BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwcowe

10 lata 10 miesiąc temu #841339 przez Martyna82
Dzieki Mira za wytlumaczenie,nie znam sie :) pewnie bedziemy sie wzajemnie informowac o sposobach,ktore dzialaja :) mam nadzieje :)
u mnie gesi nie uswiadczysz :)
Kocica dawni temu nie pisalam nic «naukowego» jakbym teraz miala cos wymyslec byloby dosc ciezko :) no ale masz dwa miesiace to powolutku i do przodu...
Jakas jestem dzis bez sil,wiec zrobilam sobie kakao i sie wzmacniam :)
A tu macie moj brzuszek, jeszcze cieply ;p bo fotka z rana hihi

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #841342 przez Martyna82

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

10 lata 10 miesiąc temu #841354 przez jakasse
za duża ta fotka chyba, bo nic nie widać :((

10 lata 10 miesiąc temu #841363 przez Klaudeczka
Jakasse- musisz troszeczkę zmienjszyć to zdjęcie :) tak, żeby nie zajmowało więcej niż 150 kb ;)

10 lata 10 miesiąc temu #841403 przez jakasse
to martyna82 nie ja :)

10 lata 10 miesiąc temu #841406 przez Klaudeczka
Przepraszam, trochę dziwna dzisiaj jestem :P :*

10 lata 10 miesiąc temu #841413 przez babajaga0087
Cześć Dziewczyny,
ja nie pisałam od dwóch dni, bo jakoś nie umiałam ułożyć sensownego zdania, więc uznałam, że lepiej się w ogóle nie odzywać :D Miałam za to wczoraj wenę do sprzątania i gotowania, tylko chyba trochę przesadziłam, bo wieczorem brzuch mnie bolał :/ Tak, że dzisiaj odpuściłam trochę i korzystając z pięknej pogody wybrałam się na godzinny spacer i trochę mi lepiej.

Kocica - nie jestem w stanie przeczytać tematu na jaki masz pisać pracę nie mówiąc już o zrozumieniu :D ale sama ostatnio pomagałam znajomej w pisaniu pracy z pedagogiki, o której zupełnie nie mam pojęcia;) Kiedy na glukozę idziesz, bo chyba pisałaś, że w tym tygodniu? Ja się wybieram w czwartek.

Mira - takie obeznanie z tematami dziecięcymi to przyjdzie mi też z czasem czy Ty specjalnie się gdzieś go uczyłaś? :) Co prawda wiem co to gęsi i mąka, ale nie miałabym pojęcia, że znajdują one zastosowanie przy niemowlakach ;) Co do kremów to racja, nafaszerowane są chemią, która lubi uczulać. Ja np. mam wrażliwą skórę na dłoniach, wystarczy np. jakiś inny niż zwykle płyn do naczyń albo krem i zaraz mam wielkie czerwone plamy, a co dopiero skóra takiego maluszka...

10 lata 10 miesiąc temu #841435 przez jakasse
Ja mialam mieć wizyte u gina w tym tygodniu, w czwartek, ale przelozylam ją o tydzień- żeby mieć wiecej czasu na zrobienie glukozy i zeby minęlo troche wiecej czasu od ostatniej wizyty maluszka, bo widzielismy go 12 lutego na echo serca więc poczekamy jeszcze chwilke, a nóż maluszek będzie lepiej widoczny na 3d żeby ujrzeć jego buźkę, ostatnio tak sie przytulił do ściany że mało bylo widać :(

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 8 miesiąc temu #841441 przez katasza

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

10 lata 10 miesiąc temu #841447 przez anoda89
Jakasse pewnie jak widziałaś ostatnio maluszka i jest ok to lepiej przełożyć i zrobić glukozę na spokojnie :)

Katasza fajny program się wydaje :) Gdzie Ty chodzisz na szkołę??
Co za lekarz! Zamiast mówić o konsekwencjach picia alkoholu w ciąży to on jeszcze zachęca i tak jak piszesz pójdzie jedna z drugą i wypije lampkę a trzecia stwierdzi że jak lampka nie zaszkodzi to może trochę więcej wypije i nic nie będzie.

Babajaga rękawiczki sobie zakładaj, szkoda rąk niszczyć.

10 lata 10 miesiąc temu #841449 przez jakasse
Katasza to będziesz nam zdawać relacje co i jak :)

Doktorek niezły.... ;)

ja wczoraj miałam 'przyjemność' rozmawiać z mamą która była u mnie na zleceniu o paleniu w ciąży, bo zszokowała mnie, gdy zostałam sama z jej maluszkiem bo pobiegła zapalić. :S
Ja też paliłam ale rzuciłam od razu jak sie dowiedziałam o ciaży.... no i od słowa do słowa wyszło, że laska paliła całą ciąże tylko GINEKOLOG JEJ KAZAŁ PALIĆ MNIEJ I SŁABSZE FAJKI, więc przerzuciła się na cienkie i paliła kilka dziennie a nie paczkę - :huh: :unsure: :ohmy:

Zamurowało mnie, ale przynajmniej dostałam odpowiedź dlaczego Staś urodził się w 32 tyg ciąży.

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 8 miesiąc temu #841451 przez katasza

10 lata 10 miesiąc temu #841453 przez katasza

10 lata 10 miesiąc temu #841456 przez anoda89
Mało która kobieta po przejściach w ciąży myśli o porodzie, czy będzie ciężki itp. Modli się żeby dotrwać szczęśliwie do końca ciąży i urodzić zdrowego maluszka.
Ja to się nie wypowiadam na temat palenia w ciąży bo mi się ciśnienie podniesie. Dużo kobiet pali w ciąży. Ja też paliłam ale przed pierwszą ciążą rzuciłam palenie razem z mężem.

10 lata 10 miesiąc temu #841480 przez Kocica
No przykre jest to ze widok ciężarnej z papierosem wczle nie jest taki niespotykany..a zwróć takiej uwagę to jeszcze ci sie oberwie..
Co do alkoholu to jeszcze całkiem nie tak dawno kobietom w ciazy zalecali picie czerwonego wina na stu Ula je erytropoezy a i alkohol był używany jako środek zwiotczajacy mięśnie wiec może ten doktorek poprostu za bardzo cofna sie w przeszłość i rozmarzyl B)
Cóż każdy swój rozum i swoje sumienie ma

A ja właśnie wróciłam z wyprawkowych zakupów i dobrze ze tam karta płacić nie można bo chyba bym pól sklepu kupiła :lol:

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka