BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwcowe

10 lata 10 miesiąc temu #841491 przez Martyna82
hej dziewczyny, rzeczywiście zdjęcie było za duże, teraz już zmieniłam i oto on :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #841496 przez Martyna82
jakoś taki większy ten mój brzuszek w rzeczywistości mi się wydaje niż na zdjęciach :)

KAtasza, cieszę się, że Twoje wyniki w normie i że szkoła rodzenia dobrze się zapowiada :) Bedziemy się do Ciebie dużo uśmiechać byś się z nami dzieliła nowościami... Ciekawie brzmi to nawiązywanie relacji z dzidzią w brzuchu :)no i aspekty ojcostwa i w ogóle...

Jakasse ja też mam koleżankę, która paliła całą ciążę i karmienie, też jej lekarz powiedział, że rzeczywiście skoro ma być zestresowana rzucaniem to przy tym co ona pali to lepiej niech kontynuuje, albo pali trochę mniej... (wydaje mi się, czy już o tym pisałam??)
W Hiszpanii jest normalne, że kobiety piją w ciąży, nie piją dużo, ale nalewa im się na przykład pół kieliszka wina do obiadu... na trawienie...

10 lata 10 miesiąc temu #841497 przez Kocica
Piękny brzusio :lol:
Teraz to już pewnie co dzień będzie rósł i rósł :woohoo: Ani sie obejrzysz a luby będzie ci buciki wiązał bo sama nie dasz rady :silly:

10 lata 10 miesiąc temu #841499 przez katasza

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

10 lata 10 miesiąc temu #841502 przez Martyna82
katasza, te spodnie mają taki pas, bo on nie jest oddzielny. Kupiłam w Decathlonie w dziale do jogi :) co prawda tu, ale Decathlon pewnie tak jak ikea ma okreslone produkty.

10 lata 10 miesiąc temu #841503 przez Martyna82
no i w ogóle dzięki dziewczyny, też mi się podoba ten mój brzuch... jak patrzę na całą sylwetkę to jest dziwna :P ale brzuch piękny, pierwsza kołyska mojej małej :)

10 lata 10 miesiąc temu #841504 przez Kocica
Wiecie co mi sie wydaje ze skoro kibieta pali i nie ma zamiaru rzucać to mniejsze zło jest nakłonić ja do ograniczenia niż przestanie bo to może mieć odwrotne skutki..a z piciem odrobiny wina to ja sie nie raz spotkałam właśnie 1/4 kieliszka na trawienie zwłaszcza w krajach południowych było to widoczne :blush:

10 lata 10 miesiąc temu #841506 przez katasza

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #841541 przez Martyna82
knajpa wiecznie otwarta :)

kwejk.pl/obrazek/2010770

oraz stresy młodej matki :)
Załączniki:

10 lata 10 miesiąc temu #841546 przez Kocica
Hehe muszę mężowi pokazac :lol:
Dziś basen fajnie trochę sie odpreze :laugh:
Aaa na glukoze idę w piątek biorę wolne wiec długi weekend będę miała a w czwartek idę do kosmetyczki żeby sie pozytywnie nastawic :lol:
A już za tydzień jedziemy zobaczyć sie z naszym skarbem :blush:

10 lata 10 miesiąc temu #841562 przez babajaga0087
Anoda - właśnie odkąd nie pracuję odzwyczaiłam się używać rękawiczek i efekt jest kiepski :/

Martyna - ale jesteś szczuplutka :) Ja w niedzielę w przymierzalni zobaczyłam w lustrze słonia :D a raczej słonicę, nie wiem dlaczego znajomi mówią mi, że nie widać po mnie ciąży, z pewnością nie są szczerzy hehe

Katasza - to ciekawie zapowiada się szkoła rodzenia, u nas też mają być jakieś ćwiczenia na koniec każdego spotkania, ale zobaczę co i jak.

Kiedyś też słyszałam o tym, że kobiety powinny wypić nieco wina w ciąży, ale ja w to nie wierzę. Skoro wszędzie powtarza się, że nie zbadano jaka ilość alkoholu może zaszkodzić dziecku to skąd mam wiedzieć czy już jeden łyk nie jest szkodliwy? Ja dowiedziałam się o ciąży 2 tygodnie przed swoim ślubem i zrezygnowałam nawet z lampki szampana (oranżada też była ok;)). Sama nie palę, ale bardzo lubię alkohol (zabrzmiało jak wyznanie alkoholiczki :D) w każdym razie w lecie często piję piwko, w zimie różne nalewki wieczorem i jakoś wcale trudno nie było mi odstawić alkoholu odkąd jestem w ciąży, chyba po prostu od razu gdzieś tam w głowie mi się pozmieniało;)

10 lata 10 miesiąc temu #841675 przez jakasse
martyna82- hehehehehe śmieszny obrazek

ja nigdy za alkoholem nie przepadałam, więc nie mialam problemu z odmawianiem sobie w ciąży. Choć raz wziełam łyka - wina truskawkowego od mamy, ale na łyczku się skonczyło ;)

10 lata 10 miesiąc temu #841688 przez Klaudeczka
Ja też nie przepadam za używkami. Papierosów nie palę, a alkohol piłam nie pamiętam kiedy przed ciążą, po prostu mnie do tego nie ciągnie, więc teraz nie mam z tym problemu ;). Nie rozumiem jak kobiety w ciąży mogą tak szkodzić swojemu maluszkowi. Potem się dziwią, że rodzą się z jakąś poważną chorobą albo jakimiś wadami xD
Martyna- przepiękny masz brzuszek :) mój jest troszkę większy :)
dzisiaj rano mnie złapał skurcz z lewej strony, dobrze ze szybko mi przeszło :)

10 lata 10 miesiąc temu #841692 przez Klaudeczka
Babajaga na pewno przesadzasz :P mogę się założyć, że nie wyglądasz zle :) może po protu tylko Ty się tak widzisz :P

10 lata 10 miesiąc temu #841695 przez Klaudeczka
Ja to nawet przed ciążą miałam kompleksy, zawsze miałam wrażenie, że wyglądam jak słoń xD chociaż każdy mi powtarzał, ze jestem szczupła to i tak nie chciałam w to wierzyć :P więc wyobraź sobie co jest teraz ;)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka