- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Mamusie czerwcowe
Mamusie czerwcowe
- katasza
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- jakasse
- Wylogowany
- gadatliwa
- Kocica
- Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
- jakasse
- Wylogowany
- gadatliwa
- Kocica
- Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
- katasza
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- Kocica
- Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
- jakasse
- Wylogowany
- gadatliwa
Ale jeszcze niedawno pracowalam w 2 miejscach, i tam mialam zmiane po 12 h np. w nocy a potem w dzien zlecenia z firmy- to byl hardcore. nie wyobrazam sobie teraz tak funkcjonować. . . .
- jakasse
- Wylogowany
- gadatliwa
- Kocica
- Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
Czasem tak mysle ze trzeba bylo sobie dzialalnosc otworzyć ale zaproponowali mi prace wiec skozystalam zrezygnować zawsze mozna zreszta ja i prace i ludzi bardzo lubie..no moze z malym wyjatkiem
- jakasse
- Wylogowany
- gadatliwa
Wczoraj przyłapałam moją mamę na zakupach ! !! Tak mi mówiła, nic już nie kupuj, masz dużo ciuszków, masz całą wyprawke ciuszkową, teraz może tylko jakieś ozdobne rzeczy typu buciki czy sweterki....ale nic już nie szukaj ! I PACH !!! WIDZE JĄ JAK OGLADA CIUSZKI DZIECIĘCE !! hehehehehe i jak się broniła 'łatwo mówić, wiesz że człowiek się nie może oprzeć"
W ostateczności nic nie kupiła, ale po powrocie znów zaczęłam przeglądać nasze słodkości maleńkie i wydobyłam body o których zapomniałam :
i uświadomiłam sobie, że naprawde 'here comes trouble' już coraz bliżej....
dla nie ktorych z Nas to już pewnie mniej niż połowa została....
Pomyslałam sobie również, że dziecko urodzone po 26 tygodniu ( PFUU PFUU ODPUKAĆ) ma już naprawdę, dużą szanse by przeżyć, po 33 tygodniu nie dają już sterydów na płucka.... Wcześniej myśląc 20 tydzień- marzyłam by już był... to było tak odległe, a teraz . . . . mam wrażenie że chwila moment i będzie 30 tydzień i za chwile maluch będzie z Nami...
Jeszcze dziś katasza napisała,że jest umówiona już na wizyte w 32 tygodniu !!!!
Coraz bardziej to wszystko staje sie takie 'realne'
Czas ucieka, jak piasek przez palce....
- Kocica
- Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
Ale fakt czas leci jak głupi juz blizej niz dalej i ani sie obejrzymy juz bedziemy fotki dzieci wstawiac nie brzuszkow
Kurcze teraz ten okres w ciazy super mi sie podoba brzuch jeszcze nie przeszkadza az tak wmiare sie dobrze czuje..ale zegar tyka jeszcze zatęsknimy za ciaza jak nam maluchy w kosc w nocy dadzą
- Lizzy
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 3
- katasza
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- babajaga0087
- Wylogowany
- budujemy zdania
Jakasse - też sobie o tym samym ostatnio pomyślałam, pamiętam jak byłam w tym 7, 8 tygodniu i 20 tydzień wydawał mi się odległy a tu już teraz zaraz...
Katasza - masz sporo racji, ale przy etacie też nie zawsze jest do czego wracać... jak pracownica znika teraz już często na 1,5 roku to z powrotem mało kto ją chce widzieć. Może w państwówkach to prędzej, albo jeśli w momencie powrotu trafi akurat na dobry moment. Ogólnie wydaje mi się, że w firmach są teraz takie rotacje, że po takim czasie ciężko byłoby wrócić od tak... sama przynajmniej nie biorę takiej opcji pod uwagę.
Kocica - mnie też bardzo cieszy ten stan ogólnie dobrze się czuję, nie mam żadnych dolegliwości, a brzuch w ogóle mi nie przeszkadza - a wręcz przeciwnie cieszy mnie coraz bardziej
Ja szczerze mówiąc jeszcze rok temu nie planowałam zajścia w ciążę, w ogóle zawsze byłam anty nastawiona do dzieci i jak już miałam tak 24-25 lat, to nawet mama zaczęła się obawiać czy w ogóle kiedyś obudzi się we mnie instynkt macierzyński. Widocznie spał jak niedźwiedź w zimie W każdym razie jak się zbudził wiosną zeszłego roku, to raz a porządnie! W czasie wakacji nad wodą jak widziałam małe dziecko to miałam ochotę podejść i zapytać rodziców czy mogę je sobie zabrać