BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwcowe

10 lata 10 miesiąc temu #841064 przez Kocica
A ja zrobiłam żurek z jajkiem i leczo z kielbaska :laugh: Choć nie powiem tosta to bym wciagnela :lol: Ale muszę sie serniczkiem zadowolic :blush:
O kurcze trojaczki...mnie by blizniaki przerazaly.. B)
Kurcze narobilyscie mi ochoty na paczka.. ;)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 10 miesiąc temu #841092 przez Klaudeczka
Zostawić was na pół dnia i już tyle postów :P
ja właśnie wróciłam do domku i będę robić naleśniki :lol:

10 lata 10 miesiąc temu #841143 przez Monia2408
Hej dziewczynki u mnie bez cewnika :) jest duzo lrpiej , ale niestety do czwartku musxe zostac :/

10 lata 10 miesiąc temu #841145 przez jakasse
A my nawet chcieliśmy bliźnięta- ale wszystko przed nami. U mnie w rodzinie są 3 parki bliźniąt ( rodzenstwo dziadka, rodzenstwo taty, kuzynostwo ) - więc jak dobrze pójdzie może przy kolejnym wyjdą nam dwa :) mielibyśmy już całą wymarzoną trójkę :)

Kiedy planujecie kolejne dziecko?
My myślimy tak za ok 2-3 lata,w zależności od przeprowadzki i tego jak syn da nam popalić :)

10 lata 10 miesiąc temu #841146 przez jakasse
PS. dziś miałam super zlecenie - chłopiec urodzony w 32 tygodniu, dziś miał 4 tygodnie - czyli nie powinno być go jeszcze na świecie- cudny !!! Taki okruszek maleńki :) 100% zdrowy.

10 lata 10 miesiąc temu #841152 przez Klaudeczka
Ja na razie drugiego nie planuję :P chociaż bardzo prawdopodobne by było, że będą bliźniaki, bo mój chłopak ma brata bliźniaka :P

10 lata 10 miesiąc temu #841201 przez Mira_84

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

10 lata 10 miesiąc temu #841220 przez Martyna82
Dzien dobry dziewczyny!
U mnie dzis znowu ponuro okropnie, to mam choc nadzieje, ze u was ladnie :) a czemu by nie? :)
U mnie w rodzinie babcia z blizniakow i jej 2 siostry blizniaczki, ja tez fantazjowalam ze beda i u mnie :) a wszystkie doswiadczone mamy smialy sie i mowily, ze chyba nie wiem o co prosze ;p a na razie nie planujemy nastepnych,zobaczymy jak nam pojdzie z Carmen :)

Monia,ciesze sie ze udalo sie obejsc bez cewnika :)
Mira, co jest dobre na odparzenia oprocz maki ziemniaczanej? Kala?? Co to jest? Ciesze sie,ze masz wyrozumialego lekarza :)

10 lata 10 miesiąc temu #841231 przez Kocica
witam sie słonecznie :laugh:

Ja mam dzis dzien pelen sukcesow :) wyspalam sie do pracy jechalam 30 min i zaparkowalam pod uczelnia i to chyba cud dnia dzisiejszego bo u nas to raczej nie mozliwe B)

U mnie bliźniakow w rodzinie nie ma wiec o to sie nie martwilam choc maz by chcial ale coz..pozostaje nam tylko probowac dalej :lol:

Jakasse my drugie za jaies 4 lata niech sie jedno odchowa potem czeka nas remont i w ogole a z maluszkiem to ciezko bedzie no chyba ze bedzie inaczej to trudno..cieszyc sie bedziemy bo chcemy 2 :laugh:

Monia dobrze ze juz lepiej obys szybko doszla do siebie i wrocila do domku :)

Wiecie ja uwazam ze babcine sposoby sa czasem ostatnia deska ratunku..sama nie lubie takich wynalazkow dla mnie medycyna to podstawa ale nie raz bywalo ze antybiotyki nie pomagaly a banki i gesi smalec czynily cuda wiec "nie mow nigdy nigdy" bo zawsze wychodzi inaczej :cheer:

Kurcze musze napisac artykul a mam problemy czasem ze zbudowaniem zdania poprawnego zdania wiec cos czuje ze to bedzie nie lada wyczyn B)

10 lata 10 miesiąc temu #841241 przez anoda89

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #841296 przez Mira_84

10 lata 10 miesiąc temu #841302 przez Kocica
Miraja to znam jako "kali pomagali" i podpisuje sie ze to niedoceniane cudo bezpieczne, pomaga i kolorek ma cudny :cheer: i ja tez mam termin na 06.06 :lol:

Moj temat roboczy to korelacja pomiedzy wiekiem a farmakokinetyka chemioterapeutykow. brzmi groźnie ale chodzi o to zeby pokazac jak szybko radza sobie z lekami oseski a jak dorosle osobniki :) musze to napisac w 2mc wiec nie jest zle ale moja percepcja czasem odmawia posluszenstwa :dry:

A z gęsiego smalcu ja sobie robie kuracje na raczki i stopki i po nocy mam gladziutkie jak niemowlaczek :laugh: a i czesto jak chora bylam mama mnie nacierala i pomagalo :)

10 lata 10 miesiąc temu #841308 przez anoda89

10 lata 10 miesiąc temu #841315 przez Kocica
Moja babcia chodowala gąski i mam kołderkr i podusie ze "swoich" gasek i wlasnie znam rozne takie domowe wynalazki :laugh: A teraz babcia dla swojej prawnusi robi wyprawke czyli kolderka i podusia :cheer:

No wiem temat brzmi grożnie ale ma byc z tego praca dla laikow wiec moze moj mozg to ogarnie B)

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #841335 przez Mira_84
Kocica - że tak powiem... Jezusicku!!!!!! co za temat, nawet samego tematu nie rozumiem :lol: czy będzie jakaś wersja przewidziana dla ciężarnych - wolno myślących? te oseski i dorosłe osobniki to gatunek ludzki, czy jakieś zwierzaczki????
"kali pomagali" - dobre :)

Anoda , Kocica - no to nam się wysyp na 06.06 szykuje :) ja sama mam urodziny 05.05 wiec śmiesznie by było gdyby tak Krzyś się pojawił:)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka