BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwcowe

10 lata 11 miesiąc temu #832067 przez katasza

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 11 miesiąc temu #832068 przez babajaga0087
ło matko... jednak nie umiem dodać suwaczka :D sorry, pomyliłam coś :/

10 lata 11 miesiąc temu #832071 przez babajaga0087
Katasza - o bardzo ładne, bo wyobrażałam sobie takie wielgaśne na cały brzuch

10 lata 11 miesiąc temu #832074 przez katasza
babajaga0087 napisał:

ło matko... jednak nie umiem dodać suwaczka :D sorry, pomyliłam coś :/

babajaga pomóc ci jakoś? na jakim etapie jesteś?

10 lata 11 miesiąc temu #832076 przez Kocica
Witaj Martyna :) Miło ze dołączyłas do forum jeszcze chwila a napewno będziesz na bierzaco i w ogole :lol:

Katasza widzi jednak efekty odpoczynku tego było Ci trzeba i całe szczęście ze już sie lepiej czujesz :) a klutnia z mężem sie nie przejmuj to hormony i tyle zreszta będzie okazja sie pózniej pogodzić hehe :blush:

Ja właśnie wróciłam z miasta mąż poszedł dalej na zajęcia a ja oddaje sie slodkiemu lenistwu choć może fakt tez trochę pocwicze bo i tak leniwa niedziela była :woohoo:

10 lata 11 miesiąc temu #832078 przez Martyna82
katasza napisał:

Martyna dzięki. Też koniecznie napisz coś o sobie

[/hide][/quote]

hej, jestem w 20 tygodniu ciąży, jeszcze nie wiem, czy to chłopiec czy dziewczynka, dopiero czekam na drugie USG - mam je 13 lutego. Przedwczoraj właśnie pierwszy raz tak naprawdę poczułam mojego maluszka i było tu cudne uczucie, same zresztą wiecie :)
Mieszkam w HIszpanii i tu opieka wygląda inaczej, wydaje mi się, że gorzej niż w Polsce. Choć nie mam porównania, bo to moja pierwsza dzidzia.
Ginekologa mam przewidzianego tylko 3 razy i może się zdarzyć, że za każdym razem będzie inny. Moją ciążę prowadzi lekarz rodzinny po prostu, i właściwie więcej dowiaduję się z Internetu niż od niej.

W miejscowości, w której mieszkam poza sezonem nie ma za wielu mieszkańców, a kobiety w ciąży nie widziałam żadnej od dawna, hihi :) dlatego postanowiłam szukać u moich korzeni :) No i znalazłam Was i fajnie, bo to wsparcie :)

10 lata 11 miesiąc temu #832079 przez anoda89

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

10 lata 11 miesiąc temu #832083 przez Kocica
Martyna pisz pytaj o co chcesz :laugh: I faktycznie 3 wizyty to nie za dużo ja mam co około 4 tyg i stałego lekarza jakoś nie wyobrażam sobie prowadzenia ciazy przez lekarza rodzinnego ale jak to mówią co kraj to obyczaj..
Anoda zazdroszczę pączków :laugh: Ja uwielbiam a takie domowej roboty to już zwłaszcza :silly:
A hormony w ciazy są czasem okropne raz euforia raz deprecha...

10 lata 11 miesiąc temu #832084 przez katasza

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #832104 przez Martyna82
KataszaJeśli to pozwoli Ci odpoczywać to chętnie Ci pomogę :)
Mieszkam w HIszpanii teraz od roku, ale to nie jest pierwszy raz bo w 2010 roku też mieszkaliśmy rok. Mój partner jest Hiszpanem, stąd ten kraj i taka decyzja, ja osobiście tęsknie za Polską i nie miałabym nic przeciwko, ale próbowaliśmy 2 razy mieszkać w Polsce i on nie wyrabiał, tego braku światła, tych krótkich dni:) Więc trzeba było podjąć decyzję, by tak się nie przeprowadzać co rok, lub 1,5.
Tak więc teraz tu jest mój dom :)
A co do temperatury... przepraszam, ale mam 20 stopni... :P Bardzo ciepło i pięknie, choć oczywiście zdarzają się pochmurne dni. No ale nie ma porównania do polskich śnieżyc i zamarzniętego...wszystkiego :)

Teraz jestem "panią domu" ponieważ mieszkam w miejscowości turystycznej, w której praca generalnie jest tylko w lecie. Z zawodu jestem pedagogiem specjalnym i terapeutą, ale tutaj nie mam na razie widoków na pracę w zawodzie. Kryzys jest bardzo odczuwalny, niestety.
Więc teraz przeznaczam ten czas na dzidzię, partnera i siebie.

A Wy gdzie myśleliście wyjechać? Mieliście taką możliwość? Co do opieki to bywa różnie, ja mieszkam w jednym z najbiedniejszych regionów więc jest jak jest, ale bywa lepiej, zależy na kogo i gdzie się trafi :)

I też mi właśnie przyszła ochota na pączki :)

pozdrawiam (no i przesyłam słonko!)

10 lata 11 miesiąc temu #832108 przez Monia2408
Witam pod koniec weekwndu goscie pojechali dzieciaki szalaly a Ja dzis czuje sie jak po dobrej imprezie, zmeczona jestem. Martyna witam Cie tez serdecznie i zazdroszcze temperatury 20 st. :) to mamy kolejnego terapelte na forum :) Katasza-odpiczywaj i ciesze sie ze lepiej u Ciebie , myslisz o porodzie w Szpitalu Orlowskiego? Anoda - gratuluje synka super , meskosc widac niezle ;)

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 8 miesiąc temu #832110 przez katasza
[/hide]

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 8 miesiąc temu #832115 przez katasza
[hidide]

10 lata 11 miesiąc temu #832119 przez Kocica

10 lata 11 miesiąc temu #832121 przez katasza

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka