BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwcowe

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 8 miesiąc temu #822421 przez katasza
domu[/hide]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 11 miesiąc temu #822443 przez jakasse
co do moich wyników, KREW: wyszła lekka anemia, a mocz tak jak myslalam wskazuje na zapalenie drog moczowych ( kolor mętny, zbyt wysokie PH, nablonki plaskie i bakterie - dość.liczne i ciężar moczu zbyt niski )

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #822445 przez Mira_84
Anoda - i słusznie z tą wagą, zresztą z tego co kojarzę to Ty chudzinka jesteś!
Mam dwa suwaczki, nie widać ich?

Co do śpiworka, to mam cztery teraz, używam i będę nadal z drugą dzidzią. Choć przydały się dopiero później , bo na początku Zosię kładłam w takim miękkim rożku ( nie usztywnianym). Noworodki mają bardzo nieskoordynowane ruchy rączek, można powiedzieć, że te rączki "żyją własnym życiem" i dziecko często wybudza się właśnie przez to bp np. bije się po buzi... przez pierwsze 1,5 miesiąca spała w takim rożku, później już bez. Teraz śpi w śpiworku ale takim cienkim i pod cienkim kocykiem, problem z rozkopywaniem z głowy.
Kołdrę użyłam tylko jeden raz. Poduszki nie używam wcale. obie śpimy na płasko.

aaa, ale mi sie przypomniało a propo poduszki. jeśli dziecko ulewa to fajny patent to tzw poduszka z klinem

www.google.pl/search?q=poduszka+z+klinem...sAQ&biw=1366&bih=767

mi się przydała z Zochą. Dziecko ma główkę wyżej, ale leży nadal na płasko. Nie zakrztusi się. Ja miałam jakieś schizy na początku, że się udusi... :S wiecie hormony w połogu itp.. :S :blink:
zresztą może to i nie hormony... bo np. na porodówkach dzieci śpia w takich "rynienkach" na kółkach i tam właśnie jest regulacja wysokości głowy i każą głowę wyżej układać ( czyli rynienka pod skosem) albo dziecko na boku kłaść.

katasza - może i lepiej, ze odwołała jak taka humorzasta :blink:

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #822553 przez katasza

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #822564 przez anoda89
Katasza pochwal sie zakupem :)

Zamiast takiej poduszki mozna pod matrac cos podlozuc ;) Taki sposob znam

10 lata 11 miesiąc temu #822580 przez katasza

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

10 lata 11 miesiąc temu #822605 przez jakasse
dziś otrzymałam tylko ogolne wyniki moczu i krwi, jutro mam połówkowe więc od razu zobaczymy co lekarz powie na te wyniki ... podobno często nie robią posiewu tylko dają antybiotyk + żelazo na anemie, nie wiem jak w ciąży

10 lata 11 miesiąc temu #822606 przez Mira_84
Katasza - super zakup! i ta cena! wow! :) no to sie pewnie zrobiło dzidziusiowo w domu!

Anoda - można podłożyć, ale raczej podkładają pod nogi łóżeczka z jednej strony np. książki. taka poduszka ze 20 zł kosztuje, wiec nie majatek :blink:

Katasza - o fajnie, ze listę dają! to czekamy jutro!

rany, jaką mam zgagę :( nawet cola nie pomaga :(

10 lata 11 miesiąc temu #822614 przez jakasse
nie wiedzialam że już zamówiłaś :) mi się Maclaren nie podoba ale to kwestia gustu , ważne, że jesteś zadowolona w końcu to ty będziesz głównym użytkownikiem :)
Ja jak na razie szaleje ciuszkowo :) Chociaż nie powiem mamy już paczke pampersów newborn i troche plynów do higieny ( była promocja :D )

a to nasze nowinki:

10 lata 11 miesiąc temu #822647 przez Monia2408
Hej widze ze szalejecie juz z zakupami. Ja sie boje cokolwiek kupowac taka panikara ze mnie. Od 3 dni czuje takie bulgotki i pykania jak sie wycisze i poloze. Jutro wizyta u lekarza... mam stresa. A ma moze ktoras zwas detektor tetna plodu do uzytku domowego?

10 lata 11 miesiąc temu #822659 przez jakasse
Monia, nie ma co panikować :) Już teraz z górki, najgorsze mamy za sobą :) Ja też jutro mam wizytę :) BĘDZIE DOBRZE :)

10 lata 11 miesiąc temu #822662 przez Monia2408
To trzymam kciuki pewnie odrazu usg polowkowe bedziesz tez miala? Ja juz jedna ciaze stracilam moze dlatego tak do wsxytkiego ostroznie podchodze... Jak kopniaki bede czula to moze spokojniejsza bede.

10 lata 11 miesiąc temu #822668 przez jakasse
tak :)

10 lata 11 miesiąc temu #822673 przez Mira_84
Monia - będzie dobrze! trzymamy kciuki za wizytę i żeby Maluszek ładnie rączką pomachał Mamusi na usg! no i czekamy na relacje!

jakasse
- ale śliczne te kotki :)pochwal się, gdzie taki cudeńka upolowałaś! Powodzenia jutro i też czekamy na relacje ;)

znów spać nie mogę... do tego rozpracowuję temat szczepienia MMR co niedługo czeka Zosię i coraz więcej mam wątpliwości :unsure: :( :S

w kazdym razie

dobranoc Wam

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 8 miesiąc temu #822678 przez katasza
[hideek
[/hide]

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka