BezpiecznaCiaza112023

Lipcówki 2014

10 lata 8 miesiąc temu #867133 przez Cania
zebra! :D :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 8 miesiąc temu #867143 przez malgorzatawalak
Hej dziewczyny :)
Ja niedawno wrocilam od lekarza i dzieki bogu wszystko jest w porzadku a przynajmniej jesli chodzi o szyjke i tetno maluszka .... Moze juz wspominalam ale moj gin nie ma usg :angry: dobrze ze ide za tydzien 7 kwietnia prywatnie :laugh:

Ja dziewczyny zdecydowalam sie na posciel ale bez baldachimu bo dla mnie to tez tylko klebowisko kurzu i roztoczy. Jakos w niedalekiej przyszlosci bede zamawiac na allegro bo ceny sa nie do porownania :)

A co do tesciowych i mam ;) coz...co by tu rzec...
Moja tesciowa jest fajna babka i nie wtraca nam sie do zycia...nie pomaga i sie nie wtraca :laugh: gorzej z moja mama poniewaz uwaza ze jesli jest moja mama to moze mi radzic i mowic co jej sie nie podoba...
Potrafila powiedziec ze nie powinnismy kupowac wozka uzywanego natomiast gdy zobaczyla cztery kolka mojego synka to stwierdzila ze moze jednak bylo warto... ( kupilismy super wozek, malo co uzywany za smieszne pieniadze) ale nagadac sie bylo trzeba :( to samo w sprawie lozeczka i wszystkiego innego... :dry: nie da sie nadazyc...
Ja jednak uwazam ze mama mama ale to bedzie moje dziecko i nie chce od nikogo pomocy wiec nie pozwole zeby mi sie ktos wtracal :blink:
A zaraz chyba sobie usmaze jajecznice bo mam straszna ochote :)

10 lata 8 miesiąc temu #867156 przez Queen89
Cania ani mi się myśli słuchać teściowej! :) Oczywiście jest u nas mile widziana, jeśli chce pomóc albo będę potrzebować jej rady czy pomocy to oczywiście ale nie pozwolę na wtrącanie się i narzucanie metod wychowawczych. Zresztą to samo się tyczy mojej mamy, która tak jak mama małgorzatawalak uważa że skoro jest moją mamą to może mi wszystko powiedzieć. Ostatnio zaproponowała mi 30 letnią wanienkę i materac do łóżeczka...no litości :)

kinngga87 jak fajnie, że wrzuciłaś link z Zeemana :). Strasznie ładny ten komplecik w zeberkę i właśnie zamówiłam go u mamy żeby mi koniecznie kupiła :))

10 lata 8 miesiąc temu #867167 przez Ali
Ja z mamą mojego G. mam bardzo dobre relacje. Babeczka jest naprawdę fajna i nie wtrąca się w nasze sprawy. Nie mam z nią zbyt częstego kontaktu, bo jak już wspomniałam mój G. jest obcokrajowcem. Także też inne podejście do życia, inne wychowanie. Jak na razie nie mogę narzekać, ale jak będzie jak się nasz synuś urodzi to się okaże ;)

Przeglądałam ceny butelek i laktatorów na allegro. Niedawno kupiłam małemu butelkę antykolkową Tommee Tippee także rozglądam się w produktach tej marki. Chyba zdecyduję się na zakup zestawu startowego :
allegro.pl/zestaw-startowy-tommee-tippee...per-i4087790195.html
oraz laktatora:
allegro.pl/tommee-tippee-laktator-butelk...nik-i4080079972.html

Ma któraś z Was te produkty? Jakieś opinie, sugestie?

10 lata 8 miesiąc temu #867169 przez rewelka1312
kinngga87 zeeman i jescze wibra sklep poszukaj to takie dwa z tanszych sklepow z holandi sa tam rzeczy do domu i dla dzieci duzo tam kupywalam dla moich siostr a jak bede na miescie to napewno tam wstapie bo mam 15 km :)
jak znajde w sklepie stacjonarnym ta zeberke to sama taka kupie:)

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]

10 lata 8 miesiąc temu #867182 przez Magdalen
Co do tych komplecikow to kazdy bym z checia zamowila ;D ale najlepsza to ZEBRA i TEN 3 ZESTAW ta rozowa "panterka" ah .. slodkie takie ;)
Zazdroszcze tym ktore maja fajne tesciowe i tym bardziej jesli moga na nie liczyc ....Moja mama na szczescie sie nie wtracala z Amela i teraz tez nie bd ... jest bardzo neutralna.

10 lata 8 miesiąc temu #867185 przez elmirka_20
Ali, ja mam dokładnie te same zestawy kupione :) Tylko od jednego sprzedawcy i w bardzo podobnych cenach, wiec za przesyłkę miałam liczone tylko raz ;)

Zaraz poszukam i dorzucę Ci linka, bo może akurat będziesz chciała skorzystać.

10 lata 8 miesiąc temu #867186 przez Cania
Queen89 poplakalam się jak przeczytałam o 30 letniej wanience i materacyku :D :P

Ali nie pomoge, bo ja poszlam w marke Baby Ono i mam od nich zarówno butelki jak i laktator.

10 lata 8 miesiąc temu #867189 przez elmirka_20
Ali, tu sa moje linki - aukcje już skończone ale jak wejdziesz na przedmioty sprzedającego, to Ci się wyswietlą aktualne. Ja u niego też kupiłam od razu mnóstwo innych rzeczy jak majtochy i podkłady poporodwe, szczotę do butelek, płyn 500 ml do mycia butelek i smoczkow bo on jedyny miał tak tanio (tylko 15 zł), woreczki babyono na pieluchy zuzyte i wiele innych...
allegro.pl/tommee-tippee-zestaw-startowy...tis-i4035393805.html
allegro.pl/tommee-tippee-laktator-wkladk...lka-i4029296025.html

Co do zestawu startwego to tylko, że tam piszą, że to zestaw butelek antykolkowy a tu chodzi im o zaworek odpowietrzający, który jest w smoczkach. Natomiast nie są to butelki z tymi rurkami w środku odciągającymi powietrze. Także kwestia tego czy Ci to będzie odpowiadać.

Laktator wygląda solidnie i fajnie, ale nie wiem jak w praktyce :) Jeszcze na wlasną opinie za wcześnie, ale były dobre opinie na forum.

Może akurat Ci się przyda i spodoba ten sprzedawca ;)

10 lata 8 miesiąc temu #867194 przez Agnilla
aaa staslubania faktycznie, nocny marek z Ciebie i bylas pierwsza nad ranem :)
ale jestem zla, moje wyniki watrobowe sa do odbioru u mojego lekarza, do ktorego mnie baby z rejestracji na jutro nie chcialy zarejestrowac i mam przyjechac osobiscie o 7 rano :angry:
wiecie co, spalam dzis w nocy na plecach, nie kontroluje tego i jak sie obudzilam, to myslalam, ze z bolu sie na bok nie przekrece, tak mnie flaki z prawej strony bolaly :dry:
pozazdroscilam Wam fotek, jutro ide do lumpka bo jest dostawa ;)
ja dzis dostalam reszte materialow na posciele, mam nadzieje, ze babcia wezmie sie za maszyne niebawem ;)
ktoras ma dzis urodziny czy ja juz cos pokrecilam? :)
mwalak, super, ze z malenstwem wszystko ok! :)
Ali, ja mam wszystko z tommee Tippee, butelki antykolkowe, laktator, sterylizator. zestawu antykolkowego nie kupowalam, bo chcialam miec butelki dodatkowo z zaworkiem antykolkowym, a w zestawie ich nie ma, sa tylko "zwykle". moja siostra uzywala butelek TT, fajnie mi sie karmilo maluchy, czytalam dobre opinie i dlatego kupilam
ooo emlirka wytlumaczyla o co chodzi z tymi butelkami :)

10 lata 8 miesiąc temu #867201 przez Cania
Agnilla mam to samo od 2 dni. zasypiam na lewym boku a budze się w srodku nocy na plecach. I przy probie przekrecenia się na bok żeby wstac boli po obu stronach...

10 lata 8 miesiąc temu #867205 przez Queen89
Cania co do wanienki to jeszcze to jakoś mamie wytłumaczyłam (bo pranie w niej trzyma) ale o materacyk musiałam ostro protestować, bo mamcia stwierdziła, że wystarczy go wywietrzyć, wypsykać i będzie jak nówka nieśmigana :laugh:

Ja też mam problem z budzeniem się na plecach, a co najgorsze nic mnie wtedy nie boli, więc bezkarnie kręcę się z boku na plecy i z powrotem. Obecnie próbuję wkładać twardą prostokątną poduszkę za siebie żeby mnie powstrzymywała, niestety na niewiele się to zdaje a mąż się na mnie dziwnie patrzy jak się tak 'odgradzam' :)

10 lata 8 miesiąc temu - 10 lata 8 miesiąc temu #867222 przez Ali
Elmirka_20 wielkie dzięki za linki! Właśnie przeglądam i faktycznie korzystniej kupić u jednego sprzedającego. Ale faktycznie teraz widzę, że ten zestaw antykolkowy to butelki bez tego zaworka. To może zrobię jak Agnilla i zamówię butelki osobno, albo w tym zestawie allegro.pl/zestaw-antykolkowy-do-karmien...pee-i4076532482.html Tylko sobie doszukam, tak żeby laktator i te butelki były u jednego sprzedawcy ;) i voila! :)
Dzięki dziewczyny za pomoc! :)

10 lata 8 miesiąc temu #867235 przez Agnilla
ja to nawet opatentowałam leżenie na plecach z rogalem :P leze jak w wannie glowa i nogi na rogalu reszta w srodku :P
Ali za te cene to masz juz butelki 125 albo 150 ml nie pamietam i te wieksze, no chyba, ze potrzebujesz te sliniaki ;)
zobacz:
www.aptekagemini.pl/tommee-tippee-butelk...lkowa-0-2x260ml.html
www.aptekagemini.pl/tommee-tippee-butelk...tykolkowa-150ml.html
za te 3 butelki by Ci wyszlo niecale 52 zl
ja jeszcze dokupilam smoczki, ale to juz jak chcesz. musisz sobie policzyc co Ci taniej wyjdzie, bo nie wiem jak z wysylka. ja mam ta apteke w miescie i powyzej 150zl mialam przesylke gratis z odbiorem w aptece

10 lata 8 miesiąc temu #867248 przez elmirka_20
Ali, o właśnie :) To ten zestaw co wolałabym mieć - ten typowo antykolkowy :) Ale już u faceta, u którego będę jeszcze dobierac kilka rzeczy wyczaiłam antykolkową 260 ml TT za 19,90 zł to sobie jedną taka na wszelki wypadek dokupię. Własnie większą żeby na dłużej starczała - bardziej przydatna jak dziecko będzie wiecej jadło :)
A może akurat sie okaże że zaworki w smoczku wystarczą i bez rurki odpowietrzającej jakoś dziecko da radę :) Któż to wie... Kiedyś się żyło i bez tego a teraz ... :) Starch do sklepu wejść bo zaraz sie okazuje, że niby człowiek większość rzeczy ma a tu wynajdą mnóstwo, których jeszcze jednak brak :D Cuda-cudeńka :)

Ja też sobie w plecy wbijam dodatkową poduchę, żeby się nie przegibnąć z pozycji bocznej na nie ;) I też różnie to bywa, bo niekiedy mąż mi tą poduchę zakosi sobie między nogi :/ :) Złodziej :D

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka