- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Mamusie czerwcowe
Mamusie czerwcowe
- Mira_84
- Wylogowany
- pierwsze słowa
a kąpielowanie
ja też ogólnie uwielbiam ziaję i ciągle sama używam ich produktów, ale na początek ( do ok 6 miesiąca życia) powinno się używać emolientów do kąpieli - dodajesz kilka kropel do wody. Skóra dziecka jest baaardzo wrazliwa na chemię. Niestety w aptekach zdzierają masakrycznie, ale kupowałam Emolium przez allegro w promocjach. Warto.
O 6 m.ż leci sie tym co kto lubi, ja tam polubiłam serię z rossmana babydream ( mało chemii) i nieśmiertelne bambino
wanienka:
niby sprawa prosta, ale jak z Was wodniki szuwarki i basen lubicie to warto sprawę kąpieli przemyśleć. są zwykłe wanienki i wanienki profilowane. Ja chciałam zwykłą, ale traf chciał, ze dostałam w prezencie profilowaną , cos w takim stylu www.ceneo.pl/2139375
i okazała sie rewelacją. W zwykłej wanience musisz trzymać noworodka na ręce ( zwykłą też w końcu miałam), jesteś zestresowana więc często ten stres dziecku się udziela, nie dasz rady tak długo więc kąpiel trwa zwykle krótko. a dla noworodka woda to naturalne środowisko, większość dzieci bardzo to lubi ( a juz przy kolce jak może sobie w wodzie poleżeć....).
Zośka od początku leżała w tej wanience, kapiel była długa, polewałam jej za każdym razem buźkę i główkę ( delikatnie) by przyzwyczajała się do tego - teraz zero problemów z myciem głowy. I żadnych pieluch nie kładłam ( co bulwersowało obie babcie), chodziło mi o to, by nie była przewrażliwiona. I od 3 miesiąca zaczęłyśmy chodzić na basen - co też babciom spędzało sen z powiek..... Woda dobrze się jej kojarzy. Dzieci lubią wodę bo w wodzie siedzą w brzuszku - to dorośli zaszczepiają w nich stres i lęk.
aaa - są takie wkładki gąbkowe profilowane do wanienek zwykłych. Niestety fuuuujjjj, siedlisko grzybów itp, bardzo niehigieniczne niestety...
jeżeli dużo podróżujecie - i będziecie to robić od początku z maluszkiem jak my - to fajnym patentem jest zakup ( lub pomysł na prezent) wanienki dmuchanej
www.dmuchane.pl/p1319,dmuchana-wanienka-...m-bestway-51113.html - są też w smyku.
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- katasza
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kocica
- Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
- anoda89
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Moje Słoneczko 08.10.2012 [*]
- Otrzymane podziękowania: 72
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- Mira_84
- Wylogowany
- pierwsze słowa
niania na pewno się przyda, szczególnie jak masz dom.
Jakasse - ja też bym chciała trójkę z tym, ze to trzecie to tak za ok 6 lat, jak odsapnę no i jak powierzchnia mieszkaniowa nam się powiększy.... bo teraz lekko ciasnawo będzie
- jakasse
- Wylogowany
- gadatliwa
Strasznie lubie być przygotowana na 100% więc w kwietniu chcialabym juz mieć wszystko by nie stresować się i nie latać z wielkim brzuchem po sklepach
Mira- moja kuzynka też chodziła na basen z córką od 3 mies, na Nowym dworze we Wrocku, bardzo byla zadowolona a na koniec przygody dostała zdjecia jak mała nurkuje Super sprawa, bylam dwa razy z nimi Mała była zachwycona
- katasza
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Mira_84
- Wylogowany
- pierwsze słowa
jakasse - ja dziś mam luz a do tego w Zosię anioł wstąpił chyba wstała, sama przyszła do pokoju, napiła się herbatki i bawi sie klockami.... hmmmm, podejrzane....
własnie to ten basen Redeco na Nowym Dworze we Wrocku. mam "rzut beretem" , bo mieszkam obok
ja nie chodziłam na zajęcia zorganizowane, ale sama z Zosią - jak nam się chcialo to myk na basen. Teraz mamy przerwę przez pogodę, ale od marca startujemy - ja z brzuchem, ale co tam!
- jakasse
- Wylogowany
- gadatliwa
- Kocica
- Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
Tzn pisze pismo do dziekana o chlodziarko-zamrazarke do labu za 4,500 moze się zgodzi a co wiec przy kompie siedzę.
Ja jeszcze do listy dopisalam sobie osłonke na kontakty wiem ze to wcześnie ale moj siostrzeniec mial taka przygode (matka obok ) wiec wole sie zabezpieczyć..
- Mira_84
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Kocica - pisać nie zaszkodzi, jak to mówią "papier przyjmie wszystko!" mozesz mu zawsze powiedzieć, że kobiecie w ciaży się nie odmawia...
dobra Czerwcówki, uciekam - idziemy sie z Zosią dotleniać....
- anoda89
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Z tymi zabezpieczeniami to niby jeszcze mamy czas ale dzieciaki szybko rosną i jak zaczną śmigać to nie upilnujesz. Z łazienki skorzystać trzeba a dziecka ciągać nie będziemy za każdym razem jak się siku zachcę O wypadek długo nie trzeba.
Ja mam takie pytanie czy będziecie kupować śpiworki do spania czy kołderki będziecie tylko używać??
Zosia słodziak
- Kocica
- Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
to nie ma co kupie te osłonki na kontakty drogie nie sa
- anoda89
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
No właśnie też myślę żeby kupić tylko na lato może jakieś lżejsze bo jak w mamę synuś pójdzie to będzie mu za gorąco. Kołderkę też kupię ale na początek chyba będę używać śpiworków a w chłodniejsze dni można kocykiem jeszcze przykryć a kołderkę zostawimy na zimę jak maluch będzie większy
- jakasse
- Wylogowany
- gadatliwa