BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwcowe

10 lata 11 miesiąc temu #829444 przez Kocica
Oj tak i kopniaki tez rozdaje na prawo i lewo :silly: cześciej się kreci i w ogole niz spi :blink: wczoraj bylo spokojnie caly basen ale za to jak wrocilam do domu to nadrabiala i to z nawiazka :silly:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 11 miesiąc temu #829479 przez Monia2408
Kocica super ze wszytko dobrze i super ze corcia :)

10 lata 11 miesiąc temu #829482 przez katasza

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

10 lata 11 miesiąc temu #829503 przez Kocica
No nie zazdroszcze..ja jak na razie problemu nie mam a na obcasach smigam :blush: i mam nadzieje ze tak zostanie bo moje zasoby plaskiego obuwia to sztuk 1 mokasyny na wiosne/lato B) reszta obcas albo koturn :blush:

10 lata 11 miesiąc temu #829524 przez jakasse
ja tez czuje scisk w łydkach jak zapinam kozaki :(

10 lata 11 miesiąc temu #829525 przez babajaga0087
Dzień dobry,

Katasza - jasne, masz rację, nasz kraj akurat nie należy do takich co by wspierał przedsiębiorców, głównie ze względu na koszty i ryzyko chyba wielu ludzi nie decyduje się na otwarcie własnej działalności, pomimo, że pomysłów jest wiele. Na etacie bierze się L4 i koniec, tylko z powrotem do pracy wiem jak jest, bo niestety dla 90% dziewczyn które wracały z macierzyńskich albo wychowawczych w firmie, w której pracuję pisało się wypowiedzenia, niby wracały do pracy ale tylko po to żeby wziąć papier. Kiedyś nawet pytałam szefowej co z laskami po takich urlopach to mówiła, żebym od razu wystawiała świadectwa pracy czy też wypowiedzenia i nawet nie pytała ją o zdanie, tak, że wiem co teraz samą mnie czeka :]

Katasza - ja jestem po ślubie dopiero kilka miesięcy, w zasadzie nie mogliśmy jakoś się zebrać i tego zorganizować od kilku dobrych lat (jakoś perspektywa wesela nam się nie podobała), w końcu jednak zebraliśmy się i wzięliśmy w zeszłym roku ślub (wtedy byłam jakoś w 5-6 tygodniu ciąży :)). W każdym razie wyznaję zasadę, że najlepiej jeśli dzieci rodzą się tam, gdzie są chciane i oczekiwane.

Kocica - super, że wszystko dobrze :) Jak będzie miała córa na imię?

Jakasse - nie mam kreski na brzuchu,
nie wystaje mi pępek
nie mam rozstępów (myślicie, że mogą być dziedziczne? moja mam np. nie miała w ogóle i po cichu mam nadzieję, że i ja ich się nie doczekam)
brzuch i piersi smaruję Mustellą od 3 miesiąca
włosów chyba nie mam więcej ;)

Tylko kurna dużo przytyłam, już 7 kg :/ może dlatego, że wcześniej dość szczupła byłam, jadłam mało, a odkąd w ciązy jestem to jem normalne posiłki, kurna jak tak dalej będzie to pewnie z 20 kg przybiorę :-/

10 lata 11 miesiąc temu #829527 przez babajaga0087
Kocica - ja też mam z tym problem, sama szpilki w szafkach ;) mam tylko jedne płaskie buty na rower, chyba będę się musiała zaopatrzyć w jakieś baleriny czy cuś...

10 lata 11 miesiąc temu #829532 przez Kocica
Babajaga co do imienia to jak narazie ma byc Laura ale mi się bardzo podoba Florentyna a właściwie Florka i moze uda mi się przekonac meza bo i jemu sie podoba tylko mowi ze długie.. ;)
A co do pracy z etatami państwowymi macie racje jest łatwiej ale znowu własna działalność tez ma swoje plusy i mozna fajne dotacje z UE dostać :laugh:
Właśnie mnie chyba czekaja zakupy :lol: bo w szpilach po porodzie z wozkiemmoze być ciezko zwlaszcza na poczatku :cheer:

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #829535 przez jakasse
Są plusy i minusy, opłaty Zusowskie są duże, niby na początku nie tak zle ok 500-600zł z księgowością, ale po 1,5 roku placi się już normalne skladki....czyli ponad 2 razy wiecej.....a doprosić się o dotacje- ech szkoda gadać.... Do tego oplaty lokalowe, zakup sprzętu itd...

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 8 miesiąc temu #829542 przez katasza
kjkj

10 lata 11 miesiąc temu #829562 przez Kocica

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Kurcze chyba sie podziebilam na basenie bo nos mam zatkany i w ogole jakos kiepsko sie czuje..bedzie trzeba cebulowo-czosnkowa kuracje zastosować :lol:

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #829586 przez anoda89

10 lata 11 miesiąc temu #829608 przez Kocica
Wiadomo biurokracja :dry: tej nigdy dosyć B)
Ale czasem tak sobie myśle ze człowiek sam sobie sterem, zeglarzem, okretem i nie musi wysłuchiwac durnych uwag odnosnie stanu w ktorym sie znajduje.
No ale coz tak to juz jest ze ten madrzejszy musi ustapic glupszemu :lol:

10 lata 11 miesiąc temu #829637 przez Lizzy
Dziewczyny - z innej beczki. Wzięło mnie dziś na chipsy! :( Kupiłam paczkę i trochę zjadłam. Ograniczam się, bo bym najchętniej całą paczkę wciągnęła.. Wiem, że niezdrowe itp ale nie mam szans przezwyciężyć.

A z drugiej strony - drożdżówka już upieczona i pachnie pięknie a mi nic nie robi bo mam chipsy :P

Co do dyskusji o pracy - jestem za etatem, a to dlatego, że daje mi poczucie bezpieczeństwa.

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #829802 przez katasza

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka