BezpiecznaCiaza112023

Majówki 2014

11 lata 1 miesiąc temu #838031 przez Uśmiechnięta86
czemu to ustrojstwo wiecznie odrzuca foty :P

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 1 miesiąc temu #838033 przez Uśmiechnięta86
Kochane jak się napisze wiadomośc i znalazła się na forum to da się go usunąć ??
Bo całą kartę czasem zaśmiecę pustymi wiadomościami bezsensu- zanim zdjęcie się doda ;/

11 lata 1 miesiąc temu #838055 przez OlgosAmigos
allegro.pl/fyn-jedo-memo-2014-sklep-dude...isy-i3932720154.html
my się chyba na taki zdecydujemy, chociaż usia już mi namieszałaś w głowie-bo fajny ten Riko :) tak jak i Ty Usmiechnieta tym Bolderem :P dużo dobrego słyszałam o firmie Jedo i tak naprawdę spełnia nasze wymagania...tylko ja to bym taki nowocześniejszy wolała :blink: no, ale jutro pójdziemy to zobaczymy :blink:

11 lata 1 miesiąc temu #838144 przez nati.olsztyn
Ależ dziś szalejecie Kobietki! Czytam Was ale niestety teraz nie odpowiem każdej, postaram się później jak Synuś pójdzie spać;-)

11 lata 1 miesiąc temu #838182 przez Paradise1982
Hej dziewczyny,

u mnie spoko, nic dzis nie robilam poza zrobieniem plackow ziemniaczanych :)

Usia - sliczny ten komplecik na porod! My kupujemy rozne rzeczy dla malej juz od jakiegos czasu i nie slucham nikogo, glupie zabobony.
Moja mama jedzie jutro do miasta zaszalec jako babcia, hehe, a Tesciowa mi powiedziala, ze oni nic nie kupuja, dopoki sie mala nie urodzi,to jej powiedzialam, ze wtedy to juz nie bedzie miala co kupowac, bo juz wszystko bedziemy mieli! Wrrrr, jak mnie takie glupie gadanie wkurza.
Az powiedzialam do Johna, ze moze oni nie chca kupowac, bo im zal pieniedzy!
Wozek bardzo fajny :)

Marta / Olgos.Amigo
s - ciesze sie, ze wszystko u was w porzadku :)

Usmiechnieta
- masz racje, ja tez bede na poczatku kwietnia pakowac torbe, bo nie chce sie zdziwic ;-)

Beaciaa - ale fajne ciuszki zdobylas! :) Hahaha!!! A link z bebzola mnie powalil :-D i kawal tez. Nasi panowie pewnie tez niedlugo beda "na wilka! HAHAHA!

Usmiechnieta - sliczny wozek!!

Kasiunia - ale slodkie te buciki!! wow! Chyba dochodzi do Ciebie, ze bedzie corunia? :-P No i ciuszki tez sliczne! Najbardziej mi sie podoba ten zestal z myszki Minie :) (bluzka, spodniczka i getry)

Danusia - wygladasz ZABOJCZO!!!! Po prostu SUPER!!! Az mi sie chce isc samej do fryzjera!!!!

Mnie sie czerwone wlosy (wisniowe) marza, ale czerwony sie szybko wyplukuje :-/

A tak wyglada nasz wozek, tyle, ze kolor sliwki-wegierki:

www.mothercare.com/Mothercare-Xpedior-Pr...5077,default,pd.html

:lol:

11 lata 1 miesiąc temu #838254 przez Uśmiechnięta86
paradise olgos piękne te wasze wózki.
Ja dziś oglądam mój wózek i widzę że torba na dole jest wadliwie nisko ułożona.
Troszke obdarta od spodu co znaczy że jak obciąży się tą torbę np.zakupami to będzie zahaczała o ziemię.
No mam nadzieje że to bardzo nie wkurza hhehee
pozatym na duże zakupy to się męża zabiera:P

Ale chciałam wam o tym powiedzieć żebyście zauważyły u siebie ten pproblem po co ma się przedziurawić wam torba czy obetrzeć -jak macie nowe sliczne wózeczki:D
I chciałam dopompować zwykłą pompką do piłki koła ale nie da się . Musiałabym mieć specjalną pompkę z malutkim gwintem...czy igłą...bo miejsca w przednim kole do pompowania mało.A była włąścicielka wózka zgubiła pompkę więc mi jej nie dała;/
Wybiorę się więc do sklepu z naprawą rowerów tam za 5 zł pompują kołą wózków :P

właśnie czytam instrukcję wózka...zobaczymy co jeszcze w nim znajdę. WOlę się przygotować na niespodzianki. .. hehehe
ale i tak uważam że mi się udało kupić super wkońcu budżet miałam mały...a zdąże przed Maciusiem podszyć torbę od spodu mocnym materiałem plandekowym -taki plan :P
Dopompować koła i przeczytać całą instrukcję tej machiny:P

11 lata 1 miesiąc temu #838257 przez Gosia27
Uśmiechnięta86 napisał:

paradise olgos piękne te wasze wózki.
Ja dziś oglądam mój wózek i widzę że torba na dole jest wadliwie nisko ułożona.
Troszke obdarta od spodu co znaczy że jak obciąży się tą torbę np.zakupami to będzie zahaczała o ziemię.
No mam nadzieje że to bardzo nie wkurza hhehee
pozatym na duże zakupy to się męża zabiera:P

Ale chciałam wam o tym powiedzieć żebyście zauważyły u siebie ten pproblem po co ma się przedziurawić wam torba czy obetrzeć -jak macie nowe sliczne wózeczki:D
I chciałam dopompować zwykłą pompką do piłki koła ale nie da się . Musiałabym mieć specjalną pompkę z malutkim gwintem...czy igłą...bo miejsca w przednim kole do pompowania mało.A była włąścicielka wózka zgubiła pompkę więc mi jej nie dała;/
Wybiorę się więc do sklepu z naprawą rowerów tam za 5 zł pompują kołą wózków :P

właśnie czytam instrukcję wózka...zobaczymy co jeszcze w nim znajdę. WOlę się przygotować na niespodzianki. .. hehehe
ale i tak uważam że mi się udało kupić super wkońcu budżet miałam mały...a zdąże przed Maciusiem podszyć torbę od spodu mocnym materiałem plandekowym -taki plan :P
Dopompować koła i przeczytać całą instrukcję tej machiny:P

Kochana ja to widze ze Ty masz dzis prawdziwy dzien dziecka z tego zakupionego wozka :lol:

11 lata 1 miesiąc temu #838266 przez mowmimama
marta.dds a to się cieszę, że u Ciebie wszystko dobrze:)

usia ja pewnie tez bym się zaniepokoiła tymmi bólami, ale dzięki temu że jestem na tym forum, to wiem że to normalne i tak bywa :)
Też uważam, że powinnaś iść i kupić coś:) masz czekać do 9 miesiąca...

Uśmiechnieta aaa no tak racja ;p ale to nie zmienia faktu że bardzo ładne są te szlafroczki :) hyhy i co zrobiłaś sałatkę ?:D wózek bardzo ładny:) Też mam szary, ciemno szary wózek :)

Kasiunia88 buciki słodkiee :):)i te sukieneczki!!:) wow ale masz już ubranek!:D

Danusia zmiana na plus!:D

ja z jednej strony chciałabym coś zrobić z włosami, ale powiedziałam sobie, że dopoki nie wezme slubu to nie zafarbuje ani nie obetnę na krótko;D
Od następnego weekendu zacznę powoli kompletować wyprawkę :) teraz za dużo mam na głowie z mieszkaniem :)W sobotę będę miała wózek, już chcę go prowadzić! póki co po mieszkaniu :P Jutro pracowity dzień się zapowiada, sama z dyrektorem będę. Dzisiaj też szybciutko zleciało :) Dzwonili z brw że mają już łóżko! Za półtorej tygodnia je odbiorę, w tym czasie dojdzie oświetlenie, szafa i komoda ;D

11 lata 1 miesiąc temu #838320 przez marta.dds
Hejo,

ja dzisiaj nie śpię od 5... jak na złość po wizycie u lekarza dopiero coś się zaczyna dziać łapie mnie przeziębienie... katar dokucza i odczuwam ból gardła... i doszłam do wniosku że do puki jadłam lody nic mi nie było a od jakiś 2 już mi się odechciało i o przeziębienie od razu... :(

już nie mogę się doczekać poniedziałku i zakupów... większych zakupów bo w sumie za każdym razem jak idę do sklepów to jakiś drobiazg przynoszę hehe jednak mam wrażenie, że czegoś mi zabraknie i nie wszystko zdążę kupić... tym bardziej, że ciężko podjąć decyzję co jest tak naprawdę funkcjonalne przydatne itp. przy dużym wyborze na rynku teraz...

wczoraj byłam z narzeczonym w Urzędzie Staniu Cywilnego, ponieważ wyjeżdża i nie będzie go ze mną w czasie porodu :( załatwić wcześniej uznanie ojcostwa... pani "gały wywaliła" bo "u nas się często tego nie robi i musi sobie przypomnieć" hehe się naśmiałam... ale na szczęście ogarnęła temat i dała radę w pół godziny ehhe

okej ja już nie zanudzam czekam co Wam przyniesie dzień :)

11 lata 1 miesiąc temu #838364 przez beaciaa
marta.dds- ja za to dziś poszłam wyjątkowo spac o 22, ale o 2 wstałam i nie spałam do 4 :( Teraz znowu pobudka, ehh... Przed ciążą byłam taki śpioch, że problemy ze snem ?! Phi dobre sobie :)
Zazdroszczę Ci zakupów :) Na mnie już wszyscy krzyczą, że muszą mi konto bankowe zablokować bo codziennie coś zamawiam i faktycznie muszę chyba przystopować :P
Trzymaj się ciepło kochana :) Nie daj się grypsku, mnie już 3 razy "brało" w ciąży, ale szybko miodzik, czosnek, cytrynka i się cofało :P

mowmimama- Widzę, że tak jak ja z włosami :P Mój mi wczoraj powiedział, że mogę ścinać, ale nie mam malować, bo nie po to sobie brunetki naturalnej szukał żeby mu się w blondi zmieniała :D

paradise- faktycznie te przesądy żeby nie zapeszać... Moja mama co chwile komentowała jak coś dla małego kupiliśmy żeby się nie spieszyć, itp. No to się spytałam czy da nam na całą wyprawkę w kwietniu żeby iśc się obkupic, wiadomo co miesiąc łatwiej odkładać po troszku- no to troszkę zrozumiała :) I uwaga zaczęła sama wyciągac mnie na zakupy co dla wnusia :P

uśmiechnięta- zazdroszczę, że masz już swój wózeczek :) Ja czekam cierpliwie na swój będzie, albo w tym, albo w następnym tygodniu :)

11 lata 1 miesiąc temu #838365 przez Gosia27
Puk puk,mu już od 7:30 na nogach Zosia już biega jak szalona po mieszkaniu.Na śniadanko grzanki na maśle z dżemem z czerwonej porzeczki i inka parzona mlekiem :silly: na obiad tortille. Dziś piękna pogoda,więc i spacer i rehabilitację o 15 zaliczymy.

Wiecie ja nie miałam,nie mogłam,nie chciałam przy Zosi kupowac tego co chciała, wszytsko odkupiłam na all używane i teraz R mi obiecał, że zrobimy małemu i pokoi i kupimy wózek dla dzieci taki jaki będę chciała :)

Dziś o 4:30 ogarnęła mnie panika na myśl cc,bólu... :dry:

11 lata 1 miesiąc temu #838388 przez Uśmiechnięta86
Hejka kochane życzę Wam dziś udanego dnia:D

Macius kopie Mamunie jak szalony od 7 rano:P

Pogoda w Krakowie wyjątkowo mroczna. Mgła, zimno strasznie i pochmurno nie ma nieba, lekki deszczyk siąpi, wilgoć w powietrzu z zapachem mokrego chodnika pomieszany z zapachem mokrego psa, kałuże wszędzie z rozmoczonego śniegu ... mrocznie i smutno ...ale ja uśmiechnięta oczywiście :D i radosna od rana pocieszam pracowników kawką :D
Zasypiałam z bólem lędźwi obudziłam się bez... Mąż powiedział że naprawi mi tą torbę od wózka, a wszyje nowy zamek w drugą torbę przy wózku koleżanka -bo zepsuty był:P:D
A z mamą w weekend jadę na pierwsze zakupy do torby porodowej. I chce ręczniczki kupić z kapturkiem , tetrówki i kocyk kupić dla dzidziucha a dla mnie takie tam porodowe higieniczne :D Trzeba kupić to na raty żeby mąż zawału nie dostał, jak przyjdzie mu sprawdzić konto . Nie ma się co oszukiwać przed porodem wyczyszczę konto do 0 zł:P

Postanowiłam że teraz trzeba kupić wszystko, bo potem nie będzie siły na to.
Jeszcze mam do kupienia komodę na ciuchy maleństwa.Z 300 -350 zł max budżet na nią więc musze pochodzić poszukać bo używanej nie chcę. Bo jak wszystkie ciuchy wysprzątałam to mi zostały tylko dwie małe półki -za mało dla maleństwa! Także składam szafkę RTV i do piwnicy dam, a zastąpi ją komoda z szufladami maleństwa :D
Czuje w sercu wielkie przygotowania!
Czuję że będę mieć dzidziusia!

Gosiu- nowe sprzęty, nowe zabaweczki, codziennie trzeba go dotknąć i powozić sobie marzenia :P-jak dziecko:P :D Masz rację hehhe
mowmimama- na ugotowaniu warzyw się skończyło -dziś dokończe sałatke hehhe
Spacerówka nie ma jednego paska w zapięciu, torba zamka i druga torba na zakupy w wózku dziurawa od spodu-trzeba ponaprawiać i jakos o jedzeniu zapomniałam :P Szybko mini pizze odgrzałam i tyle było z jedzenia wczoraj :P
marta- nie nudzisz pisz pisz :D

11 lata 1 miesiąc temu #838389 przez beaciaa
Gosia- wiadomo już, że będziesz miała cc? Do mnie wczoraj na wizycie doktor się śmiał, że nim się obejrzę to będziemy się widziec w szpitalu na porodówce :P

11 lata 1 miesiąc temu #838395 przez Gosia27
beaciaa napisał:

Gosia- wiadomo już, że będziesz miała cc? Do mnie wczoraj na wizycie doktor się śmiał, że nim się obejrzę to będziemy się widziec w szpitalu na porodówce :P

tak,planowe ze wzgl że już przy Zosi miałam cc,aczkolwiek ciągle czuję że chciałabym probować sn,mam do tego prawo....sama już nie wiem...

11 lata 1 miesiąc temu #838413 przez beaciaa
Tak myślałam, ja niestety nie pomogę zupełnie się w tym nie orientuje. Czytałam tylko gdzieś wypowiedź jakiegoś ginekologa, że po dwóch cc trzecie jest pewne ze względu, że w miejscu blizny po cc macica jest osłabiona.
Właśnie kiedy są wskazania do cc, oprócz ułożenia dziecka?

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka