- Otrzymane podziękowania: 3
- /
- /
- /
- /
- Majówki 2014
Majówki 2014
- Gosia27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 3 Zosia-14.03.13
często dotyczną wad dziecka,makrosomii dziecka,udokumentowanej choroby matki itd
bądź nagłe wskazania to waidomo że zagrożenie życia dziecka jak i matki,brak postępu porodu itd
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Kasiunia88
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Ja to sama nie wiem czy wolę rodzić naturalnie czy cc..miałam i taki poród i taki..niby wolę naturalnie, ale ten okropny ból..męczyć się tyle godzin, ale przynajmniej po jest się szybko na nogach, zaś po cc jest ból po wszystkim i nie można się dzieckiem zająć...ja miałam cc, bo wszystkie próby wywołania porodu nie przynosiły skutki, a było już 16 dni po terminie i w końcu mi zrobili cc. Malutki był już przenoszony i wody były już mętne..czekali ze mną za długo, na szczęście do żadnego zatrucia nie doszło..
A ja mam mieć trzeciego dzidziusia, a ze wszystkich zakupów cieszę się za każdym razem jakby to miało być pierwsze dziecko..i wózki też dzień w dzień przeglądam i próbuję znaleźć jakiś idealny dla mnie.
Paradise no w końcu to do mnie dociera, że mamy mieć córeczkę, ale jeszcze nie do końca a też miałam kiedyś czerwone włosy, jakieś 5 lat temu ..kolor aż tak bardzo mi się nie wypłukiwał..po jakiś 8 miesiącach wyglądałam tak..
- nati.olsztyn
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- :)
- Otrzymane podziękowania: 143
Ogarnęłam dzisiaj ciuszki które mamy po Dawidzie i te które dostałam ostatnio od męża kuzynki i wiecie co? Stwierdziłam, że mam tyle tych małych na początek (56, 62i małe 68),że mogłabym urodzić trojaczki...hehe;)
Kasiunia Ja mam teraz słabość właśnie do maleńkich sukieneczek, śliczne te które kupiłaś. Ja na razie mam trzy sztuki bo szukam jak najmniej różowych:)hehe:)
beacia Fajne ciuszki dorwałaś w super cenie.
Gosia Jakbyś miała nieróżowe maleńkie sukieneczki to ja chętnie odkupię co nieco:)
Uśmiechnięta Ten wózek co kupiłaś też super, mimo maleńkich wad. Ja się w sumie cieszę, że mamy wózek i już szukać nie trzeba:) Mogę się zająć drobniejszymi pierdółkami. Ja też stwierdziłam dziś, że będę już teraz kompletować wyprawkę, bo potem naprawdę może nie być siły, będę wykorzystywać takie dni jak dziś z przypływem energii, a nie często mi się takie zdarzają
A wiecie! Dziś już nawet zrobiłam oddzielny karton z rzeczami do szpitala dla Małej:) Synuś mi pomagał i udawał że jest dzidzią;)a najlepsze było to że sam się z tego śmiał i jak pytałam : "Ty jesteś dzidzią?" to robił wielkie oczy i mowił: "nieeeee" i się śmiał! Słodziak mój!
usia Mnie też Gwiazda okopuje gdzie się da. Ostatnio przez trzy dni gniotła mi wątrobę,na zmianę z żołądkiem, a wczoraj to myslałam, że połamie mi lewe biodro tak się rozpychała. Przy tym uciskała jakiś nerw bo bolało chwilami koszmarnie.
danusia Wyglądasz przecudnie!!! Kurcze, ja ostatnio byłam u fryzjera, aż wstyd się przyznać,przed porodem, czyli w maju 2012r, upsss...;P
Paradise Fajniutki wózek wybrałaś
Dawid wstał! Reszcie odpisze potem!
edit: Ciąg dalszy:)
marta Fajnie że udało Wam się załatwić w urzędzie, Ze kobietka się z tym uwinęła:) I nie zanudzasz!!!! Zdrówka!!!
Gosia Powiedz, masz jakies doswiadczenie jeśli chodzi o napar z lisci malin pity kilka tygodni przed porodem? Wiem, że pomaga w rozwieraniu szyjki jak już jest czas, uelastycznia ją, tak? i napewno z tego skorzystam. Chciałam Cię zapytać co Ty o tym myślisz jako położna?
- Uśmiechnięta86
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 0
Słyszałam tez o chodzeniu po schodach po tej herbatce minimum 20 minut 3 razy dziennie chodzić (TYDZIEŃ PRZED TERMINEM)
i SEX Z ZAKOŃCZENIEM W ŚRODKU - BO PONOĆ SPERMA POBUDZA SKURCZE MACICY
POŁOŻNE NASZE KOCHANE CZY TO MITY CZY PRAWDA?
- Uśmiechnięta86
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Kasiunia88
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- nati.olsztyn
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Uśmiechnięta86
- Wylogowany
- budujemy zdania
no ja jeśli będzie dużo do zrzucenia to zamierzam ćwiczyć i odchudzić się jaką niskoenergetyczną dietaą
A sport kocham więc napewno zastosuje trochę ćwiczenia bo trzeba się ujędrnić znowu...bo mi jędroiść spadła;/
A nie mogę ćwiczyć jak kiedyś... i cellulit widać
Ale to odwracalny efekt więc spoko:D
Rozstępów się boje, ale na razie smaruje 5 razy dziennie i nie ma. Zresztą i one schodzą do pewnego stopnia:D
- Gosia27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 3 Zosia-14.03.13
- Otrzymane podziękowania: 3
Ja osobiście nie miałam,nie mogłam wypróbować na sobie więc też jaki to sposob jest skuteczny nie wskażę. Ale metodą prób i błędow warto spóbować,
Nati jeśli chodzi o sukienki to jutro ew zrobię zdj i sobie lookniesz
- karla2102
- Wylogowany
- pierwsze słowa
u mnie po staremu, po troszku już się stresuje porodem i tym wszystkim... Jak to będzie jak Dominik będzie z nami. no normalnie mam już obsesje na jego punkcie heheh;) tak już kocham ta kruszynkę Cały dzień przemyślam, śni mi się w nocy itp heheh;). zamówiliśmy te łóżeczko turystyczne te co wam pokazywałam, jest super bardzo zadowoleni jesteśmy i tak jak NATI pisała będziemy wkładać do niego jeszcze materacyk....
Uśmiechnięta super wózeczek, my oglądaliśmy w sklepie baby design lupokolor niebieski allegro.pl/wozek-baby-design-lupo-3w1-fo...tis-i3970269876.html o tak wygląda bardzo nam się spodobał i jesteśmy zdecydowani na niego. Kupimy go w kwietniu
Beacia super ciuszki ja się wam pochwale, tym co już kupiłam a oprócz tego dużo mam w spadku po moim chrześniaku
Danusia kolorek genialny, ja to od 1 roku farbuję się ta sama farba na blond...
A miałam już włosy czarne, brązowe, rude itp chyba każdy kolor...
Mowmimama no kochana jak już będziesz miała łóżko i tą komodę to musisz nam się pochwalić koniecznie.
Kasiunia88 jakie słodkie te buciki, no i powiem Ci ze korzystnie ci było w tym kolorku włosków..
marta.dds no nie daj się przeziębieniu, wypij może mleka z miodem mi pomaga na gardełko..
Gosia ja to sama nie wiem który poród jest lepszy ale przy cc pewność że dziecko się nie udusi itp tyle się nasłuchałam i w rodzinie był taki przypadek ze czekali az dziecku zaczeło zanikać tętno, zrobili cc i było za późno... Ogólnie wielka tragedia
Usia mnie też nasz synuś intensywnie obkopuje hehehhe a jak siedzi cicho to z utęsknieniem na to czekam
oto moje zdobycze, i ja z synkiem w 28tyg
- karla2102
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- nati.olsztyn
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- beaciaa
- Wylogowany
- budujemy zdania
- nati.olsztyn
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
karla Wyglądacie prześlicznie! Cudne ciuszki! Co do poroduproponuje to co beaci - pozytywne myślenie:-)
Brzuch mi się spina jak szalony. Czas na nospe!
- Paradise1982
- Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 5
ja dzisiaj sprzatalam mieszkanie i tak jakos mi zlecialo. Potem siedzialam z moja mama na Skype, bo latala po miescie i kupowala rozne cuda dla malej, ojej ale sie naogladalam
Usmiechnieta - masz racje, dzieki za wskazowke! Bede na pewno bardzo uwazac na ta torbe pod wozkiem
mowmimama - hehehe, jak mi przywioza wozek, to tez bede nim jezdzic po domu :-D
marta.dds - wiem co czujesz, wszystkiego jest teraz tyle w sklepach, ze oczoplasu mozna dostac! Kurcze, szkoda, ze Twojego narzeczonego nie bedzie przy porodzie No i zdrowka zycze!
Beaciaa - wow, nie wyobrazam sobie Ciebie blondynki! Ja nie rozumiem ludzi, ktorzy mowia o zapeszaniu, a co zakupy maja do ciazy! Mowie Ci, ze mnie to tak wnerwia, ze bylabym w stanie miec przedwczesny porod.
Pierdzielenie glupot, wrrrr! Tez cos mi sie wydaje, ze bedziesz pierwsza z nas, hihihi
Gosia27 - och Nie boj sie. Ja gdybym miala wybor to nie wiem, co bym wolala...
Kasiunia88 - kurcze, bardzo ladny ten Twoj czerwony kolor!! Wlasnie o taki mi chodzilo!! I sliczny synus
Nati - co Ty tak tego rozowego nienawidzisz hahaha!! No i mnie bardzo zaciekawilyscie tym naparem z lisci malin! Nigdy o tym nie slyszalam
Gosia - wspolzycie w granicach rozsadku od ukonczonego 37 tygodnia? CO masz na mysli dokladnie?
Karla - super ciuszki i super brzuszek