BezpiecznaCiaza112023

Lipcówki 2014

11 lata 1 tydzień temu #865327 przez elmirka_20
Juhuuuuu !!! :) Dzięki Cania! :) ;* Właśnie na tym dokładniejszym mi zależało ;) Dużo teraz wcinam słodkiego a to poważna sprawa ta cukrzyca, dlatego wolę sie dobrze zbadać. No to kamień z serca i potem jeszcze jak wynik będzie dobry, ale to już się dowiem w środę...

Buziaki ;*** :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 1 tydzień temu #865334 przez marta0488
wiem wiem zdecydowanie chce komodę z demontowanym przewijakiem, która w przyszłości będzie pełnić tylko rolę szafki na dziecięce ubranka :) Stolarz nic nie odpisuje na moje maile chyba zaczne go w poniedziałek gnębić telefonami, co on nie wie ze kobiet w ciaży się nie denerwuje? :silly: dzisiaj wybieramy się z mężem na weekend do jego siostry która tez jest w ciąży więc myśle ze to będzie wieczór pod hasłem omawiania zakupów dla maluszka i tego typu spraw :) juz się nie mogę doczekać. Miłej soboty!

11 lata 1 tydzień temu #865356 przez marzena25
Hey dziewczynki w ten piękny dzień, mam pytanie zauważyłyście u siebie że pępek a konkretnie skóra wokół niego jest taka jakby siwa, ja zauważyłam właśnie taka dziwną obwódkę w siwym kolorze wokół pępka.

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]

11 lata 1 tydzień temu #865357 przez elmirka_20
Znalazłam sklep z białymi mebelkami - są szafy, łóżeczka i komody. Może ktoś cos podpatrzy :)
www.3kiwi.pl/pol_m_Pokoik-489.html
Do tanich on nie nalezy chyba, ale zawsze może jakiś wzór przypadnie do gustu... :) Mam ten sklep niedaleko domu, a mimo to jak na leniucha przystało, sprawdzam asortyment przez stronę internetową :D

Uciekam do optyka robić patrzałki ;)
Miłego dzionka! :)

11 lata 1 tydzień temu #865360 przez Lyanka
Cześć dziewczynki :) nie było mnie kilka dni na forum, a tu tyyyyyle do nadrobienia miałam :) Witam też nowe mamusie. Im nas więcej, tym lepiej...każda z nas wnosi dużo ciepła na forum :) ja właśnie jadę do pracy :( i aż mnie w brzuchu ściska, że taka pogoda, a ja w biurze muszę wiedzieć.....ech :( ale jeszcze tydzień i koniec.
Pozdrawiam was cieplutko. Później wrzucę zdjęcie ciuszkow dla Kubusia, które ostatnio zakupiłam ;)

11 lata 1 tydzień temu - 11 lata 1 tydzień temu #865373 przez MarzenaBZ
Hej Dziewczyny!
Ledwo Was nadrobiłam, a tylko jeden dzień nie wchodziłam na forum.
Wczoraj miałam wypłatę, więc pogoniliśmy na zakupy i dla mnie i dla Małej.
Ja wyrosłam z wszystkich spodni, musiałam kupić sobie nowe- porobię fotki i wrzucę na forum w moim wątku:
www.zapytajpolozna.pl/65-galeria/845205-...jestesmy-piekne.html
Tak więc i tam Was zapraszam, bo wymieniamy się modowymi inspiracjami.
Nakupiłam dzidziusiowi pełno rzeczy, już mi brakuje coraz mniej. Jak będę wszystko urządzać porobię zdjęcia i Wam tu powrzucam. Też wczoraj segregowałam ciuszki ze "spadku";) Mam ich pełno! Na chłopczyka, na dziewczynkę, na maleństwo, na starszaków...aż się odnaleźć nie mogę!!! Poniżej wrzucam tylko kilka "perełek"

A dziewczyny czy kupujecie kaftaniki??? (na dole wrzucam fotkę moich)
Mama mi kupiła, mówi że to fajne na pępek itd. Tylko jakoś coraz mniej się słyszy o ich przydatności. Myślicie że będą nam potrzebne???

Magdalen na forum, w tym wątku o modzie jest dziewczyna srenka_198. Ona pisała że miała bardzo dużo płynu owodniowego w ciąży, a przy okazji inne problemy z dużym brzuchem. Możesz wskoczyć i jej zapytać, bo myślę, że a duże doświadczenie:)

wiolcia1004 ja miałam zabronione przez lekarza sprawdzanie na internecie "komplikacji ciążowych". Jak miałam zaniżony poziom TSH i musiałam porobić wszystkie badania związane z tarczycą, to od razu zobaczyłam w Internecie czym chora tarczyca grozi dziecku. Płakałam dwa dni, bo naczytałam się o przeróżnych wadach! Moj mąż powiedział o wszystkim lekarzowi, żeby ten wbił mi do głowy, że nie ma się czym na zapas martwić - Lekarz mądrze stwierdził, że "w Internecie wszystko jest albo czarne albo białe, a w rzeczywistości jest jeszcze wiele odcieni szarości". No i zabronił mi czytać cokolwiek w niby mądrych artykułach!
Faktycznie później okazało się, że tarczyce mam zdrową, a hormony TSH pewnie skaczą przez HCG. A ja głupia szkodziłam dziecku, tak się stresując. Tak więc lepiej wypytać o wszystko lekarza, niż szukać czegoś na własną rękę.

Tija piszesz o Octenisepcie i mi przypomniałaś że muszę go kupić. Powiem z doświadczenia, że jest niezastąpiony a na ulotce wyczytać można jeszcze pełno innych rzeczy na jakie pomaga. Ja 3 lata temu miałam tak paskudne zakażenie stopy, że dwa miesiące leżałam, a z nogi sączyła się ropa, śmierdząca w dodatku. Dodatkowo robiły mi się pęcherze, które musiałam przebijać. Ok 800zł wydałam na same opatrunki (pieniądze były przeznaczone na obrączki). Dopiero mój narzeczony dostał w aptece Octenisept i po tym zaczęło mi się goić od razu!!! Używają tego przy operacjach itd. Więc warto mieć go w domowej apteczce, nie tylko dla maluszka ale całej rodziny! Wiem, że na zapalenie pochwy działa no i na rany i szwy pooperacyjne, również poporodowe. Tak więc polecam.

ok a teraz wrzucam zdjęcia:)

No i te kaftaniki o które pytałam Was! Tu kolorowe, mam jeszcze kilka białych.

i jeszcze kilka ciuszków
Załączniki:

11 lata 1 tydzień temu #865378 przez Cania
MarzenaBZ ja również miałam z TSH problemy, miałam trochę za wysokie TSH a za niskie FT4. I biore caly czas euthyrox. Ale endokrynolog mnie uspokoila, ze nic się nie dzieje, także nie szukałam zadnych historii na wlasna reke :) a co do kaftaników, to ja ich nie kupuje. Nie wie czy to wiązanie jest praktyczne, a w tym początkowym okresie zwłaszcza trzeba sobie zycie ulatwiac a nie utrudniać, najlepiej żeby wszystko się latwo zdjemowalo itd. :)

11 lata 1 tydzień temu #865383 przez MarzenaBZ
No właśnie też mi się to wiązanie nie podoba. Wiem, że guziczki, zapinki i sznureczki są niepraktyczne i niewygodne dla maluszka. Zwłaszcza jeśli są z tyłu. Kiedyś niby właśnie to, że nie zakłada się kaftaników przez głowę, miało być plusem ich noszenia. Ale też się zastanawiam nad tym.

11 lata 1 tydzień temu #865385 przez Agnilla
Dzien dobry! :) my od 7:30 na nogach, sniadanie, spacer-zakupy a, ze mieszkanie wczoraj sprzatnelam to sie teraz byczymy, a ja w meidzyczasie robie kolejne pranie :) dostalam chlopiece tez od siostry, te wypiore w zwyklym proszku i plynie z naszymi, ale skoro szafa nowa ma przyjechac to niech wszystko w niej bedzie swiezo wyprane :) mwalak, a czemu chcesz prac ubranka dzieciece dwa razy? mysle, ze nie ma co przesadzac. ja piore teraz bo ma szafa przyjechac w przyszlym tyg, a najwyzej w czerwcu je przeprasuje. ale tez nie ebde wariowac. przeciez bakterie zabijane sa w praniu i w momencie prasowania, po chwili znowu sie pojawiaja, nie da sie wysterylizowac ubran na dlugo ;) bardziej tez chodzi, zeby prac w proszkach dzieciecych, bo deliaktniejsze sa. ooo wlasnie Cania, dobrze, ze przypomnialas, tez musze wozek wyprac co sie da, ale to pozniej bo mam go narazie u rodzicow na przechowaniu ;) u nas piekne sloneczko wiec korzystam i piore powoli. wczoraj kombinezony, kurtki, dzis z rana kolderki i spiworki i te chlopiece, a na sam koniec bede prala rzeczy Poli :)
Cania, mi tez wczoraj glowa pekala. maz przylecial, zmierzyl cisnienie i mialam niskie. wiec strzelil mi kawe, zabral na spacer i od razu bylo mi lepiej :) potem ogladalismy tv, a ja standardowo odjechalam na kanapie, nie wiemd o sypialni bym tak wczesnie spac nie poszla a tu sie tak fajnie spi ;)
co do "mojej" komody to sie wczoraj dowiedzialam, ze to komoda z ikei :P ale ja chce od stolarza, bo ją chce troche zmodyfikwoac.
kurde, jak ogladam te lumpkowe ubranka to normalnie zaczne zwiedzac wszystkie lumpki w miescie ;)
Elmirka, moj maz ma taka sama wade wzroku co Ty, a ja mam w oku tzw męty. i mam wrazenie,ze w ciazy pojawily mi sie nowe, chyba musze przejsc sie do okulisty bo mnie to meczy, a lekarka kiedys powiedziala, ze pozostaje mi sie do tego przyzwyczaic :/
ooo kurde, doczytam pozniej, listonosz mi materialy przyniosl!! tiridiri :)

11 lata 1 tydzień temu #865388 przez gabi28
Dzień dobry :)

piękna pogoda-ale u mnie spacerek odpada,wyjdę później na balkon tylko,bo coś mi nie pasuje ten mój brzuch. To,że ciągnie i rwie na jakiś czas nie martwi mnie,ale od dwóch dni,a może nawet trzech mam coś takiego: gdy robię siku to w którymś momencie zaczyna bardzo boleć podbrzusze a nawet nie wiem czy to ból czy taki okropny skurcz,trwa to max do 5 sekund,ale naprawdę to bolesne. w poniedziałek pójdę zrobić badania,może to coś z pęcherzem moczowym-tylko,że nie mam żadnego pieczenia ani stanu podgorączkowego.

w każdym razie w weekend będę się oszczędzać. ogarnęłam kuchnie,chciałam jeszcze łazienke,ale T mi zabronił,pojechał na zakupy z listą i powiedział,że jeśli coś w domu zrobię to na tydzień mi zablokuje LIPCÓWKI... :) wariat... więc siedzę i nic nie robię.potem upiekę na szybko placek,bo może znajomi przyjdą do nas popołudniu na karty i scrabble.
Jeśli chodzi o glukoze to też mam 75. przeraża mnie,że będą mnie kłuć 3 razy. nie lubię tego :(

Odnośnie kaftaników-nie mam ani jednej sztuki i nie będę kupować,czytałam,że własnie takie kaftaniki i róznego rodzaju bluzeczki lubią się "rolować" na plecach,a to nie jest wygodne dla dziecka. Ja mam bardzo dużo bodów i z długim i z krótkim rękawem.
MarzenaBz ciuszki śliczne, :)

w poniedziałek pojadę znowu do ciucholandu,poszperam,może coś znajdę.
Póki co wszystkie ciuszki używane wyprałam w zwykłym proszku,ale tak za ok miesiąc będę prać w proszku dla dzieci.

Miłego dnia dziewczynki. :)

11 lata 1 tydzień temu - 11 lata 1 tydzień temu #865400 przez Agnilla
o kurcze felek, dopiero doczytalam. ja tez mam na skierowaniu glukoze 75g, to mi beda 3 razy pobierac? :ohmy: a jeszcze w pon proby watrobowe, powiem mezowi to zejdzie :lol:
marzena, ja nie wiem czy pepek mam siny, wg mnie to bardziej braz, moze zle widze, ale fakt obwodke pepka mam ciemniejsza od reszty skory. a najlepsze, ze mam pepek taki wklesly wiecie, a teraz to mam prawie dziure :P lepsze to niz by mial mi wylezc na wierzch, bo wiem ze i tak sie w ciazy dzieje ;)
Gabi, jak nadal Cie boli to nigdzie sie nie ruszaj, ksiazka i na balkon, na tyle masz pozwolenie ;) u nas caly balkon w praniu, zreszta nie mam tam mebli balkonowych i nie mialabym gdzie usiasc ;) wiec posiedz i za mnie ;) a jak masz, to pij zurawine i duuuzo wody, zeby ewentualne bakterie wysikac. tez mi sie takie stany zdarzaly, ze jak szlam siusiu to mnie az rwalo w boku. ale jakos przeszlo. ja popieram T. i sama Ci bana dam jak się nie bedziesz oszczedzac :) kaftanikow kilka mam, uzywac nie bede, kupwoac tez nie ;)
zaraz Wam pokaze moje materialy i zdjecia poscieli jakie chce uszyc ;)
pierwsza posciel bedzie miala rozowe wasy z jednej str a z drugiej rozowe kropeczki na bialym tle (ten material kropeczkowy dzis przyszedl)
a druga posciel bedzie taka i na nią mam juz wszystkie materialy :) ale radocha :P maz mowi, ze tez taka chce, tylko na koldre 200x220 to by sporo wyszlo tego materialu ;)

11 lata 1 tydzień temu #865401 przez staślubania
He he he ale mnie ubawiłaś :-D ale masz groźnego męża:-)

11 lata 1 tydzień temu #865404 przez marzena25
Agnilla no ja właśnie nie mam dziurki w ogóle, płaski jest pępek, zrównał mi sie z powierzchnią brzucha i zaczyna go wypycha na zewnątrz. To nie jest tak ze jest taki siwy bardzo trzeba się wpatrzeć dobrze ;) sama nie wiem

11 lata 1 tydzień temu #865408 przez Agnilla
marzenka, to chyba sprawa hormonow te zmiany kolorystyczne :P jak wychodze gdzies bez makijazu to sie wszyscy gapia :P bo wkolo nosa i przy brodzie mam czerwone, przy oczach sine i wygladam okropnie :P pepek tez mam ciemniejszy no i pojawia mi sie ta linea negra, tzn od pepka w dol mam juz dawno a teraz zaczynam zauwazac od pepka w gore.

11 lata 1 tydzień temu #865441 przez rewelka1312
elmirka patrzylam na ta stronke i tak patrze ze identyczny styl jak holenderski tylko ceny z kosmosu bo szafa kosztuje ponad 2 tys zl(ponad 500euro) a tutaj taka szafa w sklepie 300 wiec strasznie drogie te meble

Widze dziewczyny z ejuz sie od razu na zime zaopatrujecie.. ja uzywanych ubranek niestety nie mam od kogo dostac a ciuchlandow tutaj nie mamy takich jak w Polsce.
Mama ma mi troche po rodzinie pozbierac ale to duzo i tak ich tutaj sie nie przetransportuje wiec musze wsyztsko kupywac i szukam co raz w klepach jakis promocji

Gabi 28 ja mam to samo rwanie wiec to chyba normalne choc wczoraj etz juz troszke panikowalam
Dzisiaj tesciowa przyjechala zrobila mi mniejszy ogródek na przodzie domu bo ja nie umiem nie lubie a teraz to nie chce sie przedzwigac tym bardziej gdy ciagnie ten brzuszek ale mala kopie ciagle to jest ok:)

Agnilla piekna ta posciel widzialam takie w sklepie i z polaczeniem z polarku z takimi wypustkami-super wzory! tez mialam taka zamawiac z mojego rodzinnego miasta ale juz znalazlam inna na allegro:)

A jak ja bym wam wstawila zdjecia moich zmian hormonalnych to byscie sie wystraszyly haha bo ja sama w panike wpadlam :D
ALe juz teraz to chyba sie przyzwyczailam, wczoraj mialam taka zgage palily mnie poliki i jeszcze nie moglam spac przez ta zgage wstawalam ciagle cala mokra....a dzisiaj przyszykuje sypialnie wywietrze posciel juz w ogrodku schnie odkurze moze bedzie sie lepiej spalo:)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka