BezpiecznaCiaza112023

Majówki 2014

10 lata 10 miesiąc temu #838416 przez Gosia27
Wskazania do cc
często dotyczną wad dziecka,makrosomii dziecka,udokumentowanej choroby matki itd
bądź nagłe wskazania to waidomo że zagrożenie życia dziecka jak i matki,brak postępu porodu itd

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #838535 przez Kasiunia88
Cześć dziewczyny :)
Ja to sama nie wiem czy wolę rodzić naturalnie czy cc..miałam i taki poród i taki..niby wolę naturalnie, ale ten okropny ból..męczyć się tyle godzin, ale przynajmniej po jest się szybko na nogach, zaś po cc jest ból po wszystkim i nie można się dzieckiem zająć...ja miałam cc, bo wszystkie próby wywołania porodu nie przynosiły skutki, a było już 16 dni po terminie i w końcu mi zrobili cc. Malutki był już przenoszony i wody były już mętne..czekali ze mną za długo, na szczęście do żadnego zatrucia nie doszło..

A ja mam mieć trzeciego dzidziusia, a ze wszystkich zakupów cieszę się za każdym razem jakby to miało być pierwsze dziecko..i wózki też dzień w dzień przeglądam i próbuję znaleźć jakiś idealny dla mnie.
Paradise no w końcu to do mnie dociera, że mamy mieć córeczkę, ale jeszcze nie do końca :) a też miałam kiedyś czerwone włosy, jakieś 5 lat temu ..kolor aż tak bardzo mi się nie wypłukiwał..po jakiś 8 miesiącach wyglądałam tak..
Załączniki:

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #838614 przez nati.olsztyn
Hej Mamusie! Wczoraj Dawid zasnął przed 23 a ja padłam zaraz po nim. Na codzień pisze z telefonu wiec za bardzo sie nie rozpisuje, ale teraz postanowiłam wyciągnąć komputer i troszke Was nadrobić. Póki moje małe Szczęście drzemie:)

Ogarnęłam dzisiaj ciuszki które mamy po Dawidzie i te które dostałam ostatnio od męża kuzynki i wiecie co? Stwierdziłam, że mam tyle tych małych na początek (56, 62i małe 68),że mogłabym urodzić trojaczki...hehe;)

Kasiunia Ja mam teraz słabość właśnie do maleńkich sukieneczek, śliczne te które kupiłaś. Ja na razie mam trzy sztuki bo szukam jak najmniej różowych:)hehe:)

beacia Fajne ciuszki dorwałaś w super cenie.

Gosia Jakbyś miała nieróżowe maleńkie sukieneczki to ja chętnie odkupię co nieco:)

Uśmiechnięta Ten wózek co kupiłaś też super, mimo maleńkich wad. Ja się w sumie cieszę, że mamy wózek i już szukać nie trzeba:) Mogę się zająć drobniejszymi pierdółkami. Ja też stwierdziłam dziś, że będę już teraz kompletować wyprawkę, bo potem naprawdę może nie być siły, będę wykorzystywać takie dni jak dziś z przypływem energii, a nie często mi się takie zdarzają:)

A wiecie! Dziś już nawet zrobiłam oddzielny karton z rzeczami do szpitala dla Małej:) Synuś mi pomagał i udawał że jest dzidzią;)a najlepsze było to że sam się z tego śmiał;) i jak pytałam : "Ty jesteś dzidzią?" to robił wielkie oczy i mowił: "nieeeee" i się śmiał!:) Słodziak mój!:)

usia Mnie też Gwiazda okopuje gdzie się da. Ostatnio przez trzy dni gniotła mi wątrobę,na zmianę z żołądkiem, a wczoraj to myslałam, że połamie mi lewe biodro tak się rozpychała.:) Przy tym uciskała jakiś nerw bo bolało chwilami koszmarnie.

danusia Wyglądasz przecudnie!!!:) Kurcze, ja ostatnio byłam u fryzjera, aż wstyd się przyznać,przed porodem, czyli w maju 2012r, upsss...;P

Paradise Fajniutki wózek wybrałaś:)

Dawid wstał! Reszcie odpisze potem!:)

edit: Ciąg dalszy:)

marta Fajnie że udało Wam się załatwić w urzędzie, Ze kobietka się z tym uwinęła:) I nie zanudzasz!!!!:) Zdrówka!!!

Gosia Powiedz, masz jakies doswiadczenie jeśli chodzi o napar z lisci malin pity kilka tygodni przed porodem? Wiem, że pomaga w rozwieraniu szyjki jak już jest czas, uelastycznia ją, tak? i napewno z tego skorzystam. Chciałam Cię zapytać co Ty o tym myślisz jako położna?

10 lata 10 miesiąc temu #838698 przez Uśmiechnięta86
nati- słyszałam że to działa ale trzeba wypijać mooooocny wywar i po 38 tygodniu ciąży . Gosiu powiedz nam czy herbata z liści malin (chodzi o prawdziwe liście malin a herbaciarni czy apteki) jest zalecana przez położne?

Słyszałam tez o chodzeniu po schodach po tej herbatce minimum 20 minut 3 razy dziennie chodzić (TYDZIEŃ PRZED TERMINEM)

i SEX Z ZAKOŃCZENIEM W ŚRODKU - BO PONOĆ SPERMA POBUDZA SKURCZE MACICY

POŁOŻNE NASZE KOCHANE CZY TO MITY CZY PRAWDA?

10 lata 10 miesiąc temu #838700 przez Uśmiechnięta86
KASIUNIA- Ty tak po ciąży wyglądałaś ? a Jeśli tak to natura, czy może ciężka praca nad sobą?

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #838729 przez Kasiunia88
Uśmiechnieta86 raczej taka natura, bo jak urodziłam to wszyscy gadali, że wyglądam jakbym w ogóle w ciąży nie była.. po drugim podobnie i teraz mam nadzieję, że też tak będzie hehe, bo nie lubię ćwiczyć...a wydaje mi się, że Ty też szybko wrócisz do formy, bo taka drobniutka jesteś i w dodatku się tak zdrowo odżywiasz

10 lata 10 miesiąc temu #838737 przez nati.olsztyn
Uśmiechnięta Ten napar to tak jak mówisz pije się bardzo mocny- jest obrzydliwy! Pilam kilka razy w poprzedniej ciąży. I z tego co wiem, najlepiej zacząć od 35 tygodnia. To nie ma przyspieszać porodu tylko go ułatwić, kiedy już przyjdzie pora. Gosia jeśli coś pomieszałam to proszę wyprowadz mnie z błędu!:-)

10 lata 10 miesiąc temu #838755 przez Uśmiechnięta86
Kasiunia- to wspaniale masz:D
no ja jeśli będzie dużo do zrzucenia to zamierzam ćwiczyć i odchudzić się jaką niskoenergetyczną dietaą:P
A sport kocham więc napewno zastosuje trochę ćwiczenia bo trzeba się ujędrnić znowu...bo mi jędroiść spadła;/
A nie mogę ćwiczyć jak kiedyś... i cellulit widać:(

Ale to odwracalny efekt więc spoko:D
Rozstępów się boje, ale na razie smaruje 5 razy dziennie i nie ma. Zresztą i one schodzą do pewnego stopnia:D

10 lata 10 miesiąc temu #838758 przez Gosia27
Dziewczyny,ja jako położna zawsze będę optowała za tym co niefarmakologiczne:czyli picie naparu z liści malin,intensywne marsze,czy też masaże krocza olejkami,współżycie w granicach rozsądku od ukończonego 37 hbd
Ja osobiście nie miałam,nie mogłam wypróbować na sobie więc też jaki to sposob jest skuteczny nie wskażę. Ale metodą prób i błędow warto spóbować,
Nati jeśli chodzi o sukienki to jutro ew zrobię zdj i sobie lookniesz

10 lata 10 miesiąc temu #838768 przez karla2102
witajcie;)
u mnie po staremu, po troszku już się stresuje porodem i tym wszystkim... Jak to będzie jak Dominik będzie z nami. no normalnie mam już obsesje na jego punkcie heheh;) tak już kocham ta kruszynkę;) Cały dzień przemyślam, śni mi się w nocy itp heheh;). zamówiliśmy te łóżeczko turystyczne te co wam pokazywałam, jest super bardzo zadowoleni jesteśmy i tak jak NATI pisała będziemy wkładać do niego jeszcze materacyk....
Uśmiechnięta super wózeczek, my oglądaliśmy w sklepie baby design lupokolor niebieski allegro.pl/wozek-baby-design-lupo-3w1-fo...tis-i3970269876.html o tak wygląda bardzo nam się spodobał i jesteśmy zdecydowani na niego. Kupimy go w kwietniu :laugh: :laugh: :laugh:
Beacia super ciuszki ja się wam pochwale, tym co już kupiłam a oprócz tego dużo mam w spadku po moim chrześniaku :laugh:
Danusia kolorek genialny, ja to od 1 roku farbuję się ta sama farba na blond...
A miałam już włosy czarne, brązowe, rude itp chyba każdy kolor...
Mowmimama no kochana jak już będziesz miała łóżko i tą komodę to musisz nam się pochwalić koniecznie.
Kasiunia88 jakie słodkie te buciki, no i powiem Ci ze korzystnie ci było w tym kolorku włosków..
marta.dds no nie daj się przeziębieniu, wypij może mleka z miodem mi pomaga na gardełko..
Gosia ja to sama nie wiem który poród jest lepszy ale przy cc pewność że dziecko się nie udusi itp tyle się nasłuchałam i w rodzinie był taki przypadek ze czekali az dziecku zaczeło zanikać tętno, zrobili cc i było za późno... Ogólnie wielka tragedia :(
Usia mnie też nasz synuś intensywnie obkopuje hehehhe :laugh: a jak siedzi cicho to z utęsknieniem na to czekam
oto moje zdobycze, i ja z synkiem w 28tyg
Załączniki:

10 lata 10 miesiąc temu #838771 przez karla2102
Załączniki:

10 lata 10 miesiąc temu #838774 przez nati.olsztyn
Gosienko Dziękuję! Odrazu pomyśl nad cenami:-)To w maju będziemy testować te naturalne sposoby. Ja chyba wszystkiego próbowałam poprzednio.;-)

10 lata 10 miesiąc temu #838782 przez beaciaa
A ja zaczynam mieć stracha, jeszcze wczoraj ginekolog wypalił do mnie z tekstem, że teraz to nim się obejrzę to zobaczymy się na porodówce :D No, ale chyba wychodzi, że z majówek będę pierwsza...

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #838788 przez nati.olsztyn
beaciaa Na kiedy masz termin z OM? Gdzie będziesz rodzic?:-) Nie bój się! Pozytywne nastawienie to połowa sukcesu!:-) Przynajmniej ja teraz się tego trzymam!:-)

karla Wyglądacie prześlicznie! Cudne ciuszki! Co do poroduproponuje to co beaci - pozytywne myślenie:-)

Brzuch mi się spina jak szalony. Czas na nospe!;-)

10 lata 10 miesiąc temu #838789 przez Paradise1982
Hej dziewczyny,

ja dzisiaj sprzatalam mieszkanie i tak jakos mi zlecialo. Potem siedzialam z moja mama na Skype, bo latala po miescie i kupowala rozne cuda dla malej, ojej ale sie naogladalam :)

Usmiechnieta - masz racje, dzieki za wskazowke! Bede na pewno bardzo uwazac na ta torbe pod wozkiem :)

mowmimama - hehehe, jak mi przywioza wozek, to tez bede nim jezdzic po domu :-D

marta.dds - wiem co czujesz, wszystkiego jest teraz tyle w sklepach, ze oczoplasu mozna dostac! Kurcze, szkoda, ze Twojego narzeczonego nie bedzie przy porodzie :( No i zdrowka zycze!

Beaciaa - wow, nie wyobrazam sobie Ciebie blondynki! Ja nie rozumiem ludzi, ktorzy mowia o zapeszaniu, a co zakupy maja do ciazy! Mowie Ci, ze mnie to tak wnerwia, ze bylabym w stanie miec przedwczesny porod.
Pierdzielenie glupot, wrrrr! :-) Tez cos mi sie wydaje, ze bedziesz pierwsza z nas, hihihi ;-)

Gosia27 - och :( Nie boj sie. Ja gdybym miala wybor to nie wiem, co bym wolala...

Kasiunia88 - kurcze, bardzo ladny ten Twoj czerwony kolor!! Wlasnie o taki mi chodzilo!! I sliczny synus :)

Nati - co Ty tak tego rozowego nienawidzisz hahaha!! :) No i mnie bardzo zaciekawilyscie tym naparem z lisci malin! Nigdy o tym nie slyszalam :)

Gosia - wspolzycie w granicach rozsadku od ukonczonego 37 tygodnia? CO masz na mysli dokladnie? :)

Karla - super ciuszki :) i super brzuszek :)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka