- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Kwietniówki 2014
Kwietniówki 2014
- Italia
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

Agulka, dla Ciebie również jeszcze raz wielkie gratulacje, dobrze, że wszystko się skończyło tak jak powinno, a na pewno niebawem będziecie już razem w domku. Synuś jest śliczny

Anulka, dzięki za info

Tolad, widzę, że mamy podobnie z nazewnictwem

Pomelo, pewnie Igamon będzie tu specem, w każdym razie ja słyszałam, że nie ma danego schematu, nawet dziś gadałyśmy z dzieczynami, że jednej odeszły wody, drugiej wyszły skurcze na ktg których nie czuła, a trzecia dostała skurczy.
Renata, Salonka, trzymam kciuki

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Ewelkaa
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Angela i Agulka - gratulacje

A teraz jak to było.

Pojechałam na to ktg i po skurczu takim niewielkim tetno małej spadło na chwilę do 70. Mój gin zadecydował, żeby z izby przyjęć przenieść mnie na porodówke i tam podpiac do ktg na dłużej. Przyszedł do mnie i powiedział, ze jak takie spadki się powtórzą, to zabiorą mnie na cc, a jak nie to na patologie na obserwacje. Po 5 godz. Stwierdzili, że mała ok, skurcze słabe i nieregularne , rozwarcie na 1 cm, więc nie urodze. O 17:30 trafiłam na patologie, dostałam w końcu coś do jedzenia, bo na porodówce tylko kroplowki z glukozy, żeby cukier nie spadł i znowu podpieli mnie pod ktg.
- Ewelkaa
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

Po kolacji znowu ktg a potem miało być usg. Tetno małej ok, a mi pojawiły się skurcze. Od 50% do 99% aż mnie zapowietrzalo i wyginalam się na łóżku. Wezwalam polozna i mówię, że mam bardzo mocne skurcze, a ona na to, że są nieregularne i to jeszcze nie to. Przyszedł lekarz i dyżurny i powiedział to samo i że jak skurcze będą co 5 min to mam im dac znać. Więc zaczęłam oglądać na dobre i na źle i liczyłam min pomiędzy skurczami. Jak zaczęły być co 5 min o 21:05, 10 i 15 to powloklam się do poloznej, zbadała mnie i panika, bo zaczęłam krwawic i rozwarcie na 6:7 cm.
- Ewelkaa
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
rodze

Na porodówce szybko na łóżko, badanie i rozwarcie 10. Polozna pyta, pani Ewelino rodzimy czy czekamy na męża

Nie w głowie było mi czekanie i za chwilę na świecie pojawiła się Zosia

Udało mi się urodzić bez nacinania, delikatnie peklam, ale nie było potrzeby szycia

- Ewelkaa
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
a gbs, ale mała już 3 dzien ma dobre crp i nic nie złapała. Z główką też ok. Taka uroda mózgu. Ze względu na cukrzycę insulino zależną, będziemy pod opieką poradni neonatologicznej i będzie kolejne usg za 2-3 m-cy. Takie zmiany juz obserwowali i było ok, nic się z dziećmi nie działo. s
Zosienka jest cudna

Podsumowując: jestem zmęczona, ale szczęśliwa!

I trzymam za was wszystkie kciuki

- Anulka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Ja dziś też samochód trochę sprzątnęłam i z Juliankiem na spacerku byłam, szkoda mi było tego słoneczka, więc stwierdziłam, że dziś ja idę z nim na spacer. No ale nic mnie jeszcze nie ruszyło

Agulka wielkie gratulacje Kochana

Jaki on śliczny !!!!!

Jejku, spojrzałam na Adasia Agulki i poczułam, że już natychmiast chcę zacząć rodzić i mieć naszego drugiego szkraba też w objęciach

DOŁĄCZ i TESTUJ :
testmetoo.com/dolacz-do-nas/?token=f961f...39834dc9de0600db11eb

- monis90
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

bardzo sie ciesze ze twoja córcia jest zdrowa, tak się martwiłas i widzisz wszystko się dobrze skonczyło

- mamutek
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-

W sumie to niesamowite że się nie znamy, a znamy tak dobrze zarazem..
Niesamowite jest też to, że każdy poród, który opisalyscie byl inny (skrajnie różny), a wszystkie pozytywnie zakończone

Buziaki od ciotki w każde maleńkie czolko

Jutro pelnia, kto chce urodzić? Ja ja ja bardzo!!!
Ps. Igamon czy to prawda ze prżycie pełni jest więcej porodów?
- Domiśśś
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 1

Ciesze sie ze wszystkie jak dotąd jestescie cale i zdrowe z dzieciaczkami

Masakra jest 4.45 a ja juz wyspana i nie moge zasnąć

Wszystko fajnie gdyby później mnie glowka nie bolała a to już ktorys raz jest że później jestem nie przytomna..

- angela_216
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
Agulka i Ewelkaa wielkieee gratulacje:) jestesmy juz mamami;) ale dziwne uczucie. Ja to sie teraz taka wrazliwa zrobilam ze szok, tez sie poplakalam czytajac wasze wpisy:)
U mnie powolutku wszytsko w doprzodu Jasienkowi waga spada czyli obrzeki schodza;) wczoraj zaczelam go pZystawiac do piersi idzie nam juz coraz lepiej:) lece do niego. Buziaki
A i jeszcze jedna pozytywna sprawa moja waga w dol juz o 10 kg:)
- tolad662
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

Tyle się naczytałam o tych czopach że śnił mi się dzis w nocy

Ewelka to Ci się udało

Angela 10kg

Jak widzę ta ładną pogodę to strasznie chce mieć małego juz przy sobie

NieMaż zabiera mnie dziś na spacer i lody

- Renata Anna
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Jutro idę do szpitala i jutro też kończy mi się zwolnienie. Jak to wygląda dalej? Jak jestem hospitalizowana to za ten czas mam dostarczyć pracodawcy L4 czy to już z urlopu macierzyńskiego mam korzystać. A może z macierzyńskiego korzysta się od dnia porodu? Zielona jestem POMOCY.
Nie pamiętam jak to było. A i jeszcze. Ile mam czasu żeby dostarczyć dokumenty pracodawcy?
- GabiSBB
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Przyszła szczęśliwa mama
Ale wspaniale ze mamy juz trojke dziecie

Ja dzis obudzilam sie sie o 4:00 rano i juz bylam pewna ze mam pospane a tymczasem zasnelam kolo 6:00 i wlasnie sie obudzilam

Wczorajsza nasiadowka u rodzicow skonczyla sie mega obzarstwem i wlasnie czuje skutki tego jedzenia,mysle ze tez przez to spac nie moglam!
Co do plam na twarzy to mi wyszly jakies dwa miesiace temu i stale ciemnieja. Sa to takie polkola pod oczami ciemno brazowe, wygladam jakbym sie opalala w okularach

A przede mna ostatni tydzien ... Skonczylam wczoraj ostatni projekt wiec moge caly czas poswiecic na ostatnie przygptpwania. Ale czad

Milej niedzieli babeczki :*
- Ewelkaa
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

Dam Wam dobra rade: SPIJCIE ILE WLEZIE

Dziś czekamy na wynik wskaźnika zapalnego, który wczoraj był u małej na granicy i jak będzie ok, to wyjdziemy.
Już tęsknię za domem, ale nie pcham się na siłę, wiem, że mała jest tu pod dobra opieką i ma robione badania. Pokluta jest strasznie, ale wiem, że to dla jej dobra.
Miłej niedzieli kochane i cieszcie się ciąża. Wiem, że łatwo mówić, ale ja teraz jak już wiem, że z małą wszystko ok, to żałuję, że zamiast się cieszyć, zamartwialam się całą ciążę.
- megi23
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 24.03.2011 najwiekszy Skarb Tymus

Ewelkaa , ja tez sie martwie , mimo, ze nerka mlodego miala 4 cm teraz , ale doktorek powiedzial ze dopilnuje usg po porodzie