BezpiecznaCiaza112023

Lipcówki 2014

10 lata 8 miesiąc temu #866829 przez ggabii
Ewa ja myślę że z baldachimem to zależy jak łóżeczko będzie ustawione. Bo moje to będzie tak, że buzinka maluszka będzie w stronę okna więc jak będzie ciepło to jak otworzę okno to świeże powietrze będzie bezpośrednio dochodziło do łóżeczka. A zawsze taki baldachim można odgarnąć gdyby faktycznie było za gorąco. Ja zawsze sobie marzyłam o takim właśnie baldachimku na łóżeczku więc to taka bardziej zachcianka dla mamusi ;)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 8 miesiąc temu #866843 przez Cania
marzena25 bardziej chodzi o to, jakie dla Ciebie ciśnienie i tętno sa prawidłowe i jakie skoki obserwujesz, to kwestia czysto indywidualna :) ja mam zazwyczaj bardzo niskie ciśnienie i tętno, nawet 60, kiedy książkowe dla normalnego dorosłego człowieka jest 70-75 uderzeń na minutę. więc skok do 90 już mnie niepokoi. Jeśli natomiast masz normalnie np. 80, to skok do 90 nie będzie niczym najdzwyczajnym, bo takie będziesz miała po bardzo lekkim spacerze :)

Agnilla na początku byłam zapisana na szkołę 4 tygodnie x 3 zajęcia w tygodniu, ale maz nie da rady, wiec idziemy na ten weekendowy kurs, gdzie jest dokładnie identyczny program co na tej szkole w tygodniu, tyle ze zajecia z 3 dni odbywają się w jeden :) a w planie spotkania z ginekologiem-pooznikiem, polozna, fizjoterapeuta, konsultantem laktacynym i doradca zywieniowym. I warsztat 'porod rodzinny'. Także mimo ze kurs weekendowy, to mniej tam nie będzie :D no może nie będzie spotkania po porodzie, ale w trakcie zajec ma być opieka nad noworodkiem.
A co do pieluszek flanelowych to mam kupione 6 i mysle ze wystarczy :)

Ewa1001 ja będę dawala baldachim nad kolyske. Nikt nie powiedział z baldachim musi być calkiem nacigniety na cale lozeczko :) Zobaczymy jak to wyjdzie, czy nie będzie mauszkowi za goraco. Zawsze można go zdemontować w razi czego :) Do prania również da się zdjąć bardzo latwo, także nie zgodze się, ze będzie siedliskiem kurzu :) mam zamiar go prac tak często jak pościel malutkiej.

10 lata 8 miesiąc temu #866846 przez Ewa1001
Ja też chyba wolę karuzelkę niż baldachim. Pościel już kupiłam w sklepie u mnie w mieście. Nie jest tak wymyślna jak wasze :P zwykła zielona z żółtymi dodatkami w pszczółki :) I właśnie Pani w sklepie pytała czy chce wersję z baldachimem czy bez. Zdecydowałam się na tą bez głównie ze względu na to, że wydawało mi się, że dziecku będzie duszno. Chociaż bratowa męża miała baldachim i bardzo ładnie się łóżeczko prezentowało :)

Ja na obiad dziś robię karkówkę...

10 lata 8 miesiąc temu #866849 przez Agnilla
Cania, czyli masz full pakiet ale odrobicie to w weekendy :) i fajnie, bo ja nie wyobrazam sobie chodzic tam bez meza i zrobiłabym jak Ty
co do baldachimu mam to samo zdanie, ze to zrodlo niepotrzebnego kurzu, ale kazdy ma swoje zdanie :) i prawidłowo :)
oho ksiezniczka zaczyna sie ruszac, ale leniwa jest dzis bardzo

10 lata 8 miesiąc temu #866856 przez Cania
Agnilla ja tez sobie nie wyobrażam, choć mąż jest trochę innego zdania :P :) :D ma o tym wyobrażenie takie, ze będą tam same kobiety w ciąży i biedny on sam :P mowie mu, ze jest strasznym egoistą bo martwi się o to, ze podczas porodu będę mu paznokcie w rękę wbijała, a nie że to mnie będzie bolało heh. Tak się cały czas zgrywa :) może to jego sposób na radzenie sobie ze stresem, bo na pewno się stresuje wizją porodu, chyba bardziej niż ja :)

10 lata 8 miesiąc temu #866858 przez gabi28
Cania a gdzie będziesz chodzić do szkoły rodzenia? Kraków czy Tarnów?

10 lata 8 miesiąc temu #866859 przez Cania
gabi28 kraków, do szkoły działającej przy Siemiradzkim, bo w pierwszej wersji tam miałam rodzić.

10 lata 8 miesiąc temu #866863 przez Tija
Jak już łóżeczka baldachimy karuzele to co dziewczyny wiecie i powiecie na temat materacy do łóżeczka jakie polecacie co wyczytałyście? piankowy lateksowy a może z kokosem?
:lol:

10 lata 8 miesiąc temu #866865 przez kinngga87
hej dziewczyny
Ja osobiście kupuje baldachim bo mi się podoba tak ślicznie łóżeczko wygląda :), zawsze można kupić baldachim z siateczki który będzie robił za moskitierę,ale jak piszecie to kwestia gustu:).
malgorzatawalak ja też mam jutro urodziny tylko,że 27, więc razem będziemy świętować.

Na początku ciąży co noc miałam jakieś straszne sny ostatnio się już uspokoiło i nie miałam żadnych snów lub normalne a dziś w nocy przyśniło mi się,że nagle urodziłam nie miałam pieluszek dla maleństwa poszłam do sklepu zapomniałam chusteczek i gdy zajrzałam do wózka to dziecko było całe spocone i sine ledwo odychało i było zapakowane jak prezent w przezroczystą folię z niebieską wstążeczką nie mogłam tego rozerwać ani nożem rozciąć,w końcu mi się udało i wzięłam dzidziusia w objęcia i się obudziłam, masakra ..

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=68710 [/url]

10 lata 8 miesiąc temu #866871 przez wiolcia1004
Ja kupie mataracyk kokos pianka gryka.
Kinga ja tez miewam takie sny niestety :(

10 lata 8 miesiąc temu - 10 lata 8 miesiąc temu #866877 przez Ewa1001
Ja zakupiłam materac z kokosem. Piankowe mi odradzono w sklepie a lateksowe są straaaasznie drogie.

Co do snów to ja miałam też taki jeden przerażający jakiś tydzień temu. Też mi się śniło, że urodziłam a nie miałam pieluszek, w dodatku nie mogłam mojego dziecka wziąć na ręce bo tak strasznie się wierciło, że wydawało mi się , że zaraz mi wypadnie z rąk... Więcej nie pamiętam z tego snu ale obudziłam się bardzo wystraszona.

10 lata 8 miesiąc temu #866884 przez Cania
ja nie często, ale tez miewam sny, ze malutka się urodzila a ja nie miałam nic przygotowane. Na szczęście nie tak dramatyczne jak kinngga87. Ale tez za każdym razem budziłam się z uczuciem leku i niepokoju.

materacyk mam piankowy.

Dziewczyny, pochwale się Wam jeszcze dzisiejszymi zakupami. Kupilam ostatniego już do szpitala pajacyka, mam nadzieje ze nie spędzimy tam więcej dni :D i dostałam od mojej siostry zestaw sukienka + body + rajtuzki, ten do którego usmiechalam się przez ostatnie 2 tygodnie w sklepie i robiłam do niego straszne podchody :P

Załączniki:

10 lata 8 miesiąc temu #866889 przez wiolcia1004
Cania swietne te twoje ciuszki słodkie :)

10 lata 8 miesiąc temu #866892 przez Tija
Ewa a dlaczego odradzili Ci piankowe?

10 lata 8 miesiąc temu #866905 przez Queen89
Dzien dobry!

Dziewczyny ale od rana szalejecie :). Widze ze tylko ja jestem takim spiochem. Mala obudzila mnie kopaniem rano i chyba sie rozciagala bo czulam ruchy z dwoch stron brzucha :laugh: .

Gabi28 a Ty bedziesz moze chodzic do szkoly rodzenia w Tarnowie czy tez wybralas Krakow?

Mi sie strasznie baldachimy podobaja i chyba tez sie skusze chociaz rzeczywiscie czytalam ze gromadza kurz. Trzeba bedzie czesto prac :)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka