BezpiecznaCiaza112023

Lipcówki 2014

10 lata 8 miesiąc temu #864204 przez MarzenaBZ
Queen89 imię Emilka lub Szymon mieliśmy już dawno wybrane (jeszcze przed ślubem, gdy tak rozmawialiśmy na ten temat). Po prostu z wszystkimi innymi mamy złe skojarzenia, albo jakoś nam nie pasowały. Będziemy mieć problem jak kolejne dziecko też będzie dziewczynką:D Na drugie dajemy Klara, bo to nie dość że piękne imię, to jeszcze mam sentyment do patronki św.Klary;)

Mnie strasznie pobolewał prawy jajnik, czasem wstać nie mogłam. Okazało się, że to powiększające się więzadła:) Większy problem ma z krzyżami, bo strasznie bolą. Ogólnie dziś chodzę taka ociężała i nie do życia:(

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 8 miesiąc temu #864213 przez Magdalen
Witam Kochane ;D
No wczasy to nie byly pojechalam rodzinke odwiedzic ;D w wiecie gdzie bylam na koncu swiata hue ;D straszan dziura ... ale maja cisze spokoj ;D

MARGOLKA !! :kiss: Gratuluje noo jestem w szoku ! Mały tak sie pchal na ten swiat ze napewno sobie poradzi. Wszytsko bedzie dobrze trzymajcie sie !! :kiss:
Nie doczytalam Was tak tylko przelecialam strony .;D
a co do prob watrobowych to tez musze zrobic bo mam z tym problemy ;(
EEh dzis wrocilam po 14 jestem padnieta a jeszcze posprztalam w domu i na 18 do ginekologa chyba umre ;D
Pozdrawiam goracooo ;D
A no i witam nowe mamuski ;D

10 lata 8 miesiąc temu #864216 przez Queen89
MarzenaBZ my niby też mieliśmy od dawna wybrane imiona ale jak się okazało, że jestem w ciąży to imię dla dziewczynki mi się odwidziało :). Od początku miałam przeczucie, że to będzie córcia i oczywiście się sprawdziło, instynkt kobiety się nie myli :). A tak w ogóle to dzięki! przypomniałaś mi, że nie mamy wybranego drugiego imienia a nie mam pojęcia jakie dać. Mąż chce żeby mała miała drugie imię po mnie ale zastanawiam się czy to nie przesada :blink:

10 lata 8 miesiąc temu #864239 przez kinngga87
Ja zastanawiam się nad imieniem Lily lub Wiktoria, jak zaszłam w ciąże to pomyślałam o tym imieniu i wtedy pomyślałam,że może być to dziewczynka.
A kawę odstawiłam całkowicie czasami piję kawę zbożową:)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=68710 [/url]

10 lata 8 miesiąc temu #864242 przez rewelka1312
Wiktoria bardzo ladne imie sama bym tam nazwala swoja coreczke ale mama dala takie mojej siostrze wiec wybralsmy Lenka :)
A jak bylby chlopak o mial byc Mike ale ja tez mialam prżeczucie ż dziewczynka

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]

10 lata 8 miesiąc temu #864246 przez Queen89
Lenka też piękne imię ale niestety u nas jest prawdziwy wysyp dziewczynek o tym imieniu dlatego my zdecydowaliśmy się na Jagodę :)

10 lata 8 miesiąc temu #864256 przez Tija
Zbliża się kolejny wieczór co za tym idzie noc...jak ona wam mija? ja obowiazkowo raz się budze na siusianie :silly: ale od 3 nocy budzę się też głodna i dzisiaj wezme cos na stolik nocny do przegryzienia i juz mi się zdarzają sny o dzidziusiu porodzie...

10 lata 8 miesiąc temu #864260 przez marzena25
Ja to się budzę chyba z 5 razy na sikanie w nocy, kolację jem przed pójściem spać ok 21bo do rana bym nie wytrzymała zresztą w ciąży zalecany jest posiłek przed pójściem spać właśnie po to że obniża się cukier i można buszować i do tego przewracam się z boku na bok za każdym razem se swoim rogalem także jest masakra a malutka budzi się o 6 zawsze pokopie possie i śpi dalej a ja się meczę żeby dotrwać do 7 bo mnie już wszystko boli ;)

10 lata 8 miesiąc temu #864263 przez Tija
Też zauważyłam że mimo spania wcale nie budzę się wyspana co rusz na polspiaco się przewracam bo cerpne pilnuje się żeby nie spac na plecach i wiekszosc na lewym boku wiec jak sie troche przewroce na prawo to zaraz male przebudzenie i wracam albo znienacka maly kopnie jak tylko reke poloze na brzuchu nieswiadomie a tu bedzie dzidzius i stres coraz wiekszy...:) boje się że ostatni trymestr bedzie się dluuuuużył.

10 lata 8 miesiąc temu #864264 przez Queen89
U mnie bieganie do toalety zależy od tego o której idę spać ale z jeden raz muszę minimum wstać. Siedzę średnio do północy i w sumie zasypiam głodna bo o tej porze nie chcę już nic jeść dlatego zdarza mi się rano budzić mega głodną :). Próbuję spać na lewym boku ale wiecznie budzę się albo na plecach albo na prawym boku. Poducha między nogami nie pomaga :/

10 lata 8 miesiąc temu - 10 lata 8 miesiąc temu #864282 przez agnieszka89
ja też siusiu musze z 3-5 razy wstac, i przed snem jak nie zjem to potem spac z glodu nie moge Wczoraj tak mnie wzielo ze o 23 odgrzewałam mieso i frytki z obiadu bo kolacje zjadłam o jakiejs 19 i zdarzylam zglodniec
no i oczywiscie od godz 21 moj Kacperek zaczyna swoje nocne wariacje

10 lata 8 miesiąc temu - 10 lata 8 miesiąc temu #864293 przez marzena25
Ja na szczęście już nie budzę się na plecach jakoś się oduczyłam ale pomogło mi takie układanie poduszki, spróbujcie może pomoże :0

Załączniki:

10 lata 8 miesiąc temu #864295 przez Tija
Agnieszka89 u mnie też się Kacperek szykuje :laugh:

10 lata 8 miesiąc temu #864297 przez Queen89
Muszę spróbować coś podkładać bo pozycja na plecach nie należy do najlepszych.

Pytanie z innej beczki: dużo ćwiczycie w ciąży?

10 lata 8 miesiąc temu #864302 przez agnieszka89
Tija to juz trzeci chyba bedzie :)
A co do cwiczen to miałam sie zabrac ale sie boje ze malemu cos zrobie a cwiczenia ktore sa za darmo w internecie dostapne sa beznadziejne
Za cwiczenia chce sie zabrac jak najszybciej po porodzie :) bo juz nie moge na siebie w lusterku patrzec

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka