BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwcowe

10 lata 11 miesiąc temu #828086 przez Kocica
Hej dziewczyny :laugh:
Kurcze te weekendy tak szybko mijają ze nawet nie wiadomo kiedy się zacza a już koniec :dry:

Lizzy zazdroszcze Ci lekarza..ja musze czekać do jutra i to do 19 :dry:
Mira wysciskaj Zosie urodzinowo :lol: :kiss: A jak bedziesz miala 2 to juz w ogole szybko bedzie ci czas leciał :cheer:
Jakasse witamy po powrocie :woohoo: oby byla 5 z egazaminu :blink:
A co do zakupow internetowych..to zlo B) wystarczy komputer, internet i nr konta...
Ja mam weekendy "raczej wolne"(hurrra)ale za to moj maz w szkole siedzi i praktycznie takich wspolnych mamy niewiele..a czerwcowa sesja z malenstwem bedzie super :lol:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #828091 przez Mira_84
Zosia dziękuje za życzenia :woohoo: ojj nie mam już w domu niemowlaczka.. jutro lecimy na bilans rocznego dziecka.

Lizzy - ja tez się coś nie moge wysłowić... to chyba ta ciążowa dekoncentracja :S ślubny sie śmieje, ze mówię "ten...tego..." czekamy na relację z wizyty!!!! A znasz już płeć? Bo już się pogubiłam kto ma chłopca a kto dziewczynkę... ja jeszcze nie wiem :(

Katasza -
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Kocica
- uuuu, no tak sesja w czerwcu... ups! Może majowe przedterminy da radę zorganizować, albo coś na wrzesień przerzucić????? Do jutra czas szybko zleci i Maluszka podejrzysz :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

10 lata 11 miesiąc temu #828100 przez anoda89
Dzień dobry. Szkoda że weekend tak szybko leci, tak mi dobrze było z mężem w domu :)

Sto lat dla Zosi :kiss: :kiss: :kiss:

Lizzy mój mąż też się śmieje że mam mózg w ciąży i czasami słowa przekręcam albo zapominam jak co się nazywa :laugh:

Jakasse witaj w klubie zasmarkanych, tyle już chusteczek zużyłam ale na szczęście coraz mniej cieknie.
Załączniki:

10 lata 11 miesiąc temu #828111 przez Kocica

10 lata 11 miesiąc temu #828166 przez jakasse
Oj czas szybko leci, teraz marzymy o końcu,a za chwile będziemy marzyć by jak najwięcej chwil zatrzymać, by czas leciał wolniej, by nasze maluchy tak szybko nie rosły :)

Co do studiów - oj odkąd jestem w ciąży to baardzo mi się nie chce,
właśnie się dowiedziałam że na kolejnym semestrze mam WSPINACZKE, jako ćwiczenia z Topru-
no cóż trzeba będzie załatwić sobie zwolnienie .... mamy też basem w formie GOPRU - nauka ratowania poszkodowanego w wodzie, trochę się obawiam, że nie dam rady takich wygibasów robić pod koniec ciąży :(

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #828191 przez katasza

10 lata 11 miesiąc temu #828194 przez Lizzy

10 lata 11 miesiąc temu #828202 przez babajaga0087
Cześć Dziewczyny,

Mira -przepiękna córa, z takimi rzęsami mogłaby reklamować najlepsze tusze do rzęs :)

Widzę, że sporo o studiach pisałyście, ja niby na szczęście mam to już za sobą, z drugiej strony zaczyna mi się strasznie nudzić w domu:/ Przyzwyczajona byłam zawsze do godzenia pracy ze szkołą, a teraz ani jednego ani drugiego... no tyle, że zabrałam się za naukę angielskiego, co by aż tak nie tracić czasu. W domu też wiele obowiązków nie mam, bo mieszkam jeszcze z rodzicami, więc z mamą dzielę się gotowaniem, praniem i sprzątaniem. Małżonka z kolei wiecznie nie ma w domu, bo zajmuje się remontem naszego przyszłego gniazdka :] Ale cóż... każdy mi mówi, żebym nie narzekała i korzystała z wolnych chwil, bo jak urodzi się dzieciątko, to będę mieć co robić ;)

Lizzy - napisz koniecznie co tam u lekarza :)

10 lata 11 miesiąc temu #828221 przez Kocica

10 lata 11 miesiąc temu #828239 przez babajaga0087
Kocica - bez przesady, w końcu skoro powszechnie uważa się, że ciąża to nie choroba, to chyba można pozwolić sobie na jakieś przyjemności typu szklaneczka coli. Ja też nie raz się skuszę i nie mam z tego powodu wyrzutów sumienia. Wiadome, że nie spija się tego litrami... Ja ogólnie bardzo lubię piwko :) więc jakoś muszę sobie wynagrodzić jego brak od 5 miesięcy i przez następny pewnie rok :D

10 lata 11 miesiąc temu #828250 przez Kocica
A ja winko i tez mam dramat :silly: ale co zrobic hehe
Najbardziej mnie w-wia takie gadanie osob ktore nic nie wiedza a rad udzielają..Zreszta moja macica moje dziecko i jedyna osoba ktora moze mi cos powiedziec jest moj maz i tyle :blink:
A co do piwka chodzi za mna reds zurawinowy...i to od poczatku ciazy a jak jestem w sklepie to mi ślinka po brodzie kapie na sam widok :cheer:
ech z niektorymi nie ma co sie wdawac w dyskusje B) a i tak najlepsza byla wczoraj moja tesciowa ktora mowi ze jak ciezarna (chodzilo o mnie) ma na cos ochote to ma zjesc wypic i tyle wiadomo ze w rozsadnych ilościach a ze urodzila 5 dzieci to chyba wie co mówi :lol:

10 lata 11 miesiąc temu #828253 przez katasza

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #828316 przez Mira_84
Katasza – taaa, ciąża to nie choroba ;) teściowa mi takim tekstem zasunęła w 1 trymestrze, jak ślubny powiedział, ze źle się czuję ;) kochana ”Mamusia”! może i nie, ale na pewno nie jest to stan błogosławiony ;) hehehehe …
jeszcze mnie osłabiaja teksty w stylu "kiedyś kobiety w polu rodziły i dawały radę".... :S

Foty robię lustrzanką cyfrową Sony alpha Slt-a57 , ale ślubny zainwestował jeszcze w różne obiektywy do niej i tak sobie pstrykamy, bo foty kochamy oboje – szczególnie czarno białe.

Lizzy – tego… tamtego…. Suuuuper, że dziewczynka! I milo, że mąż pomimo unikania lekarzy, tak bardzo się stara i zawsze jest z Tobą!
tu chyba silna gromada chłopaków się szykuje :lol: jakasse, Kocica, Anoda? Wszystkie chyba chłopców macie?

Jakasse
– eee, to by dopiero była, takie wygibasy w wodzie zobaczyć ;) chyba Cię zwolnią z tych wspinaczek ;)

Babajaga – zawsze możesz to Maluszka po angielsku mówić ;) a tak na poważnie, to faktycznie teraz dobry moment, by zrobić coś dla siebie i np. języków się pouczyć bo później z czasem krucho ! Córcia moja włosów ma mało, to przynajmniej rzesy ma długie.
Co do piwa, to jak lubisz to można bezalkoholowe no i karmi. A przy karmieniu piersia pomaga to na laktację – czemu… nie wiem… ale faktycznie mi pomogło ;)

Kocica – eee, ta szwagierka to chyb świętsza niż sam papież ;) To na anatomii o coli mówili B) ;) może karmi malinowe choć trochę Ci by zrekompensowało tego żurawinowego redsa…

Co do zachcianek ciążowych, to ja dzisiaj zjadłam już dwa pasztety sojowe… :cheer:

10 lata 11 miesiąc temu #828369 przez jakasse
ja na studiach też mam anatomie a nawet i ginekologie i pediatrie i takich bzdur jeszcze nie slyszalam :) Kobieta w ciazy powinna dostarczyc organizmowi to czego się dopomina (tak zwane zachcianki ) - w rozsądnych ilosciach ! Wiadomo że cola nie jest zdrowa, ale i nie będąc w ciąży jest nie zdrowa dla organizmu, dzieciom też jej nie można dawać - a jednak do czasu do czasu się łamie pewne reguły. ( nie zlinczujcie mnie mówiąc powinna dostarczyć wszystko nie chodzi mi oczywiscie o narkotyki, paczke fajek i pół litra flachy hehe )

Co do studiów, to może zwolnienie lekarskie przejdzie,
pamiętam ze w zeszlym roku dziewczyny się zwalniały wymyslając alergie na chlor :D i przechodziło . . . . .

Dziś zostałam obdarowana kolejnymy oliwkamy nivea baby, mokrymi chusteczkami i pampersami :)) Koleżanka przyszła w odwiedziny, a zabroniłam już kupowania ciuszków - to mam ! :) Całą torbe, kolejnych rzeczy do trzymania :)

uciekam na obiad, dziś serwuje rybke z ziemniakami - niemąż zachwycony :) ja średnio , bo nie przepadam za rybami - ale jak mus to mus- czasem trzeba :)

10 lata 11 miesiąc temu #828381 przez Monia2408
Czesc dziewczyny Ja w drodze do lekarza stres jest... Wszystkiego naj naj dla Zosi sliczna dziewczynka. A co do coli tez nieraz sie skusze , a komentarze olac ;) Ja w weekend wypilam szklaneczke bezalkoholowego piwka tak za mna chodzilo ze az maz mi kupil :)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka