BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwcowe

10 lata 11 miesiąc temu #822833 przez Gosia27
Mira_84 napisał:

Właśnie ta dostawka buggybod w teorii się składa i tak bym wjeżdżała, musiałabym rozkładać dopiero pod blokiem. Niestety większość wózków bliźniaczych nie wejdzie mi do windy ( te szerokie przez drzwi nie wjadą) . pytałam dwóch babek co maja bliźniaki co robią z wózkami i obie trzymają w samochodach!!!!

tylko ten phil&teds mógłby wjechać do tej dziadowskiej windy, ale układ siedzenia tego dziecka na dole mnie przeraża - ogląda buty przechodniów i dosłownie nic więcej:( a już takie wózki bliżniacze gdzie dzieci siedzą "normalnie" czyli na tym samym poziomie - są za długie i też się nie zmieszczą na długość do windy...
na dostawkę do stania Zosia za mała, dopiero chodzić zaczyna.

dziewczyny co mają dziś wizyty - to już połówkowe usg będą????? :)

Mira widze ze tez dumasz nad jednym wozkiem,tez mam 10m Zosie....i kurde blaszka ciezki orzech do zgryzienia....ja kompletnie nie mam pomyslu a jak widze ceny to od razu mnie mdli....

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 11 miesiąc temu #822835 przez Mira_84
Kocica - właśnie ja też nie chciałabym być tym maluchem na dole :silly:

katasza -
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

10 lata 11 miesiąc temu #822842 przez Mira_84
Lizzy - muszę spróbować z tymi lodami, bo męczy mnie ta zgaga niemiłosiernie..dzięki za pomysł! co do tych gaci siateczkowych, to cóż... są mało atrakcyjne, ale naprawdę się przydadzą.
Co do podpasek, to zwykłe będą raczej na początku za małe.... :S przynajmniej zaraz po porodzie w szpitalu. Ja kupowałam Bella Mama www.e-zikoapteka.pl/16475,podklady-bella...chy-bella-baby-.html , ze dwie paczki do szpitala są potrzebne.... nie zastanawiaj sie za bardzo nad tym tematem, ogólnie to co majtkowe w połogu to fuj, fuj ale trzeba podejść do tematu zadaniowo B) :blink:

Gosia27 - pamiętam właśnie, że też masz małą córeczkę i się zastanawiałam jak Ty temat rozwiążesz... ja jestem ogólnie chustowa i najpierw miałam w planie maluch w chuście a Zosia w spacerówce, ale to jednak nie może byc jedyna opcja. Poza tym przy tak małych dzieciach potrzeba jest je jednocześnie zabezpieczyć w wózku...

ceny zabójcze i też mnie to załamało lekko. Ta dostawka buggypod kosztuje 500 złoty, może się uda jakaś używaną dostać. Tylko musze ją w realu zobaczyć i Zośkę posadzić, bo wiadomo, ze na filmach wszystko pięknie , ładnie...
wiesz już czy chłopiec czy dziewczynka będzie?????

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 8 miesiąc temu #822843 przez katasza

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

10 lata 11 miesiąc temu #822851 przez Gosia27
Mira_84 napisał:

Lizzy - muszę spróbować z tymi lodami, bo męczy mnie ta zgaga niemiłosiernie..dzięki za pomysł! co do tych gaci siateczkowych, to cóż... są mało atrakcyjne, ale naprawdę się przydadzą.
Co do podpasek, to zwykłe będą raczej na początku za małe.... :S przynajmniej zaraz po porodzie w szpitalu. Ja kupowałam Bella Mama www.e-zikoapteka.pl/16475,podklady-bella...chy-bella-baby-.html , ze dwie paczki do szpitala są potrzebne.... nie zastanawiaj sie za bardzo nad tym tematem, ogólnie to co majtkowe w połogu to fuj, fuj ale trzeba podejść do tematu zadaniowo B) :blink:

Gosia27 - pamiętam właśnie, że też masz małą córeczkę i się zastanawiałam jak Ty temat rozwiążesz... ja jestem ogólnie chustowa i najpierw miałam w planie maluch w chuście a Zosia w spacerówce, ale to jednak nie może byc jedyna opcja. Poza tym przy tak małych dzieciach potrzeba jest je jednocześnie zabezpieczyć w wózku...

ceny zabójcze i też mnie to załamało lekko. Ta dostawka buggypod kosztuje 500 złoty, może się uda jakaś używaną dostać. Tylko musze ją w realu zobaczyć i Zośkę posadzić, bo wiadomo, ze na filmach wszystko pięknie , ładnie...
wiesz już czy chłopiec czy dziewczynka będzie?????

Ja nie chustowalam Zojki,bo jej stan zdrowia nie pozwalal...teraz chce drugiego maluszka,ale tak jak mowisz to nie jedyne rozwiazanie,aczkolwiek ta opcje spaceroeki z opcja pod spodem.dla kolejnego widzialam juz kilkakrotnie i wcale.nie glupi.pomysl...dzis mam wizyte ale ponoc druga dziewczynka.
Powiedz mi jaka chuste polecasz bo ja nie mam zielonego pojecia
Z tego co.wiem to we Wro jest prywatna klinika gdzie wykonuja cc ale ceny kosmiczne i ostatnio sie dowiedzialam ze duzo pan przyjezdza na cc do Bielska bo tu kosztuje 2200

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 8 miesiąc temu #822854 przez katasza
[hjskie[/hide]

10 lata 11 miesiąc temu #822857 przez Monia2408
Hej Ja juz po wizycie moje szczescie rosnie wszystko jest dobrze ;)))) Katasza- lekarzy mam dwoch jednego z abonamentu medicover plus drugiego prywatnie z MSWAiA tam planuje cc. Poniwaz jestem po operacji serca i teraz mam niedomykalnosc zastawki aortalnej. Dzis mialam usg z pakietu na sprzecie niezadobrym ale najwazniejsze widzialam ze serducho bije, lozysko mam na przedniej scianie i dlatego slabo czuje ruchy teraz. Trzynam kciuki od 14 i wierze ze bedzie dobrze :).

10 lata 11 miesiąc temu #822859 przez katasza

10 lata 11 miesiąc temu #822864 przez Monia2408
A co do cc w prywatnych szpitalach do Medicover ma super warunki, ale jest najdrozszy w Polsce. I cesarka tam kosztuje naprawde sporo. Polecam wejscie na ich strone tam macie wyjasnione co jest w pakacie. Ja i tak jestem za tym zeby rodzic w panstwowych szpitalach zaplacze jest o wiele wieksze mimo brzydszego otoczenia.

10 lata 11 miesiąc temu #822869 przez Monia2408
Tak jestem z okolic Warszawy tak bede powtarzala w Boramedzie maja super tam sprzet i moj lekarz jest tam wlascicielem. Z abobamentu chodze wiesz po skierowania na badania :)

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 8 miesiąc temu #822870 przez katasza

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #822875 przez katasza
Monia2408 napisał:

Tak jestem z okolic Warszawy tak bede powtarzala w Boramedzie maja super tam sprzet i moj lekarz jest tam wlascicielem. Z abobamentu chodze wiesz po skierowania na badania :)

10 lata 11 miesiąc temu #822900 przez jakasse
Tak mira - dziś wizyta i usg połówkowe :)

10 lata 11 miesiąc temu #822901 przez anoda89
Widzę że większość z nas będzie miała cc.

Mój mąż przyszedł na świat w Św. Zofii to może syn podtrzyma tradycje :lol:

10 lata 11 miesiąc temu #822907 przez jakasse
a ja chce rodzić naturalnie, CC tylko ze wskazaniem lekarza jakby coś było nie tak :)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka