BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwcowe

10 lata 11 miesiąc temu #832287 przez babajaga0087
rany, gdyby tak częściej zdarzało mi się pomyśleć, było by mi w życiu naprawdę łatwiej :D

dziękuję Ci bardzo Monia :)

W sumie mój suwaczek jest taki + - kilka dni, najpierw miałam termin na 31 maja, później na 3 czerwca, a teraz podobno na 6 czerwca;)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 11 miesiąc temu #832289 przez Monia2408
Ja mam mala sypialnie tzn. duze strasznie loze i szafy jakos nie pomyslelismy meblujac sie ze bedzie dzidzia ;) i chce na 5-6 miesiecy mala miec przy sobie a pokoik bedzie miala oddzielny ale wiadomo wygodniej i bezpieczniej jak bedzie z nami. Kosz ma plus ze w ciagu dnia moge go przenosic jak mala spi itp.

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #832290 przez Mira_84
Dzięki dziewczyny! Chorowitek wyjechał o 6 rano więc nie będzie miał okazji nas zarażać :blink: Szał urodzinowo-sprawozdaniowy minął, mam nadzieję być tu częściej :)

Monia- jak trafisz na jakieś fajne przystawki to wrzuć prosze linka- też mi ten temat po głowie chodzi bo my śpimy wszyscy na kupie... łacznie z kotem :blink:

Katasza
- jak Zosia miała 5-6 miesięcy to jechaliśmy całą polskę nad morze - wyjechaliśmy po północy i Zosia spała do samego rana ( z przerwami na cyca...). Musieliśmy jednak wracać w dzień, czego bardzo się bałam - a tu niespodzianka - w dzień jechało sie równie dobrze, bo tak bujało, że całą drogę przespała - minus tylko taki, że jak dojechaliśmy to zamiast do spania to Ona oczy jak 5 złotych...a my na zapałki :silly: W listopadzie jak jechaliśmy na mazury to było już gorzej (10 miesięcy miała skończone) - bo się nudziła w dzień po prostu i marudna była. :S

Babajaga
- tez mi się bardzo Kosz mojzesza podoba, ale nie mam miejsca w domu na takie rzeczy, tak jak na kołyskę :( natomiast funkcję kosza w razie potrzeby spełniała gondola od wózka ( ściągnieta ze stelaża )

10 lata 11 miesiąc temu #832291 przez Monia2408
babajaga no gratulacje :) Ja na poczatku tez nie umialam ;)

10 lata 11 miesiąc temu #832294 przez babajaga0087
Mira - właśnie ja też muszę ograniczyć zakupy ze względu na brak miejsca, ledwo łóżeczko się wciśnie i może komoda. Dopiero na zimę będę mogła poszaleć, bo przeprowadzimy się do domu, który mamy teraz w remoncie. Tyle, że wtedy mała będzie już miała pół roku więc pewnie inne rzeczy się przydadzą. Ty masz dobrze, bo masz już doświadczenie w opiece nad takim maluchem, mnie to trochę przeraża, ilość tych gadżetów sprawia mnie w zakłopotanie co rzeczywiście jest przydatne i potrzebne a co jest zbędnym wydatkiem :/

Monia - no tak, w tym względzie jest to bardzo wygodne. Jesteś np. w kuchni i gotujesz obiad - bierzesz maleństwo do kuchni a ono sobie słodko śpi :)

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 8 miesiąc temu #832297 przez katasza
mmmm

10 lata 11 miesiąc temu #832318 przez Kocica
Witam :)
Fajnie ze suwaczki powstawiane :laugh:

My bedziemy mieli lozeczko choć na poczatku malenstwo bedzie spalo z nami ale ja jestem za tym zeby przyzwyczajac dziecko do spania w swoim lozeczku no ale zobaczymy jak mi to w praktyce wyjdzie :silly:

Kosze fajna sprawa ale dla mnie to zbedny wydatek bo mam zamiar do tego celu gondolki uzywac a zreszta ilosc miejsca tez jest ogranicznikiem ;) bo gdyby nie to to maz chyba by mi karte musial zabrac i allegro zablokować :blush:

Rozleniwilam sie przez weekend i jakos tak dzisiaj nie moge sie do pracy zebrać a mamy miec zebranie organizacyjne wiec wypadalo by sie odrobinke przygotować :dry:

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 8 miesiąc temu #832320 przez katasza
uh: [/hide]

10 lata 11 miesiąc temu #832329 przez Kocica
Katasza co do przenoszenia ja mam elektroniczna nianie więc jak bedzie spała to nie będę jej ruszać bo i po co a jak się obudzi to wtedy :) I myśle tez nad lozeczkiem "kojcem" dla dzieci :blush: kolezanka ma i mowi ze super sprawa maluszek jest ciagle z nia a ma swoje zabawki i nie musi zerkac co chwile czy wszystko ok a pozatym to jest lekkie i skladane mozna wszedzie ze soba zabrac :cheer:

10 lata 11 miesiąc temu #832331 przez anoda89

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

10 lata 11 miesiąc temu #832343 przez Kocica
Własnie ja mam taka nadzieje ze bedzie cieplo wszystko pojdzie zgodnie z planem i bedziemy mogly się wygrzewac na sloneczku przyjmujac gosci pod grusza :lol:
Jak narazie przez najblizszy rok czy dwa brak miejsca mnie nie przeraza..a co bedzie pozniej to czas pokaze :blush:

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 8 miesiąc temu #832346 przez katasza

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

10 lata 11 miesiąc temu #832349 przez anoda89

10 lata 11 miesiąc temu #832359 przez Kocica
U mnie jest to ciut bardziej skaplikowane ale co zrobic..z prespektywy czasu zaluje bo trzeba bylo wziasc kredyt na jakies fajne m w bloku..ale coz czasu sie nie cofnie a dobre strony to dosyć spory ogród i wlasnie brak kredytu na głowie (jak na razie) :blush:
Kurcze wstałam dzisiaj z bolem gardla i nie podoba mi się to :angry:

10 lata 11 miesiąc temu #832370 przez katasza

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka