BezpiecznaCiaza112023

Majówki 2014

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #837155 przez nati.olsztyn
Hej Kochane! Ale naprodukowałyście postow:-)

Uśmiechnięta- Powodzenia z wózkiem. My mieliśmy kupić jakiś taki żeby i starsze dziecko mogło sobie przysiąść, ale narazie się wstrzymujemy. Stwierdziłam, że lato to i Mała będzie mogła pojeździć na lezaco w spacerówce. A jak D nie będzie chciał pieszo spacerować to go wsadze w wózek a Małą w chustę albo nosidlo;-) o tak to sobie wymyśliłam;-)
Cudne te szlafroczki. A te koszule do karmienia zapinane po bokach na guziki były strasznie wkurzajace bo się same rozpinaly. Najlepiej sprawdziła mi się taka z gumeczka, tyle że one już droższe. Myślę jeszcze nad czymś do samego porodu. Chyba trzy razy się przebieralam w ciągu tych kilku godzin porodu bo było mi duszno w koszulce i koszuli na krótki rękaw. W końcu rodzilam w górze od pizamy zapinanej od góry do dołu na guziki, w dodatku rozpiętej:-P I pewnie teraz będzie tak samo, chyba że znajdę coś lepszego:-)

edit: A ja podczytuje lutówki i marcowki;-) Już pierwsza marcówka się rozpakowała.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 10 miesiąc temu #837177 przez beaciaa
Nati.olsztyn- ja własnie mam 2 takie koszule i się też boję o te guziki, chce jeszcze kupić jedną porządniejszą, że tak powiem .
Tak jak ty podczytuje dziewczyny, jeszcze trochę temu czytałam jak na styczniówkach dziewczyny rodziły, a tu już marcówki się rozpakowują.. Zaczynam się bać szczególnie, że termin wychodzi mi na końcówkę kwietnia :D

Uśmiechnięta- Szlafroczki bajeranckie :)!

Gosia- dasz radę ja muszę się też zmobilizowac żeby coś w końcu dziś zrobic :/

10 lata 10 miesiąc temu #837423 przez Gosia27
Co tu tak cicho????

Pierdziele,musi dziś być jakieś niekorzystne ciśnienie,głowa mi pęka,czuję ucisk w okolicy zatok i krew z nosa leci :dry:

10 lata 10 miesiąc temu #837429 przez mowmimama
Usmiechnietaja z pomorza jestem...więc trochę mi za daleko :(

MoniaUbranka śliczne :)

Mój maluszek to chyba lubi spać, bo w nocy przysypiamy całą noc :P
Ja koszulę nocną dostałam już w październiku na urodziny od koleżanek :P zobaczymy czy się zmieszczę :P uśmiechnięta jeśli chodzi o szlafrok, bo bardzo ładny jest, ale ja bym wolała trochę dłuższy, przynajmniej do kolan :)

idę kolację zrobić sobie ;D mama wczoraj dała sałatkę jarzynową ;D

10 lata 10 miesiąc temu #837437 przez nati.olsztyn
Gosia Coś musi być z ciśnieniem bo ja mam strasznie niskie a czuję się wyjątkowo dobrze. Normalnie przy takim jestem nieprzytomna.:-) Trzymaj się kochana!

Moje dzisiejsze zdobycze:

10 lata 10 miesiąc temu #837492 przez beaciaa
Ja za to dziś myślałam, że odlecę na poczcie, robiło mi się tak mega gorąco:(
Byłam w pepco i kupiłam Maciusiowi kocyk i 2x body :) Muszę ogarnąć się z tymi ciuszkami już bo już chyba zaczęło się ich za dużo robić ;p

10 lata 10 miesiąc temu #837503 przez Paradise1982
Marcowki juz sie rozpakowuja? A to troche nie za wczesnie? :ohmy:

Ja wlasnie usiadlam. Jak pojechalam do miasta tak mnie nie bylo 4 godziny, hahaha! Nic w sumie nie kupilam, tak sobie chodzilam. Dostalam duzo roznych drobiazgow za darmo w sklepach, male buteleczki z Johnson & Johnson i jakis reczniczek i jakies tam inne pierdoly.

mowmimama - ja tez przesypiam cale noce, mala mnie nie budzi kopnieciami

Usmiechnieta - no no, szlafroczki super :)

Czas sobie poodpoczywac i poogladac TVN Style ;-)

10 lata 10 miesiąc temu #837512 przez marta.dds
Ja po badaniach wyniki super, ciśnienie super :) USG nie miałam doktor powiedziała, świetny brzuszek mam i że zdrowej kobiety nie ma co męczyć.

Teraz nudy... ja ciuszków już chyba też mam za dużo dzisiaj dla mojej mamy powiedziałam że będzie przychodzić i paręnaście razy dziennie wnuka przebierać hehe żeby wszystko zdążył nałożyć :)

Ja koszulę poszukam w kwietniu, nie wiadomo jak jeszcze się rozciągnę :P z szlafrokiem fakt dobry pomysł żeby zakryć koszuline muszę czegoś ciekawego poszukać hehe ciekawe jaka pogoda będzie z nami w maju :)

10 lata 10 miesiąc temu #837516 przez marta.dds
I jeszcze widziałam pare mam z Olsztyna proszę podpowiedzcie z tymi sklepami z akcesoriami dla maluchów gdzie coś sensownego jest :)

10 lata 10 miesiąc temu #837528 przez OlgosAmigos
Monia, nati fajne ubranka :) ja może jutro odbiorę paczkę ze smyk.pl :) jest tam akurat promocja -20% na nową kolekcję :laugh: nawet coś różowego wybrałam ;)
marta ja też byłam dziś u lekarza i wszystko ok :) tylko mam zrobić test obciążenia glukozą WHO...są trzy pobrania a nie dwa :angry: robiłyście taki czy ten tradycyjny? :unsure:
My chyba w końcu ostatecznie wybraliśmy wózek!tylko jeszcze rozkminka nad kolorem :dry: a w czwartek chyba pójdziemy kupić fotelik z bazą bo akurat promocja jest w sklepie koło nas ;)
Usmiechnieta szlafroczki super!ale, żeby chociaż trochę były dłuższe...takie do kolana :blink:

10 lata 10 miesiąc temu #837533 przez usia
Trochę mi zajęło czytanie zaległości :) Jest nas dużo już i stronek ładnie przybywa.
Nati - ślicznie wyglądasz. zakochałam się w tej białej czapeczce. Cudo. Masz talenciora.
Malec - bardzo mi się podoba komplecik jaki wybrał twój mąż na allegro. Najładniejszy z pośród innych kolorów. mi też przypadł do gustu ale jak tak niestety nie zaszaleję :( Dziewczyny u mnie już była położna z wizytą 2 razy. Raz mnie nie zastała bo mieszkam u teściów i drugi raz już mnie zastała. Zobaczyła kartę ciąży wyniki badań zmierzyła ciśnienie trochę powiedziała o moim etapie ciąży i co jeść to wszystko wiem z internetu coś tam sobie wpisała i poszła. Powiedziała że będzie do mnie przychodzić 2 razy w miesiącu. Niby to mi niepotrzebne ale niestety nie będę chodzić do szkoły rodzenia bo mają remont i może coś mi więcej powie. Mam taką nadzieję. Pytałam czemu już przychodzi do mnie to mówi że tak się pozmieniało i takie wymogi. Wy też tak macie?
Agnieszka - kochana jestem z tobą i trzymam kciuki żeby wszystko było ok. Śliczne zdjęcie i brzuszek już duży. :)
Mowmimama - ślicznie wyglądasz. U mnie też ostatnio zdarzają się bóle jak przed miesiączką ale chwilowe. Też trochę się niepokoiłam ale jak czytam że u was też się takie zdarzają to już spokojniejsza jestem.
Danusia - mieszkanie po remoncie boskie dużo miejsca co ja bardzo lubię. Ja niestety nie mam się czym pochwalić bo na razie domek w samych gołych tynkach :(
Marta - witam nową majóweczkę. :)
Paradise - moja bidulka. no to się namęczyłaś. Odpoczywaj i korzystaj z wolnego.
Gosia - śliczny brzuszek.
Lena - jaka już duża dzidzia :) ciekawe jak tam mój łobuziak. w piątek wybieramy się na usg 4d i już nie mogę się doczekać mam tylko nadzieję że dzidzia pokaże co nie co i nie będzie się kryć ;)

Chciałam zrobić zdjęcie ale samej nie dam rady żadne nie wychodzi. Muszę pomęczyć mężusia bo w końcu nie będziemy mieć żadnego zdjęcia z brzuszkiem. Śmiałam się że mi nie uwierzą że byłam w ciąży a rafał jak wybuchł śmiechem.
Dziewczyny śliczne te wasze ciuszki. Mam ochotę już zaszaleć ale wszyscy dookoła mnie wstrzymują masz jeszcze czas...

Uśmiechnięta - ty to masz tyle energii i entuzjazmu że tym zarażasz :laugh: a szlafroczki śliczne sexy. Też muszę kupić coś ładniejszego. Mam już taki komplecik który dostałam od siostry na urodziny specjalnie kupiony na poród.
[img/]
www.duetsklep.pl/public/upload/large_201...ca9867f9f8770ab8.jpg

10 lata 10 miesiąc temu #837536 przez beaciaa
Marta.dds- ja co prawda ze Szczytna, ale zakupy dla Maciusia w Olsztynie robimy. Wózek zamówiliśmy z hurtowni Bobas, fotelik i inne rzeczy jak smoczki, butelki itp. też będziemy tam kupowac:)

10 lata 10 miesiąc temu #837585 przez nati.olsztyn
marta Do kogo chodzisz do lekarza? Jeśli już pytałam to wybacz:-) My Synkowi kupowaliśmy w zasadzie wszystko w Nono na Lubelskiej, ale niestety zlikwidowali tę hurtownie, było tam taniej niż w bobasie; ta sama właścicielka otworzyła w manhattanie, ale nie wiem czy wszystko tam mają bo jeszcze nie byłam. Jak się wybiorę to dam znać. Zatem jest ten w manhattanie, Bobas i zaraz blisko Maluszek, no i w sumie więcej nie kojarze.

10 lata 10 miesiąc temu #837631 przez marta.dds
Nati- chodzę do dr Bilkiewicz- Zaryjewskiej jest świetna! Ale to nie w Olsztynie tam będę przy okazji więc pytam o sklepy :)

10 lata 10 miesiąc temu #837633 przez marta.dds
OlgosAmigos- super że wszystko okej! co do testu glukozy ja miałam 2 pobrania, ale logiczniejsze wydają się 3 -pierwsze nad czczo, drugie po przyjęciu glukozy, i trzecie o ile spadła :)

do jutra Mamusie!

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka