BezpiecznaCiaza112023

Lipcówki 2014

10 lata 8 miesiąc temu #863300 przez agnieszka89
marzena25 dla dziewczynek tez sa i to jeszcze piekniejsze niz dla chlopcow trzeba tylko ciagle przegladac :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 8 miesiąc temu #863338 przez kinngga87
:)
Hej dziewczyny chciałam jak większość z Was dziś przestać jeść słodkie,ale od rana pada ja jakaś przybita chodzę nawet nie chciało mi się obiadu robić więc musiałam kupić ciastka w czekoladzie i lody i od razu jest lepiej:).
A co do dywanika to jest super, wózki też fajne widziałam w sklepie wózki firmy tutek świetne są, ja tak jak pisałam chyba zdecyduje się na wózek passo.
Pozdrowionka dla Wszystkich

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=68710 [/url]

10 lata 8 miesiąc temu #863349 przez carmen12345
Wiolcia1004 ja robiłam w styczniu. Jak byłam na badaniach prenatalnych to lekarz odrazu mnie skierował na pobranie, ale odebrałam wyniki i wszystko było w najlepszym porządku. Nie mam przy sobie niestety wyników, bo oddałam je mojej pani ginekolog.

U mnie dziś bardzo zmienna pogoda.. w drodze z uczelni raz marzłam a raz było mi aż za gorąco.. ja już chcę taką pewną wiosnę.. no a najbardziej chyba to chcę już lato :laugh: (najlepiej sierpień) :D

10 lata 8 miesiąc temu #863366 przez wiolcia1004
Pytam o te badania poniewaz kolezanka mi o nich wspomniala, ja takich nie robilam, carmen a dlaczego lekarka ci dala skierowanie

10 lata 8 miesiąc temu #863368 przez MarzenaBZ
Cześć Dziewczyny! Idę za chwilę do lekarza! Trzymajcie kciuki za to, żeby Dzidziuś w końcu pokazał nam swoją płeć;)
Już go o to prosimy i przekupujemy - może wreszcie posłucha nas:D

Na pewno Was poinformuję:) Pozdrawiam:)

PS- Wysyłam mój brzuszek w którym rośnie Maluch i kopie- ale też przejmuję się każdym jego brakiem aktywności:) Na szczęście widzę, że nie tylko ja tak panikuję:) Fajnie, że mogę na forum się wyluzować i pocieszyć, że nie ja jedna jestem taka zestresowana:)
Załączniki:

10 lata 8 miesiąc temu #863373 przez wiolcia1004
Marzenka fajny brzusio. Zycze ci aby wsio bylo dobrze i zeby malenstwo pokazalo co tam kryje miedzy nozkami:):)

10 lata 8 miesiąc temu - 10 lata 8 miesiąc temu #863442 przez carmen12345
Wiolcia, to chyba było w pakiecie całych tych badań w tym prywatnym szpitalu w którym byłam. Już po badaniu USG powiedziano mi, że dzidziuś jest zdrowy- jednak doktor dał kartke i kazał iść pobrac krew. Pozatym nie jestem nawet w grupie ryzyka, bo ledwo skończyłam 20 lat a ryzyko wzrasta dopiero po 35 roku zycia matki.. Myślę, że było to pobieranie profilaktyczne :) :)

Marzena- życzę Ci,żeby dzidziuś pokazał co w nogach piszczy hehe :D

Co do ruchów to moja pani ginekolog powiedziała, że na ruchach mam się skupić na początku 25 tygodnia bo wcześniej ruchy i ich częstotliwość mogą być wyłącznie kaprysem kruszynki.. no i jest baaardzo kapryśna bo raz szaleje a raz mam wrażenie, że ma gdzieś żeby dać o sobie znać B) Może dlatego ja się tak nie stresuję, kiedy się nie ruszę przez dłuższą chwilę bo poprostu czuję że wkrótce mnie zaskoczy mocnym kopniakiem :laugh:

10 lata 8 miesiąc temu #863466 przez elmirka_20
Kobietki - mam wózek !!! :)

Faaaaaajny, bawię się nim od godziny :) Jaki by nie był to bym pewnie była zachwycona, hehe :)
Wiolcia - Ty pisałaś, że się nad nim zastanawiałaś - to już Ci piszę: parasolka i śpiworek wyglądają według mnie ładniej niż na zdjęciu z linka.
Śpiworek polarkowy dostałam caly czarny a nie w kwiaty i mi to bardzo na rękę, bo ten w kwiaty ma dużo białego i widziałam go na żywo jak jakaś pani wiozła w spacerówce i tym śpiworku dziecko i wcale tak się ładnie nie prezentował (może tez dlatego, że miała ten spiworek wyraźnie nie do swojego wózka który był w zupełnie innych kolorach). Także czarny jednolity jaki dostałam przypadł mi do gustu.
I parasolka nie jest cała w kwiaty a ma na przemian: materiał czarny i ten w kwiaty, zaraz postaram sie dołączyć zdjęcie z ta parasolką - choć trochę może będzie widać.

I kosz pod wózkiem jest caly czarny a nie czarny w kwiaty jak na zdjęciach w aukcji co tez mi na rękę bo nie zachlapię tych kawałków, które miałyby byc białe :) Własnie o to sie najbardziej martwiłam :)

Fotelik bardzo fajny - z wkładka dla niemowlaczka, w przykryciem na nóżki i mozna zrobić daszek zaczepiając nakrycie dodatkowe na fotelik i jego rączkę. Aaaaa! I buja się jak kołyska :)

nie potrafimy tylko zamontować półki na napój i mam do tego pana zadzwonić za 2 godziny bo teraz jechal autostradą i słabo sie słyszeliśmy. Chciałam sie go poradzic jak to sie montuje :) Bo jak dla nas to jest za wąska ta półeczka, ale może jest jakiś myk na który nie wpadliśmy po prostu :)

Tyle o wózku :) Jakby co - odpowiem na każde pytania :)

Marzenka, jaki ladny kształtny brzusio :) Ja mam swój o wiele większy i wygląda już jak balon, heh :) To czekamy na wieści czy chopczuś czy dziewczynka :) Ja swojego synka przekupiłam i się nam tak ładnie pokazał, że lekarz nawet stwierdził, że najladniej to nam pokazał swoją płeć tego dnia :)

Ładne ciuszki z linka dla synka!! :)Jak się fajnie to wszystko ogląda :)

Ja też nie miałam badania krwi pod kątem wad genetycznych.

10 lata 8 miesiąc temu - 10 lata 8 miesiąc temu #863468 przez Agnilla
Dzień dobry, oj chyba Was dzis nie nadrobie ;) wzielam sie dzis za porzadki, bylam na zakupach i pofarbowalam wlosy :)
Marzena, ja tez sie zastanawialam, musze zrobic toxo i nie wiem kiedy znowu isc, spytam lekarza na wizycie 11.04. kiedys mi polozna powiedziala, ze musze je powtorzyc w 3 trymestrze, a 3 trymestr dopiero zaczynam powoli :)
dziewczyny, a orientujecie sie kiedy sie robi to kolejne usg genetyczne? gdzies czytalam, ze nazywaja je wzrostowym. raz pisza, ze mdz 28 a 32 a innym razem 32 a 34 tc. musze sie juz zapisac do tego prywatnego ginka na to :)
piekny, maly brzuszek :) ja ost stwierdzam, ze Pola robi sie leniwa, a juz w ogole jak klade reke, albo chce sobie popatrzec to ona sie buntuje i nie rusza w ogole ;)
bylam dzis znowu w lumpku, cale 23zl wydane a jak cieszy :P tym bardziej rozumiem radoche z wozka ;)

10 lata 8 miesiąc temu #863486 przez meniado
Dziewczyny ale produkujecie  tylko Dzięki za troskę! Odpoczywam , zażywam nospę i magnez ale jeszcze odczuwam to co wczoraj ale na szczęście delikatniej – jutro idę na wizytę do ginekologa to zobaczymy czy wszystko ok i zobaczę malutką  ja nie wiem jak kobiety wcześniej były w ciąży jak miały ze 2, 3 usg – ja mam na każdej wizycie czyli prawie co 3 tygodnie.
Właśnie obudziłam się po popołudniowej drzemce – nieźle mnie zmogło teraz Was nadrabiam.
Mój M też by chciał od razy jedno po drugim – w ogóle on to marzył o trojaczkach – pewnie dlatego że to nie on będzie ogarniał ten cały kochany bajzel  ja to tak średnio chcę jedno po drugim, na pewno chcę mieć 3 dzieci albo więcej ale mam bardzo dobrą pracę i nie wyobrażam sobie jak wrócę po 1,5 rocznej przerwie ( macierzyński + chorobowe) a co dopiero jakby zaraz miało być następne. Zobaczymy co będzie.
Wózki macie super co jeden to lepszy– ja to raczej będę chciała kupić używany - bo naprawdę można kupić fajne – w sumie to nie dlatego że nas nie stać ale wolę kupić maleństwu coś innego. Chyba że nie zdążę znaleźć coś fajnego to kupimy nowy – jestem ograniczona przez mojego M którego w tygodniu nie ma a sama nie chcę wózka kupować. Mi podoba się kolor błękitny albo limonka i pewnie taki kupimy. Pewnie w niedługim czasie kupimy drugi wózek bo będziemy się przeprowadzać do naszego domu już tak na stałe i chciałabym mieć jeden wózek w domu a drugi na polu.
Agnilla ciiszki przesłodkie  szczególnie te panterki i wyglądają jak nowe.

10 lata 8 miesiąc temu - 10 lata 8 miesiąc temu #863491 przez gabi28
Ale się rozpisałyście :) no nie wiem kiedy nadrobie,póki co to przeczytałam pobieżnie.

Elmirka,fajny wózek :) lubie ciemne kolory-sama mam czarny,tzn Olek będzie miał :)

Agni to usg to po 28 tyg. wiem,bo będe miała kontrolne. CIUSZKI są świetne.
MarzenaBZ ładny zgrabny brzusio-mój brzuchol jest większy.

Ja teraz dostałam skierowanie na toxo. będe robic w przyszły piątek.
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

10 lata 8 miesiąc temu #863493 przez wiolcia1004
Elmirka naprawde wozek sie prezentuje super:) opisalas go wystarczajaco:)
Agnilla ciuszki boskie masz nosa hehehe, Pola bedzie wygladala jak gwiazda:)Co do usg genetycznego nie mam pojecia.
Meniado dobrze ze masz jutro wizyte chociaz bedziesz spokojniejsza:)

10 lata 8 miesiąc temu #863494 przez meniado
Dziewczyny pochwalę się co postanowiłam zrobić dla maleństwa. Odkąd jestem na chorobowym to robię różne nowe rzeczy i ostatnio nauczyłam się szydełkować i postanowiłam że do lipca zrobię takie cudo:
3.bp.blogspot.com/-cWP7moQK8P4/T049p5z7M.../quarterofaninch.jpg
Jak Wam się podoba? Bo ja się zakochałam :)

10 lata 8 miesiąc temu #863495 przez wiolcia1004
Meniado ale z ciebie zdolniacha podziwiam:) wyrazy szacunku naprawde śliczne i wymagajace zdolnosci i cierpliowsci:)

10 lata 8 miesiąc temu #863506 przez meniado
czy zdolniacha to zobaczymy na razie zaczełam i zobaczymy co wyjdzie :) na pewno się pochwalę

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka