BezpiecznaCiaza112023

Lipcówki 2014

10 lata 8 miesiąc temu - 10 lata 8 miesiąc temu #866196 przez elmirka_20
Agnieszka89, no to naprawdę fajnie, że wreszcie je upolowałaś ! :) I widze, że warto było bo jest śliczne :)

Faktycznie białe łóżeczka królują na naszym forum ;) Ale są śliczne - co tu dużo mówić :) Nic dziwnego ;) A jeszcze jak dojdą posciele to już całkiem będzie pieknie! ;)

Malgosiaw, ja też musze niestety poczekać z grillem do weekendu majowego ... Trcohę długo, ale cóż. Poczekamy ;) Oby piekna pogoda nam to wynagrodziła :)

Ciuszki też fajne ;) Ja o 11 jade z koleżanką do lumpków, w których jest ponoć odzież firmowa - chcemy wyłowić coś dla naszych dzieci :) koleżanka czeka na córeczkę i ma rodzić w maju, ale właśnie liczymy na to, że w majowy weekend zdążymy jeszcze zrobić wspólnego grilla :) gdzieś blisko domu i szpitala w razie czego :)

Uciekam bo muszę iść pod prysznic i umyć kudły zanim wyjedziemy. Jak cos upoluję to też wkleję zdjęcia :)

Miłego dnia Kobietki! :) Zdrówka i spokoju a na deser uspokajajacych nas kopniaczków! :)

P.S. Jaki ładny brzuszek! :) To mój jednak mniejszy a tak się cieszyłam że juz mam duży :) Spokojnie - urosnie :) Doczekam się :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 8 miesiąc temu #866209 przez MarzenaBZ
Czesc dziewczyny. Wlasnie siedze w kolejce do endokrynologa i Was tu nadrabiam. Sliczne ciuszki i ubranka wstawiacie. Ja na razie mam wiekszosc ze "szmateksow" i od siostr,wiec nowosci nie kupuje. Blizej porodu zaopatrze sie w jakis nowy zestaw zeby byl na pierwsze dni.
A propos tetna,to ja mam czasem wrazenie jakbuly mi serce mialo wyskoczyc. Wali jak oszalale, az mi sie cala klatka piersiowa rusza. Po chwili przechodzi. Macie tak?
Ja lubie byc w ciazy,to swietny stan. Ale gdy mialam fatalne dolegliwosci na poczatku to nie mialam takiego zdania. Wiadomo stres i zmartwienia pogarszaja samopoczucie,ale moze w drugiej ciazy mi to przewrazliwoenie przejdzie.
Nic czekam dalej bo zaraz wchodze. Ciekawe jak tym razem wyjdzie mi TSH.
Pozdrawiam i zycze slonecznego dnia i wielu kopniakow od naszych kopareczek!

10 lata 8 miesiąc temu #866220 przez Queen89
Hej wszystkim :)

Widzę że same białe łóżeczka królują :). Ja chciałam brąz żeby do mebli w naszym pokoju pasowało ale białe są rzeczywiście urocze!

MarzenaBZ właśnie coś takiego miałam tylko mi się dłuższą chwilę utrzymywało ale ostatecznie się uspokoiło więc już jest wszystko super :)

Moja Kropka w końcu zaczęła kopać z całej siły i jak wczoraj w nocy urządziła sobie maraton to myślałam, że padnę ze śmiechu :laugh: Jakie to jest wspaniałe uczucie :)

Chyba czas wziąć się za porządki!

10 lata 8 miesiąc temu #866258 przez rewelka1312
hej dziewczyny sie rozpisaly:)
Ja juz mam okna pomyte-tesciowa umyl;a a ja podloge jeszce prasowanie bo wczoraj taka ladna pogoda to tyle prania wstawilam ale musze poodpoczywac, jak sie wczoraj polozylam po 9 to dzis o 9 wstalam bo mamy remont i wczoraj juz ledwo zylam:) jescze nie odespalam tego a chyba faktycznie dzieci reaguja dobrze na ladna pogode bo moja wczoraj caly dzien w brzuchu wirowala nawet jak chodzilam:)

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]

10 lata 8 miesiąc temu - 10 lata 8 miesiąc temu #866291 przez Ali
Cześć dziewczyny!
Bardzo ładne te Wasze łóżeczka, ja jednak szukałam czegoś ciemnego i chyba znalazłam swoje wymarzone łóżeczko.
Jeśli nic mi się nie odmieni to będzie najprawdopodobniej mój czerwcowy zakup :) Zaraz załączę zdjęcie! :silly:

A ja dalej zakatarzona... Muszę się w końcu wybrać na ten test obciążenia glukozą (75g, 1 i 2 h)... ehh... Jak tam u Was było dziewczyny? Dało się to jakoś wypić? Moja gin podpowiedziała mi, żeby zabrała ze sobą cytrynę ;)

A jak tam u Was z kilogramami? Ja dziś zaskoczyłam samą siebie! :cheer: 7 kilogramów więcej od pierwszego wpisu w karcie ciąży!!! W sumie ja miałam bardzo dużą niedowagę przed ciążą, więc tak naprawdę mam teraz ten mój brzuszek,a reszta dalej szczupła, aczkolwiek już nie taka koścista ;) I czuję się naprawdę dobrze :)

10 lata 8 miesiąc temu #866304 przez Queen89
Ali ja na glukozie byłam tydzień temu i zabranie cytryny jest bardzo dobrym pomysłem. Dzięki temu smakowało to jak baaardzo słodki napój ale przynajmniej u mnie nie wywoływał on odruchu wymiotnego. Masz zresztą 10 min na wypicie więc dasz radę :) Później dobrze jest usiąść na zewnątrz i trochę pooddychać bo u mnie siedzenie w ośrodku prawie skończyło się omdleniem. Dobrze, że pielęgniarki są pod ręką :)). Generalnie nie jest to takie straszne jak mi wcześniej mówiono :)

10 lata 8 miesiąc temu #866309 przez agnieszka89
Ali tez rozpatrywalam to lozeczko nawetnu tego samego sprzedajacego ale w wersji bialej :)

10 lata 8 miesiąc temu #866333 przez Agnilla
dzien dobry
oh jak ja lubie jak wklejacie fotki, uwielbiam je ogladac ;)
rano pojechalam na krew, wrocilam taka pijana, ze poszlam dalej spac, a teraz to mam jeszcze wiekszego flaka niz mialam :P lece sie wykapac, obiad ugotowac
co do kolatania serca, to moga to tez byc problemy z tarczyca, moja siostra to miala i musiala brac leki cala ciaze, chociaz wczesniej nigdy nie miala tarczycowych problemow. w ciazy to mnie juz nic nie zdziwi ;)
ja na glukoze wybieram sie w czw :) z lozeczkiem sie wybijam, moje, a raczej Poli ;) bedzie meitowe.
milego dnia laski! :kiss:

10 lata 8 miesiąc temu - 10 lata 8 miesiąc temu #866360 przez marzena25
Hey wam dziewczynki, u mnie trwa składanie mebelków :) dzisiaj zamówiłam też łóżeczko i materac myślę że do końca tygodnia przyjdzie

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
Załączniki:

10 lata 8 miesiąc temu #866391 przez Ali
Queen89mam nadzieję, że u mnie także obejdzie się bez żadnych słabości. Jeśli szybko przejdzie mi katar, to postaram się zrobić badanie w czwartek.
Agnieszka89 ten sprzedający ma całkiem fajne te łóżeczka. Teraz muszę poszukać jakieś fajne komplety pościeli, żeby fajnie się komponowało.
Agnilla miętowe łóżeczko - super! Gdzieś już takie widziałam i wyglądało to naprawdę fajnie.

Widzę, że moje niedyskretne kilogramowe pytanie nie ma odzewu :blink: No cóż chciałam mniej więcej porównac, czy to dużo czy mało, ale jeśli to dla Was temat tabu to ok :) Miłego dnia wszystkim!

A! Jeszcze wklejam linka dla dziewczyn, które planują poród w Krakowie.
www.babyboom.pl/forum/krakow-f195/szpita...wasze-wrazenia-53276
Przeczytałam kilka wypowiedzi z tego roku i myślę, że moje rozterki zostały rozwiane. Czy któraś z Was też tam będzie? Może się spotkamy ;)

10 lata 8 miesiąc temu #866399 przez Queen89
Ali ja kilka postów wcześniej pisałam właśnie, że już w 20 tyg miałam 7kg więcej a z tego co wiem wtedy powinno być mniej więcej 5 kg na plusie, więc miałam trochę za dużo. Zaczęłam więc spacerować i staram się co drugi dzień ok 30 min poćwiczyć i póki co waga mi stoi, więc się cieszę :). Jeśli miałaś wcześniej niedowagę to tym bardziej nie masz się czym przejmować, bo już kilkakrotnie czytałam, że osoby z niedowagą mogą więcej przytyć niż pozostałe :)

10 lata 8 miesiąc temu #866403 przez agnieszka89
Ali niewidzialam pytania ja przytylam z 8-9 kg i jestem tym faktem zalamana ale co mam zrobic jak ciagle glodna jestem ? ;) rece mam juz jak zapasnik sumo

10 lata 8 miesiąc temu - 10 lata 8 miesiąc temu #866408 przez Agnilla
a ja nie dojrzalam pytania :dry: od momentu kiedy wiem, ze jestem w ciazy przytylam 10kg, 2 kg poszly od razu jak mi przysadzil końska dawke duphastonu na poczatku. a od momentu zalozenia karty ciazy mam na plusie 8 kg. u mnie zalezy od chwili, wczoraj sie widzialamw witrynie sklepu i marudzilam mezowi, ze jestem gruba :( on zawsze na to "jestes w ciazy"
a teraz musze Wam pokazac, odkladam miotle i szybko fotke cyknelam, bo przyszla moja sukienka na gorace dni ;)

10 lata 8 miesiąc temu #866431 przez Magdalen
Faaaaneee łozeczka kiecki brzuszki ;)
Wszystko jak nalezy ;)
A ja sie wyrwalam dzis chwile z domu z mala buty jej kupisc bo noga zaczela rosnac jak szalona, masakra... chodzil juz w starych butach nie umiala... na poczatku to nie wiedzialam o co chodzi tak ostatnio zakrecona jestem... eh az wkoncu wpadlam na ten genialny pomysl zem moga byc zamale ;p i dzis sobie sama wybrala buciki. nie maialm nic do gadania.;p
A z zakupami dla Niny ja sie narazie wstrzymałam .. nawet mi zadnej radosci nie sprawia przegladania stron z wyprawka dla niej eeh. bd dobrze to dopiero bo dalej kupowac...

10 lata 8 miesiąc temu - 10 lata 8 miesiąc temu #866432 przez malgorzatawalak
Agni super kiecka :) ja od poczatku ciazy przytylam 6 kg wiec to chyba nie za duzo :)
Dziewczyny cos ze mna nie tak...krew mi leci z nosa, jakies krostki mi sie pojawily w buzi, jezyk mnie boli jakbym miala nozem pociety i gdy robie siusiu widzialam na papierze kropki krwi ale to nie z pochwy bo sluz mam czysty...dziewczyny ja juz nie wiem co myslec...nawet mialam juz pakowac torbe i jechac na pogotowie ale krew juz przestala sie pojawiac...
Do 23 tc bylo wszystko ok ze mna i z malym a teraz ciagle cos...jutro na szczescie ide do gina i sie o wszystko wypytam i pewno badania mnie czekaja...mam tylko nadzieje ze z malym jest wszystko wporzadku...

Magdalen wiem ze trudno jest znalezc radosc jak non stop myslisz o zlym...ja powiedzialam ze po prostu ta ciaza mnie wykonczy. Nie fizycznie ale psychicznie :(

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka