BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwcowe

10 lata 11 miesiąc temu #828860 przez katasza

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 11 miesiąc temu #828865 przez jakasse
wiecie że powstał już wątek mamusie wrześniowe 2014 :kiss: i dziewczyny są już w 8 tygodniu . . . . ale czas leci, dopiero co ja bylam w 6 tygodniu ciąży hehe

10 lata 11 miesiąc temu #828867 przez Kocica

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

10 lata 11 miesiąc temu #828871 przez jakasse
zobaczymy jak jego żona/dziewczyna będzie w ciąży czy będzie taki pewny tego że chce by zapierdzielała :D Moj to chcial bym od razu szła na L4 zeby nie pracować, by przypadkiem maluchowi nic nie było

10 lata 11 miesiąc temu #828877 przez Kocica

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 8 miesiąc temu #828886 przez katasza

10 lata 11 miesiąc temu #828897 przez Kocica

10 lata 11 miesiąc temu #828898 przez jakasse
ja tam naszczescie juz tylko u siebie pracuje w firmie, zajmuje sie pracą z maluchami i kobietami w ciąży więc na szczęscie jak najbardziej rozumiemy się pod względem tego, że jestem w ciąży. A poza tym to ja sobie ustalam zlecenia chce biorę, nie chce nie biorę i tyle ;)
Ale jeszcze niedawno pracowalam w 2 miejscach, i tam mialam zmiane po 12 h np. w nocy a potem w dzien zlecenia z firmy- to byl hardcore. nie wyobrazam sobie teraz tak funkcjonować. . . .

10 lata 11 miesiąc temu #828925 przez jakasse
dziewczyny w tesco jest propocja, pampersy firmy pampers są ok 20-25 zł taniej , my dzis jedziemy po 2kę :D Moze uda nam się po drodze wstąpic do sklepu z wózkami i obejrzeć tako extreme na żywo ;)

10 lata 11 miesiąc temu #828938 przez Kocica
Jakasse dobrze wiedzieć :laugh: podjedziemy po basenie tesco 24h w koncu :laugh:
Czasem tak mysle ze trzeba bylo sobie dzialalnosc otworzyć ale zaproponowali mi prace wiec skozystalam zrezygnować zawsze mozna zreszta ja i prace i ludzi bardzo lubie..no moze z malym wyjatkiem :blush:

10 lata 11 miesiąc temu #828951 przez jakasse
promocja trwa niby od 30.01- 06.02 ale czym szybciej tym lepiej wydaje mi się, by podjechać :) Zawsze to 20 zł - chociażby na smoczki czy mokre chusteczki :D coś się zawsze wymyśli :)

Wczoraj przyłapałam moją mamę na zakupach ! !! Tak mi mówiła, nic już nie kupuj, masz dużo ciuszków, masz całą wyprawke ciuszkową, teraz może tylko jakieś ozdobne rzeczy typu buciki czy sweterki....ale nic już nie szukaj ! I PACH !!! WIDZE JĄ JAK OGLADA CIUSZKI DZIECIĘCE !! hehehehehe i jak się broniła 'łatwo mówić, wiesz że człowiek się nie może oprzeć"

W ostateczności nic nie kupiła, ale po powrocie znów zaczęłam przeglądać nasze słodkości maleńkie i wydobyłam body o których zapomniałam :

i uświadomiłam sobie, że naprawde 'here comes trouble' już coraz bliżej....
dla nie ktorych z Nas to już pewnie mniej niż połowa została....
Pomyslałam sobie również, że dziecko urodzone po 26 tygodniu ( PFUU PFUU ODPUKAĆ) ma już naprawdę, dużą szanse by przeżyć, po 33 tygodniu nie dają już sterydów na płucka.... Wcześniej myśląc 20 tydzień- marzyłam by już był... to było tak odległe, a teraz . . . . mam wrażenie że chwila moment i będzie 30 tydzień i za chwile maluch będzie z Nami...

Jeszcze dziś katasza napisała,że jest umówiona już na wizyte w 32 tygodniu !!!!
Coraz bardziej to wszystko staje sie takie 'realne'

Czas ucieka, jak piasek przez palce....

10 lata 11 miesiąc temu #828973 przez Kocica
Jakasse czadowe :lol: a twoja mama sama chce buszowac i kupowac ciuszki :silly:
Ale fakt czas leci jak głupi juz blizej niz dalej i ani sie obejrzymy juz bedziemy fotki dzieci wstawiac nie brzuszkow :laugh:
Kurcze teraz ten okres w ciazy super mi sie podoba brzuch jeszcze nie przeszkadza az tak wmiare sie dobrze czuje..ale zegar tyka :lol: jeszcze zatęsknimy za ciaza jak nam maluchy w kosc w nocy dadzą ;)

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #828983 przez Lizzy

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 8 miesiąc temu #829040 przez katasza

10 lata 11 miesiąc temu #829143 przez babajaga0087
Kobitki dzisiaj rozmowne :)

Jakasse - też sobie o tym samym ostatnio pomyślałam, pamiętam jak byłam w tym 7, 8 tygodniu i 20 tydzień wydawał mi się odległy a tu już teraz zaraz... :)

Katasza - masz sporo racji, ale przy etacie też nie zawsze jest do czego wracać... jak pracownica znika teraz już często na 1,5 roku to z powrotem mało kto ją chce widzieć. Może w państwówkach to prędzej, albo jeśli w momencie powrotu trafi akurat na dobry moment. Ogólnie wydaje mi się, że w firmach są teraz takie rotacje, że po takim czasie ciężko byłoby wrócić od tak... sama przynajmniej nie biorę takiej opcji pod uwagę.

Kocica - mnie też bardzo cieszy ten stan :) ogólnie dobrze się czuję, nie mam żadnych dolegliwości, a brzuch w ogóle mi nie przeszkadza - a wręcz przeciwnie cieszy mnie coraz bardziej :)

Ja szczerze mówiąc jeszcze rok temu nie planowałam zajścia w ciążę, w ogóle zawsze byłam anty nastawiona do dzieci i jak już miałam tak 24-25 lat, to nawet mama zaczęła się obawiać czy w ogóle kiedyś obudzi się we mnie instynkt macierzyński. Widocznie spał jak niedźwiedź w zimie :D W każdym razie jak się zbudził wiosną zeszłego roku, to raz a porządnie! W czasie wakacji nad wodą jak widziałam małe dziecko to miałam ochotę podejść i zapytać rodziców czy mogę je sobie zabrać :D

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka