BezpiecznaCiaza112023

Lipcówki 2014

10 lata 8 miesiąc temu #864311 przez Tija
Czyli co szykuje się wysyp Kacperków :) Co do ćwiczeń powiem tak jestem rehabilitantką i uczono mnie żeby kobiety ćwiczyły w ciąży chociaż nie można wykonywać ćwiczeń napinających głównie mięśnie brzucha. Na jakiekolwiek cwiczenia musi wyrazic zgode lekarz...ale ja nie ćwiczę zaufanie zaufaniem do lekarza ale to moja pierwsza ciąza i nie wiem czy jak cos mnie pociagnie to dobrze czy zle i czy w pore lekarz zauwazy ze sie cos dzieje czekam do 28-30 tyg.zeby byc pewna ze nie wywolam przewczesengo porodu.
Ale cwiczenia miesni kegla polecam tylko nie przy siusianiu jak gdzie niegdzie pisze bo mozna sie nabawic zapalenia pecherza przez niewyproznienie go do konca a dodatkowe bieganie na siusiu w ciazy niejest potrzebne :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 8 miesiąc temu #864316 przez Tija
Agnieszka89 i widze ze slubowalysmy tego samego dnia :) co za zbieg okolicznosci terminy tez mamy bliziutko hehe B)

10 lata 8 miesiąc temu #864317 przez Queen89
Ja od 20 tyg się wzięłam za ćwiczenia bo moja ginekolog stwierdziła że troszkę za dużo przytyłam ale może rzeczywiście lepiej się przerzucę na spacery, są z pewnością bardziej bezpieczne. A na ćwiczenia mięśni kegla chyba najwyższa pora :)

10 lata 8 miesiąc temu - 10 lata 8 miesiąc temu #864321 przez agnieszka89
Tijabtez 5 pażdziernika?
Miesnie kegla stram sie cwiczyc ale czesto poprostu o tym zapominam
Queen a ile przytylas ze gin sie przyczepila?

10 lata 8 miesiąc temu #864323 przez Tija
Tak 5 października o godzi. 15:00 :) a ciąża od 8 paź. :) niby termin mam na 15 czerwca chociaz moja gin mowi ze raczej sie mam szykowac na 6 czerwca bo mlody jest duzy.

10 lata 8 miesiąc temu #864324 przez Queen89
agnieszka89 w sumie sama się nie przyczepiła tylko ja oczywiście musiałam się dopytać czy to nie za dużo :). W 20 tyg miałam 7 kg więcej. Chyba gubi mnie właśnie brak ruchu i pozwalanie sobie na małe słodkości bo wzrostu apetytu u siebie nie zauważyłam...

10 lata 8 miesiąc temu #864325 przez agnieszka89
Tija ja 5 pazdziernika o godz 16 :) a ciazenod 10 pazdziernika liczoną mam :)

10 lata 8 miesiąc temu #864334 przez Tija
Ja mam założenie że po porodzie wszytsko się zrzuci bo przy małym dziecku nie da się leżeć poł dnia i odpoczywać:) plus troche samozaparcia i kg zejda :)

10 lata 8 miesiąc temu #864354 przez wiolcia1004
Ja popieram zdanie Tija teraz nie czas na dbanie o figure, jak malenstwo sie urodzi wtedy bedziemy biegac wokol niego ze wszystko zrzucimy hehehhe

10 lata 8 miesiąc temu #864415 przez Cania
Diewczyny, ale sie za caly dzien rozpisalyscie :D

Queen89 ja rowniez jestem z Tarnowa :) juz sie nas troche uzbieralo, bo gabi28 takze :D

Tija moja noc wyglada tak, ze budze sie punkt 2:30 na toalete, a potem wstaje o 6, godzine przed budzikiem i wstaje, zeby nie budzic meza moim kreceniem sie. ale glodna w nocy sie nie budze :D Natomiast co do cwiczen, to ostatnio w koncu po dlugich a ciezkich dostalam zgode od lekarza na cwiczenia :D ale jakos jeszcze na nich nie wyladowalam, jestem na etapie szukania jakis zajec dla ciezarnych :) a za tydzien zaczynam szkole rodzenia wiec tez jakies elementy cwiczen sie pojawia.

mnie tylko wpuscic do sklepu, znowu sukienek dla malutkiej kupilam... juz mam szlaban :D ale tez kupiłam bajki, już mamy z mezem zacząć niuni czytac :D a w empiku była promocja: 3 książki w cenie 2 :D wiec wzielam piękne wydanie Tuwima, Brzechwy i jakies kołysanki z plyta cd (nie znamy zadnych kołysanek, wiec może się tych nauczymy :D )

10 lata 8 miesiąc temu #864422 przez Queen89
Cania o fajnie, że jest ktoś z okolicy :). A tak z ciekawości, w jakim szpitalu zamierzasz rodzić?

10 lata 8 miesiąc temu #864428 przez Cania
Queen89 zamierzam w Krakowie.

10 lata 8 miesiąc temu #864433 przez Queen89
Czyli nie nowy szpital :). Ja się mocno zastanawiam nad Roztoką chociaż ginekolog mam w Tarnowie i jeszcze nie zdecydowałam gdzie będzie najlepiej.

10 lata 8 miesiąc temu #864438 przez Cania
niestety nic Ci nie poradzę ani na temat Szczeklika, ani na temat Lukasza, a o Roztoce to już naprawdę nic nie wiem :D wiem tylko, ze ginekolog mi zbronil w Tarnowie :P Ale to już dluzsze wywody :)

10 lata 8 miesiąc temu #864449 przez meniado
Queen89 moja siostra i kuzynka rodziły w roztoce. W sumie są zadowolone - ale mówią że to szpital w którym można rodzić jak nie ma żadnych komplikacji i poród jest w termnie. Jak moja siostra była w 32 tygodniu i zaczęły jej się skurcze i odchodzić wody płodowe to pojechałam z nią do Roztoki bo jej męża nie było a ona tam chodziła do poradni to lekarz nawet jej nie zbadał i odesłał na ujastek w krakowie - bo w roztoce nie sa przygotowani na wcześniaków - generalnie na mnie nie wywarli dobrego wrażenia

cania odgapiłam od Ciebie i dziś jak byłam w krakowie i u lekarza wstąpiłam do pepco - kupiłam kocyk i parę ślicznych spodni :)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka