BezpiecznaCiaza112023

Majówki 2014

11 lata 5 miesiąc temu #768904 przez Kasiunia88
usia Wszystkiego najlepszego :) spóźnione, ale szczere :)
U mnie dzisiaj też imprezka, ale taka bez okazji.

Gosia27 dobrą ripostę miałaś. Ja to bym się raczej nie odezwała, tylko bym się później mężowi wypłakała. Zresztą po takim podsumowaniu by mnie zamurowało.

Dzisiaj dostałam od szwagierki książkę pt: "Bez rąk, bez nó, bez ograniczeń!"
Powinien ją przeczytać chyba każdy kto traci wiarę i nadzieję w siebie i swoje życie.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 5 miesiąc temu #769047 przez biedroneczka39
Cicho tu dziś ...

Dobranoc :kiss:

<3 Oliwia i Alicja <3

11 lata 5 miesiąc temu #769131 przez nati.olsztyn
Dzień dobry! U nas dziś Synuś zrobił pobudke o 6. Na szczęście ja dziś czuję się dobrze:-) A jak Wasze samopoczucie, Kochane?

11 lata 5 miesiąc temu #769134 przez nati.olsztyn
biedroneczka- jeśli chodzi o wyszukanie tętna tak wcześnie może być bardzo trudno lub nawet niemożliwe. Mi też tylko raz się to udało a jestem jednak te parę tygodni dalej niż Ty. Ale próbuj Kochana!:-) Ja musiałam dość mocno dociskac detektor i baaardzo nisko znalazłam - że tak powiem na linii gdzie zaczynają się włosy:-P

11 lata 5 miesiąc temu #769161 przez Paradise1982
Hej dziewczyny!

Moja przyjaciółka juz wyjechała, smutno mi :(

Brzuch mnie boli, ma tak któraś?

Biedroneczka - ponoć te detektory to są dobre od 12 tc wiec sie uzbroj w cierpliwość :)

Miłej niedzieli :)

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #769177 przez biedroneczka39
Hej lasencje :silly:
nati na lini włosów powiadasz :blink: sprubuję :silly: Jednak narazie jak rzecze Paradise uzbrajam się w cierpliwość chodź to nie jest moja mocna strona :woohoo:
U nas leje się woda z nieba od nocy. Dzień pewnie też będzie taki sam. Idę po śniadanku po rybę do Aldika bo mam chęć na swojską rybkę w occie :woohoo:
Paradise a Ty już dostałaś swój detektor? Działałaś coś? No I nie smutaj bo masz jeszcze nas ;)
A propos bolącego brzucha...mnie pobolewa jak przed okresem I kłujnie czasem w kroczu :S

<3 Oliwia i Alicja <3

11 lata 5 miesiąc temu #769186 przez danusia87
Witajcie Moje Perełki,
tak bardzo się za Wami stęskniłam za tymi naszymi wspólnymi dyskusjami hihihi wczoraj nie dałam rady wejść Mężuś wrócił w pt z delegacji żonka sie przygotowała to był nasz "pierwszy bliski wieczór" odkąd się dowiedziałam że jestem w 3 ciaży bardzo sie tego obawiałam po stracie 2 ciąży, ale przyznam że było bardzo miło :D i takj jak niektóre z Was stwierdziłam że chyba trzeba dzidzie dopracować :P no ale mniejsza o to hihihi
Wczoraj troszkę podbrzusze rano pobolewało później wieczorem troszeczkę się przestraszyłam że to po zbliżeniach ale na szczęście wszystko jest oki, przecież się rozciągam :P

Biedroneczko Kochana wiem o czym mówisz....też miałam 24 lata jak urodziłam 1 dziecko ale po ślubie byliśmy już 4 Lata więc nie wiem dlaczego ludzie pytali czy to wpadka. Urodzę mam dziecka tak przyunajmniej wszyscy mówią i teraz w cale nie wyglądam na 26 lat wiec jak byłam w 1 ciąży musiałam przypominać nastolatkę w ciąży ;) Mam tak po mojej mamie ona pomimo 52 lat wygląda na 30 tata też miał 54 lata w tym roku i gdyby nie rak też wyglądał wcześniej na 40-45max. A wiec to chyba genetyczne uwarunkowanie!
Dobrze że sie tutaj wygadałaś ja też o mojej historii z 2 ciążą i śmiercią taty nigdzie nie opisywalam ani też nikomu nie mówiłam...dopiero tutaj wiedziałam że mogę bo jesteście wszystkie bardzo serdeczne. Pomimo tego że człowiek nie zna się na realu potrafi nawiązać z inna osobą tak dobry kontakt to takie fajne :)

Paradise1982 ja tak miałam wczoraj dzisiaj juz nic mi nie jest oprócz duszności.

Jakie plany macie na dzisiejszą niedzielę ? u nas zaczęła się wspaniała jesień wszystkie kolory tęczy na drzewach więc chyba pójdziemy na długi spacer ... dodam że mamy mieć dzisiaj do 20* a więc cieplutko :)

Mama Aniołka Hannah [*] 3czerwiec 2013

11 lata 5 miesiąc temu #769188 przez danusia87
biedroneczko powiadasz po rybę do Aldika...Mój Mężuś był w Norwegii we wrześniu przywiózł z Teściem prawie 80kg ryb do Pl dorszy i makreli a ja jak tylko to zobaczyłam naszedł mnie wstręt hehehe teraz robię tylko dla Córci bo uwielbia i dla mężusia... ja w tej ciąży na ryby patrzeć nie mogę nie wiem dlaczego jak zawsze byłam rybną kobietką Jestem córką i Żoną wędkarza ;) Teraz jednak jak widzę rybę mam wstręt nie wiem dlaczego.... przy poprzednich 2 ciążach tak nie miałam a więc może jak poprzednie 2 były dziewczynki to teraz bedzie synuś? :D miłoby było mąż byłby pewnie zachwycony że miałby z kim na rybki jeździć :D ale jak już zawsze mówię nie ważne co ważne żeby donosić i aby było dzieciątko zdrowe!

11 lata 5 miesiąc temu #769250 przez Aguśka88
hej hej :) Ja leniłam się dzisiaj w łóżku do 10:00 , ale córcia mniw wyciągnęła z łóżka, własnie zjadłyśmy śniadanko.

biedroneczkadlatego ja nie kupowałam żandnych detektorów żeby się nie schizować ;) ale nie martw się, może być troszkę za wcześnie, a jeszcze nie wiadomo jakiej jakości są te detektory domowe.

Paradise nie smutaj się, jeszcze się spotkacie nie raz :)
tak, mnie bolał ostatnio brzuch, tak kuł nieprzyjemnie.

Pozdrawiaam , miłej niedzieli :)

11 lata 5 miesiąc temu #769333 przez Gosia27
Hej lalunie, dopiero mam czas bo tak to ciągle coś i nie miałam czasu tutaj zajrzeć do Was.
Qrde czy Was też tak jak na okres boli brzuch???? Łykam no-spę ale to jak umarłemu na drogę,nie za bardzo pomaga.W ogóle jedzenie stoi mi w gardle, kręci się w głowie. Zaczyna się, a mała tylko na rękach chce być :dry:
Miłego dnia,tzn jej reszty :kiss:

11 lata 5 miesiąc temu #769348 przez nati.olsztyn
Gosieńko Martwiłaś sie że nie masz objawów a tu widzisz jaka "miła" niespodzianka:) Buziaki

Ja dziś czuję się wyjątkowo dobrze, z maleńkimi chwilami słabości :)

11 lata 5 miesiąc temu #769359 przez Gosia27
nati.olsztyn napisał:

Gosieńko Martwiłaś sie że nie masz objawów a tu widzisz jaka "miła" niespodzianka:) Buziaki

Ja dziś czuję się wyjątkowo dobrze, z maleńkimi chwilami słabości :)

jakby słyszała mojego Rafała! :lol:

11 lata 5 miesiąc temu #769371 przez Aguśka88
Gosia, tak bolał mnie brzuch tak jak na okres, to normalne, położna też mi to potwierdziła ;) Niestety, takie uroki ciąży ;) Mi już mdłości minęły.
I nie dźwigaj malej! Żebyś się nie przeforsowała ;)

Wczoraj na obiad zrobiłam czyba pierwszy raz od 3 lat placki ziemniaczane, ze śmietaną i z cukrem....mniam ale się zajadałam , a dziś kluski ziemniaczane z gulaszem i suróweczką, muszę przystopować,bo znowu przytyję tak jak w pierwszej ciąży.
A no własnie , bo ostatnio rozmawiałyście o tym ile przytyłyście w ciąży, ja przytyłam w pierwszej bardzo dużo , bo aż 25 kg , z 55 do 80... :dry: na szczescie zrzuciłam wszystko, został tylko brzuszek, kórego raczej sie juz nie pozbede, ale jak dobrze zamaskuje pod spodniami i bluzką to go nie widać. :silly:

11 lata 5 miesiąc temu #769388 przez moniaW
ja to się cieszyłam że podczas ciąży nie będę mieć okresu i bóli brzucha a tu dupa :dry: boli jeszcze częściej niż co miesiąc,zwłaszcza wieczorami..

byliśmy dzisiaj u teściów na obiedzie i teściowa się oczywiście rozryczała jak jej powiedzieliśmy o ciąży :laugh: uparli się że kupią nam wózek bo to taka rodzinna tradycja :)

a tak poza tym to od paru dni strasznie bolą mnie łydki,nie chodzę tak dużo przez dzień a wieczorami bolą mnie nawet jak leże :dry: zaganiam męża do masowania niech się wprawia od początku :)

11 lata 5 miesiąc temu #769507 przez danusia87
Witajcie Kochane
co tam ciekawego z rana...?? Mnie zaczynają męczyć codzienne pobudki o 1:50 na flachę mojej córci, nie wiem dlaczego jak już przesypiała całe noce, znów się cofa i znowu mamy pobudki....:/ to strasznie meczące. Rano jak wstaje to tak jakbym pół nocy nie przespała. Też tak miałyście bądź macie? Ktoś ma na to sprawdzony sposób?

Pozdrawiam do później

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka