- /
- /
- /
- /
- Kwietniówki 2014
Kwietniówki 2014
- Zuza_204
- Wylogowany
- pierwsze słowa
A ja jeszcze trochę i idę posiedzieć na działce za oknem słoneczko świeci aż chce się wyjść Życzę Wam spokojnej soboty
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- wawa011
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 0
Ja dziś z potwornym bólem głowy, wczoraj z nadmiaru emocji po wizycie nie mogłam zasnąć.
Dziś rano jechaliśmy zobaczyć jak dokładnie dojechać do naszego szpitala i 3 min drogi od szpitala prawie mieliśmy wypadek, na szczęście jednak nic się nie stało, ale ile się nerwów najadlam myśląc co by było gdyby, to moje.
- tolad662
- Wylogowany
- gadatliwa
Wawa mam nadzieję, że po narodzinach będzie podobnie i nic go nie zbudzi poza głodem
Puchy tu dziś, ja dogorywam po wczoraj ale z chęcią bym wyszła. Niestety mój w robicie a po powrocie obowiązkowo mecz... okna dalej blagaja o mycie
- pomelo
- Wylogowany
- pierwsze słowa
pogoda cudowna, słoneczko świeci aż chce się żyć
U mnie dziś koszmarna noc, biodra tak bolą, że szok! Spać nie mogłam, aż płakałam. Co chwila musiałam wstawać i do tego to dziwne uczucie napierania na szyjkę - czasami mam wrażenie, że zaraz mi wypadnie ten dzieciak Trochę zdziwił mnie ten nocny ból bo o dziwo wczoraj się wyśmienicie czułam, nałaziłam się na zakupach i nic. W sensie brak bóli brzucha czy pleców - tylko skurcze. Jak się kładłam to tez jakoś dziwnie nic mnie nie bolało, nawet mogłam leżeć dłużej niż 5 min na jednym boku co się rzadko zdarza Pospałam półtorej godziny i koniec. Tępy ból bioder i miednicy.
Przy tak pięknej pogodzie poszłabym na spacer ale chodzę jakbym miała kij od szczotki w d... Tak więc zostaje mi krzesełko na tarasie - jak starsza pani hihi
Martwię się trochę o Ewelkę, naprawdę długo się nie odzywa. Ma któraś do niej jakiś kontakt?
- Asia K
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 35
- mila
- Wylogowany
- pierwsze słowa
dziewczyny zauwazyłyscie jakies zmiany na twarzy a mianowicie od paru dni pojawiają mi się plamy brązowe na twarzy wystarczy ze na chwile wyjde na dwor i mam takie plamiska ze szok pojawiają się dokładnie na nosie i policzkach i czole moja mama stwierdzia ze u wielu kobiet pod koniec ciązy takie cos zaobserwowała wiec zobaczymy czy po porodzie znikną
trochę się opaliłam fajnie tak chciałabym w taką pogode fajnie się ubrać a ty nie ma w co mam kilka rzeczy które zakładam na zmiane ale nie ma sensu nic kupować na te 2-3 tyg właśnie ciekawe ile jeszcze mi zostało
mój brzuch tez się stawia a ruchy faktycznie osłabły ostatnio pomimo pobudzania mały ma nie gdzies śpi sobie w najlepsze
coraz bardziej nie mogę się doczekać jak patrze na malucha mojej siostry to az trudno określić chyba instynkt macierzyński się odzywa
- igamon
- Wylogowany
- pierwsze słowa
nareszcie to zrobilam! Krążyłam wokół tej sterty rzeczy do szpitala i wreszcie upłynęłam je do torby
a wlasciwie dwóch, bo malego spakowalam osobno, do mniejszej
Troszeczkę ogarnelam chate, maly zawziecie walczy z kedkami i mam chwile, by sie odezwac
Pogoda u nas super, ale o spacerze moge pomarzyc,, przynajmniej tydzien musze jeszcze wytrzymac.
Junior chce mi przestawić wątrobę, boli jak cholera
oj, tak okna wypadaloby umyc... mama na swieta obiecala to zrobic
- monis90
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Italia
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Też mnie zastanawia co u Ewelki, oby niebawem się odezwała.
Ja dziś miałam pakować torbę, ale jakoś znowu się zebrać nie mogę. Mąż mnie chyba zabije, obiecuję już chyba od 2 tygodni, że to wreszcie zrobię... Nie zdążę już dziś raczej, jadę później do chrześnicy na urodziny, chyba w poniedziałek zepnę tyłek i się ostro zabiorę bo mam akurat wolne.
Do dziewczyn rodzących w Warszawie - bierzecie dla dziecka jakieś przybory toaletowe oprócz mokrych chusteczek i kremu do pupy? Na stonie szpitala mam info, żeby zabrać ręcznik i przybory toaletowe, ale z tego co mi wiadomo, to w Warszawie nie kąpią dzieci jak się "normalnie" leży więc sama już nie wiem czy zagracać sobie tym torbę.
I jeszcze głupie pytanie, ale się pogubiłam Pod pajaca lub śpiochy zakłada się body? Bo w jednym artykule spotkałam się z tym, że pajac plus body tworzą komplet, na stronie szpitala też jakoś tak dziwnie napisane, a mi się zawsze wydawało, że albo pajac, albo śpiochy i kaftan, albo body i spodenki i już zgłupiałam :/
Gabi, mój się czasem ostro pręży, plecy i pupę tak mi czasem wybija na boki, że robi mi się kwadratowy brzuch. I też czasem mi się zdaje jakby chciał podobno jest główką ułożony do dołu. Ale jeszcze niedawno był pupą i przekręcił się tak, że zupełnie nic nie czułam więc i może jeszcze Twój zrobi Ci psikusa Słyszałam od położnych, że dzieci potrafią się nawet na porodówce przekręcić!
- monis90
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Anulka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Witam w sobotę
Pogoda piękna ale mi jakoś dziś humor nie dopisuje. Po wczorajszym chodzeniu nie mogłam się nawet przekręcić na bok w nocy, a do kibelka NieMąż pomagał wstawać...
Och Gabi jak ja Cie rozumiem! Ostatnie tygodnie to chciało by sie w spokoju po prostu posiedzieć w domu, a tu każdy cos chce i uzasadnia to tym że później nie będziemy mieli czasu ;/ Troche racji w tym jest ale bez przesady w domu na rok sie nie zamkne przecież.
A wczoraj na noc zostal u nas chory drugi wnusio z mamą... nie chcieli go ciągać chorego na drugi koniec miasta. Dziś jednak sił dostał o godzinie 6 i w ciuchcie się bawił! Pół nocy do tego przepłakał, Aaaa myślałam że zabije!
Cóż Toladku Kochana dzieci to nie zawsze spokojne aniołki . ALE!!! Swoje mimo że czasem dają nam popalić swoim zachowaniem, ZAWSZE w sercu tłumaczymy i baaardzo łaskawie wybaczamy prawie wszystko . Zresztą, ja teraz widzę, że mimo wszystko czas strasznie szybko leci i bardzo szybko dzieci wyrastają z pewnych zachowań, więc jak w tej piosence Anny Jantar: "...nic przeciez nie moze wiecznie trwać", poza tym jak się chce to się znajdzie czas dla siebie i na własne przyjemności i odpoczynek . Najważniejsze z siebie matki- konia wyścigowego nie zrobić, odrobina egoizmu dla własnego dobrego samopoczucia jest jak najbardziej wskazana . Szczęśliwa mama- szczęśliwe dziecko jak najbardziej ma rację bytu .
DOŁĄCZ i TESTUJ :
testmetoo.com/dolacz-do-nas/?token=f961f...39834dc9de0600db11eb
- Anulka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
a ja właśnie wróciłam od mamy ona ma taką duża działke i jest tak cudnie że wracac się do domu nie chce,
dziewczyny zauwazyłyscie jakies zmiany na twarzy a mianowicie od paru dni pojawiają mi się plamy brązowe na twarzy wystarczy ze na chwile wyjde na dwor i mam takie plamiska ze szok pojawiają się dokładnie na nosie i policzkach i czole moja mama stwierdzia ze u wielu kobiet pod koniec ciązy takie cos zaobserwowała wiec zobaczymy czy po porodzie znikną
trochę się opaliłam fajnie tak chciałabym w taką pogode fajnie się ubrać a ty nie ma w co mam kilka rzeczy które zakładam na zmiane ale nie ma sensu nic kupować na te 2-3 tyg właśnie ciekawe ile jeszcze mi zostało
mój brzuch tez się stawia a ruchy faktycznie osłabły ostatnio pomimo pobudzania mały ma nie gdzies śpi sobie w najlepsze
coraz bardziej nie mogę się doczekać jak patrze na malucha mojej siostry to az trudno określić chyba instynkt macierzyński się odzywa
Mila te plamy to częsta rzecz u kobiet w ciąży gdy się przebywa na słońcu. Ja w pierwszej ciąży też miała, ponieważ ostatnie miesiące ciążowe miałam latem. Teraz nie mam ponieważ nie wychodzę na słońce. Po porodzie wtedy poszłam do kosmetyczki swej na 5 zabiegów wybielających i plamy zniknęły. Same u mnie zniknąć nie chciały po porodzie.
DOŁĄCZ i TESTUJ :
- Anulka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Angela, jeszcze raz gratulacje tutaj, Jaś jest śliczny
Też mnie zastanawia co u Ewelki, oby niebawem się odezwała.
Ja dziś miałam pakować torbę, ale jakoś znowu się zebrać nie mogę. Mąż mnie chyba zabije, obiecuję już chyba od 2 tygodni, że to wreszcie zrobię... Nie zdążę już dziś raczej, jadę później do chrześnicy na urodziny, chyba w poniedziałek zepnę tyłek i się ostro zabiorę bo mam akurat wolne.
Do dziewczyn rodzących w Warszawie - bierzecie dla dziecka jakieś przybory toaletowe oprócz mokrych chusteczek i kremu do pupy? Na stonie szpitala mam info, żeby zabrać ręcznik i przybory toaletowe, ale z tego co mi wiadomo, to w Warszawie nie kąpią dzieci jak się "normalnie" leży więc sama już nie wiem czy zagracać sobie tym torbę.
I jeszcze głupie pytanie, ale się pogubiłam Pod pajaca lub śpiochy zakłada się body? Bo w jednym artykule spotkałam się z tym, że pajac plus body tworzą komplet, na stronie szpitala też jakoś tak dziwnie napisane, a mi się zawsze wydawało, że albo pajac, albo śpiochy i kaftan, albo body i spodenki i już zgłupiałam :/
Gabi, mój się czasem ostro pręży, plecy i pupę tak mi czasem wybija na boki, że robi mi się kwadratowy brzuch. I też czasem mi się zdaje jakby chciał podobno jest główką ułożony do dołu. Ale jeszcze niedawno był pupą i przekręcił się tak, że zupełnie nic nie czułam więc i może jeszcze Twój zrobi Ci psikusa Słyszałam od położnych, że dzieci potrafią się nawet na porodówce przekręcić!
Itala body zakłada się pod spód zawsze, np ew. jeśli jest upał to zakłada się koszulkę z krótkim i spodenki krótkie, bo body jest całościowe i dziecku nie ma przewiewu, ale to TYLKO w upał. Ogólnie to nie przejmuj się takimi rzeczami, wszystko samo do ciebie przyjdzie instynktownie, gdy tylko będziesz miała już maluszka przy sobie . Tym bardziej że nasze maluchy urodzą się i będą rosły gdy będzie coraz cieplej . Wiadomo, że jak się ubierasz np. na spacer i jest troszkę wiaterku, to musisz maluszkowi założyć coś dodatkowo, bo ty się ruszasz a dziecko leży, ale też nie wskazane jest dzieci przegrzewać. W każdym razie , zobaczysz ten złoty środek pomiędzy przegrzaniem a braniem za lekko wyczujesz sama .
Julek urodził się w połowie września, więc było jeszcze ciepło, na spacer wyszłam z nim po tygodniu i potem gdy było coraz zimniej ubierałam go cieplej i czy to deszcz czy to mróz, na spacer od 30 min do 1,5 godz. w zależności jaka była pogoda. Dziecko ani razu mi nie zachorowało na poważnie, tylko miał zapalenie uszka, ale to ma po mnie odziedziczone. I obowiązkowo codziennie tran ( do 2 roku życia nie z ryb, tylko z wodorostów) i będzie dziecina zdrowa jak rybka .
DOŁĄCZ i TESTUJ :
- tolad662
- Wylogowany
- gadatliwa
Moja cukry niby ustabilizowane i w normie a dzis tak mi spadł że nie mogłam ogarnąc co się ze mną dzieje. Dorwałam szybko kanapkę i cukierka czekoladowego, na szczęście byłam w domu...
Italia na Żelaznej moją kumpele uczyli kąpać malucha. Ja spakowałam ręcznik dla małego i na liście mam dodatkowo maść do pupy i mydełko (te 2 ostatnie to juz dla mnie przesada) + chusteczki- nic więcej nie biorę. A pajac może być bez rękawów chyba więc pod niego body jak najbardziej. Ja mam takich troche i mówie na nie pajace, jak ogrodniczki dla malucha wyglądają
- tolad662
- Wylogowany
- gadatliwa