- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Lipcówki 2014
Lipcówki 2014
- Tija
- Wylogowany
- gaworzenie
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- agnieszka89
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 23
- marzena25
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 9
- malgorzatawalak
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 25
Ja dzis zrobilam swoje pierwsze zakupy dla mojego syneczka .... Pare rzeczy kupilam na rozmiar 56 ale wiekszosc na 62 bo mnie rowniez sie wydaje ze moj syn po tatusiu bedzie duzy
Podobno dziecko po ojcu dziedziczy wzrost a po matce wage gdzies tak przeczytalam....
Ja wlasnie leniuchuje i ogladam program przyrodniczy o antarktydzie
juz dzisiaj nie moglam wytrzymac tego ciaglego lezenia i choc gary poznywalam i pranie powiesilam niby nic ale troche ruchu jest a zaraz pewnie pojde spac
- meniado
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Powtórka z rozrywki!
- Otrzymane podziękowania: 53
- Tija
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 0
- gabi28
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 33
witam nową mamusie.
Ja też jestem z Tarnowa ,ale Cania już o tym wspomniała.Jeśli wszystko będzie w porządku to będę rodzić w starym szpitalu.
wczoraj przyszla moja paczka z allegro.więc kolejne zakupy zrobione.
Dziewczyny,nie wiem jak to nazwać,ale myślałam wczoraj,że zejdę z tego świata. Najpierw zaczął mnie boleć brzuch,ale po no-spie troche przeszło.ale potem przyszedł ból kegosłupa na wyskości łopatek i do tego promieniował na przód,miałam problem z oddychaniem.Nigdy w życiu mnie tak nic nie bolało. zadzwoniłam do mojej gin,pozwoliła mi wziąść ketonal.Dopiero w nocy przestało mnie boleć. Dzisiaj leżę w łóżku,wstaję tylko do toalety. ogólnie czuje się lepiej,tylko okropnie jestem osłabiona. w weekend też poleżę,ale jak będe się nadal tak kiepsko czuć to będę musiała iść do lekarza.
Dobrze,że przynajmniej Olek jest ruchliwy ,więc wiem,że z nim wszystko dobrze.
- meniado
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Powtórka z rozrywki!
- Agnilla
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Najważniejsza :*
- Otrzymane podziękowania: 56
gabi a to nie jakis mostek albo co? cholera ja sie tak ciesze z ciazy, nie chce rodzic bo kopniaki malej sa dla mnie czyms fantastycznym, ale kurde co chwile cos sie dzieje, cos boli. mnie ta watroba tak meczy, ale co mam zrobic. nie bede sie przeciez glodzic, choc wieczorami po calym dniu jedzenia jest najgorzej grrr
pierwsze pranie kurtki, kombinezony wisi, pierze sie drugie
dziewczyny a zastanawialyscie sie w ilu stopniach to prac? moja pralka ma program dzieciecy na 95 stopni chyba ich pogrzalo, wtedy z ubranek 74 zrobia mi sie dla wczesniakow wstawilam na 40 stopni i 4 płukania. teraz piore druga ture kurtek ale mysle caly czas jak prac ubranka. no kurde 60 st to juz duzo, wyraznie na ubrankach pisza, ze do 40 to nie wrzuce na wiecej. mama mowila, ze prac do 40 a najwyzej przed porodem dodatkowo poprasowac, bo teraz prasowanie nie ma sensu skoro i tak beda lezaly 2 mce w szafie
- Cania
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- "mamo, słyszałaś kiedyś o cierpliwości?"
- Otrzymane podziękowania: 96
ja mam kilka spioszkow i body w najmniejszym rozmiarze, ale większość rzeczy kupuje troszke większe, 62, 68. a jak cos mi sie calkiem spodoba, zwłaszcza sukieneczki, to w ogole już kupuje duże np. na 9-12 miesięcy, bo będę chciała się tym jak najdłużej nacieszyć
Magdalen nie panikuj bo strach i nerwy nic tu nie pomoga. Wiem, latwo mowic, ale maluszek czuje każdy Twój stres, a tego nie chcemy Oszczedzaj się i pojdz na spokojnie na kolejna wizyte, zrobcie dodatkowe badania jeśli trzeba, ale bądź dobrej myśli. Tak jak pisalas, może to być cos samoistnego, co przejdzie samo i nie swiadczy o niczym złym. I nie czytaj już głupot w internecie na ten temat, bo tylko potęgujesz swoje nerwy. Ja zaczelam kiedyś szukac możliwych komplikacji i powiklan przy moich problemach, czyli przy trombofilii i az zakrecilo mi się w glowie i zaslablam, bo wszyszlo, ze cudem w ogole jest to, ze jestem w ciąży, a jeszcze większym, ze ciaza się utrzymala. A mamy już 25 tydzień skończony, wiec jestem dobrej myśli I Ty również bądź dobrej myśli i nie czytaj tego, czym strasza w necie!
bylam dziś z mama na zakupach (tak, wiem... wczoraj mowilam, ze to był ostatni raz ) i znalazłyśmy w tesco fajna niedorga mate edukacyjna od 0m Także malenka będzie ja miała od dziadkow
mwalak, ja podobnie jak Agnilla cale dzieciństwo bylam klocuszkiem i tez pierwsze co to zobaczyłam Julcie jako klocusia ale mam nadzieje ze po mezu odziedziczy blond loczki jest szansa, bo mój tato tez ma jasne kręcone wlosy, wiec może ja przekaze wlasnie te recesywne cechy
Agnilla, ja bym prawa w 40, może max 50cstopniach. I później już w czerwcu prasowanie
- rewelka1312
- Wylogowany
- rozmowna
- meniado
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Powtórka z rozrywki!
cania szalejesz z tymi zakupami
rewelka1312 to normalne - rozciągają się więzadła, macica i ogólnie wszystko a jak jeszcze dodatkowo się zmęczysz coś popodnosisz - za dużo pochodzisz to przecież cały brzuch pracuje i od tego nasilają się te bóle - po prostu musisz się ograniczać i robić wszystko po trochę - sama wiem po sobie jak np. sprzątam to najpierw odkurzę 2 pokoje potem odpoczynek i kolejne pomieszczenia i tak ze wszystkim - trochę to zajmuje czasu ale niestety tak w ciąży trzeba
- carmen12345
- Wylogowany
- gaworzenie
- Czekamy na Ciebie nasze słoneczko
- Otrzymane podziękowania: 2
ja jestem z Zagłębia Dąbrowskiego (woj. Śląskie- "straszny" Sosnowiec i okolice haha)
moje kochane dzieciatko upodobało sobie mnie pokopywac wyłącznie po pleckach.. tez tak macie? w brzuszku cisza natomiast plecy i pupa podskakują
jakby ta przepowiednia z ojcem i matka miała się spełnić to widze moja Elize jako koszykarke haha, Dawid zawsze wysoki, ja jako dziecko okropnie chuda (no później już mniej, ale wagi 50 kg w zyciu nie przekroczyłam );D
- Agnilla
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Najważniejsza :*
- Otrzymane podziękowania: 56
Cania, ja to nawet dla 1,5 rocznych dzieci kupuje jak mi sie cos spodoba te przedostatnie spodnie w kwiatki nie wiem czy nie byly na 1,5-2 latka za 6 zł phi ja z mata narazie czekam, az znajdzie sie ktos kto mi ją kupi na prezent jak nie to wybiore jaka chce i maz kupi jak mu powiem, jakbym po porodzie nie miala do tego glowy
rewelka, jak boli to paracetamol i nospa i do lozka, bardzo czesto ten zestaw pomaga, mi to dali w szpitalu, a potem to juz tylko nospa. ja niestety jak mam bole to musze sobie robote darowac, klade sie i pomaga
kurcze, za oknem piekna pogoda a mi glowa peka. cos za cos chcialo sie slonce to sie ma wysprzatalam do konca mieszkanie, oskurzylam, zmylam podlogi i mamy z mezem weekend z glowy moze uda mi sie go namowic na spacer dzis, na niedziele juz mi obiecal wypad do lasu, choc jak slysze, ze w tv bedzie F1, potem Cafe futbol to normalnie nie wiem gdzie mnie w grafik wciśnie
carmen, no wlasnie ja od czasu do czasu czuje, ze mloda kopie mnie nie tyle w plecy ale w tylek nawet wczoraj mowilam mezowi, ze to takie dziwne uczucie, jakby w oddali o wlasnie dostalam takiego kopniaka widze, ze Ty to taki chudzielec jak moja siostra, nigdy 50kg na wadze nie widziala, a idac do porodu z blizniakami wazyla 65 kg potem w mc tak zjechala, ze byla na minus i obojczyki to wystawaly jej na km
- rewelka1312
- Wylogowany
- rozmowna
Agnila nospy wlasnie u mnie nie ma tylko paracetamol ale staram sie brac w ostatecznisci a ulezec to ciezko bo remont i tyle roboty:( ale czego sie dla dzidzi nie robi:)