- Otrzymane podziękowania: 39
- /
- /
- /
- /
- Lipcówki 2014
Lipcówki 2014
- Lyanka
- Wylogowany
- budujemy zdania
A ja wróciłam z pracy i leżę plackiem odpoczywam. Dzisiaj miałam pobudek przed 5, bo taki skurcz mnie złapał w łydkę, że myślałam że zejde chyba muszę zacząć magnes brać, tylko z ginem chyba to skonsultuję.
Dziewczynki, mam taką propozycję każda z nas organizuje sobie listę rzeczy do kupienia dla maleństwa. Może napisałabyśmy tak w skrócie co już mamy kupione / ile sztuk / co jeszcze koniecznie musimy kupić. Bo ja szczerze mówiąc już się gubię w tych swoich listach a nóż widelec będzie to dla kogoś przydatne.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Cania
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- "mamo, słyszałaś kiedyś o cierpliwości?"
- Otrzymane podziękowania: 96
co do znieczulenia... wyczytałam wczoraj, ze w Krakowie na uniwersyteckim mogą znieczulac miedzy innymi... gazem rozweselającym i nie był to prima aprilisowy zart
Queen daj znac co ciekawego się dowiesz
- staślubania
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 21
- wiolcia1004
- Wylogowany
- rozmowna
- Sens mojemu życiu nadaje moja kochana księżniczka
- Otrzymane podziękowania: 34
- wiolcia1004
- Wylogowany
- rozmowna
- Sens mojemu życiu nadaje moja kochana księżniczka
- Otrzymane podziękowania: 34
Agnilla skad masz takie superaśne literki!!!!
- Agnilla
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Najważniejsza :*
- Otrzymane podziękowania: 56
a co do literek to na dniach bede zamawiala od tej Pani koko-handmade.blogspot.com/p/blog-page.html tylko musze sie na kolory zdecydowac
Gabi, nie wiem jak to wciele w zycie, ale jutro ide na glukoze. a co mi tam, bedzie z glowy. chcialam zarzucic jakas diete przed badaniem, ale to bez sensu , maja mnie badac tak jak teraz jem. przynajmniej nie wyjdzie zafałszowany wynik. bo wiadomo jakbym odstawila slodkie na kilka dni wyszedlby nizszy a po badaniu i tak bym jadla
a dzis odebralam proby watrobowe, wyniki prawidlowe, wrecz powiedzial, ze niskie, wiec watroba ma prawo bolec ze wzgledu na to, ze Pola ma malo miejsca w brzuchu i mi sciska flaki. tez mi pocieszenie
ja z kosmetykow bede kupowala w sumie tylk ooilatum da kapieli, sudocrem, do pepka octenisept, jakis krem do twarzy pewnie Zaiji i w sumie tyle. ewentualnie wode morska do nosa i sol fizjilogiczna, w sumie to bardziej pod leki mozna podczepic
co do znaku to ja koziorożec jestem
- Cania
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Agnilla
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Najważniejsza :*
- Otrzymane podziękowania: 56
- MarzenaBZ
- Wylogowany
- rozmowna
- Amor Vincit Omnia
Jakos mam dzis kiepski dzien. Wyniki znow mam kiepskie bo to TSH niskie.
Endokrynolog stwierdzil,ze nie ma sie co przejmowac skoro z usg tarczycy wynika,ze wszystko jest w normie. Ale za dwa tyg znow bede robic krew,bo to ciaza i nie mozna niczego przegapic. Dobrze ze akurat ten lekarz jest taki dobry i moge czuc,ze jestem w dobrych rekach.
Ale jakos humor mi sie zniszczyl. W domu sie poryczalam i takie kiepskie samopoczucie zostalo mi do teraz. Siedze i marudze,co chwile wycieram lzy. Moj maz ma jeszcze nocke wiec nawet nie bede miala sie do kogo przytulic w nocy. No chyba ze do psa...
Oby mi to minelo...
I oby jutro tez byl sloneczny dzien,bo chmur i deszczu nie znosze!
Zycze milej nocy,chyba dzis poloze sie wczesniej spac!
- carmen12345
- Wylogowany
- gaworzenie
- Czekamy na Ciebie nasze słoneczko
- Otrzymane podziękowania: 2
u mnie dziś tak słonecznie, że będąc na spacerze znów opaliłam buzię a teraz mnie strasznie piecze.. to chyba jedna z nieprzyjemności ciązowych, bo nigdy wcześniej tak szybko mnie słońce nie łapało ciekawe jak się całkowicie uchronić przed słońcem kiedy przed nami jeszcze ponad 3 miesiące słonecznej pogody.
Co do znaku to ja jestem koziorożcem, mnie przyniosł rodzicom zajączek wielkanocny
- elmirka_20
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 65
Padam na pysk... Od 6.00 na nogach a dopiero pół godziny temu siadłam :/ I pół nocy jak zwykle na lataniu siku, więc śpiąca...
Żeby wyniki nie wyszły zafałszowane, jadłam wczoraj słodycze jak miałam na nie ochotę a dzisiaj od 7.30 siedziałam na glukozie. Faktycznie da sie przeżyć - wypiłam prawie jednym haustem tylko mi tlenu na ostatnie dwa łyki zabrakło więc zrobiłam chwilową przerwę na zaczerpnięcie oddechu A kubek miałam taki jak na festynach sprzedają piwo: 2/3 zawartości to była rozpuszczona w letniej wodzie glukoza. Było nawet lepiej niż się spodziewałam.
Wyniki super: 75 na czczo, po godzinie 125 a po dwóch 100,7. Super wręcz
Morfologia ok, limfocytów mam tylko 19,9 a norma jest od 20, ale bylam podziębiona teraz więc się nie martwię.
Mocz też ok, jutro tylko będzie wynik powtórzonej toxoplazmozy IgM, to dam znac jak to wyszło.
Po badaniach biegiem na przystanek, żeby jechac do mamy. Dobiegłam - dzwoni telefon - kurier - ma dla mnie segment - będzie za 15 minut. No to ja nogi za pas i lecę z powrotem do domu.
Potem znowu na przystanek na inny juz autobus, dojechałam, wysiadłam, a tu jakaś #$%#@ baba chciała mnie przejechac na pasach !!!! Bo patrzyła tępa strzała czy w nia cos nie dupnie jak wjeżdżała na skrzyzowaniu w moją ulicę i walnęłaby we mnie na tych pasach !!! Lewdo zwiałam !!! :/ Potem kolejny autobus, jest - dom mamy. Potem latanie po sklepach bo mama nie moze po operacji oka narażać je na jakieś latające paprochy. Zakupy zrobilam.
Ledwo zjadłam, spadam - na autobus......
Dojechałam do domu - w duzym pokoju sajgon - mąż skręcił segment, ale.... Nie miał czasu posprzątać bo przyjechał kolega zeby naprawiali naszego złoma samochód. No to ja za odkurzacz- ledwo stałam na nogach, ale sprzątam. Wszędzie walał się scyropian, kurz i okruszki szkła bo jedna półka jest lekko trachnięta w podróży, ale nie widac i da sie przezyć. Pal sześć tą półkę - jak mi zacznie przeszkadzać to u szklarza wytnę sobie nową- nie jest to kosztowny interes a tego i tak nie widać wiec nie mam zamiaru sie tym teraz przejmowac.
No i wreszcie prysznic, teraz padam na buzię, oczka mi sie lepią, jutro poczytam co u Was się działo Drogie Mamusie przez ten - jak dla mnie - długi i męczący dzień
Buziaki, dobranoc! ;**
Sorrki za esej :/ Pewnie urzekła Was moja nudna historia
- marta0488
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 6
Byłam u gina i z Młodą wszystko ok, waży 980g Niby idealnie w normie wszystko więc się ciesze. Napatrzyliśmy się na nią sporo i doszliśmy do wniosku, że usta ma po mamie a układ nosek-czółko po tatusiu Jutro idziemy z mężem na pierwsze zajęcia do szkoły rodzenia, będziemy chodzić raz w tygodniu na 2 godzinki, chyba z 9 spotkań.
Stolarz się zjawi z wyceną dopiero w środę za tydzień więc jeszcze mnie trochę potrzyma w niepewności...
Ostatecznie zdecydowaliśmy się na kupno wózka Tako Extreme, od razu wpadł mi w oko bo szukaliśmy wysoko zamocowanej gondoli(oboje z mężem jesteśmy wysocy)i żeby była jak najdłuższa oraz żeby wózek miał pompowane koła plus przednie skrętne. Okazało się że bardzo nieliczne spełniają te wymagania heh
www.tako.net.pl/index.php?option=com_vir...emart_category_id=39
Chyba będzie kolor 5 lub 6...
- Cania
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
elmirka_20 mi gin mowila w poniedziałek, żeby nie brac się za odkurzanie, bo jednak odkuszanie nawet jak się starasz wymaga dużo pochylonej pozycji, wiec lepiej żeby się ktoś inny za to bral. Nie lataj tak, dziewczyno, wrzuc na luz
MarzenaBZ nie smutkuj, skoro maleństwo rozwija się prawidowo a z usg tarczycy nic nie wyszlo, to nie ma się czym martwic. Tak jak piszesz, jesteś w dobrych rekach i endokrynolog trzyma reke na pulsie. Ja mam w druga strone, wyższe TSH a niskie FT4. Ale tez robie co chwie badania, biore co trzeba a mala rosnie planowo, wiec się nie martwię
marta0488 dobrze slyszec, ze mala rosnie jak na drozdzach
co do znakow zodiaku... ja jestem byczkiem ale z początku, czyli jeszcze z kwietnia
- rewelka1312
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 23
Cania ja odkurzam prawie codziennie i wszytsko jest ok
Mam manie odkurzania:) ale teraz sa takie odkurzacze ze nie trzeba sie schylac ja odkurzam w pozycji calkowicie piońowej raczke mam na wysokosci lokcia:)
- Queen89
- Wylogowany
- gaworzenie
- Moja Kropka :*
- Otrzymane podziękowania: 0
Położna zwróciła mi uwagę na ważną rzecz a wiem, że nie w każdej szkole rodzenia się to omawia. Te z Was które się wybierają mogę ewentualnie o to poprosić. Mianowicie dobrze jest od razu omówić kwestię pierwszej pomocy u takiego maleństwa jak i u troszkę większych dzieci. Oby się nigdy nie musiało przydać ale lepiej jest coś takiego wcześniej przećwiczyć.
A po wizycie u gina dowiedziałam się że moja dzidzia ma już 710 gram, zdrowo sobie rośnie, warunki w swoim domku ma doskonałe więc mogę spać spokojnie
Dobranoc!