BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwcowe

10 lata 10 miesiąc temu #837176 przez Martyna82
Anoda,az zajrzalam z ciekawosci na marcowki :) wiem,ze to niezbyt ladnie podgladac/ podsluchiwac ;) one sie juz prawie wszystkie szykuja do porodu hihi

Katasza,usg mam na 12.25 ale w hiszpanskiej czasoprzestrzeni to bedzie pewnie godzine pozniej. Bo niby dostajemy wizyte na konkretna godzine,ale potem sie okazuje ze jest 5 kobitek na ta sama i pani pielegniarka wyciaga swoja magiczna liste z kolejnoscia.
U mnie dzis spaghetti bolognese na obiad. Wyobrazcie sobie,ze Carlos zrobil ;) chyba postanawia mi udowodnic,ze jednak gotuje :p no ale postanawiam mu wybaczyc wczorajsze :) i wracamy do normalnosci :) na szczescie.. bo strasznie nie lubie takich dni po spieciach.

Dzisiaj na baseniku moja dzidzia postanowila sie tez rozruszac,pierwszy raz ja tak poczulam przy aktywnosci. Fajnie.

Babajaga, ja polecam internetowa apteke gemini, dodatkowo jesli jest u ciebie w miescie to mozna odebrac w konkretnej wybranej przez ciebie bez placenia za przesylke.ceny byly zawsze duzo tansze.

Kocica, jesli potrzebujesz odpoczynku, to idz na zwolnienie, masz do tego pelne prawo :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 10 miesiąc temu #837179 przez katasza

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

10 lata 10 miesiąc temu #837184 przez Kocica
Katasza super wlasnie tez sie nad takim czyms zastanawiam :laugh: bo mysle ze to fajna pamiatka no i super zabawa :blush:
Martyna na moim pierwszym basenie mala kopala caly czs a pozniej jak tylko bylam w wodzie zasypiala ale za to jak wsiadlam do samochodu...no to sie zaczynala cala zabawa :lol:

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #837186 przez katasza

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

10 lata 10 miesiąc temu #837193 przez Kocica
Własnie my tez zawsze mamy tych samych fotografow i zawsze jest super zabawa ze o fotkach nie wspomne :laugh:
i tak mnie korci taka mala sesyjka :cheer:

10 lata 10 miesiąc temu #837196 przez anoda89

10 lata 10 miesiąc temu #837205 przez Kocica
Zwlaszcza te ktore maja na poczatku czerwca ;)
Ja w maju to juz bede miala chyba mega stresa :blush:

10 lata 10 miesiąc temu #837234 przez babajaga0087
Katasza - no tak, ale kiedy zgłasza do ubezpieczenia maksymalnie 20 pracowników, w innym przypadku zarówno wynagrodzenie chorobowe (1 miesiąc) jak i dalej zasiłek wypłaca pracodawca, podobnie macierzyński. Ale mówię o wypłaceniu, finansowany jest faktycznie i tak z ZUS, więc w zasadzie chyba źle się wyraziłam, tak czy siak pieniądze się dostaje i to najważniejsze :)

Kurcze ja w maju też już będę siedziała jak na szpilkach, moja bratowa miała termin na koniec maja a urodziła już w połowie. Ale jakie wielkie wtedy będą nasze brzuchy...

10 lata 10 miesiąc temu #837237 przez katasza
babajaga0087 napisał:

Katasza - no tak, ale kiedy zgłasza do ubezpieczenia maksymalnie 20 pracowników, w innym przypadku zarówno wynagrodzenie chorobowe (1 miesiąc) jak i dalej zasiłek wypłaca pracodawca, podobnie macierzyński. Ale mówię o wypłaceniu, finansowany jest faktycznie i tak z ZUS, więc w zasadzie chyba źle się wyraziłam, tak czy siak pieniądze się dostaje i to najważniejsze :)

Kurcze ja w maju też już będę siedziała jak na szpilkach, moja bratowa miała termin na koniec maja a urodziła już w połowie. Ale jakie wielkie wtedy będą nasze brzuchy...

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #837239 przez katasza

10 lata 10 miesiąc temu #837247 przez babajaga0087
Katasza - bo tak to napisałam - sorry :)

Myślisz, że nie donosisz dłużej ciąży? W zasadzie 34 tydzień jest już chyba wystarczająco bezpieczny aby maleństwo mogło przyjść na świat, prawda?
Ja mam tylko nadzieję, że maj nie będzie gorącym miesiącem, nie chciałabym rodzić w lecie, z opowiadań znajomych i mamy, która pracuje w szpitalu wiem, że upały są bardzo męczące dla ciężarnych. Dlatego planowałam ciążę na wiosnę, tylko wiadome - nie da się tego zaplanować z dokładnością co do miesiąca;)

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 8 miesiąc temu #837253 przez katasza

10 lata 10 miesiąc temu #837260 przez katasza

10 lata 10 miesiąc temu #837267 przez babajaga0087
Jasne, rozumiem. To rzeczywiście trzeba się przygotować na inne opcje niż poród w terminie. Ja w zasadzie dokładnego terminu nawet nie mam, usłyszałam jedynie, że będzie to "początek czerwca". Lekarkę mam bardzo sympatyczną, jednak nie dopytywałam, bo przecież czy to ma być 3 czy 4 czerwca to nie robi mi to różnicy, byle wszystko było dobrze. Jak pisałaś o tym, że w przyszłym roku i następnym planujesz kolejne dzieci, to mnie też przeszło przez myśl już następne dziecko, ale nie chcę wybiegać aż tak w przyszłość ze względu na pracę, ponieważ po macierzyńskim muszę znaleźć nowe miejsce zatrudnienia i boję się na dłużej niż te 1,5 roku "wypaść" z rynku pracy.

Martyna - dzięki za info;) dodałam do ulubionych tę aptekę, pewnie w niedługim czasie skorzystam :)

Ja się tak chwaliłam wszem i wobec, że dobrze się czuję, a tu dzisiaj zonk, spać mi się chce, ciśnienie słabe a do tego żołądek coś nie przyjmuje jedzenia :/

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #837274 przez Lizzy

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka