BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwcowe

10 lata 10 miesiąc temu #840835 przez anoda89
No właśnie ja mam ciut przy wysokie, w normie ale mogłoby być lepsze i tego biorę magnez a kawa go wypłukuję więc się obędę bez kawy ;)

Latte to bym się napiła :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 10 miesiąc temu #840853 przez Kocica
Anoda to do kawy zjedz kawalek gorzkiej czekolady takiej z jak najwieksza zawartoscia kakao. W dobrych kawiarniach wlasnie taka daja nie jako gratis (jak mysla ludzie) ale jako bogate i latwo przyswajalne zrodlo magnezu. zreszta ile bys tej kawy musiala wypic zeby ci "magnezowo" zaszkodzilo.. :unsure:
A zreszta jak masz ochote la latte to smialo tam jest wiecej mleka jak kawy :laugh:
Oj ale mi sie marzy kawa mrozona z coffe heaven B)

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #840857 przez anoda89
Dobra aż tak mnie nie ciągnie chyba że będziemy gdzieś na zakupach to się nie oprę i to właśnie z coffe heaven:lol: Ja swego czasu pracowałam w takiej małej kawiarence ale się zamknęła jakiś czas temu:laugh:

haha jak dobrze to czasami poskakać po innych wątkach można ciekawe rzeczy znaleźć, proszę www.srokao.pl/2011/06/analiza-kosmetyki-dzieciece-kapiel.html

10 lata 10 miesiąc temu #840876 przez jakasse
Czytałam te analizy, ale dla mnie to wszystko za bardzo naciągane- niemalże wszędzie teraz jest chemia więc nie ma co przeżywać za bardzo.... Każde dziecko jest inne, każde inaczej reaguje, każde coś innego uczuli. Jakoś nie sprawdzam aż tak rzetelnie składu płynu do kąpieli dla sibeie czy szamponu. My kupilismy HIPP i NIVE'a i tych kosmetyków chce uzywać , jesli dzidziuś je zaakceptuje. A wypisywanie skladu chemicznego jest dla mnie w tych czasach troche smieszne, najlepiej wymyć szarym mydłem, natrzeć dziecko oliwą i zasypać mąką ziemniaczaną ! :D

10 lata 10 miesiąc temu #840883 przez anoda89
Jakasse Ty się nie śmiej bo podobno mąka ziemniaczana działa cuda :silly:
Nivea to i ja sobie chwalę, kiedyś używałam mleczka do ciała dal dzieci i rewelacja, teraz też muszę sobie kupić bo świetnie nawilża. Choć o tych rossmannowskich dużo dobrego słyszałam i cena zachęca.

10 lata 10 miesiąc temu #840892 przez jakasse
tak babydream, ma dobrą opinie, dlatego też zdecydowaliśmy się na pieluszki w rozmiarze 1 z rossmana, 2ki już mamy z pampersa bo podobno czym większe dziecko tym te z rossmana gorsze. Ale jesli chodzi o produkty babdream to nic złego nie slyszalam :)

10 lata 10 miesiąc temu #840893 przez jakasse
czym bardziej się wgłębiam w te analizy tym bardziej mam wrażenie że pisze to jakaś matka-wariatka. Według niej to chyba prócz wody praktycznie nic nie powinno się uzywać dla dziecka bo wszystko jest BEEE i ma PEG, parabeny itd :/

10 lata 10 miesiąc temu #840902 przez anoda89
Ja jeszcze się nie zagłębiałam w te analizy tylko tak rzuciłam okiem. Możliwe że jakaś nadopiekuńcza mama to popisała. Nie ma co przesadzać i trzeba mieć trochę zdrowego rozsądku. Zresztą każdy postępuje tak jak uważa.

10 lata 10 miesiąc temu #840910 przez Lizzy
Cześć Dziewczyny!
Mira, Anoda - dzięki za te analizy - nie przypuszczałam, że kosmetyki z rossmana są tak dobre! No ale człowiek uczy się przez całe życie ;) Największe zaskoczenie to chusteczki z Reala :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 8 miesiąc temu #840912 przez katasza

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

10 lata 10 miesiąc temu #840927 przez katasza

10 lata 10 miesiąc temu #840929 przez anoda89
Zjadłam tosta, poprawiłam pączkiem i znowu mnie śpiączka wzięła :laugh: Jeszcze niecałe 2 godziny i do domu. Mąż mnie wykorzystuje :woohoo:

10 lata 10 miesiąc temu #840932 przez katasza

10 lata 10 miesiąc temu #840984 przez anoda89
No i mamy poraz drugi na forum trojaczki :lol: Pierwsze pojawiły się w wątku Kwietniówki 2013 i teraz w sierpniówkach :lol:

10 lata 10 miesiąc temu #841037 przez katasza

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka