- Otrzymane podziękowania: 143
- /
- /
- /
- /
- Majówki 2014
Majówki 2014
- nati.olsztyn
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- :)
mallgonia Poród boski!!! A gdzie rodziłaś?
A dziś mój termin porodu...hehe Jak sobie to dziś uświadomilam to tak mi dziwnie Dawida urodziłam dwa dni po terminie. A Marysieńka ma dziś już dwa tygodnie i dwa dni! Szok!
Mamusiom w dwupakach życzę lekkich porodów czy sn czy też cc! Trzymam kciuki za Was wszystkie!
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- malutkamilka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 3 + 1
- Otrzymane podziękowania: 4
tak postanowiłam się wtrącić i dać rade. Beaciaa kochana jaki masz laktator? Ja miałam ręczny i plułam sobie w brodę że nie kupiłam elektrycznego.
Ja musialam przejść do odciągania bo moje leniwe dziecko wysysało tylko to co bylo w nadmiarze i lekko wylatywało - zazwyczaj po dotknięciu ręką piersi i zasypiało nawet na 4 godziny przez co nie przybierała tyle ile trzeba na wadzę. A co zmylało to to że dziecko najedzone śpi ładnie.
Gdy zaczęłam odciągać to też się podłamałam bo chciałam jak najdłużej karmić piersią a tu drugi miesiąc się zaczął a ja podaje mm na dopełnienie małego brzuszka.
I któregoś razu jak mala dłużej spała wzięłam laktator i próbowałam wycisnąć jak najwiecej- 90 ml z obu !!! Wkurzało mnie to klikanie przy ruchu rączka i złapałam ręką pierś i zaczęłam się " doić"! Wyobraź sobie że naciągnęłam jeszcze raz tyle! I po odstaniu miało dość sporo tłuszczyku.
i przez ten zasrany laktator ręczny nie wyciągałam więcej niż moje dziecię i pokarmu robiło się mniej...
Także spróbuj ściągnąć laktatorem a potem ręką. Od razu nie poleci, bo musisz trafic na kanaliki, pomasuj i z każdej strony ręką ściśnij pierś i przesuń dłoń do sutka. Powinno się udać.
- mallgoonia
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 0
Ja również życzę majóweczkom szybkich bezbolesnych porodów oraz samych cudownych dni z maleństwami.
Kiedy wychodziłyście na pierwszy spacer z maluszkami?
- Magdalen
- Wylogowany
- rozmowna
- Wszystko sie kręci wokół Was moje maleństwa !
- Otrzymane podziękowania: 20
- Gosia27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 3 Zosia-14.03.13
- Otrzymane podziękowania: 3
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
kurcze,skurcze męczyły mnie do 22:30 czułam je ale nie bolały nie mogłam z tych emocji zasnąć,bo nie wiedziałam czy coś się nie kroi jednak,ale ja zasnęłam to spałam bez przerwy do 4
- Paradise1982
- Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 5
- Paradise1982
- Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
- Gosia27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 3 Zosia-14.03.13
Dzięki Gosia. Brzmi przerażająco
osobiście nie chciałabym....
Mama Mia serdeczne gratulacje
- Paradise1982
- Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
- Paradise1982
- Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
- Gosia27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 3 Zosia-14.03.13
danusia a jak u Ciebie?
- beaciaa
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 0
- nesia84
- Wylogowany
- gaworzenie
Piszę dopiero teraz,bo dopiero 8.05. po poludniu wyszlismy ze szpitala. Musiałam ogarnac mieszkanie po swojemu,poniewaz prawie 5 tygodni byłam w szpitalu,ale w koncu w domku!!!
W skrocie: 2.05 wieczorem zaczely sie regularne skurcze, pod prysznicem pojawil sie skrzep krwi,wiec sie przestraszylam,bo przeciez to duzo za wczesnie. Po 23 odeszly wody, podeszlam do zabiegowego i okazalo sie ze sie zaczyna. Spakowalam torbę, zadzwonilam po meża i udałam sie na porodowke. Na poczatku bylo dobrze,bo skurcze nie regularne, ostatnie badanie usg aby sprawdzic ulozenie dziecka, kapiel i do dziela. Najgorszy moment zaczal sie po 3, odplywalam pomiedzy skurczami i juz myslalam ze nie dam rady,ale moj dzielny maz mi dopingowal i chlodzil czolo i plecy. o 4:35 pojawil sie na świecie Jakub - 2730 i 55cm w 35tyg+3dni, 10pkt i od tego dnia jesteśmy nie rozłaczni.
Dołaczam wam foteczke ze starszym braciszkiem - Kacperkiem.Moje kochane pociechy.
Zyczę wam szybkiego porodu i wszystkiego naj naj naj
- Gosia27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 3 Zosia-14.03.13
Witajcie dziewczyny,
Piszę dopiero teraz,bo dopiero 8.05. po poludniu wyszlismy ze szpitala. Musiałam ogarnac mieszkanie po swojemu,poniewaz prawie 5 tygodni byłam w szpitalu,ale w koncu w domku!!!
W skrocie: 2.05 wieczorem zaczely sie regularne skurcze, pod prysznicem pojawil sie skrzep krwi,wiec sie przestraszylam,bo przeciez to duzo za wczesnie. Po 23 odeszly wody, podeszlam do zabiegowego i okazalo sie ze sie zaczyna. Spakowalam torbę, zadzwonilam po meża i udałam sie na porodowke. Na poczatku bylo dobrze,bo skurcze nie regularne, ostatnie badanie usg aby sprawdzic ulozenie dziecka, kapiel i do dziela. Najgorszy moment zaczal sie po 3, odplywalam pomiedzy skurczami i juz myslalam ze nie dam rady,ale moj dzielny maz mi dopingowal i chlodzil czolo i plecy. o 4:35 pojawil sie na świecie Jakub - 2730 i 55cm w 35tyg+3dni, 10pkt i od tego dnia jesteśmy nie rozłaczni.
Dołaczam wam foteczke ze starszym braciszkiem - Kacperkiem.Moje kochane pociechy.
Zyczę wam szybkiego porodu i wszystkiego naj naj naj
Slodziaki dwa!
- SYLWIA
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Mały zaczął przybierać na wadze, więc jest dobrze. A co najważniejsze czuję,że mam więcej mleka w piersiach. Mi położna powiedziała żeby słuchać jak mały je czy słychać czy łyka powinien jeść co najmniej 5 min. a już będzie lepiej niżej opis tej metody:
jak skutecznie pobudzić laktację za pomocą laktatora. Metoda nazywana jest 7/5/3. Najpierw odciągam pokarm z każdej piersi przez 7 minut, potem przez 5 minut, a potem przez 3. Bardzo ważne jest, żeby odciągać z piersi zamiennie. Raz z jednej konkretną ilość minut, raz z drugiej. Ten system daje najlepsze efekty.
Trzymam kciuki.