BezpiecznaCiaza112023

Lipcówki 2014

10 lata 8 miesiąc temu #863044 przez agnieszka89
Elmirka ja juz tez mysle o nastepnym i najlepiej od razu jedno po drugim, ale maz ma watpliwosci chce drugie ale troszke pozniej :P
Zreszta na macierzynskim konczy mi sie umowa wiec musze sie gdzies salapac najpierw

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 8 miesiąc temu #863046 przez elmirka_20
Ok, dzięki Cania :) Czyli po prostu mój lekarz należy do tych co na cytomegalie nie kieruje na to wygląda.
U nas z calą pewnością synek będzie miał lepszą furę niż my bo nasz samochód to taka ruina, że od razu zapowiedziałam, że dziecka nim wozić nie będziemy! Albsolutnie! Teraz jak lało dwa ostatnie dni to szyberdach tak zaczął przeciekać, że jak jechaliśmy nim 3 minuty do znajomych w niedzielę, to mi aż kurtka przemokła bo sie lało na mnie ciurkiem z niego! :/ Taki rzęch :/ Własnie mąz jest u kolegi w warsztacie i maja go uszczelnić, złoma jednego :/

Wiolcia, podaję linka:
allegro.pl/wozek-fotelik-spiworek-paraso...ola-i3976020835.html
Ja kupiłam dokładnie ten kolor, co jest na głównym zdjeciu i właśnie sketne koła (bo potem inne kolory sa podane na przykladzie tego wozka ale bez skretnych kół).
Koszta dla nas: 749 zł + 40 zł za wymianę rączki na ekoskórkę + 25 zł kurier.

Podobał mi się wózek firmy KAREX, był już z tych wyglądających bardziej elegancko, też 3w1, droższy chyba o niecałe 200 zł, ale strona mi się tak otwierała, że nie mogłam ani doczytać opisu tego wózka ani obejrzeć wszystkich kolorów (ten w stylu czerń + białe kwiaty z Karexu bardziej mi sie podobal), ale kota w worku nie chcialam kupic bo niestety ta strona sie starsznie otwierala. Może zaraz znajde to bym podeslala linka, acha i tam spiworka nie dawali z tego co pamiętam...

Ja też na 56 cm mam malutko ciuszków :)

Meniado, bardzo miło czytać ze juz dzisiaj czujesz się lepiej ;) Odpocznij sobie należycie i uważaj na siebie, żeby sie to nie powtorzylo, bo szkoda nerwow i stresow niepotrzebnych...Jak ja wczoraj po tym zalataniu...

10 lata 8 miesiąc temu #863056 przez elmirka_20
Agnieszka, racja! :) My przecież mamy podobną sytuację - moja umowa o pracę tez się kończy na macierzyńskim, gdzieś koło 5-6 miesiąca. Eh... Ale spokojnie :) Damy sobie radę ;)

10 lata 8 miesiąc temu #863057 przez rewelka1312
hej dziecwyzny chyba z pol godziny czytalam zeby nadrobic:)
JA dzisiaj mialam pobudke po 4 tej bo Lenka tak kopala mocno az myslalm ze mi zaraz dziure zrobi w brzuchu:) i nie moglam usnac ale usnelam i wstalam o 9:)
Doczytalam ze ginekolog mowila zeby nie myc okien, ja nie myje od samego poczatku bo na mnie kazdy wlasnie krzyczal, tzn chodzi o te podnoszenie rak zeby nie oslabic miesni podtrzymujacych brzuch.
DYWAN- nie widzialam go wczesniej na allegro jest swietny tylko samam bym taki chciala tylko my mamy wykladziny w pokojach..
Teraz mamy coagle remont wiec stram sie cos robic przenosze rzeczy chowam z szafek do szawek troche czyszcze ale wczoraj jak przenosilam szklo, niby nie duzo bo po 3-4 szklanki miski itp to caly wieczor tak mnie brzuch ciagnal a pozniej w lozku tak mnie plecy bolaly ze chyba organizm daje znac ze jednak za duzo wiec musze zwolnic.
allegro.pl/wozek-wielofunkcyjny-smille-s...isy-i4066149104.html
My wozek taki wybralismy i dziedek Lenki(moj tata) ma nam kupic w prezencie dla wnuczki pierwszej
Meble mamy juz zarezerwowane, ja sie uparlam na uzywane moj chcial nowe ale te co znalazlam sa w super stanie i w niedziele z tesciem po nie jade www.marktplaats.nl/a/kinderen-en-baby-s/...c624&previousPage=lr
Na szafie sa naklejki ale babka mowila ze spokojnie pod woda zejda i meble sa prawie jak nowe tylko materac chce dokupic nowy
A propo materacy czy kupujecie nowe czy uzywane? Ja wlasnie czytalam sporo i niby ten kokos pianka gryka dobry tylko ich jest tyle ze nie wiem ktory wybrac
allegro.pl/hit-materac-kokos-pianka-gryk...9cm-i4074072466.html
znalazlam taki taki allegro.pl/materac-gryczano-kokosowy-120...lna-i4087275336.html
Nie orientuje sie wogole cenami w Polsce wiec jakbyscie mogly mi doradzic czy to dobry czy tanio czy drogo bo u mnie za taki materac zaplace 100 euro(ok400zl)

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]

10 lata 8 miesiąc temu #863061 przez Cania
Elmirka, fajny wozek :D my takiego wypasnego mieć nie będziemy, taki bardziej zwkly :P :D :) ale nasz samochod nie przecieka, wiec choć tyle :D ale zauwazylismy ze zaczelo go zzerac ostatnio, w końcu ford, można się było spodziewać...

agnieszka89 u mnie odwrotnie, maz wolalby od razu, ja już taka chetna na jedno po drugim nie jestem :D wolalabym jednak wrocic do pracy, żeby calkiem z tematu nie wypaść :) owszem, chce drugie :) ale nie tak szybko heh :) Chociaz wiem jak to dobrze jest wychowywać się od maluszka z drugim, bo mam siostrę blizniaczke, wiec szybko się nauczyłam, ze trzeba się dzielic :D i zawsze było się z kim pobawić :D do tej pory mamy niesamowity kontakt :)

10 lata 8 miesiąc temu - 10 lata 8 miesiąc temu #863063 przez elmirka_20
A to chyba był ten wozek z KAREXu co chcialam poczytac i bralam pod uwage, ale widze ze jednak wyszloby za niego wiecej niz za ten co bedziemy mieli:

allegro.pl/nowosc-eco-allivio-fotel-3w1-...aty-i4011100605.html
albo ten - są różne kolory:
allegro.pl/nowosc-allivio-fotel-3w1-len-...aty-i4011101842.html

Wam też sie tak fatalnie otwiera ta strona ze nie mozna normalnie nic poczytac?

10 lata 8 miesiąc temu #863066 przez Cania
u mnie się otwiera normalnie, da się wszystko przeczytać. tez fajny :)

10 lata 8 miesiąc temu #863069 przez rewelka1312
Cania- moj tato mowi Ford - gówno word:D On mial juz 10 fordów kazdy inny i po osttaniej przygodzie jak jechalismy z polski do niegoeigo do szwecji fordem to padla nam skrzynia biegów w bydgoszczy a to automat i nie zdazylismy na prm i bylo trezba brac lawete i samochod zostal w poslce miesiac do naprawy to powiedzial ze nigdy wiecej forda i kupil teraz wana rodzinnego wolwo czy golfa nie znam sie na tym:)

10 lata 8 miesiąc temu #863079 przez wiolcia1004
Elmirka fajny ten wozek wlasnie taki sam ogladalam i rowniez jak cos chcialam ten wlasnie kolor jest uniwersalny:) i cena przystępna:)

10 lata 8 miesiąc temu #863082 przez rewelka1312
tych wozków jest do koloru do wyboru, my jak wybralismy jeden to juz wiecej nie patrzylismy bo pewnie bym jescze 5 razy zmienila zdanie ale te co patrze sa tansze troche a elementow maja tyle samo :) wsyztskie sa ladne

10 lata 8 miesiąc temu #863092 przez Cania
rewelka1312 tak, znam to powiedzenie :D na pewno bym się nie zdecydowala nigdy na forda w automacie :P :D mój az tak zawodny nie jest :P moje mondeo ma 12 lat i owszem, trzeba było zrobić choć co, ale na trasie mi nigdy nie padl :) a baaardzo wygodny i (oczywiście po zgazowaniu:P) ekonomiczny :) ale zupełnie przestaje wygladac, bo mu zaczelo blache wpierniczac...

a co do wozkow to naprawdę piękne, te w uniwersanych czarnych i szarych kolorach tez, one do mnie najbardziej mowia :) powoli zaluje ze kupiliśmy używany... co prawda daliśmy mniej jak pol z tego co wysylacie, ale nie jest taki ladny! :) :P także może dobrze ze go już kupiliśmy, bo teraz bym miała spooore wątpliwości, czy nie wziąć tego co Elmirka wyslala :D

10 lata 8 miesiąc temu #863094 przez rewelka1312
o mondeo tez moj tato mial po tym jescze z 3 inne a osttani byl ford winstar chyba czy jak to tam sie pisze amerykaniec i juz zakonczyl kariere kolekcji fordów az MOJ w pracy wyciąl z blachy dla tescia taki wielki znak na sciane i breloczki FORDA hahaha z nierdzewki na pamiatke az sie usmielismy:)
My tez mamy grata tyle ze bmw ale mowie ze tez trzeba zmienic bo 2 drzwiowa a przy malym dziecku to nie wygodnie i wogole pali jak smok w benzynie

A co do watpliowsci dlatego ja wole popatrzyc pare uptrzyc swoj i zamowic bo pozniej bede sie zastanawiac 100 razy a mzoe ten a moze tamten tak jak ze wsyztskim, meblami ubrankami itp

10 lata 8 miesiąc temu #863097 przez elmirka_20
Rewelka, ja kupiłam taki materac:
allegro.pl/materac-trzywarstwowy-gryka-p...-cm-i4078601824.html
i u tego sprzedawcy kupiłam też pościele. Materac dobrze zapakowany, ma ściagany zapinany na zamek pokrowiec, że można go też wyprać. Jestem zadowolona i z materaca i z poscieli - kupowałam bawełnianą wraz z prześcieradełkami. Ach, i pościel do wózka też tam kupiłam :)
Wózek dla córci będzie... Hmm... :) Mała panterkowa strojnisia :) Jak to sie opisuje - lans :) Nawet nie widziałam tego typu wzorków :) No no ;)

Cania, kurczę, to teraz wychodzi na to, że jednak ten mój notebook nie jest przystosowany najwidoczniej do przeglądania tej strony z Karexami :/ Albo mój powolny internet, który zanim załaduje te zdjęcia to już mi się rozłącza i stąd problem ?!?!. Ja widzę tam przeogromnie długą stronę którą można przewijać suwakiem w doł i dół a i tak widac tylko biała stronę. Jak dojdę do samego końca to jest suwak by przewijać tą stronę mega długo w bok a zdjęcia wózków sa gdzies w pół długosci strony wiec jest tyle zachodu zeby je ogladac ( a i tak nie utrafie by obejrzec i jakiegos nie przegapic) ze sie poddałam. A opisow wozka w ogole nie moge zobaczyc, nawet nie wiem czy istnieją :)
Ale wolę już nie kombinować bo nie chcę żałować, że wybrałam ten co mi niedługo do domu przyjdzie :) Klamka zapadła ;) Ale i tak sie pewnie nie powstrzymam i jak będę u mamy to na jej kompie sobie pozerkam na te Karexy bo wyglądaja mi naprawdę tak.. bardziej elegancko niż mój wózek :) Tylko że i cena wieksza więc w mojej sytuacji tylko bym sobie na nie popatrzyła, ot co :)

A jeszcze co do mojego samochodu - rudy go zżera wszędzie, w środku odpadła nam podpinka i widac zardzeniały dach w środku, gasnie kiedy mu sie tylko podoba, ciągle coś się psuje, mój fotel na zakrętach przechyla się na boki, męża jest przyspawany na stałe, bo kiedyś tak mu się zapadł z jednej strony w podłogę, że jak otwierał drzwi to z auta wypadał :D No ruiba straszna! I ten cieknący szyberdach :/ ... Acha, ostatnio jak mąż jechał to mu rrua wydechowa odpadła i musiał ją zbierać po ulicy :/ teraz ma przyspawaną :/
No dziecka tam nie wsadzę nigdy a sama go unikam jak tylko mogę odkąd jestem w ciąży.
Dzisiaj mamę wieźlismy do szpitala pozyczonym autem od cioci, do lekarza też jeździmy ciocinym samochodem... Tyle z niego mamy :/ Złom totalny.

10 lata 8 miesiąc temu - 10 lata 8 miesiąc temu #863106 przez Cania
rewelka1312 cos w tym jest :) ale poki co naprawdę nie mam co narzekac, jest wygodny, 5 drzwiowy z dużym bagażnikiem wiec nie ma co zmieniac na juz. chyba bardziej mój maz na niego narzeka niż ja :D ale on by chciał żeby nic się zupełnie nie psulo :P nie taki z niego grat, to już była wersja mk3 (nie wazka). Mamy zamiar kupic cos innego ale to kwestia powiedzmy 3-5 lat, bo w tym roku już trochę za dużo: dziecko, mieszkanie do wykończenia, slub siostry... :) ale tak czy inaczej tym będę jezdzila dopóki się nie rozpadnie, a potem na zyletki :D

materacyk mam nowy, był w zestawie z kolyska.

Elmirka, nic z tych rzeczy, strona otwiera się zupełnie normalnie :) Może to kwestia jakiś ustawien przeglądarki? albo faktycznie internetu...
A co do Twojego auta, to brzmi bardziej jak kolejka gorska :D :P

10 lata 8 miesiąc temu - 10 lata 8 miesiąc temu #863115 przez marzena25
rewelka1312 super są te meble strasznie mi się podobają, szukałam podobnych takicj klasycznych ale u nas nie ma takiego wyboru i stanęło na białych ale z wstawkami w kolorz z naturalnego drewna ale łóżeczko też chce białe całe :).

No a z tą toksoplazmozą to z robię jutro jeszcze raz , cytomegalię miałam robioną przed ciąża ale to już nie będę powtarzać.

A wózek zamawiamy taki

Jeśli chodzi o mycie okien to nie mam w planach, umarła bym przy tulu oknach mąż ma myć :) i tak samo z firankami. W domu tez jak coś robię to rozkładam sobie na raty bo wieczorem to krzyże bolą strasznie , na szczęście mam zmywarkę to mycie naczyń mam z głowy.

Załączniki:

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka