BezpiecznaCiaza112023

Lipcówki 2014

10 lata 8 miesiąc temu #868149 przez wiolcia1004
Witam dziewczynki ale naprodukowalyscie:):)
Jezeli chodzi o badanie na Hiv tez mialam na samym poczatku i z tego co wiem to na samym poczatku ciazy sie je wykonuje.
Staślubania ja tobie tez zycze wszystkiego naj:) ehehhehehe
Ja dzis bylam na badaniach ale narazie tylko na toksoplazmoze i morfologie i mocz a glukoza przedemna:) ciekawa juz jestem jak to bedzie smakowało hehehehe. Podobno kobietom ktore maja miec corki ta glukoza nie jest straszna no ciekawe czy sie sprawdzi:)
Zycze milego dzionka u mnie rano padalo a teraz sloneczko zaczyna sie przebijac buziaki

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 8 miesiąc temu - 10 lata 8 miesiąc temu #868154 przez Cania
Agnilla tak jak Queen mowi :D po 1 i po 2 godzinach :) a co do ciuszków to mój salon wygląda wlasnie podobnie, wszystko jest wszędzie :D probje to ogarnąć :D

wiolcia u mnie się sprawdzilo :D :) glukoza nie była straszna :D ale nie wiem czy to jest jakos skorelowane :P

10 lata 8 miesiąc temu #868159 przez elmirka_20
Witam Kobietki! :)

Nooo... Siku nocne tylko dwa razy i jak mąż poszedł do pracy po 6.00 to udało mi się potem jeszcze kimnąć do samej 9.00 :) Ale super :) Wczoraj wieczorem to już nie miałąm siły nawet mówić taka byłam wyczerpana, ale - o dziwo - nie ciągnął mnie brzuch! :) fartło mi się ;)

Ja z odkurzaniem mam o tyle dobrze, że mam małe mieszkanie a poza tym długą rączkę więc nie muszę ściskać brzucha. Gdyby nie to, to gnębiłabym męża, bo ja bym brzuszka nie sciskała. Mój maluch leży na samym jego dnie i jak tylko nawet się lekko przygarbię siedąć, to on już mnie wali z całych sił, że mu ciasno, także dbam i pilnuję, by brzucha nie ściskać :) Ale mały potrafi o siebie zadbac, prawda? :) Pilnuje swojego terytorium :D

Za to podłóg to już nie myję, bo jednak trzeba uzyć siły żeby po tych panelach jechać mopem a to już dla mnie byłby wysiłek, więc oddaję zadanie mężowi :)

Rewelka, współczuję z poszukiwaniami firanek - ja kilka miesięcy temu kupowałam i nie mogłam sie zdecydować. Tyle ich było, a że kupowalam też zasłonki, to chociaż drogą dedukcji trochę wzorów mi odpadło bo by nie pasowały. Trzymam kciuki, żebyś szybko podjęła decyzję i wybrała jakieś ;) Na pewno będą ładne :)

HIV tez robiłam na początku ciąży z pierwszymi badaniami. Ponoć mozna sie nie zgodzić to robić, ale nie wiem komu by na tym zależało, w końcu chodzi o dobro dziecka.

Ja tez będę już prała ciuszki! :) Jak mam segment to już tylko kupię proszki do ubranek dziecięcych i płyn do płukania tkanin i będę szaleć ;) mam gdzie układać :) Nawet kupiłam nową suszarkę rozkładaną do ubrań, żeby prać więcej w ciągu dnia :) na pewno sie przyda :)

Miłego dnia Kobietki! :)
Ja teraz uciekam po soki i do piekarni po ciasto drożdżowe z owockami - ok 11.00 przyjdzie do mnie koleżanka :) Też z brzuszkiem, więc musimy mieć coś zdrowego ale i też coś do smaczku ;) Nie za słodkiego ;)

Miłego dnia Wam życzę i dobrych humorków :) Oby pogoda wszędzie była taka jak się zapowiada u mnie :)

Buziaki ;****

P.S. Wizyty tez mam co 3 tygodnie a w poniedziałek spotykam się po raz pierwszy z położną. Jak macie jakies pytania, napiszcie, to też zapytam :)

10 lata 8 miesiąc temu #868160 przez marzena25
Queen89 ja też nie miałam tego badania na HIV robione miałam tylko na kiłę na początku ciąży. A i dzięki za informację, też muszę się tam wybrać an zwiedzanie :) . A o jakim nowym szpitalu wy mówicie ten jest w Roztoce a jeszcze inny otworzyli oni?

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]

10 lata 8 miesiąc temu #868165 przez Queen89
marzena25 Ja na kiłę miałam tydzień temu robione ale o HIV mi do tej pory nic nie wspominała. Miałam na myśli noszy szpital w Tarnowie :). Powiem Ci że Roztoka zrobiła na mnie naprawdę dobre wrażenie i położna, która nas oprowadzała, bardzo fajna babeczka z 25 letnim doświadczeniem. Jeśli byś chciała, mogę Ci dać na nią namiary to np możesz się z nią umówić jak będzie miała dyżur i ona Cię oprowadzi i o wszystkim opowie. Przede wszystkim spodobało mi się ich podejście do przeprowadzania porodu, ochrony krocza i podejmowania decyzji o ewentualnym cięciu cesarskim. Warto przynajmniej się przejechać i pozwiedzać :)

10 lata 8 miesiąc temu #868171 przez Agnilla
W takim razie będą dwa pobrania, bo minela godzina od wypicia i nic mi nie robili mowili, że mam czekać do 10:40
Ja pożyczyłam druga suszarke od mamy ale cos czuje, że w końcu dam sie namówić na linki na balkonie choć mi się to nie podoba ;)
Odkurzacz mam pionowy, ale odkurzam rzadko bo to nie moja działka ;)
Jeszcze 50 min zaraz się tu położę na drzemkę ;)

10 lata 8 miesiąc temu #868177 przez gabi28
Nie wiem jak to jest z tą glukozą,bo ja dzwoniłam jeszcze do położnej i mi mówiła,że będę miała dwa pobrania a też mam jak Agni 75.

10 lata 8 miesiąc temu - 10 lata 8 miesiąc temu #868178 przez marzena25
Queen89 tez słyszałam same pozytywy o tym szpitalu także ja poród tylko tam rozważam chyba że trzeba będzie jechać do najbliższego jaki mam to wtedy trudno.Moja położna środowiskowa też bardzo chwiali ten szpital a że ma sprawdzone opinie od innych podopiecznych które tam rodziły to wiem że to jest prawda. :laugh:

gabi28 mi moja położna mówiła że od stycznia tego roku wprowadzili że ma sie robić 3 nakłucia może nie wszytskie ośrodki to jeszcze stosują

10 lata 8 miesiąc temu #868189 przez agnieszka89
Ja mialam na hiv robione ale chyba w 2 trymestrze

A noc ciezka do spania bo mojego psa cos bralo i sie wsciekal

Literki sa piekne Nawet kiedys patrzylam na allegro po ok 8 zl za literke jest + przesylka

Dziewczyny ktoras z was jest ze zgierza chyba ktoras Marzena ale nie jestem pewna a chcialam spytac czy ma zamiar rodzic w lodzi i jesli tak to gdzie

10 lata 8 miesiąc temu #868201 przez marzena25
Ja nie więc pewnie ta druga Marzena :)

10 lata 8 miesiąc temu #868243 przez Adel
Witajcie :)
Melduję, że na szkole rodzenia jet fajnie i to niezłe wypełnienie czasu w tygodniu.
W przyszłym tygodniu test glukozowy z cytrynką i kolejna kontrola u gina :)

Elmirka 20- z tym sprzątaniem, to też słyszałam , że np mycie okien odpada, odkurzanie też się mężowi dostało, zamiatanie i mopowanie jakoś daję radę ( nie wiem czy to też nie wskazane?) I pierzesz już ciuszki ? :) Ja się zastanawiam kiedy będzie właściwy moment na upranie słodkich ubranek.

Bezsenność w nocy- zwłaszcza jak przysnę na kanapie i budze się ok 1 w nocy to do 4 nie zasne. Plus rozmyślanie jak to będzie i czy ogarnę ten nowy etap ( a mała w nocy bryka jeszcze lepiej niż w dzień).
miłego dnia
Załączniki:

10 lata 8 miesiąc temu #868260 przez staślubania
Cania, przepraszam za niedopatrzenie:-) barania głowa nie zna dość dobrze horoskopu;-)

10 lata 8 miesiąc temu - 10 lata 8 miesiąc temu #868286 przez gabi28
To moje ostatnie zakupy w lumpku. :)

a to domek Olka.. coraz większy...
Załączniki:

10 lata 8 miesiąc temu #868304 przez wiolcia1004
Kubus Puchatek jest booooski!!!!

10 lata 8 miesiąc temu #868336 przez Agnilla
eeee mały ten Olkowy domek ;) ja sie tu zorganizuje, bo po badaniu padlam spac i wcinam slodkie jak glupia tyle krwi mi zabrali, to Wam pokaze moje łowy z wczoraj i swterek za 1,3 z dzis ;)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka