BezpiecznaCiaza112023

Majówki 2014

11 lata 2 miesiąc temu #767877 przez agnieszka_23
hej kochane :*

co do imion to my już jak starliśmy się o dzidziusia (a może i jeszcze wcześniej)wybraliśmy imię Michał, dla dziewczynki brak.. a moim marzeniem jest mieć córkę. Kiedyś myśleliśmy o Majce albo Ani ;)

Dziewczyny, które chodzą na nfz - macie usg na każdej wizycie? Będziecie robić prenatalne?

ja wg ostatniego USG dzisiaj skończyłam 11 tydzień ;) suwaczek pokazuje wg OM i w sumie przedostatniego USG. W tym tyg mam wizytę u lekarza to zobaczę co mi powie.

Ja się wczoraj fatalnie czułam, bolało mnie wszystko, położyłam się na chwilę a wstałam 3 h później ;) Dziś jest ok, ale pogoda masakryczna dziś ..

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 2 miesiąc temu #767916 przez nati.olsztyn
U nas dla dziewczynki zostały te imiona co poprzednio: Agata lub Anna, ale skłaniamy się troszkę bardziej ku Agacie. Synek miał być Michał lub Dawid, ale Michał nam wyjątkowo nie pasowało numerologicznie do nazwiska. Ja nie przywiązuje jakoś strasznie do tego uwagi, ale wiem że coś w tym jest:)Męża kuzynka nam wyliczyła, więc wybraliśmy Dawid.:) No i teraz nie wiemy do końca, mężowi podoba się Tomasz, ja nie mam nic przeciwko wiec pewnie tak zostanie;)

Aaaaałłłaaaaa!!! Kurcze, ależ mnie krocze zakuło, jakby ktoś mi tam szpile wbił...auuć

11 lata 2 miesiąc temu #767956 przez biedroneczka39
Hej dziewczyny. A u mnie dziś masakra znowu. Tak się źle czuję że się podnieść nie mogę...mdli mnie jak cholera, niedobrze mi I w żołądku katastrofa :S :dry:

Paradise masz już doopler? No ja dziś napiszę do gościa bo obiecywał przesyłkę w ciągu 48h a ja nadal nic nie mam :(
Udanego dnia!!!

<3 Oliwia i Alicja <3

11 lata 2 miesiąc temu #767960 przez Paradise1982
Hej dziewczyny!

Ja mam dzisiaj dzien urlopu, wiec sprzatam, potem jade do Brighton spotkac sie z moja przyjaciolke i wpadne na chwile do pracy, bo robia nowy projekt biura i jestem ciekawa, jak bedzie wygladalo. Pogoda jest okropna, narazie nie padam ale same chmury. I pomyslec, ze wczoraj bylo 17 stopni i pelne slonce! Wrrrr! :angry:

My po raz kolejny wczoraj gadalismy o imionach i mysle, ze chlopak bedzie Justin William, a dziewczynka Sophia Nadia, tak jakos slicznie brzmia te imiona z nazwiskiem.

Nati - Ty wiesz co, mnie ostatnio tez tak raz zalklulo, jakbym usiadla kroczem na szpilke! Dziwne... Tomasz to bardzo ladne imie :) Przykro mi, ze sie tak zle czulas :(

Agnieszka - mam nadzieje, ze juz sie lepiej czujesz :kiss:

Gosia27
- ja tez jeszcze tydzien temu mialam dupowate humory wlasciwie codziennie, wiec moze to hormony, co? :blink: Mi tez nie nie dolega, poza lekko bolacymi piersiami i bardzo sie z tego ciesze :lol:

Dziewczyny przytylyscie juz cos? Ja 1kg i 300 gramow jak narazie.

Wyczuwacie swoja macice jak dotykacie brzuch? Ja juz tak :silly: (no chyba ze to jakis utwardzony tluszcz, hihihi :lol: )

Buziaki!

11 lata 2 miesiąc temu #768006 przez agnieszka_23
ja chyba kupię ten detektor używany, kosztuje 50 zł więc nie jest źle ;) tylko nie ma opcji nagrywania dźwięku na komputerze.

ja schudłam 3 kg, ale mam bardzo odstający brzuch ;)

nie umiem nic wyczuć, nie wiem jak i gdzie .. :P

11 lata 2 miesiąc temu #768018 przez Gosia27
U mnie w poprzedniej ciąży brzuch pokazał się około 25hbd,waga wyjściowa 50kg, przytyłam 15, 5 mi zostało. Zobaczymy jak teraz będzie. Wtedy miałam tylko jedne spodnie ciążowe r 34 i do ostatnich dni w nich chodziłam. Dzien przed cc obw brzucha miałam 98cm. Zosia też nie duża się urodziła.
Ja bym z taki dedektorem tętna płodu nie dała rady, nawet bym nie pomyślała żeby sobie kupić takie ustrojstwo.
Płakać mi się dziś chce, smutno mi. I nic mnie nie cieszy why??? Czuję się taka przytępiona, wczoraj też praktycznie cały dzien przemilczałam. Aż mąż chodził za mną i siędopytywał czy wszytsko w porządku.Niby tak, w porządku. Ale boję się tego co będzie :(

11 lata 2 miesiąc temu #768023 przez anuuuusia
Gosia27 ja mam to samo :(

11 lata 2 miesiąc temu #768038 przez agnieszka_23
Gosiu- ja Cię pocieszę mam nadzieję tym, że ja czuję się tak samo, boję się czy jest ok, chce mi się ryczeć i w ogóle dupa.. a więc to hormony szaleją i tyle.. Przed ost wizytą (miałam bardzo podobną sytuacje jak Ty)napisałam na forum, że boje się i czuję, że usłyszę to czego bym nigdy usłyszeć nie chciała.. a po wizycie okazało się, że jest ok. Głowa do góry kochana :)
swoją drogą chudzinka jesteś ;) ja leczyłam jajniki przed ciążą i przytyłam 20 kg wtedy.. w wakacje -12 kg. Ogólnie mam problemy z wagą.. obecnie ważę 68 kg, słoniątko jestem :D
Ty w 9 miesiącu miałaś taki brzuch jak ja bez ciąży ;D

a ja mam mega lenia, a tu muszę skończyć te moje remonty i sprzątać dalej ;( wywaliłam 7 worków ubrań, matko skąd tyle tego było ;/

teraz i ja czuje kłucie ;/ tylko ja w dole brzucha

11 lata 2 miesiąc temu #768039 przez madziarah3
Hej dziewczyny! Jestem mamusią styczniową 2013 No ale dziś dowiedziałam się dopiero że chyba do Was dołączę. Jest to dla mnie troszkę niewesoła nowina no ale cóż. Postaram się zajrzeć do Was później i poczytać Was troszkę.

Mama Aniołka 24.11.2013[*]

11 lata 2 miesiąc temu #768051 przez Paradise1982
Madziarah3 witaj :)

11 lata 2 miesiąc temu #768076 przez nati.olsztyn
Madziarah3 Witamy nową majową Mamusię!!!:)

11 lata 2 miesiąc temu #768090 przez Paradise1982
Załączniki:

11 lata 2 miesiąc temu #768106 przez danusia87
Madziarah3 witamy witamy na Naszym wspaniałym forum :)

Gosiu ja dzisiaj niby dobrze się czuję ale też jakieś mam załamki psychiczne moze dlatego że Olivia daje mi popalić w ogóle nie chce się mnie słuchać tyle dobrze że Paweł wraca dzisiaj do domu bo do jutra mogłabym oszaleć. Głowa do góry Kochana.
Ja teraz w 9tc ważę 58,5kg przed pierwszą ciążą ważyłam 52kg przytyłam 17, po zostały mi 4kg przy 2 ciąży do 15tc ważyłam 58kg i teraz jako tako się trzymam nie zdarzyłam od czerwca schudnąć choć robiłam wszystko żeby pozbyć się tej mojej NADWAGI 6kg niestety się nie udało. Może tym razem po ciąży uda mi się dojść do mojej starej wagi :)

agnieszka_23 w cale nie jesteś słonik!! ja też leczyłam jajniki przed 1 ciążą więc wiem jak to działa raz tyjesz raz chudniesz a innym razem tylko i wyłącznie grubniesz ...

Czy Wy Kochane też tak macie ze wieczorem bolą was brzuszki?? ja się denerwuje bo czasami nie mogę zasnąć i muszę leżeć na lewym boku. Czy to może być od dźwigania Mojej 13kg Olivii?? mam nadzieję że tylko od tego i to nic poważnego....:/

Mama Aniołka Hannah [*] 3czerwiec 2013

11 lata 2 miesiąc temu #768121 przez Gosia27
danusia87 napisał:

Madziarah3 witamy witamy na Naszym wspaniałym forum :)

Gosiu ja dzisiaj niby dobrze się czuję ale też jakieś mam załamki psychiczne moze dlatego że Olivia daje mi popalić w ogóle nie chce się mnie słuchać tyle dobrze że Paweł wraca dzisiaj do domu bo do jutra mogłabym oszaleć. Głowa do góry Kochana.
Ja teraz w 9tc ważę 58,5kg przed pierwszą ciążą ważyłam 52kg przytyłam 17, po zostały mi 4kg przy 2 ciąży do 15tc ważyłam 58kg i teraz jako tako się trzymam nie zdarzyłam od czerwca schudnąć choć robiłam wszystko żeby pozbyć się tej mojej NADWAGI 6kg niestety się nie udało. Może tym razem po ciąży uda mi się dojść do mojej starej wagi :)

agnieszka_23 w cale nie jesteś słonik!! ja też leczyłam jajniki przed 1 ciążą więc wiem jak to działa raz tyjesz raz chudniesz a innym razem tylko i wyłącznie grubniesz ...

Czy Wy Kochane też tak macie ze wieczorem bolą was brzuszki?? ja się denerwuje bo czasami nie mogę zasnąć i muszę leżeć na lewym boku. Czy to może być od dźwigania Mojej 13kg Olivii?? mam nadzieję że tylko od tego i to nic poważnego....:/

Właśnie mnie też tylko brzuch pobolewa noc, od zajmowania się cały dzień malą.A dziś jest znowu tak nieznośna że ja zaraz wyjdę z siebie i stanę obok.

Madziarah3 Witaj, ja jestem tegoroczną mamą marcową 2013

11 lata 2 miesiąc temu #768134 przez biedroneczka39
Madziarah3 witaj :kiss:

No I przyszedł ten detektor tętna. I co? I nic :dry: Kompletnie nie mogę znaleźć serduszka :( Ponad pół godziny szukałam I nie znalazłam. No cóż. Poszukam w przyszłym tygodniu. Może jeszcze za wcześnie.

<3 Oliwia i Alicja <3

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka