- Otrzymane podziękowania: 3
- /
- /
- /
- /
- Majówki 2014
Majówki 2014
- Gosia27
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 3 Zosia-14.03.13

Jeszcze pogoda nie zacheca. Krew z nosa mi sie co chwila leje

Bede pozniej,dobrego dnia brzuchatki
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- mallgoonia
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- Otrzymane podziękowania: 0
Mamy początek roku, wiec życzę Wam wszystkim zdrowych ślicznych dzieciaczków oraz bezproblemowych, szybkich porodów.
Widziałam w tabelce, że majowe chłopaczki górują. A u nas będzie dziewczynka:) Ciesze się, chociaż straciłam nadzieję, że kiedykolwiek będę mieć synka, ponieważ kolejnego dziecka nie planujemy.
Pozdrawiam wszystkie majowe mamusie i obiecuje zaglądać częściej.
- usia
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 1
Ja już po wizycie. Badania dobre tylko lekka anemia przepisał żelazo i na następna wizytę zalecił zrobić test glukozowy. Niby mówił co i jak ale tak szybko że nie wszystko skumałam. Pomóżcie co i jak po kolei. Wiem że na czczo wypić glukozę rozrobiona z wodą mówił o 200 lub 250ml i z cytryna. I juz moje pytanie glukozę sama rozrabiam? Muszę wypić chwilę przed badaniem czy rano w domu? Potem pobierają krew i czeka się 2 godz i znowu badanie krwi. Czy przed tym drugim pobraniem krwi znowu wypijam glukozę? No i jeszcze mam oddać mocz do badania i znowu nie wiem czy ten mocz po wypiciu glukozy czy też nie? Pomóżcie kochane
- karla2102
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
mallgoonia gratulacje..
Ja już po śniadanku naleśniczki z serem były grane... hehe;) Dominiś kopie jak szalony tylko trochę mnie ciągnie podbrzusze jak siadam albo wstaje tj jak się zginam wy tez tak macie?
- karla2102
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Paradise1982
-
Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 5
Mallgonia - witamy, ciesze sie, ze wrocilas

Usia - nie wiem, czy ja sama rozrabiasz czy jak, bo w UK jest zapewne inaczej, ale na pewno wiem, ze najpierw Ci pobieraja krew, potem pijesz to swinstwo i dwie godziny pozniej znowu Ci pobieraja krew i porownuja wyniki. No i musisz byc na czczo

Ja siedze w pracy, powiem Wam, ze juz sie nie moge doczekac, az pojde na urlop. Jeszcze 9 tygodni i w koncu bede mogla isc, uff! Nie mam ciezkiej pracy, bo w biurze sie czlowiek fizycznie nie zmeczy, ale wiecznego siedzenia z brzuchem mam dosc, chociaz czasami sie przejde na krotki spacerek.
Wyobrazcie sobie, ze mi od rana jest strasznie niedobrze!! 23 tydzien ciazy i mdlosci wrocily, jakis zarcik! Ale chyba wiem dlaczego, juz kiedys tak mialam, jak z glupoty wzielam witaminy na pusty zoladek

Milego dnia

- mallgoonia
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
Co do płci- dziewczynkę też chciałam bo będę miała dwuletnią różnice wieku, ale nie ukrywam chłopiec chodził po głowie. Najważniejsze żeby zdrowe było.
karla- myślę, że możesz wysłać pocztą wszystkie dokumenty za potwierdzeniem odbioru. Najważniejsze, żeby wszytko do pracodawcy dotrało i nieważne w jakiej formie. Ja do prcay mam ok 5 km ale po porodzie tez nie będę stawiać się w pracy osobiście, wyślę męża tak jak to zrobiłam poprzednio. Mnie tez ciągnie podbrzusze. teraz takie objawy to już będzie normalność. Im bliżej końca tym mniej przyjemnie:)
- Uśmiechnięta86
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Ja tylko się martwię tym że miałam zmianę z połowy etatu na cały etat w tym roku i podwyżkę i przykro mi jeśli liczą średnia zarobków z całego roku:( Bo przecież pół roku mam cały etat. Myślałam że dostanę 100% z całego etatu ;/ (Musze zadzwonić do zusu i dopytać dokładnie bo się zamartwiam

Z czego ja będę żyć...inaczej to sobie wyobrażałam/wyliczałam jak planowałam ciążę.
Eh i jak ma się ciężarówka nie stresować w tym kraju.
Chcą żebyśmy rodziły dzieci, a podcinają nam możliwości na każdym kroku.
- nati.olsztyn
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- :)
- Otrzymane podziękowania: 143

usia U mnie z testem gluk.było tak samo jak u mallgoni, ale my z tego samego miasta, więc pewnie dlatego:-)
Paradise Ja wczoraj też wzięłam witaminy na pusty żołądek i pół dnia myślałam że się wykoncze:-P
Ja właśnie pobralam krew i zanioslam mocz do badania. Po 14 wyniki. Mam nadzieję że nie złapałam nigdzie tej nieszczęsnej toksoplazmozy. A nie wiem czy Wam pisałam, ale mam toxo w obu klasach ujemne więc doktor zaproponował że jak mogę sobie na to finansowo pozwolić to żebym robiła te badania co miesiąc, żeby w razie czego szybko wyłapać... zdrowie Maleństwa najważniejsze więc robię co miesiąc.
- danusia87
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

- nati.olsztyn
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- usia
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 1
Danusia czekamy na dobre wieści.
- mallgoonia
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
nati.olsztyn- robię badania w laboratorium na 1 maja, w poprzedniej ciąży w szpitalu wojewódzkim. Zdecydowanie wole obecny wariant.Mam nadzieję, że tu tez pozwolą na wciśniecie soku z cytryny przy glukozie:)
uśmiechnięta- niedawno zaznałam pierwszy raz dyskryminacji ze strony pracodawcy z powodu ciąży.Niestety tak się traktuje w Pl kobiety a potem wszyscy sie dziwią, że niż demograficzny. gdyby była inna sytuacja w tym kraju chciałabym mieć troj dzieci. Ale na chwilę obecną mnie nie stać. Zadzwon do Zusu i sie dowiedz, bo może w przypadku zmiany wymiaru etatu jest inaczej. W przypadku samej podwyżki na pewno jest średnia.
danusia- trzymam kciuki za badania
- nati.olsztyn
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- mallgoonia
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-