BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwcowe

10 lata 10 miesiąc temu #842106 przez katasza

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 10 miesiąc temu #842112 przez katasza

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

10 lata 10 miesiąc temu #842128 przez jakasse
Hejka :)

Dziś mam duuużo pracy + nauka na uczelnie więc tylko na szybko wpadłam.

Co do farb do wlosów - może jestem trochę przewrażliwiona, ale wiem że działają szkodliwie- mogą powodować u dzieci nowotwór neuroblastoma ( nerwiak płodowy) który występuje u niemowląt/ dzieci do ok 2-3 roku zycia. Powstaje na skutek m.in farbowania włosów (palenia papierosow itd ) -
miałam na 1 roku praktyki w Klinice Transplantacji Szpiku, Onkologii i Hematologii Dziecięcej - wystarczająco się napatrzyłam, by podczas ciąży odmówić sobie przyjemności farbowania włosów ....

TAKŻE OD PÓŁ ROKU nie tykałam farby, akurat jestem blondynką i farmowalam sie tylko na jasniejszy troszke blond, więc bez tragedii to wygląda - mam naturalne OMBRE hehehe

Wracam do pracy, muszę pokończyć zlecenia, bo w przyszlym tygodniu codziennie coś.

Mira- TAK ! jesteśmy fotografami , prowadzimy swoją firmę - www.flora-art.com.pl/

U nas dziś chińszyzna na obiad , chociaż szczerze - jakoś nie mam na nic ochoty :(

Aaaa ! przyszły te koszule które zamawiałam do karmienia- są super, b.dobra jakość- polecam

10 lata 10 miesiąc temu #842131 przez Klaudeczka
Ja obejrzałam wszystkie sezony Gotowych na wszystko, nie umiałam się od niego oderwać, takki wciągający. Najlepiej się go ogląda z napisami, bo lektor bardzo kiepski ;/ "Przyjaciele" też bardzo fajny serial, polecam! :) "Breaking Bad" też genialny :) ostatnio też znalazłam bardzo fajny serial, nazywa się Sherlock www.filmweb.pl/serial/Sherlock-2010-528992 (tutaj jest link do niego) :)
teraz mam zamiar zacząć oglądać DR House ;P
te seriale mnie osobiście bardzo wciągnęły, ale czy Wam się spodobają to juz zależy od gustu ;)

co do farbowania włosków, to ja robiłam ostatnią henną, nie żadną farbą. Bardzo fajny efekt, a w ogóle nie śmierdzi :) teraz już mam tak zniszczone włoski, że na żaden jaśniejszy klorek się teraz nie zdecyduję :P muszą mi troszkę się odżywić :P

U mnie też dziś pogoda bardzo paskudna jest
W ogóle dziś bez humoru wstałam ;/

10 lata 10 miesiąc temu #842142 przez Mira_84
jakasse - jezusicku, śliczne zdjecia!!!!!!!!! się napaliłam :)

katasza - a propo mamusiek, to polecam Ci polski serial "Mamuśki" - jak dla mnie, to powinni go puszczać na kursach przedmałżeńskich. :lol: uwielbiamy go z mężem. No i jeszcze z takich lepszych polskich, niestety już nie puszczanych w TV to "Licencja na wychowanie" - inteligentniejsza wersja Rodzinki.pl

Kocica - to się Laurka obłowiła ;)

10 lata 10 miesiąc temu #842144 przez katasza

10 lata 10 miesiąc temu #842148 przez jakasse
Mira- spokojnie umówimy się jeśli będziesz chciała , znajomi zawsze mają duuuuużą zniżkę :)
Polecam oglądać zdjęcia na facebooku, tam najwiecej aktualności ;) bo na strone nie chce mi się wrzucać tak często ;) www.facebook.com/fotomartarybak

Dziewczyny kupilam wanienke dla malucha :cheer: :cheer: :cheer:

10 lata 10 miesiąc temu #842152 przez Mira_84

10 lata 10 miesiąc temu #842160 przez Mira_84
jakasse - super, więc oby do wiosny ;) ale fajna wanienka!

10 lata 10 miesiąc temu #842162 przez katasza

10 lata 10 miesiąc temu #842164 przez katasza

10 lata 10 miesiąc temu #842173 przez Kocica

10 lata 10 miesiąc temu #842191 przez anoda89

10 lata 10 miesiąc temu #842195 przez Martyna82
Anoda uzywam serie «olia» garniera (bez amoniaku) ale nie wiem czy ona dostepna w pl. Prawie bezzapachowa.

Katasza, moja kolezanka Bialorusinka dostala od rodziny zakaz przygotowywania sie na przybycie dziecka, masakra,ani body,ani lozeczka,ani pampersa.. bo to nieszczescie przynosi. Nie ma tez chodzic na cmentarz,uzywac nozyczek i jeszcze jakies inne okropne zabobony. A jest z calkiem duzego miasta. Wyobrazacie sobie? Rodzina przyniesie w prezencie najpotrzebniejsze jak juz sie dziecko urodzi. Nie do ogarniecia przeze mnie :)
Wiec ty sie nie przejmuj ze pokoju nie masz jeszcze wyremontowanego ;p moglo byc gorzej

10 lata 10 miesiąc temu #842209 przez katasza

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka