałam ręcznik dla małego i na liście mam dodatkowo maść do pupy i mydełko (te 2 ostatnie to juz dla mnie przesada) + chusteczki- nic więcej nie biorę. A pajac może być bez rękawów chyba więc pod niego body jak najbardziej. Ja mam takich troche i mówie na nie pajace, jak ogrodniczki dla malucha wyglądają:P

10 lata 9 miesiąc temu #865478 przez tolad662
Anulka moje bede kochac mimo wszystko! :D

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka