- Otrzymane podziękowania: 143
- /
- /
- /
- /
- Majówki 2014
Majówki 2014
- nati.olsztyn
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- :)
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Paradise1982
- Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 5
Usmiechnieta - czekamy na wiesci
Biedroneczka - dopisze wieczorkiem
Usia - bardzo sie ciesze kochana!!! Glukoze sie pije, zeby sprawdzic jaka jest tolerancja glukozy w organizmie na wykluczenie cukrzycy ciezarnych.
parenting.pl/portal/poziom-glukozy-w-ciazy
Beataa - a fuuuuj, glukoza :-/ Ja tez bede miala jakos za miesiac...
Ja pare ostatnich dni mialam straszna hustawke hormonalna i wczoraj wieczorem i dzisiaj rano plakalam wlasciwie bez powodu, mialam strasznego dola, masakra. Ale moj najukochanszy na swiecie, przecudowny narzeczony John zrobil mi niespodzianke i przyslal bukiet kwiatow do mnie do biura i od razu mi lepiej!!!!!!
- nati.olsztyn
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Uśmiechnięta86
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 0
- Uśmiechnięta86
- Wylogowany
- budujemy zdania
- nati.olsztyn
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Gosia27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 3 Zosia-14.03.13
- Otrzymane podziękowania: 3
Usmiechnieta pracujesz z mezem,ja bym ze swoim nie chciala a stres przed wizyta zrozumialy,wszystko bedzie dobrze.
Ja dzis slabo czuje ruchy,w porownaniu to poprzedniek ciazy,to ten maluch leniwy
- moniaW
- Wylogowany
- pierwsze słowa
najchętniej zmieniłabym lekarza ale w moim miasteczku nie mam zbyt dużego wyboru albo ten na nfz albo drugi prywatnie,pocieszam się że połowa ciąży już za mną i wizyt nie zostało już tak dużo
ja glukozę mam już za sobą ale nie wiecie czy to się pije raz czy dwa podczas ciąży?bo za miło tego dnia nie wspominam więc mam nadzieję że raz
- marcynia
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Ja dzisiaj od koleżanki z pracy dostałąm serce z piernika mmm aż żal było nei zjeść
Waga mi coś stoi kuźde w miejscu;/ nie podoba mi się to ;/ a jem jak jadłam ..
Ogólnie jestem dzisiaj zajechana;/ siedze w pracy, noc zajęło mi przygotowanie imieninowych ciast mmmmm ogólnie wpadam w jakiegoś doła bo czuję, że mój chłop nie przeżywa ciąży razem ze mną.... i jeszcze wymaga ode mnie cudów i wianków... a o łóżku..już nie wspominam...
Biedroneczko cóż za wieści super
Beacia - a jak to właśnie z tą cytryną bo ja teraz powoli też się wybieram, pielęgniarki widziały że coś tam wciskasz?? hehe opowiadaj jak to było ;p
- mowmimama
- Wylogowany
- pierwsze słowa
ale się rozpisałyście dziewczyny :)ja wróciłam z pracy, zjadłam i w końcu chwilę odpoczynku
u mnie ze wstawaniem w nocy będzie i nie będzie problem;| Bo mój 4 tygodnie jest w domu i cztery tygodnie w pracy. Więc jak będzie w domu to na pewno będzie wstawać. Ale jak będzie poza domem to sama będę musiała sobie radzić :)a wydaje mi się, że raczej będize wstawać, bo nawet teraz jak w tych pierwszych miesiącach miałam te mdłości, i osłabiona byłam, to on mi robił śniadania, obiady, sprzątał. Wszystko żeby mi pomoc i bym się lepiej czuła
u mnie dzisiaj smutno...mój M wyjechał i tak smutno w domu jest...i tak się cieszę, że wpadł na chwilkę do mnie do pracy i się pożegnał. Ja zawsze strasznie płaczę jak on wyjeżdza, a dzisiaj musiałam się powstrzymywać, nie chciałam w pracy płakać;p ale jak tylko opuściłam budynek pracy, łzy same leciały ;D
Jutro stolarz do nas przychodzi i zrobi przedpokój, juhuu w końcu będę miała jakąś szafę;D po niedzieli będę mogła zamówić lustro ;D
babajaga0087a to Cię rozumiem, też by mi się nie chciało jeździć;/ w biurze siedzę, na początku słyszałam że nic nie będę robić, ale przejęłam obowiązki sekretarki, więc czas jakoś leci mój też jest zdziwiony, że jestem spokojna i w sumie ja też myślałam że będę jakaś bardziej krzykliwa czy coś;p
Paradiseja też go przez przypadek odkryłam na necie a kg się nie przejmuj, mi też teraz kilka przyszło, i jednego dni przeszkadzają mi i jest mi z nimi źle, a raz kilka kg więcej a wcale nie widać różnicy
Marcyniaojej ale Ci zazdroszczę! ja jeszcze żadnych ruchów nie czułam...nie wiem to chyba przez moje biodra, spore dosyć są i może maluch ma dużo miejsca.
Uśmiechniętaja też się chwalę ile przytyłam, bo to rzeczywiście niedużo jest tym bardziej, że u mnie jeszcze brzuch taki tyci tyci jest moje biodra są same w sobie szerokie, mam 103 cm w biodrach, więc czasami sobie myślę że może aż tak strasnzie podczas porodu nie będzie;p
nati.olsztynja póki co jeszcze tak nie mam, ale za to jak chwilkę poleżę na plecach z ugiętymi nogami, to bardzo ciężko jest mi się przekręcić bo kręgosłup mnie na dole boli.
usia na pewno wszystko dobrze z Twoim maleństwem jeśli przez dwa dni więcej chodziłaś to pewnie maluszek więcej spał, bo go kołysałaś :)
Biedroneczka39Gratuluje córeczki!
- beaciaa
- Wylogowany
- budujemy zdania
U mnie na szczęście wyniki ok (normy 70-140- u mnie 85).
Co do cytryny u mnie nie było problemu pielęgniarka sama mi wcisnęła ją do roztworu Szczerze nie wiem czy dałabym radę wypić bez.
U mnie humor dalej kiepski, chociaż wyniki mnie trochę rozweseliły
- nati.olsztyn
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Wrrr... edytowalam posta, tyle napisałam i mi skasowalo..buuu
Tyle nas tutaj a taka cisza. U mnie Synuś właśnie zasnął a Córa coś wystawia z prawej strony brzucha że aż czuje jak skórę naciąga
- Uśmiechnięta86
- Wylogowany
- budujemy zdania
dODATKOWO w poniedziałek mam iść na badanie moczu jeszcze raz, żeby zobaczyć czy przeszło mi już .A jak przejdzie to pozwolili iść na basen. Ćwiczyć nie wolno ale basenik tak:D
Bałam się iść na basen (infekcje i te takie) ale tak mi sportu brakuje więc pójdę
Stanełam na wadze u lekarki : 50,5 kg:P Czyli 5,5 kg na plusie i ciśnienie 100/60
Także prawdziwe wieści za 3 tygodnie.Bo w sumie nic ciekawego się nie dowiedziałam wizyta 10 minut na szybko była;/
A za 2 tygodnie czyli w 24 tygodniu mam zrobić test glukozy...chcą mieć pewność że nie mam cukrzycy ciążowej. Mówie im że mam glukometr i sprawdzam i nie mam na bank...ale uparła się baba..Więc będę świństwo pić cytrynę całą tam wcisnę
Ale boję się bo jak ostatnio robiłam rok temu to 3 dni źle się czułam i wyszła nietolerancja mocna i znowu mam nerw że zaszkodzi ten cukier dziecku... Po co mi robią badania skoro mam glukometr,badam się i jestem na diecie cukrzycowej;/..??
Może jutro będzie lepszy dzień , dziś był kiepski 10 h w pracy to za dużo !!!!i nerwowy był dzień.
Idę spać kochane bo padam ! Słodkich snów!!!!
- nati.olsztyn
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Uśmiechnięta86
- Wylogowany
- budujemy zdania
Co u was i dzidziusiów wstały już pociechy?
Mój wstaje razem ze mną dziś
Nie wiem czy potrzebujecie ale mam wiadomości na temat macierzyńskiego 2014 w Polsce od księgowej:D
urlop macierzyński zaczyna się od dnia porodu i wtedy jest czas na to aby złożyć dokumenty do ZUS ( druk Z3 + oryginał Aktu urodzenia dziecka + wniosek, zaadresowany do Zakładu pracy z podpisem pracodawcy, że wyraża zgodę na przebywanie Pani na urlopie - na tym wniosku pisze się, prośbę o udzielenie urlopu macierzyńskiego w wymiarze 20 tygodni + 6 tygodni dodatkowych oraz prośbę o udzielenie urlopu rodzicielskiego, który jest zaraz po urlopie macierzyńskim w wymiarze 26 tygodni, dodatkowo składa się oświadczenie, że małżonek-ojciec nie będzie korzystał z urlopu tacierzyńskiego i podaje się jego dane identyfikacyjne )jeśli złoży Pani w/w dokumenty do 14 dni to urlop macierzyński i rodzicielski jest płatny w 80 % jeżeli po 14 dniach to urlop macierzyński wypłacają w 100 % a rodzicielski w 60 %. ( płacą też tak jak za zwolnienie L4 do 30 dni co miesiąc )
Jeśli chce Pani pójść wcześniej na L4 oczywiście można .......z tym, że pierwsze 33 dni zwolnienia płaci Pani pracodawca a od 34 dnia płaci już ZUS i wtedy dopiero składa się do nich dodatkowy dokument. Z reguły do 30 dni ZUS wypłaca pieniążki za zwolnienie.
Jeśli na zwolnieniu będzie kod B a pewnie będzie jak jest to zwolnienie od lekarza ginekologa to zwolnienie płatne jest w 100 %.
Za zwolnienie ZUS zapłaci 100 % licząc od kwoty brutto, którą Pani ma ale uśredniając Pani zarobki z 12-u miesięcy także sama podwyżka w ostatnim czasie dużo nie da.
Może się któreś z was przyda.