BezpiecznaCiaza112023

Majówki 2014

11 lata 2 miesiąc temu #766109 przez Gosia27
Paradise1982 napisał:

Hej dziewczyny,

zycze Wam milego dnia. U mnie pogoda depresyjna, ech! Ale czuje sie swietnie, wiec nie ma to dla mnie znaczenia.

Gosia - co to jest pasek Sw Dominika?

Milego dnia dziewczyny! :)

www.dominikanki.republika.pl/pasek_sw_dominika.html

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 2 miesiąc temu #766124 przez Paradise1982
Aha :)

11 lata 2 miesiąc temu #766175 przez nati.olsztyn
Hej Mamusie!

Teraz mam chwilkę żeby Was nadrobić.

Gosia27- U mnie i poprzednio i teraz termin z OM różnił się dość znacznie od terminu z USG, zwłaszcza w późniejszych tygodniach ciąży. Ale podobno wynika to z tego, że każde dziecko rośnie i rozwija się troszkę inaczej. A na początku wszystko zależy od regularności cyklu. A jeśli chodzi o Twoje usg to ja na pewno jakbym miała czekać tyle to bym nie wytrzymała,poszukałabym w necie jakiegoś lekarza ktory robi usg i zna sie na tym i poszłabym z tydzień od poprzedniego na kolejne usg. Ale ja ogólnie jestem niecierpliwa;)

SYLWIA Cieszę się bardzo że Twoja wizyta udana i że wszystko w porządku:)))

isia Dziwnie, że u Ciebie robią oddzielnie usg i badanie z krwi. U mnie jest tak że jak sie idzie na to usg prenatalne miedzy 11 a 14 tygodniem to od razu po usg idzie się na pobranie krwi.

karla Bidulka, ja mialam dwa dni grypę żołądkową i mialam totalnie wykończona:( Współczuję!

agnieszka Ja za pierwsze badanie prenatlne płacę 350 zł z usg, badaniem z krwi i nagraniem usg na płytę. Kolejne dwa badania ( już bez krwi) po 250.

mallgoonia Byłam wczoraj u Gowkielewicza. Zrobił mi usg, pobrał cytologię, zbadał. Na badania prenatalne jestem umówiona do Hoppe na 30.10. Niestety wczoraj jeszcze było za wcześnie na ocenę przezierności karkowej i kości nosowej, więc muszę czekać jeszze te dwa tygodnie:) A Ty kiedy idziesz do G.?

biedroneczka Mi też jest raz zimno raz gorąco. Milion razy dziennie sie rozbieram i ubieram, otwieram i zamykam okna, zakręcam i odkręcam kaloryfery.;)

Paradise Ja dziś spać nie mogłam, w ogóle nie mogłam całą noc znaleźć sobie miejsca. Wstałam wykończona.

11 lata 2 miesiąc temu #766180 przez biedroneczka39
Czesc dziewczynki :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

Gosia27 taki pasek nosila moja kuzynka bo bardzo dlugo starali sie o dziecko. Powiem Wam ze moja kuzynka po zalozeniu tego paska zaszla w ciaze bardzo szybko. Jak sama mowi nie wierzy za bardzo i mysli racjonalnie a w tym pasku tkwi jakas moc. Teraz jest najszczesliwsza mama pod sloncem.

A ja wcinam sniadanko - kanapki z powidlami sliwkowymi bo tylko to mi przechodzi przez gardlo. Na wczorajsze zrazy i grochowa nie moge patrzec bleeee :huh: Od samego myslenia mam gula w gardle. A wczoraj nie moglam sie oprzec :blush:

Czekam na moj doopler bo dzis juz powinien byc. Nie moge sie doczekac :woohoo:

U mnie dzis ponuro i szaro na dworze ale jeszcze nie pada.

A co tam u Was?

<3 Oliwia i Alicja <3

11 lata 2 miesiąc temu #766287 przez Gosia27
Ale cisza....

11 lata 2 miesiąc temu #766337 przez isia
witam :)

u mnie też dzisiaj bardzo brzydka pogoda i do tego leje. byłam dzisiaj z małym w szpitalu u okulisty i wróciliśmy cali mokrzy, a mieszkamy dosłownie 5 min spacerkiem od szpitala.

Nati- w pierwszej ciąży miałam od razu USG i badanie krwi w szpitalu, ale teraz otworzyli nam nową klinikę w mieście i USG robią dalej w szpitalu, a krew już w tej nowej klinice, także dalej czekam na skierowanie na krew w 12tyg, ale coś nie przychodzi, mam nadzieję że nie zapomnieli o mnie.

Biedroneczka- ja wczoraj zamówiłam ten doopler, już nie mogę się doczekać :) . miałam w pierwszej ciąży, ale oddałam potem koleżance, bo oczywiście nie spodziewałam się że jeszcze kiedyś będę w ciąży.

Ja dzisiaj nic nie robię. muszę zbierać siły bo już w sobotę teściowa wylatuje :(

11 lata 2 miesiąc temu #766339 przez nati.olsztyn
Totalna cisza... Wszystkie Mamusie pracują lub odpoczywają... Ja dziś senna na maksa. Przyprowadziłam Synka ze żłobka, Młody śpi i ja też mam ochotę się położyć. Pobolewa mnie podbrzusze, trochę tak jak przed okresem, ale myślę że to po wczorajszym badaniu i po tej cytologii. Doktor mówił, że może wystąpić lekkie plamienie po pobraniu cytologii, na szczęście póki co nie plamię.

11 lata 2 miesiąc temu #766365 przez biedroneczka39
nati pewnie masz rację z tym odpoczywaniem. Ja właśnie kładę się na drzemkę :silly:

<3 Oliwia i Alicja <3

11 lata 2 miesiąc temu #766406 przez Gosia27

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 2 miesiąc temu #766439 przez nati.olsztyn
Gosia - Bardzo dobrze zrobilas :-) a mąż powinien Cię zrozumieć, chociaż różnie to z tymi facetami bywa;-)

11 lata 2 miesiąc temu #766457 przez nati.olsztyn
Dziewczyny, miewacie bóle brzucha? Mnie boli jakby bardziej. Wzięłam już nospe i czekam na efekt.

11 lata 2 miesiąc temu #766459 przez biedroneczka39
Gosia27 uważam że jeśli Ciebie to uspokoi to bardzo dobrze zrobiłaś. A faceci ? No cóż oni są z marsa :laugh:
A ja idę zrobić sobie kopytka. Kto chętny ? :lol:

<3 Oliwia i Alicja <3

11 lata 2 miesiąc temu #766472 przez nati.olsztyn
Biedroneczka Ja chcę!!! Uwielbiam z cebulką! Choć w ciąży jakoś nie mam tak często na nie ochoty:-( tyle że ja zawsze kupne jadam a Twoje domowe chętnie bym wszamała:-) Jak robisz?

11 lata 2 miesiąc temu #766494 przez agnieszka_23
mój lekarz cytologie robi dopiero w 15 tygodniu.. a z tym prenatalnym to koszt samego usg maja 330 a za krew 200 zł, taki cennik mają na stronce i wiem, że go przestrzegają.. ;/

ja też senna dziś, pogoda kiepska, pada i pada.. :(

a co do brzucha to mnie bardzo kłuje;/

11 lata 2 miesiąc temu #766502 przez biedroneczka39
nati ja z cebulką jeszcze nie jadłam.
Zostały mi ziemniaczki z wczorajszego obiadu więc je ugniotłam,dodałam jedno jajko I trochę mąki tak by ciasto nie
przyklejało się do rąk. Robię potem z tego taki długi wałeczek I kroję w romby. Wrzucam na gotującą się I osoloną wodę. Jak wypłyną wyjmuję. Polewam roztopionym masełkiem z bułką tartą I posypuję cukrem. Właśnie zjadłam :laugh:
A teraz czekam na swojskie frytki do popołudnia bo mi mój kociak obiecał.

<3 Oliwia i Alicja <3

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka